Honzo krásné. Nevěděl jsem že máš i karmínové. Odchováváš? Když už jsi tady dal ty fotky, tak přidávím Eklekta po sprše. Pořád sháním samici, i když teď bych se měl jed podívat hned na dvě, tak uvidím, jestli něco z toho vemu. Jedna je hned vedle ve vesnici, za druhou budu muset dál. Podle fotky vypadala ale pěkně, tak uvidím.
http://www.fylipovipapousci.weblahko.sk
Toto jsou moje stránky. Dneska jsem je založil, takže na nich ještě nic není, ale časem je budu dodělávat... :)
http://www.fylipovipapousci.weblahko.sk
Toto jsou moje stránky. Dneska jsem je založil, takže na nich ještě nic není, ale časem je budu dodělávat... :)
Loni jsem věděl, že mi ještě nezahnízdí, budku jsem jim dal na seznámení a aby si na ní zvykli. Samice jí navštěvovala, ale nic nesnesla. Letos to už vypadá nadějněji, protože samec samici krmí. Loni jsem viděl nějaké pokusy o páření, ale nic z toho nebylo. Krmili se už loni. Řekl bych ale, že i letos to je ještě takové nejisté.
Neregistrovaný: Tato burza je za týden v sobotu. Fotografie z burzy jsem tady vkládal téma se myslím jmenovala Zwolle, nebo tak nějak.
Kdyby jste chtěl, tak tady je můj článek.
http://papousci.chovzvirat.com/clanky/ptaci-burza-v-holandskem-meste-zwolle.html
Znám chovatele, kteří je chovají s kouřovíma, nádhernýma, mnohobarvíma, žlutoramenýma, neofemama, zpěvákama, kakarikama, latami vlaštovčími, nějaká drobotina. S těmtito to je bez potíží. Dál znám chovtele, kteří je mají i s královákama, ale taky znám lidi, kteří to taky zkoušeli a králováci je zřidíli, takže to je individuální.
Fylip
Taky bych chtěl poprosit Jiřího o foto Vašich žlutých králováků. Je to nádhera. Někde bych ho měl mít na fotce z Holandska, ale není to žádná dobrá fotka.
Dneska jsem byl v Přerově a králováků bylo abnormálně hodně.
Jiří souhlasím. Taky jsem dal královákům budku už loni a samice jí navštěvovala. Byl jsem si jistý, že nic nesnese, protože měla jeden rok, ale udělal jsem to ze stejného důvodu jak popisujete Vy. Taky mi to tady hodně lidí vymlouvalo, ale udělal jsem to a udělal jsem dobře. Teď už na ní je samice zvyklá.
Taky bych řekl že je to samice. Má samice vypadala podobně, zatímco samec měl větší kulatější hlavu a celkově bych řekl, že má samec už od roku života víc červeného, přesněji že mu červená zasahuje víš, než samici.
Ketas, naprosto s Tebou souhlasím, taky mám nejraději přírodní ptáky, ALE dvě mutace papoušků se mi opravdu líbí a to žlutý královák a Kakadu růžoví albino.
Dnes jsem opět viděl, jak se králováci krmili, tak snad na jaře něco bude... :)
Tak tím bych si nebyl tak jistý. Už se tam po ní dívám dost dlouho a pořád nic. Samice tam sice jsou skoro každou burzu, ALE já mám Eklektus Solomonensis (šalmounský) a v Přerově jsou většinou polychloros. Navíc bych raději kupoval přímo z voliery a né na burze a za třetí potřebuju maximálně loňskou samici, starší ne, protože samice jsou u Eklektů dost agreivní a kdyby se později ona chtěla pářit a samec ještě ne, tak by to nemuselo dopadnout dobře, takže tohle ti dost zuží výběr :) Ale ještě se mi ozval nějaký Pán z vedlejší vesnice, takže se tam se strejdou zajedem podívat a uvidíme. Údajně má loňskou, ručně dokrmenou samici E. Solomonensis, tak když bude pěkná, tak si jí možná vemu... Potom je v inzerci ještě jedna, tam je zlínský kraj, s Pánem už jsem si psal a jestli nevemu tu z vedlejší vesnice, tak se zajedi podívat tam... :)
Aktuální fotky Eklektuse. Včera jsem se dozvěděl, že v budce je samec, takže samici sháním dál. Chci se podívat v Holandsku, ale raději bych jí koupil tady v ČR.
Jan: O budkách z OSB desek se nedávno hodně psalo na ifauně, tak možná to tam najdeš. Nakonec se vesměs všichni schodli že škodlivé nejsou a hodně lidí je ve svém chovu má.
Smíšek: Můžu se zeptat, proč nemáš rád kmenové budky? Mě u nich napadá jenom jedna nevýhoda a to je obtížnější manipulace.
Neregistrovaný: Nedávno jsem viděl na ifauně nějaký inzerát (myslím že s amazoňanama venezuelskýma), kde byla zabraná taky tto bdka. Já bych jí ale asi nedával, podle mě to není pro papoušky tak přirozené a nemůžou si jí podle sebe upravit.
Tak to jo :) Tam jedzí hodně lidí z ČR i ze Slovenska. Ty už jsi tam někdy byl? Chceme se tam se strejdou podívat i po alexandrech holubích, nebo smaragdovích... :) Uvidím a možná příští rok si je koupím :) Taky podle toho, jak půjdou odchovy... :)