Já jsem první páření králováků viděl na budce a taky jim to moc nešlo. Po druhé se už pářili na bidýlku, pořád ale tak nějak neohrabaně a další dvě páření už byli podle mě v pořádku, tak doufám, že se to letos povede.
Martine, tak to gratuluji. Viděl jsi je krmit, nebo dokonce pářit?
Já jsem to měl podobně jako ty, akorát jsem měl tu pomláskupředčasně... :) Chytil jsem ztraceného senegalce, ten den jsem viděl králováky poprvé při páření a od té doby je vidím pářit se každý den, ten den se pářili i alexandři malí a taky je vidím pářit se každý den, Eklekti se krmili a penanti pářili. Senegalce jsem hned po umístění do voliery viděl, jak se krmí a samice hned letěla zkontrolovat hnízdní budku.
Dnešní burza byla nejhorší, jakou jsem zažil. Pořadatele ani nestavěli všechny regály, ale jen polovinu haly.
Pokusím se to trošku shrnout. Z Poicephalusů jsem viděl jen jednoho samce papouška senegalského. Z amazonků byli dva samci amazonka bělobřichého a z amazoňanů jeden průměrný venezuelec. Jinak něco MÁLO penantů, dva alexandři malí zelené leasingy - rok 2010 bez kroužku. Jednomu chyběl jeden drápek a druhému čtyři. Stáli 1100 a 800 Kč. Potom byli ještě nějací alexandři malí - jeden čtř letý pár bez kroužků, kde byl samec oliva a samice nebská modrá. Dál asi čtyři pěkní mladí alexandři vousatí a dva mladí rudohlaví. Jeden alexandr čínský, čtyři alexandři velcí. Nějací kakarici, papoušíčci vrabčí, tři aymary, nějaké čtyři mutační pyrury, asi pět zpěváků, nějací kakarici, pár andůlek a něco málo korel.
Celkově hodně slabá burza. Chtěl jsem si sestavit nějaký pěkný pár korel a nesehnal jsem. Doma mi dochází žrádlo, tak jsem chtěl koupit Deli nature pro Eklektuse, ale tuto značku tam prodával jen jeden prodejce. Prodal jsem jednoho samce zpěváka a jednoho jsem vezl domů.
Fylip
Vím, nechtěl jsem to napsat jako inzerát, ale celkově o tom, že alexandr krmil králováky a mimochodem, že je na prodej, kdyby někdo měl zájem... :) Taky jinak nemám rád inzeráty v diskuzi.
Dobrý den,
Nejsem si přesně jistý, ale myslím, že vajíčka vydrží jen deset dnů a to jen v případě, že na ně samička nezasedne. v Tom případ by Vám zpěváci museli snést do deseti dnů od odebrání nezahřívaných vajíček. U zpěváků se často stává,že ještě mají mladé v budce a už snáší po druhé, nebo dokonce po třetí.
Dneska jsem si z burzy přivezl krásného alexandra velkého... :) Známí ho musí prodat, je to jeho loňský odchov a už na něho nemá místo. Do teď ho měl u mladého páru králováků, ale nedělal tam dobrotu, protože se jednou krmil se samici, potom zase se samcem, tak ho dneska vzal do Přerova, ale neprodal. Nemá už ho kam dát, tak než se prodá, tak jsem si ho vzal do zimoviště, tak kdyby jste někdo měli zájem... Bude to asi samec... :) Potom tady mám od něho ještě jednoho, kterého rodiče předčasně vyhodili z budky a je spíš menší... Toho by prodal levněji... :)
Dobrý večer,
Ano, mám to takto schválně ve všech volierách. Je to jen druhá vrstva. První (vnější) je normální svařovaná síť a druhá (vnitřní) jen králičí pletivo. Osvědčilo se mi to, protože jsou u mě často kuny a hodně koček a třeba červenokřídlí mi spali zavěšení vzhůru nohama a tím pádem se s nima pověšené králičí pletivo ještě víc prohlo a kuna, kočka, nebo sova neměli šanci.
