Aktuálně: 3 714 inzerátů209 929 diskuzních příspěvků18 246 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 21.04.2011, 10:17:21 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Další taková otázka. Záleží na tom, jestli můžete zimovat, kolik do papoušků můžete, nebo chcete dát peněz, jestli můžou být ukřičení atd. atd.
fylip
fylip 20.04.2011, 22:58:47 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Rozumím tomu správně, že tento problém začal, potom samička snesla vajíčko a problém přetrvává? Mohl by být problém se snášením vajíček. letos dost kolísají teploty, takže se bojím že z vajíček, na kterých už mi někteří sedí nic nebude. Raní nízké teploty by mohli tyto problémy navodit. Počkejte ale ještě, co vám poradí ostatní, je to jen můj odhad. Jinak můžete zkusit dodávat vápník, je možné, že ho hodně ztratila při vyrábění vajíček. To zksute sepiovou kostí, drcenýma skořápkama, nebo omítkou. Fylip
fylip
fylip 19.04.2011, 13:21:51 xxx.xxx.80.34
Pepo chtěl jsem, ale dneska i včera ráno ještě bylo pod nulou, tak nechci udělat nic, čeho bych musel později litovat a raději počkám. I tak už se bojím o vajíčka, na kterých sedí horští, aby nebyly podchlazené. Stejně tak se bojím o samici penanta, která by měla každým dnem snášet, aby v takové raní zimě neměla problémy se snesením. Dneska jsem zase viděl samici králováka v budce, tak možná ještě letos něco bude.
fylip
fylip 18.04.2011, 21:40:16 xxx.xxx.80.34
U Rosel bych si nedělal starosti. Já zvětšuju vlhost akorát u alexandrů malých. U penantů jsem vysledoval a slyšel jsem to už od víc chovatelů, že při sezení na vejcích se samice jednou za den koupe a tím si potřebnou vlhkost zajistí sama. Mělo by to platit u všech rosel.
fylip
fylip 18.04.2011, 21:33:20 xxx.xxx.80.34
U mě už sedí horská na dvou vajíčkách a další čekám pozítří. Penanti a zpěváci už téměř nevylézají z budky, ale nic ještě nemají. stejkně tak alexandři. Králováky jsem viděl párkrát v budce, minulí týden tam byla samice dokonce celí den, viděl jsem je krmit se, ale jinak nic. Senegalci taky navštěvují budku, ale to už celou zimu. Jinak dneska jsem chtěl dát ven EKlektuse, ale ráno u nás bylo ještě mínus, tak to nechci riskovat. KK: Záleží na tom, jaké máte druhy. Hobloviny dávám u všech druhů, ale vlhčím jen u některých. Hodně štěstí.
fylip
fylip 18.04.2011, 21:28:50 xxx.xxx.80.34
Díky... :) Biker: Ano truhlář. Taťka je taky a dilnu máme hned u domu, takže to je super. Jinak trať byla na 30 Km v těžkém terénu.
fylip
fylip 18.04.2011, 19:55:13 xxx.xxx.80.34
Včera jsem jel závod na horských kolech. Podle mě to bylo super. Jelo se lesem, takže jsem si zamakal, ale jinak dobré. Letos jsem byl na kole poprvé, takže jsem si říkal že z toho stejně nic nebude, bez treningu... :) Ale nakonec to nebylo tak špatné. Skončil jsem čtvrtý v kategorii do osmnácti a celkově i s dospělíma a všema závodníkama 99 z 255, tak jsem se aspoň vešel do stovky... :) Čas jsem měl 1:19. Růža: Dneska mě vzali na obě stolářské školy, co jsem dal přihlášky... :)
Obrázek
fylip
fylip 18.04.2011, 19:48:56 xxx.xxx.80.34
Přesně jak napsal Smíšek. Taky záleží, jestli je chcete přes zimu nechat venku, nebo naopak ne. Pokud by jste je mohl zazimovat, mohli by tam být také alexandři malí, rudohlaví, černohlaví, vousatí, nějaké aratingy, celí rod poicephalus, snad s vyjímkou pap. kapských, ary nobilis a je plno dalších papoušků. Dále by tam mohli být Latamové, neofemy, mnohobarví, žlutoramení. Záleží na podmínkách, které jim můžete poskytnou, na tom, jak velké papoušky hledáte a celkových podmínkách, které můžete poskytnout. Fylip
fylip
fylip 15.04.2011, 11:16:58 xxx.xxx.240.3
Ahoj, Řekl bych, že to není tak těžké, ale od třicátého dne by jsi ještě potřebovala tak na týden a půl inkubátor. Potom je složitější akorát přechod na pestrou stravu, ale být tebou, tak bych si přečetl knížku o dokrmování. Já jsem jí přečtenou neměl, ale měl jsem kolem sebe lidi, kteří mi vždycky poradili a navíc jsem nevěděl, že budu dokrmovat předem, jinak bych si to určitě přečetl. Teď už mám knížku p dokrmování přečtenou. Fylip
fylip
fylip 15.04.2011, 11:11:32 xxx.xxx.240.3
Taky se do této nabídky občas dívám, jestli nění aktualizovaná, ale pokaždé zjistím, že je to stejné jako minule, takže s Váma souhlasím.
