Sice jsem si říkal, že tady nebudu dávat fotky s náma, ale když už jsem tady dal fotku mě na skokánku, tak ještě kámoš, taky na skokánku. Ta fotka se mi strašně líbí. :)
Dneska jsem se vrátil z Alp. Celé čtyři lyžovací dny bylo azuro a ani mráček, jenom sem tam se nějaký objevil. Tady nějké fotky... :)
Já na skokánku :)
Cone, nedávno jsem viděl v jednom zverimexu žaka, který byl ze spoedu oškubaný, měl půlený kroužek, takže asi odchyt a cena byla 40 000 Kč. Prý už tam byl hodně dlouho a teď už tam není, tak nevím, jestli se prodal, nebo už to nevydržel. Byl hodně nervozní a plachý. Jinak kupovat větve se mi zdá taky jako blbost, lidi asi neví co s penězma. Taťka teď měl několik zakázek v Brně a říkal, že lidé tam byli hodně bohatí. Na terasách měli křesla, které prý stály 90 000/ks,to potom asi opravdu lidi neví co s penězma.
Cone, psal jsem, že u mě si ppoušci zimu užívají a né, že jí jenom přetrpí. Kdybych viděl, že jim něco chybí, nebo že jim zima nedělá dobře, tak bych je dal dovnitř, ale takhle nevidím problém.
Orina: Já jsem měl samici zpěváka rok 99, každý rok byla venku i přez zimu a každou sezonu měla dvě hnízda, letos dokonce tři, i když jsem jí to nechtěl dovolit, tak ještě před opuštěním budky posledního mláděte z druhého hnízda měla znovu mladé, tak jsem jí budku nechal ještě do třetice. Letos jsem je dal na zimu poprvé do tepla a samice mi zemřela. Nevím proč, ale nejspíš střářím. Samec je rok 05, takže se ho pokusím ještě dopárovat.
Dobrý den,
Pokud nechcete řvouny, tak aratingy nedoporučuji, i když někteří lidé zase říkají, že ručně dokrmené zase tak hlučné nejsou. Papoušci konžští jsou spíše potichu. Eklektuse mám jen samce a teď budu kupovat samici. Můj samec je potichu, ale někteří lidé říkají, že jim křičí hodně, zároveň mi jiný chovatel říkal, že jsou u něho úplně potichu, takže to je asi podle toho, jak trefíte. Znám chovatele, kterému EKlektusy křičí a bydlí mezi domy. Řeší to tak, že je na noc zavře do záletů a pouští je až kolem půl osmé ráno, takže to už křik nikomu nevadí. Stejně to řeší i s Arama a Amazoňanama.
Tak to se někdy určitě stavím. Ano já jsem z Kobeřic. Kdyby jsi chtěl, tak ti můžu dát i nějaké kontakty na chovatele tady v okolí. Jenom v Hněvošicích znám tři a to máš hned vedle. Bydlíš mezi barákama? Já bych na patagonce neměl kvůli křiku odvahu, ale zase znám chovatele, který má mezi domama i Arakangy, amazoňany atd. a stačí je na noc zavřít a poušít je až o půl osmé, takže to už nikomu nevadí.
Kdysi jem viděl na ifauně fotky, kdy chovatel v Švícarských alpách choval Kakadů Inka a Kakadů růžové ve venkovnívh volierách na sněhu a v záletech jim netopil a teplota jim klesala až k -10 - měl zděné zálety. Psal to tam nějaký známí od tohoto chovatele, který tam byla na návštěvě. O chovu kakadů Růžovích v ČR celoročně venku jsem slyšel už i v ČR.
Dobrý den,
Myslím že v tomto složení a v takto velké volieře by to mělo být bez jakýchkoliv problémů, jen bych snad při hnízdění trošku hlídal andůlky.