Marty, zatím jsou potichu, jenom ráno si spolu s ostatníma potichu popískávají. Když soused včera vedle řezal, tak to křičeli. Už jsem si toho všimnul dřív. Křičí vždy, když mají co překřikovat. Tady jsou nějaké fotky z venkovních výletů.
Souhlasím s Romanem. Můj pár měl předloni osm vajíček a z toho sedm mladých., jedno bohužel ušlapali a dokonce zasedli i podruhé se stejným průběhem.
Fylip
Souhlasím s Romanem. Můj pár měl předloni osm vajíček a z toho sedm mladých., jedno bohužel ušlapali a dokonce zasedli i podruhé se stejným průběhem.
Fylip
Dobrý den,
Jak jste na tom v letošní sezoně? U mě kouřoví sedí na čtyřech vajíčkách, penanti už skoro nevylezají z budky, alexandři se dneska v šest ráno pářili, králováci se pářili před chvilkou, Eklektusové se krmili a senegalci se po ulecení a následném chycení samice pořád krmí a honí po volieře.
A jak to vypadá u Vás?
Včera jsem dal Eklektuse ven. Šlo vidět, že se jim tam líbí. Včera sice jen seděli a bali vystresovaní, ale dneska už samice přelétáva vždy z klrajního bidla na prostřední, které tam je pro ní a samec létá přez celou volieru. Teď jsme seděli před volierama a samec samici krmil. Nikde jsem se nedočetl, ani jsem o tom neslyšel, že by se mohli krmit i takto mladí Eklektusi.
Před chvilkou jsem je posříkal z hadice a samice si to vyloženě užívala, samec se tomu snažil spíš uletět, přitom v kleci to bylo přesně naopak.
Ještě dneska přidám nějaké fotky z venkovní voliery.
Dobré ráno,
Včera večer se vrátila a létala před domem, kde seděla většinou na vysokém smrku. Vzal jsem samce do malé klece a tu dal do malé přenosné voliery a postavil to pod smrk. Samice na samce poiřád pískala, ale jak psal Mirek, jak naschval byl samec potichu a jenom semtam vydal skřek. Večer jsem volieru přemístili na zahradu, protože jsem si myslel, že ráno až budou všichni papoušci pískat, tak by jí to mohlo přivolat. Dneska jsem vstával už v pět. Šel jsem k přenosné volierce a znovu do ní uméístil klec se samce. Na dvířka velké voliery jsem upevnil provázek a čekal. Asi za dvacet minut se obejvila samice, ale za chviličku znovu odletěla. Po pěti minutách se ale zase vrátila a po chvilce váhání přeletěla na volieru. Neuměla se ale ani přez dvířka, velké asi tak 60x40 cm dostat dovnitř, tak jen půl hodiny lezla po volieře a semtam si odletěla na vedlejší voliery. Potom přiletěla na volierku a přez obě klece se se samcem krmili. Za chvilku se znovu snažila dostat dovnitř, až trefila. Potom už jsem jenom škubl provázkem a držel. Teď už jsou oba zpátky ve volieře a samice už byla zkontrolovat i budku.
Díky všem za povzbuzení.
Fylip
109:90: Díky. Do klece jsem ho dal hned jak se to stalo a dal do výletu.
Venku bohužél žádnou chodbu nemám. Čistil jsem venkovní výlety a samice i samec byli vevnitř. Dokonce jsem asi o pět minut dřív kontroloval budku a samice seděla vevnitř. Lezl jsem venku do voliery a chctěl jsem zavřít výletové okno. Ještě jsem za sebou ani nestihl zavřít a samice byla jak torpedo venku. Blbé je, že se senegalci téměř neozívají. Naštěstí aspoň alexanři vedle křičí, tak snad jí to přivede zpátky. Už jsem obešel a obvolal chovatele ve vesnici, kdyby jí náhodou chytli, nebo viděli. Dal jsem to do rozhlasu a do ´´Kobeřické televize´´ - TV program pro naší vesnici.
Dobrý den,
Dnes mi při čištění venkovních volier uletěla chovná samice papouška senegalského. Má otevřený kroužek. Okres Opava, konkrétně Kobeřice.
Za jakékoliv informace o papouškovi, nebo za jeho samotného budu vděčný.
Předem děkuju.
775961221