fylip
fylip 14.04.2011, 21:20:37 xxx.xxx.80.34
Loni jsem poprvé odchoval alexandry malé. Rodiče vzorně krmili dvě mladé ze tří, to třetí uhynulo v týdnu. Když měli obě mladé 30 a 32 dnů, tak se rodiče pobili a musel jsem dát samce z voliery pryč, problém ale byl, že samec krmil mladé a samice s o ně přestala starat, proto jsem je musel dokrmovat ručně. Kvůli tomu, že jsem je dokrmoval až tak pozdě, tak to byl doslova boj a to i když nemůžu srovnat, protože to byli první papoušci, které jsem dokrmoval, tak mi to potvrdil i strejda, který už má dokrmených hodně svých papoušků. Dokrmování se mi povedlo a postupně jsem úspěšně přešel na normální stravu. Jedno mládě jsem prodal na burze v Přerově hned po vystavení na stole a za dobrou cenu, druhé jsem prodal sestřenici jak Pet. Od začátku šlo vidět, že i když jsem ho dokrmoval až od 30 dne, tak bude dobrý společník. Píska, učí se melodie, stále musí mít někoho u sebe a pořád ´´blbne´´. Dneska jsem se dozvěděl, že už dokonce umí tři slova. Už od hodně lidí jsem slyšel, že alexandr malý se jenom hodně špatně naučí mluvit, jestli vůbec a celkově je jako společník ne moc vhodný. Tady jde vidět, že záleží vždycky na povaze jednotlivého papouška. Tento alexandr bud mít za tři dny rok a už se toho naučil strašně moc. Teď už rodiče obsadili budku a samec je v toku, takže snad se to povede i po druhé. Fylip
fylip
fylip 14.04.2011, 21:11:43 xxx.xxx.80.34
Plachost, kterou popisujete bych přirovnal asi k penantům, ti jsou u mě stejní. Naopak horští a králováci jsou naprosto klidní a pro zelené, nebo ovoce si mi příjdou až k ruce na pletivo.
fylip
fylip 14.04.2011, 17:07:20 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já mám dobré zkušenosti s oběma kombinacema, ale znám i lidi, kteří je takto chovali a nešlo jim to.
fylip
fylip 14.04.2011, 16:37:31 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Ary a Aratingy od Milana vašíčka už se budou shánět dost špatně, ale s ostatníma by neměl být problém, zvlášť s Proč můj papoušek???, ta je totiž poměrně nová. Filip
fylip
fylip 14.04.2011, 14:19:13 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Toto téma už se tady probíralo hodně krát a nikdy se k ničemu nedošlo. I kdyý s Váma souhlasím, tak myslím, že žádný zakon na tuto situaci zvířat ve zwerimexu v naší Republice není a to ani s slavnou EU. S Lukášem tak úplně nesouhlasím, protože jakmile vykoupíte jednoho, tak se hned na jeho místo dostane další a je to takoví začarovaný kruh. Osobně znám JEDEN zwerimex, kde mají jen menší papoušky, ale prodavač, který tam je si uvědomuje, že nemají dobré podmínky a každý den jim mění větve na okus a jednou za čas i bidla. V ostatních jsou jen plastové tyčky, ale je to jen vyjímka z pravidla a ani tak to nejsou dobré podmínky. Fylip
fylip
fylip 14.04.2011, 14:12:52 xxx.xxx.80.34
Dneska jsem samici králováka viděl ve voliře jen ráno a teď je už asi dvě hodiny, co jsem doma v budce. Taťka mi říkal, že byla v budce, i když jsem byl ve škole. Letos jsem viděl, jak se se smcem krmí, páření zatím ne, tak doufám, že se povede nějaký odchov.
fylip
fylip 13.04.2011, 22:21:43 xxx.xxx.80.34
Ta slunečnice určitě správná není. Samec Vám i ve velké volieře s takvouto stravou stuční a nebude chtít pářit. Dávejte směs pro střední papoušky a do ní můžete ještě přimíchávat oves. V tomto období tuto směs nakličujte, to samce navede do toku. Dál dávejte míchanici, ovoce a zeleninu. Filip