Aktuálně: 3 706 inzerátů209 897 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 12.06.2011, 19:12:27 xxx.xxx.80.34
Souhlasím s panem Šiškou. Orina už to tady psala několikrát a taky mě vždycky napadlo, jak může někdo postupovat od andůlky až k žakovi, bylo by to na srašně dlouho, když to berete tak, až andůlka umře, koupím korelu, až ta umře koupím senegalce a tak dále a tak dále.
fylip
fylip 12.06.2011, 14:26:07 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Podle mě hodně dobrá burza. Nakoupil a prodal jsem všechno, co jsem chtěl. Z Afriky jsem viděl dva konžské g. f., poměrně dost senegalců, hodně žaků, dva majeráky. Viděl jsem alexandry velké, malé, rudohlavé, vousaté, čínské, dále amazoňany modročelé, vínorudé, jednoho žlutokrkého, jednoho vějířáka, pěkné venezuelce, žlutolící a to bude z amazoňanů asi všechno. Z Amazonků bylo hodně černotemených, na ty jsem se hodně díval, protože bych si chtěl pár pořídit. Byli dvě loňské páry, jedna endoskopovaná - 14 000 Kč a druhá a s DNA - 13 000 Kč, potom dva samci a údajně tam byl i jeden chovný pár za 15 000, ale ten jsem neviděl. Byli také amazonci bronzovokřídlí a běločelí. Z Austrálie nějací penanti, několik králováků, dost červenokřídlých a kouřových, nějací nádherní, mnohobarví, dva samci Eklektusů, jeden byl určitě solomonensis a druhý podle mě taky, několik princesek. Určitě si zase ještě na něco vzpomenu, tak když tak dopíšu. Fylip
fylip
fylip 09.06.2011, 21:43:57 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Papoušek, který se už jednou začal škubat se hodně špatně tento zlozvyk odnaučuje, zvláště u tak inteligentního papouška jako je kakadů.. Veterinář Vám v tomto směru moc neporadí, snad jen to, co Vám řeknou všichni tady na diskuzi a to co nejvíc zábavy (hračky, lana, větve na okus) a pestrá strava. Neříkám, že odnaučení škubání je nemožné, psal tady jeden Pán Záruba, který dal do kupy oškubanou Aru Marakanu, možná by Vám pomohlo přečíst si toto téma, ať víte do čeho jdete v případě, že by od Vás kakadua nikdo nekoupil. Postupoval perfektně a před tím co dokázal klobouk dolů. Tady je odkaz http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/623270/re-ara-marakana-a-ara-zlutokrky Nikdo Vám neřekne, jetli je cena vysoká, nebo nízká, když neuvedete o jakého kakadua jde. Fylip
fylip
fylip 07.06.2011, 21:25:32 xxx.xxx.80.34
Tak dneska jsem nakroužkoval oba mladé alexandry. Jsou staří osm dnů a kroužek už jim šel přetáhnout špatně, rostou strašně rychle. Rodiče krmí doslova perfektně.
fylip
fylip 07.06.2011, 21:23:07 xxx.xxx.80.34
Já dávám všechno, co mě zrovna napadne. Dělám směs z na drobno nakrájené ovoce a zeleniny. Základ je jabko a mrkev a doplňuji to hodně rajčatama, banánama, řepou, cibulí, ředkvičkama, paprikama, hruškama, jahodama, broskvema, meruňkama, pomerančem, česnekem, porkem, kivim, květákem, kedlubnou... Vždycky je ve směsi základ (jabko a mrkev) + minimálně 3 další druhy ovoce a zeleniny... Každý den se snažím složení střídat a všichni ho berou beze zbytků. :)
fylip
fylip 07.06.2011, 14:09:09 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Souhlasím, tato voliera je pro alexandry malé dobrá. Na kolik stupňů teplota v zimě v záletu klesá? Nemělo by to být míň, než -5, maximálně -7. Fylip
fylip
fylip 06.06.2011, 21:28:09 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Podle toho, jaké alexandry máte na mysli. Někteří snášejí naše zimy bez problému, to jsou alexandři čínští, ti jsou podle mě spolu s Mníšky a Roselama nejotužilejší papoušci. Dál jsem viděl několik chovatelů chovat a venku i alexandry velké, ale to bych nedoporučoval. Nemusí mít přes zimu vytápěné prostory, ale ideálni by bylo, aby teplota neklesla pod -5. Stejné podmínky bych doporučil i pro alexandry malé, vousaté a rudohlavé. Dále by se v teplotách pod nulu dali podle mě chovat i alexandři černohlaví, kteří žijou v relativně vysoké nadmořské výšce, ale já s nimi zkušnosti nemám, tak se snad vyjádří nějaký chovatel, který s nimi má zkušenosti, třeba Márty. Dále jsou samozřejmě i vzácnější druhy alexandrů (duhový, holubí, dlouhoocasí), ale o chování těchto alexandrů venku jsem zatím neslyšel, to by jste si musel zjistit od některého chovatele, který tyto krasavce přímo chová. Fylip
fylip
fylip 01.06.2011, 22:27:14 xxx.xxx.80.34
Myslím, že Kakadů šalamounský se ale musí evidovat, předpokládám ale, že ho chcete mít doma jako mazlíčka, v takovém případě se Vás to netýká.
