Aktuálně: 3 706 inzerátů209 896 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 01.12.2010, 16:08:46 xxx.xxx.80.34
Neregistrovaný: Taky jsem viděl tenhle dokument je perfektní, už jenom proto že se hodně zaměřuje na Eklektuse a později jdou vidět i rosely jak jsou normálně ve sněhu.
fylip
fylip 30.11.2010, 19:45:23 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Taky mám rosely celý rok venku. U mě se jedná o penanty. Venku jsem je měl i loni a to u nnás bylo i -23 a oni se v tomhle mrazu i koupali. Jsou v perfektní kondici. Loni měli 11 mladých ze dvou hnízd. Ta klec kterou uvádíte je strašně malá, to bych to radči řešil zakrytí aspoň části voliery ze tří stran. V takto malé kleci vám samec stuční a na jaře nebude chtít pářit. fylip
fylip
fylip 30.11.2010, 09:04:14 xxx.xxx.80.34
U nás dneska krásné jasné ráno, bez sněžení, venku je 35 cm sněhu a -8 stupňů...
fylip
fylip 29.11.2010, 21:27:31 xxx.xxx.80.34
Samce jsem v Přerově ale opravdu za 8 viděl. Měl na přenosce cenu. Možná majitel potřeboval rychle prodat.
fylip
fylip 29.11.2010, 21:25:27 xxx.xxx.80.34
U nás Kousek od Opavy je -2 a chumelí, jako celý den. Už tady máme 35 cm.
fylip
fylip 29.11.2010, 17:45:32 xxx.xxx.80.34
Byl to samc. Později jsem jich tam ještě taky pár viděl, ale to nevím cenu. Ta o které mluvím stála vedle prodejce knížek u východu z haly.
fylip
fylip 29.11.2010, 15:56:29 xxx.xxx.80.34
nedávno byla v Přerově nabízená jedna rosela černohlavá, cena byla 8 000. Taky se mi líbí, i když je nechovám.
fylip
fylip 28.11.2010, 15:26:49 xxx.xxx.80.34
Taky by mě zajímala ta budka. U mě lezou do kmenové, průměr 22cm a výška 50. Prokousali už dvě dna, takže jsem budu nakonec podložil plným kmenem a ať si klovou. Vletoví otvor si upravili podle sebe. Vyházeli ale všechny hobloviny. I když je v budce ještě asi 1/4 hoblin + třísky které si tam nadělali upravou budky, tak se mi to zdá máo. Někde jsem četl že to senegalci dělají a že to Pán řešil až když samice snesla a podložil až vajíčka. Když hobloviny doplnil ještě před snůškou, tak je znovu vyházeli. fylip
fylip
fylip 28.11.2010, 14:00:21 xxx.xxx.80.34
Díky. Ještě doplním, že měli k dispozici sepiovou kost a drcené skořápky. Tady je můj mail: fojtikfilip@seznam.cz
fylip
fylip 28.11.2010, 11:23:10 xxx.xxx.80.34
Popřípadě bych prosil o kontakt na některého ptačího zvěrolékaře, třeba Pana Tukáče, nebo Grýmovou. Díky
fylip
fylip 28.11.2010, 11:22:22 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Včera jsem zjistil že můj samec kakarika naumí došlápnout na jednu nohu a má jí jakoby ochrnutou. Dal jsem ho do tepla (byl v místnosti kdy byla teplota asi +3 stupně) a pod lampu. Žral normálně, seděl na bydýlku a zdálo se mi že už se mu do nohy i vrací cit. Dneska ráno už ale neumí pohnout ani druhou nohou. Asi se bude muset utratit. Setkal jste se s tím někdo? Krmím deli nature, ovoce, zelenina, jeřabiny, do vody jsem nedávno dával Promotor. Ještě doplním že mi před týdnem zemřel letošní odchov - samec zpěváka, to bylo ale asi nárazem když ho něco vylekalo, protože měl rozbytou hlavu. Den potom ale zemřel ještě noví samec papouška mnohobarvého. Nevím, jestli to má spolu něco společného, ale zdá se mi, že každý měl jakoby ´´jiné příznaky´´ Díky za odpovědi. fylip
fylip
fylip 26.11.2010, 18:58:09 xxx.xxx.80.34
Já dávám šípky všem. Senegalci je berou i nerozpůlené , ale austrálii i alexandrům to musím krájet na půl. Jinak jeřabiny mi senegalci berou jen zavařené, nebo čerstvé, sušené ne. Ostatní papoušci berou čerstvé,zavařené i sušené. Chili papričky mi berou všichni kromě kakariku a zpěváků. Brácha je pěstuje a má jich stovky, takže tam nemám problém.
