Aktuálně: 3 704 inzerátů209 908 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 21.01.2011, 19:53:37 xxx.xxx.80.34
Včera jsem odepisoval někomu na ifaunu. Dával dotaz jak krmit penanty. Odpověděl jsem a souhlasil s někým, kdo psal předemnou, že si má Pán přečíst nějaké knížky. Potom tam někdo napsal, že v literatuře toho o penantech moc napsaného není, tak jsem vyjmenoval všechny knížky o kterých vím kde je něco o tom jak krmit penanty. Za každý příspěvek jsem se podepsal a někdo potom napsal že mi je 15, toho se pán který říkal, že toho v literatůře není dost chytl a začal odepisovat. Předtím ještě psal, že u Vašíčka to není dobře popsané a že díky těmto knížkám budou mít papoušci zničené játra. Napsal jsem mu jak krmím a poprosil ho aby mi našel tu chybu, z které budou mít mojí penanti ty zničené jatra. Pán už se neozval. Už na tu ifaunu asi přestanu chodit. Dlouhou dobu tam nebyl pořádný přízpěvek, maximálně nedávno tam bylo krmení pro papoušky Afriky a Ameriky, tak tam jsem si početl a taky jsem tam toho pár napsal, takže to byla dobrá dizkuze a dost jsem se tam dozvěděl, ale teď už zase hooodně dlouhou dobu nic.
fylip
fylip 21.01.2011, 13:29:56 xxx.xxx.80.34
Růža: Jenom mi tam chybí bydýlko na přistání před otvorem... :)
fylip
fylip 20.01.2011, 14:56:54 xxx.xxx.80.34
Co říkáte na článek o barvení a odbarvování ptáků v nové fauně? Setkal jste se s tím někdo?
fylip
fylip 19.01.2011, 07:47:39 xxx.xxx.80.34
Mirku, díky za opravu, nic se nestalo, aspoň si to nebudu muset takto vést, i když si i tak všechno zapisuju.
fylip
fylip 18.01.2011, 19:13:09 xxx.xxx.80.34
Neregistrovaný: Já jsem svůj pár přivezl loni v únoru ze Zwolle. Samice je 09 a samec 08. Loni v létě už se krmili a viděl jsem i pokusy o páření, ale byli ještě mladí, tak doufám že letos to výjde. Budku kterou jsem jim dal navštěvovali, tak doufám že tento problém by taky nem,usel nastat, ale vím jaké to u nich je.
fylip
fylip 18.01.2011, 19:10:46 xxx.xxx.80.34
Matuš grazuluju. U mě samice hrabe v budce a dneska jsem je znovu diěl při páření. Už dávám míchanici, klíčené, jeřabiny, hodně ovoce, zeleniny, kukuřice v mléčné zralosti, tak doufám že letos nebudu muset dokrmovat... :)
fylip
fylip 18.01.2011, 13:43:11 xxx.xxx.80.34
Já mám s královákama mmnohobarvé. Zatím to je vpohodě, ale je pravda že jsou ještě mladí a letos čekám první snůšku. Znám lidi, kteří královákama mají andulky, korely, neofemy i zpěváky a taky znám lidi, kteří s královákama jeden z těchto druhů měli a neskončilo to dobře, takže záležín páru.
fylip
fylip 18.01.2011, 13:40:36 xxx.xxx.80.34
V sobotu jsem byl na zápase a když jsem přijel, tak mi taˇˇtka říkal, ře po zahradě létal nějaký velký papoušek, velikostí o něco větší než Eklektus, mohutný, ale s dlouhým ocasem. Zkusil jsem jenom tak otevřít všechny prázdné venkovní voliery jestli se nechytí. Papoušek se nechytil, ale když jsem dneska přišel, tak mi taťka řekl že se mám jít podívat k volierám. Chytil se nádherný kos. Už jsem ho vypustil zpátky ven, ale tady jsou ještě nějaké fotky :).
Obrázek
fylip
fylip 17.01.2011, 16:11:07 xxx.xxx.80.34
Matuš: Jak to u tebe vypadá? Už je něco snesené? Já jsem dneska vešel do zimoviště zrovna když se pářili, tak doufám že to teda výjde. Potom dám vědět.
fylip
fylip 16.01.2011, 21:47:58 xxx.xxx.80.34
Matuš, tak to gratuluju. Já jsem dal alexům budku letos dřív a samice už o ní jeví celkem zájem. Na to, že tam je budka teprve 4 dny, tak už v ní je celkem často a parádně jí i se samcem upravujou. Viděl jsem už i krmení, tak doufám že se to letos znovu podaří a bude to třeba ještě lepší... Snad nebudu muset zase dokrmovat.
fylip
fylip 16.01.2011, 19:30:51 xxx.xxx.80.34
Mirku díky. Takyže Ekelktuse Evidovat budu muset. Nechal jsem se ukecat a už mám zajištěnou samičku, i když z toho mám trochu strach. Jak by tato Evidence měla vypadat?
fylip
fylip 16.01.2011, 18:35:51 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Řekl bych, že to je samička, ale nejsem si jistý. Zkuste jí ještě vyfotit líp ze spodu a ve větší fotce, snad napíše ještě někdo jiný. fylip
fylip
fylip 16.01.2011, 18:32:50 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Sledoval jsem diskuzi na Ifauně a teď i tady, ale stále jsem se nedozvěděl to co mě zajíma. Nevíte někdo jak to je Eklektusema a senegalcema, popřípadě musí tato Ev. kniha byt i na nějvětšího středních australských papoušků - Papouška Královského? Jinak mám jen běžnou střední austrálii a Alexandry malé, takže tam nic nemusím vést, že? Díky za odpověďi.
fylip
fylip 14.01.2011, 19:38:24 xxx.xxx.80.34
Jakube, taky jsem to pochopil jenom jsem k tomu napsal, že si myslím, že obden kousek jabka je málo i na sezonu mimo hnízdní sezonu., Já taky zmenšuju mimo hnízdění pestrost a to tak že nedávám klíčené, ale zelenina, ovoce, kukuřice, jeřabiny a bez, ty dávám pořád a ve v elkém množství.
fylip
fylip 14.01.2011, 17:21:07 xxx.xxx.80.34
Jakub, taky nic proti, ale já i mimo hnízdění dávám hodně ovoce a zeleniny a ne jenom, když ´´potřebuju´´ aby zahnízdili.
fylip
fylip 11.01.2011, 18:00:25 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Nevím jak kšíry, každý má na ně svůj názor, ale mi se to moc nelíbí. Podle mě to je akorát o financích prodejců a né pro pohodlí papoušků. Jinak k tomu provázku, představte si že se Vám senegalec rozletí a nejdnou to s ním škubné, když už bude provaz, nebo silon maximálně naplí. Určitě mu to nebude moc příjemně, nehledně na to, že si téměř určitě ublíží.