fylip
fylip 01.06.2011, 22:25:57 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Na Kakadů Šalamounskéhouž opravdu Cites být nemusí. Kupní smlouva, to už je jen na domluvě s prodávajícím, jestli jí vystaví, nebo ne. Fylip
fylip
fylip 01.06.2011, 19:39:13 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Zapoměl jsem ale nepsat, že je chovám s královákama a v druhé volieře s horákama, takže to je tím. Vím, že jen málo chovatelů by si mohlo dovoliet chovat je v takových to volierách samostatně, ale proto taky píšu, že jako minimum bych bral 2 metry na délku, šířka by stačila i 0,7m.
fylip
fylip 01.06.2011, 13:26:38 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Zbytky nastříkám hadicí do otevřeného záletu, kde je podlaha z kachliček a tam je zametu. Ty které nejdou nastříkat do záletu se splaví mezi kameny a papoušci se k nim nedostanou. Nemám to takto dlouho, takže jsem to zaím nedělal, ale mám v planu po každé sezoně kameny vyndat, všechny pořádně očistit a dát zpátky. Jinak je průběžně ostříkávám hadicí. Ve volierách je otevřený zálet ze dřeva. Voliery jsou dlouhé 4m z toho 2m jsouze tří tran kryté OSB deskou a na střeše je OSB deska oplechovaná a je olepená lepenkou.
fylip
fylip 01.06.2011, 13:22:47 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já bych je do takto malé voliery nedával. Mám je ve volierách 4x1x2 a maximálně jí využívají. Myslím, že minimum je tak 2m na délku. Třeba budete mít mladé, ale vyhovující to pro ně určitě není!
fylip
fylip 01.06.2011, 13:20:41 xxx.xxx.80.34
Korely, nebo senegalci mají taky takovéto chmýří. Třeba alexandři malí se líhnou úplně holí.
fylip
fylip 31.05.2011, 10:43:33 xxx.xxx.80.34
Zatím ne, myslím, že kdyby tam byla holá hlína, bylo by to horšé. Fylip
fylip
fylip 30.05.2011, 19:52:08 xxx.xxx.80.34
Mám tam normální kameny. Jednou za týden to ostříkám hadicí a je t v pohodě. Když jsem tam měl hlínu, tak tam tráva stejně nevyrostla a i když jsem třeba i 2x za týden čistil, tak to pořád vypadalo, že tam je bordel. Teď to je super a už mezi nima i perfektně roste tráva.
fylip
fylip 30.05.2011, 18:26:14 xxx.xxx.80.34
Už jsou vyklubané dvě mláďata. Rodiče vzorně krmí. Jakmile to bude možné, přidám foto.
fylip
fylip 29.05.2011, 14:48:57 xxx.xxx.80.34
Včera mi alexandři připravili pěkné překvapení. Předvčerem večer byla velká bouřka. Samice musela být tak vystresovaná, že rozbila dvě vajíčka. Jedno je rozbité úplně, to jsem včera odebral a druhé je jen prasklé, tak jsem ho tam zatím nechal a uvidím. Naštěstí to, které rozbila, bylo zrovna jediné neoplozené. Dneska jsem při kontrole budky zjistil, že se klube první mládě, tak uvidím, kolik jich nakonec bude. Nasadil už jsem zase míchanici. Samec už samici krmí v budce. Večer napíšu, jak to dopadlo a jestli je už mládě vyklubané. Zrovna teď s klube.
fylip
fylip 27.05.2011, 17:47:08 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já bych doporučil než baterku, spíše se podívat proti slunci. Podle mě to jde vidět líp. Test s vodou, který popisujete funguje tak, že jedno z vajíček se potopí, zatím co druhé ne, ale teď nevím, které se má potopit, jestli oplozené, nebo neoplozené.