fylip
fylip 26.11.2010, 17:43:23 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně kočky domácí. Já chovám papoušky, v kočkách se nevyznám, ale měli jsme kočku - až do předvčěrejška. Žrádlo jsme jí davali vždycky do sklepa a tam taky většinou chodila spát, po zbytek dne se pohybovala venku, někdy tam zůstala i přez noc. Od předvčerejška jsme jí ale nikdo neviděli. Je pravda že už byla hodně stará, o dva měsíce starší než já (přez 15 roků). Celou tu dobu jsme jí měli mi a žrádlo měla pořád na stejném místě, takže to že se stratila jsem vyloučil. Nebydlíme u žádně hlavní cesty, takže že by jí náhodou srazilo auto, to taky není pravděpodobné. Někde jsem zaslechl že když už jsou kočky hodně staré a cítí že už jim nezbívá hodně času, tak samy odejdou. Takže moje první otázka je, jestli to je pravda. Byla dokonce vycvičená, i když jsme o to nijak neusilovali. Když nám náhodou vlazla do bytu, stačilo říct běž ven a šla automaticky zpátky do sklepa. Když do sklepa přinesla myš atd., tak stačilo říct Micko odnes to a sama to odnesla ven. Takže druhá otázka, dělá to někomu z vás co máte kočky vaše kočka? Díky moc za odpovědi. fylip
fylip
fylip 26.11.2010, 13:12:24 xxx.xxx.80.34
Tak nám se stratila předvčrem kočka. Nevím jestli to je pravda, ale někde jsem slyšel, že když jsou kočky moc staré, tak to samy vycítí a odejdou. Určitě se nestratila, protože jsme jí měli přez 15 roků, takže ai opravdu odešla. Byla o 2 měsíce starší než já. Měli jsme jí venku a na noc pravidelně chodila do sklepa spát, kde měla taky žrádlo, někdy ale zůstala venku. Jinak nikdy jsem neslyšel otakové kočce která by tak poslouchala. Když jste jí řekli ve sklepě Micko bež ven šla, nebo když náhodou vlezla do bytu (to se moc často nestávalo), tak jste řekli to stejné a taky hned šla dolů do sklepa. Někdy třeba do sklepa přinesla mrtvou miš atd., tak stačilo říct odnes to a sama jí odnesla ven. Prost perfektní kočka. Měla takovou hnědobílou barvu :).
fylip
fylip 26.11.2010, 13:06:01 xxx.xxx.80.34
Okres Opava dneska ráno -3,5, krásně jasno, když jsem se díval z okna, tak to byla nádhera. Všechno bílé, ale taky bez sněžení.
fylip
fylip 25.11.2010, 20:25:02 xxx.xxx.80.34
Dneska už nesněžeilo, ale celé dopoledne bylo -2 stupně, teď je +1 stupeň.
fylip
fylip 25.11.2010, 20:16:17 xxx.xxx.80.34
Honzo, ty alexandry velké samec přírodní, samice žlutá jsem tam viděl taky, byli myslím na rohu řady že? Mám je taky na fotce. Jinak ty Magny jsem taky viděl, bohužel jse m je nestihl vyfotit, potom už byly prodané. fylip
fylip
fylip 25.11.2010, 20:03:56 xxx.xxx.80.34
Stejně si myslím že jsem tam určitě minimálně jednou, inzerát na ně viděl. Jinak Honzo, v nové fauně jsou inzerovaní letošní alexandrři Holubí.