Tak já píšu do diskuze, ale jednou za týden zajdu i na chat, to většinou v sobotu, nebo v pátek. Probere se tam hodně věcí a tak jak více lidem tady, se mi líbí, že jsou všichni registrovaní. Myslím, že by nebylo špatné, zavést něco jako je na ifauně na moderované diskuzi a to tak, že by mohl přispívat jen registrovaný. Tak jak psala Dáša, tak někteří neregistrovaní sem chodí jen vyprovokovat spory, viz. neregistrovaný, který se hádal že andůlka na chatařích je skokan, i když se dřív probíralo, že má zastřižené křídla.
Fylip
96.99: myslím že je blbost, aby Erik začínal s andůlkama a korelama, když chce jen jednoho žaka na ochočení. Korela může žít i dvqcet let a to má Erik až potom začít s Žakem? Já osobně bych si taky žaka nekoupil, nemůžu říct, že se mi nelíbí, ale je pro mě hodně hezčích papouškům, ale to je jen můj názor. Do chovu, už bych o něm do budoucnosti možná uvažoval, protože určitě má svoje kouzlo, ale to je jen uvažování do budoucnosti a už jsem odbočil od tématu. Aru bych ale určitě nedoporučoval. Nějakou dobu jsem uvažoval o nobiliskách, ale nakonec jsem od nich kvůli křiku upustil.
Hodně štěstí při výběru.
Fylip
Bylo by to super, ale neměl byh se tam jak dostat. Nevím, jestli by mě tam taťka zavezl, ale možná ano, jak říkám, nevím :) Když tak si počkám, až se tady u mě zastavíš a to ti budu moct ukázat i dílnu, jak už jsi jednou říkala :)
Petr: Omlouvám se, už jsem tu hrubku našel, protože jsem to tady teď prohledával. Vím že někdy nějakou hrubku v pravopisu udělám, ale je to přece forum o papoušcích. Tím nechci říct, že mi to je jedno, ale je to přece tak. Mě baví v ČJ spíš sloh a když už mi tady chcete něco vytýkát, tak Vás příspěvek taky není dobře, protože máte špatně - věnovat více času zkontrolovat pravopis příspěvku - mělo by tam být zkontrolování pravopisu příspěvku. Je mi to upřímně jedno, al to jenom tak mimochodem.
Dobrý den,
Mi alexandři malí vzorně krmili až do stáří 30 dnů (nejstarší mládě) a potom přestali, takže jsem musel taky dokrmovat. Toto se mi stalo loni, letos ještě nehnízdili.
Cone: Ani jsem o tom neuvažoval, jenom mě překvapilo, že i odpovídají na maily. Zatím jsem o nich četl jen jako o podvodnících, kteří inzeráty podávají.
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8952603/Prodam-Papouska.php
tady je inzerát z bazoše. Podle mě není nic moc. Vypadá že je škublá a stáří tam není uvedeno. Fotky ale nejsou moc dbré. Řekl bych, že to je solomon.. Zkusím pani zavolat, jestli by mi neposlala lepší fotky a zeptám se na stáří. Já bych potřeboval maximálně 2010.
Tady je přesný text, který přišel.
Eklektus solomonensis zkrocený a přátelské nesouvisející uzavřené prstenci třináct měsíců stará samice v prodeji od mé malé voliéře v prodeji od Velké Británie za 350 eur s leteckou dopravu, klece, exit zdravotní osvědčení a certifikát CITES vzhledem k mé současné špatné špatného zdravotního stavu po pracovním úrazu. Jsme oba z Evropské unie, a vše, co potřebujete udělat, je mi pošlete vaši úplnou poštovní adresu a hlavní letiště vstupu, takže můžu požádat o osvědčení exit health skenovat a odesílat na vás s letového řádu na pátek 18/02 / 2011.
Peter: Mi taky všechny zebřičky, které jsem měl zemřely a do dneška nevím proč. Měl jsem je ve volieře s mladýma alexandrama rudohlavíma, ale ti nenapadali. V této volieře mi zemřelo asi 6 párů zebřiček.
Mám na ifauně inzerát, že koupím samici Eklektuse solomonensis. Dneska mi přišel mail, nejspíš z nějakého překladače. Nevěděl jsem, že tito lidé odepisují taky na inzeráty, ale že jen vkládají. S inzerátem přila i fotka, ale není na ni na 100% Eklektus solomonensis, řekl bych že je to spíš vosmaery, nebo roratus.