Doporučil bych mast opthalmo - septonex. U mě byla hodně účiná na zranění oka alexandra malého a také na ostatní zranění. Není to přesně ten samý případ, ale vyzkoušejte a uvidíte.
P. Šiška, ano, bude to vevnitř. Mi už to taky eklekti sežrali, ale alexandři si toho nevšímali a dole stejně nebudou žádné velké druhý, plánuju tam zatím jen vousáče a buď rudohlavé, nebo černohlavé.
vrch mám obložený do půlky, ještě chybí obložit zbytek, plus celou pravou stranu, až po okno, dodělat světla a můžeme montovat. Obklady jsem sháněl od známých, co komu někdy zbylo a podle mě to nevypadá špatně, ne? :)
U spodního vnitřku už jsem hotový a zítra montuju voliéry. Na fotce ještě nejsou namontované a obložené okénka, to jsem zrovna dodělal a fotka je pořízena v poledne.
Tak dneska jsme opět o dost pokročili, zavěsili jsme venkovní výlety, chybí už jen dát kladky s lankama. Vnitřek je o něco pozadu, protože na všem děláme s taťkou jen po práci a té je teď hodně... Vevnitř - nahoře chybí zateplit podlahu, obložit celou zeď okolo okének a můžou se namontovat voliéry.
V záletech dole už chybí jen ukotvit voliéry, obložené už jsou. Tak nějaké fotky závěsných výletů. :)
Když jsem se přiblížil k budce, šel z ní opravdu strach. Zároveň se samcem spustili ohromný řev, něco takového jsem od nich ještě neslyšel. Dneska jsem opět pozoroval pokusy o páření.
Včera večer jsem přijel z dovolené a když jsem dneska ráno vylezl k voliérám, viděl jsem pokusy o páření eklektů. Samec na samici celkem nejistě lezl, když se mu to nepovedlo, zkusil to podruhé, z druhé strany. Toto se opakovalo několikrát, tak uvidím, jestli z toho ještě letos něco bude. :)
Tak samice eklektuse už skoro tři dny téměř nevylezla z budky a je extrémně agresivní. Samec sedí u budky a je hodně hlučný. Dneska se mi při kontrole podařilo udělat tuhle fotku, ale nepodařilo se mi zahlédnout, jestli má nějaké vejce.
Dobrý den, mi se při odstavu alexandři poměrně dobře chytli na banán, později přišel piškot a pak už to šlo samo. Zároveň zkuste senegalské proso, ze začátku si s ním budou jen hrát, ale to přijde.
Tak opět trošku oživím, aspoň fotkama. :) Dneska je samice eklekta už od rána v budce, radši jsem jí zkontroloval, jestli jí něco není a to bylo sykotu, čepýření peří a útočení... :)
Dneska jsem byl u známého, u kterého mám ještě stále mé venezuelce a tak, jak měl ještě před měsícem radost, jak to letos vypadá dobře, dneska byl zklamaný. Oplozené snůšky u něj měl jeden pár venezuelců, dva páry běločelých, čtyři páry modročelých, kubánci, žlutolící a mladé u něj mají jen žlutolící. Buď rodiče mladé pozabíjeli, nebo se mladé neproklubaly. U mě je letos zatím nejhorší sezóna, co jsem zažil.
Omlouvám se za překlepy, psal jsem z mobilu a skáče mi tam automatická oprava, takže tam mám někde iná slova, než jsem chtěl, ale dá se to domyslet. :)