Dobrý den,
Fotky dám, ještě je nemám nafocené. Samice má trošku zničený ocas z přenosky a z malé klece, v které po dokrmení byla. Když jsem jí přivezl, tak jsem zjistil, že nelétá, volal jsem Pánovi a ten mi řekl, že byla dlouho v malé kleci (naštvalo mě jen to, že mi to Pán neřekl předem). Nejspíš to je pravda, protože dneska už v pohodě proletěla 4 metry, akorát s ovládáním letu má ještě trošku problém.
Eklektusi se pohybujou cenově podle toho, jaká je to forma. Solomonensis (šalamounský) kolem 10 000 Kč, samce možná seženete o něco málo levněji, polychlorosy jsem už taky viděl za 10 000, ale počítejte spíš kolem 11 000 Kč. Wosmaery a Aruensis kolem 15 000 Kč.
Já je mám zatím ještě tak na dva týdny doma a potom půjdou do voliery 4x1x2. Hned, když jsem samici přidal k samci, tak se k sobě chovali pěkně. Samec jí pořád jemně otevírá zobák, jakoby jí chtěl nakrmit a samice se mu nebrání. Jednou jsem je viděl, jak si probírali peří, ale to bylo jen na chvilku včera večer. Všechno krmení berou bez problému, hlavně ovoce a zeleninu. Dneska jsem dal vaječnou míchanici s jogurtem a ta zmizla hned.
Cone, ještě bych se chtěl zepat, jen tak pro zajímavost. Jaká je aktiální cena guarob? Tuším že se pohybujou stejně jak Kakadu Inka, snad o něco víš? Pokuď to není pravda, opravte mě.
Cone, ano myslím Paní Svobodovou. Bavil jsem se s ní už 2x osobně a pár krát jsem si s ní i psal. Taky si myslím, že chov papoušků v Ostravské ZOO velký vliv. Doufám, že e jim tam podaří odchovat i ty Hyacinty, to bych Ostravě určitě přál.
Pepa, nezlobím se, nevím proč bych měl. Samici budu mít během tohoto týne, tak potom dám fotky. Včera jsem byl v Přerově a Maďaři tam měli pár polychlorosů a potom ještě samostatně samici. Potom jsem ještě na burze viděl jednu samici a tu bych tipl na Aruensis, ale nejsem si jistý, tak bych byl rád, kdyby mi to někdo potvrdil.
Dobrý den,
Přidala jste samici do teritoria samce. Jestli máte možnost, tak je dejte oba najednou do úplně jiné voliery, nebo samce na dva dny dejte mimo volieru a kompletně jí předěléjte, aby byla jiná, než je teď. Potom je tam oba zároveň pusťte.
Dobrý večer,
Obě rány pomažte Ophtalmo Septonexem. Má dezinfekční účinky, takže jí nemusíte použít jen na oko. Já jsem jí použil, když se mi porval pár alexandrů malých. Myslel jsem, že samec přišel o oko, ale někde pod otokem tam bylo. Byl celý poškubaný a měl krvavé křídla. Po namazání se obě rány strašně rychle hojily.
Hodně štěstí.
Fylip