Peťula: Dokoupil jsem samce. Měli se dobře k sobě, samice lezla do budky a viděl jsem i páření, ale něco mi vlezlo do voliery a samici zabilo. Nevím co to bylo jestli nějaká myš nebo něco jiného ale byla mrtvá. Přez pletivo to byt nemohlo, protože tam bylo dvojité a ležela na opačné straně, kde byla pevná zeď. Samec to taky nebyl, protože krev byla i před volierou, takže vůbec nevím co se stalo. Teď mě štve že jsem jí dal do páru.
Mi žakové moc neříkají, ale kdybych si měl vybrat mezi liberýjským a kongo, tak bych bral liberýjského. Nevím proč, ale líbí se mi víc než větší forma.
Když jsem měl senegalce, tak si mi vždycky lehl sám do ruky a nechal se hlasit na břichu a pod hlavou. Bylo to dobré, třeba jsem se díval na televizi atd. a u toho jsem ho měl v ruce a hlasil, to měl rád a vždycky do ruky i sám přiletěl. V kníždce o Amazoních rodu pionites od Rosemary Low, jsem četl, že tohle dělají jenom amazonci, ale mi to dělal i tenhle senegalec.
Matuš: Znám chovatele, který je chová pohromadě. Má asi 15 párů dohromady a vše mu odchovává. Letos měl 46 mladých. Dál chová ještě králováky,červenokřídlé,penanty,mutační alexandry malé a alexandry velké, když jsem u něho bylpoprvé, tak to byl strašně velký zážitek. Ta voliera s číňanama je něco úžasného!
Matuš nádhera! Čínsští by byli i umě splněný sen, akorát ta hlučnost mě hrozně odrazuje. Jak to máš zatím ty? Ví mže jsou ve stresu a tak, ale mohl by jsiají později během času psát o jejich hlučností? Díky
Jinak ještě pro ty kdo by chtěli koupit senegalce, tak jsem viděl teď na ifauně inzerát i s fotkama na senegalce, byli ale nádherní. Mladý nevyzkoušený pár, kdyžtak se mrkněte. Jsou strašně moc oranžoví. Cena tam je 9 000, to si myslím že je vysoké, ale za takoví pár si myslím, že to hodně lidí dá.
fylip
Matuš: Ne ti penanti jsou v pohodě. Mladí už byli odstavení ve vedlejší volieře, takže penanti to nebyli. Našel jsem horáno, tak jsem ho vytáhl a večer jsem našel mrtvého samce mnohobarvého. U toho jsem nenašel žádně příznaky. Byl krásný loňský, po dopárováni k samici se spolu hned krmili, takže nevím co se stalo. Mnohoarvého radči zítra dám na pitvu a uvidím.
fylip
Tak z letošního celkového odchovu dvíti zpěváků jsem dneska našel jednoho mrtvého. Byla to tak trochu moje chyba. Včera večer jsem se šel ještě podívat a měl na halvě krev. Dneska jsem ho chtěl dát do samostatné voliery ale už bylopozdě. Ležel na zemí.
Matuš: Mojí favoriti z austrálie jsou taky králováci, jinak alexandři čínští, to bych si splnil sen, akorát že jsou strašně ukřičení, takže bych si je tady nemohl dovolit.
Lucie: Máte pro senegalce perfektní volieru. To okýnko na pravé zdi je do výletu, nebo tam jen zůstalo po bývalém WC? Senegalce mát taky hodně pěkně oranžové, mám taky takové... :)
Dobrý den,
Pokud je máte celý rok venku, tak krmte stejně jako jindy akorát zvyšte dávku slunečnice apokud dáváte klíčené, tqak už ho vysaďfte. Můžete dávat dál ovoce a zeleninu ale pozor na to ať nezmrzne. Jinak jenom častěji měnit vodu kvůli zamrzání.
fylip
Tyto dotazy jsou pořád v kuse stejné! Zkuz tady pohledat přez vyhledávač a doporučuju přečíst článek opapoušcích jako mazlíčcích, který je na těchto stránkách.
fylip
Fialovotemení (finchi) jsou jedni z nejpěknějších amazoňanů. Bohužél nevím jejich aktuální cenu, jak se pohybujou, jenom pro zajímavost. A v jak velkých je máte volierách? Odchováváte?
fylip