Taky jsem si po zadání Vašeho přízpěvku tipl samičku, ale radějio jsem nic nenapsal, než mi to někdo potvrdí. U Vaší samičky to jde ale podle zbarvení břicha pěkně poznat.
Taky už jsem od několika CHOVATELŮ velkých papoušků slyšel od odčervování česnekem a že vůbec neodčervují umelými látkami. Já dávám papouškům jednou za 14 dní 3 stroužky česneku na pár a vždycky zmizí, dále jednou 2 měsíce do vody rozmačkám česnek a nechám to tak asi 4 dny ať je to přinutí napít se.
Orina: Taky už se mi to několikráut stalo a ani jednou jsem neodpověděl. Většinou nakonec místo další SMS zavolali a domluvili jsme se. Do inzerátu píšu předání na burze v Přerově, takže většinou volají jen ti kteří chtějí přijet, nebo kteří jezdí do Přerova. Už se mi ale stalo i to že Pán chtěl abych mu přivezl odchov domů.
Pane Šiška, ano od Lukáše. Vím že všichni větší jdou celkově cenově dolů. Když jsem se o tom bavil s Panem Doubkem, tak říkal že si myslí že ti EKlektusy už jsou na minimální ceně, taktež amazonci rod pionites, takže je prý dobrá doba na nákup těchto papoušků. Ty tam má taky. Hodně se mi líbí jak má udělané voliery. Nevím jestli to víte, ale nedávno mu u jednoho chovného páru Eklektů zemřela samice na zadržené véjce. Už jí má dopárovanou samicí ze sSlovenska, taky jsem se na ní díval, ale když jsem byl u Pana Doubka naposled, tak mi říkal, že už jí má zajištěnou on. Nevím teda jestli to má od tohophle páru, nebo mu zemřela právě matka mojeho Eklektuse. Teď doufám že mi výjde návštěva u Pana Marzola, který měl teď článek v Nové Exotě o Kanindách. Už jsem tam jednou byl, ale to jsem moc neviěl...
Tak dneska mi psal Pán od kterého mám samce Eklektuse, že se mu dneska vylíhlo první mládě a ještě je v budce další oplozené vajíčko a že až se pozná ve 30-ti dnech jestli to je samec či samice, tak pokud to bude 0,1 tak mi jí zase prodá na dokrmení. Dobré je že tento chovatel je neprodává draze, řekl bych že spíš až dost levně, oproti cenám které jsou normálně. Ve zwolle byly samice levné, ale ne tak jak je prodává tento chovatel. Jestli tam teda bude mít samici, tak dám později fotky :).
Mi škodná loni zlikfidovala 2 horské a samici alexandra malého. Můžu poradit jen sklopec, který se prodává taky v Přerově. Ten se mi i známím hodně osvědčil a i když se do jiných nic nechytlo, tak do těch z Přerova vždycky. Nevím čím to je. Od myslivce jsem potom dostal radu, že než si seženu sklopec, tak je dobré nechat u volier hrát přez noc úplně potichu maličjé rádio a že si kuna, lasička ani sova netroufne.
Ještě se ale doplním, že u tohoto pána to tak funguje, já bych to tak ale nikdy nedal. Mi se v době hnízdění a krmení mladých mezi sebou porval i chovný pár.
Dobrý den,
Znám jednoho chovatele kterž už hodně ropků takto alexandry malé odchovává a má jich opravdu hodně. V koloniich odchovává i alexandry čínské a velké, potom z austrálie králováky. Pokud by jste chtěl, tak mi napište na mail a můžu vám na něho dát kontakt.
fylip
Marty: Míchanici mi alexandři brali pro královácích asi nejvíc. Jinak jsem dával ještě klíčené, máčené, hodně zeleného, ovoce, zeleniny, do vody promotor, jeřabiny, černý bez. Míchanice ale zmizla i tak jako první a to dokonce i dřív než ovoce, které mojí alexi taktež s královákama a ještě senegalcema berou nejvíc. Naproti tomu třeba senegalci mi vůbec neberou míchanici a třeba penanti mi neberou žádné ovoce ani zeleninu a můžu jim tam dávat jakékoliv druhy. U Všech papoušků s vyjímkou těch penantů se mi osvědčily hrušky, které berou všichni hodně rádi. Máme na zahradě dvě hrušně, takže to je vpohodě. V létě mají k základu ovoce z jablek a pomaranču ještě hrušky a potom podle dnů v týdnu další ovoce a zeleninu.
Alexandra bych spíš nevolil. Je to papoušek který potřebuje prostor a do klece bych ho moc nedoporučoval. Už tady pár lidí kteří si ho koupili domů psalo a nebyli moc spokojení, ale je to podle toho co od něho očekáváte. Já bych spíš volil něco z těch poicephalusů, nebo amazonků, kteří se dokážou dobře zabavit samy.