Matuš, to je nádhera :) Jak já ti je závidím. Dneska jsem se bavil se strejdou a ten říkal, že je taky měl a moc kravál mu nedělali. Dělají prý kravál jen, když se překřikují s jinýmio hlučnými papoušky. U něho to tak bylo když měl vedle nich arakangy, ale po prodaní ar, byli alexandři poměrně tiší, tak možná za rok... :) Za týden jedem asi do Holandska, tam chce strejda koupit 2 páry černohlavích, nějaké rudohlavé a číňany :) Teď hude mít dvě volné voliery, proože prodává oratrixe, tak aspoň uvidím, jak budou ti číňani hluční, i když už jsem je slyšel hodně krat :)
Nikoho jsem nekritizoval, napsal jsem svůjn názor na věc a za svojím názorem si stojím. Miluju lidi, kteří se ani nepodepíšou, takže si za svojím, asi tak nestojí. To se neumí každý zaregistrovat?
To raději aby samice snesla vajíčka na zem a dál se o ně nestarala, než aby na nich seděla, ale ty už by byli podchlazené. Později by se dali budky, třeba až na začátku dubna, nebo když chcete, tak v polovině března, alene teď.
Mi taky penanti, horáci i králováci blbnou, ale budky jim v žádném případě nedávám.
Fylip
Taky si ale myslím že to je blbost. To raději, aby samice snesla na zem a dál už se o vajíčko nebude zajímat a až otevřete na začátku dubna budky, tak Vám zahnízdí v ní. To je jen můj názor. Loni jsem otevřel zpěvákům budku v polovině března a měli hned vajíčka, ale myslím že i to bylo hodně brzo.
Taky do výkupu nedávám. Z loňska mám ještě 2,1 odchov zpěváků. Ty jsem ani nevezl do Přerova, asi je tam vemu tento týden.
Ty které jsem tam vzal, tak byli okamžitě prodaní.
Fylip
Dobrý den,
A neuvažovala jste o latamech vlaštovčích? Je to krásný menší papoušek, který s může chovat v koloniich a přez zimu může být venku. Jinak také můžou byt papoušci nádherní, mnohobarví, žlutoramení, je toho poměrně dost a je na vás v jakém poměru je chcete v této volieře chovat. Kdybych já měl takovou volieru, tak bych asi uažoval o kolonii alexandrů čínských, nebo 3 páry eklektusů (mít na to peníze... :))
Souhlasím s Mirou, ale byla by blbost, dát jít teď ven na sníh a mráz. Počkejte na jaro, až bude tepleji. Podle fotek je rosela zvyklá na teplo a i když jsou roseli nejotužilejší papoušci, jaké znám (snad s vyjímkou A. čísnkých), tak taková změna teplot by jí zabila. Přikládám foto voliery, v které já chovám penanty. Foto s penantama bohužel nemám.
Dobrý večer,
Nemusí to byt skokan, ale může si letky jen uštipovat, tak jak vám řekl zvěrolékař. Zkuste hodně vitamínů a hodně zábavy s roztýlením. Taky ho často roste z rozprašovače. Uvidíte na jaře.
Růža: K té knížce.Díval jsem se ti v dílnách na ní, ale není to jenom o dřevu, ale o celkové práci s materiálem, tj. spracování kovů, železa atd. a moc obrázku tam není. Tak nevím jetli by jsi jí i tak chtěla... Když jsem ti to psal, tak jsem si to tak neuvědomil...
Já choím na větve kousek za vesnici k šachtě, kde se těší sádra (jediné místo v ČR) a tam se dá kolem lomu nařezat hodně dobrých bezovích, ale i jiných větví, hlavně břízy. Když potřebuju něco jiného, tak poprosím taťku a na nějké větve zajedem autem do lesa, který je na začátku druhé vesnice, asi 3 Km dál. Kdybych bydlel v městě, tak nevím jak bych to dělal. K té šachtě jezdím i pro větve na okus, tzn. jehličnaté, vrby a břízu.
Orina: Na počítadle jsme se taky v první třídě ještě učili :) Jedno máme ještě doma... :)
Cone, to by bylo perfektní, kdyby to tak teda šlo, tak bych za to byl vděčný. Pokud pojedete do Přerova, tak bych si jí potom vzal, kdyby to tak šlo.
Neregistrovaný: Taky jsem si psal s Panem Sojkou a taky mi řekl že Papoušci Latinské Ameriky a Papoušci Afriky a Asie už jsoui vyprodaní a sehnat se dají jedině přez inzerci, takže sháním takto.
Honza: je to paráda. Já teď jedzím do Jesníku, na Praděd každou sobotu na lyže :) Zítra jedu zase. Jinak ty lesy se tak něchávají schválně, je to př. rezevace, takže tam člověk nezasahuje. Je to tak asi 6 roků, když byli takové vychřice, tak se to hodně poničilo. Žlutá i Modrá trasa Bílé Opavy nebyla nějakou dobu schůdná. Jestli jsi jel nahoru autobusem, tak si ji mohl po pravé straně vidět, jak jsou stromy vyvrácené podél bílé Opavy, nebo jestli jsi šel někdy Bílou Opavu, tak jsi to taky mohl vidět a přímo tím procházet.