Aktuálně: 3 706 inzerátů209 897 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 29.06.2011, 22:34:54 xxx.xxx.80.34
Oboum gratuluju. Určitě to je úspěch. Zbyňku, jak jsou u Tebe Venezuelci hluční? Poslední dobou jsem viděl víc názorů, že poměrně hodně křičí.
fylip
fylip 29.06.2011, 20:13:50 xxx.xxx.80.34
Orino, já jsem měl o Eklektusech všechno přečtené, proto jsem taky napsal, že jsem to čekal, ale i tak mě tak velká agresivita překvapila. Když si něco kupuju, snažím se o tom druhu nejdřív co nevíce zjistit. Nevím proč, vždycky jsem Vás měl za někoho úplně jiného, ale více méne souhlasím se Suflowersmanem a Aeforcem.
fylip
fylip 29.06.2011, 19:52:32 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, u mě zatím žádná sláva. Alexanandři mají dvě mladé, horáci měli čisté vajíčka, tam jsem vyměnil samce, králováci se pořád krmili a pářili, ale nic z toho nebylo, Eklektusi jsou letos sestavený mladý pár, ale krmí se, rosely měli 8 vajíček, ale první tři samice sežrala při mrazech, které přišli v dubnu a potom dosnášela snůšku dalšími pěti vejci, z toho se ztihle vylíhnout jedno mladé, ale při nedávné bouřce ho rodiče zabili a z vajíček slezli, byli těsně před líhnutím.
fylip
fylip 28.06.2011, 23:03:20 xxx.xxx.80.34
Cone, na ifauně jsem nedávno viděl inerovat pomoučené a myslím, že i letos na jaře byli v Přerově. Stáli kousek od nabízených žlutokrkých. Orino, můjh pár Eklektusů je taky ručně dokrmený a samec je úplně v pohodě, za to samice už mě několikrát při krmení poklovala do krve. Čekal jsem, že bude samice oproti samci agresivnější, ale ne tak moc. Přitom se samcem harmonizují, už několikrát jsem je viděl, jak se krmí. Salamounek, jestli máte u alexandrů pár, tak bych s tím, že budou tak klidní do budoucna nepočítal, i když jsou na Vás teď zvyklí... U mě je samice axtremně agresivní. Mám krásného samce, ale samice je ještě mohutnější a loni mi ho už málem zabila, letos to samé. Příští rok je budu muset během hnízdění oddělat a zkusit to nechat na samici.
fylip
fylip 27.06.2011, 22:20:01 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, U mě je na štěstí Děda, který mi přes dovolené vždycky papoušky krmí. Napíšu mu co má dělat a přesně to udělá. Jinak mu dám číslo na známého, kdyby se něco stalo, aby se když tak přijel podívat a zatím to bylo bez problému.
fylip
fylip 27.06.2011, 22:16:26 xxx.xxx.80.34
0rino,u mě senegalci nikdy nekřičeli, byli s alexandrama rudohlavýma asi nejtižšími druhy, které jsem choval. Já jsem slyšel křičet víc druhů amazoňanů, ale nejvíc si zakřičeli vějířoví, ale mohlo to být jen o jedincích. Fylip
fylip
fylip 23.06.2011, 14:52:03 xxx.xxx.80.34
Tak to Vám gratuluju. Mohl by jste časem přidat fotky, hodně by mě to zajímalo. Já mám poddruh solomonensis (šalamounský). Oba jsou loňští. Téměř každý den je vidím, jak se krmí, tak uvidíme, možná něco bude už příští rok, slyšel už jsem o dvou párech, které úspěšně zahnízdili ve dvou letech, ale to se jednalo o nejmenší poddruh solomonensis, o odchovu ve dvou letech jiných forem nic nevím.
fylip
fylip 23.06.2011, 14:52:02 xxx.xxx.80.34
Tak to Vám gratuluju. Mohl by jste časem přidat fotky, hodně by mě to zajímalo. Já mám poddruh solomonensis (šalamounský). Oba jsou loňští. Téměř každý den je vidím, jak se krmí, tak uvidíme, možná něco bude už příští rok, slyšel už jsem o dvou párech, které úspěšně zahnízdili ve dvou letech, ale to se jednalo o nejmenší poddruh solomonensis, o odchovu ve dvou letech jiných forem nic nevím.
fylip
fylip 22.06.2011, 20:10:56 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Nedávno jsem se bavil s jedním chovatelem Eklektů, který se zaměřuje nejvíc na tyto papoušky a podle něho není v republice ani jeden pár.
fylip
fylip 20.06.2011, 22:01:03 xxx.xxx.80.34
Pro rudohlavé to je dostačující, v záletech jsem to taky měl takto. Nedávno jsem viděl dokonce chov v venkovní volieře z králikářského pletiva, kde byli senegalci a majeráci, ale na to bych si netroufl.
fylip
fylip 19.06.2011, 18:28:01 xxx.xxx.80.34
Růžo vidím, že jsi měla stejný nápad s pařezem... :) Mám to vyřešené ve dvou volierách stejně a dělám další pařez na misku... :)
fylip
fylip 19.06.2011, 18:23:09 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Souhlasím s Conem. Měl jsem oba druhy, teď už mám jen alexandry malé. O rudohlavých jsem vůbec nevěděl, stejně to je i u malých, ale když někdo příjde k volierám, včetně mě, tak křik je poměrně velký. Mám známého, který je kvůli křiku prodal, ale u mě to zas tak hrozné není, většinu dne jsou potichu, dokonce ani ráno nejdou slyšet. V Přerově je poslední dobou z alexandrů rudohlavých poměrně velký výběr a to jak ze starších párů, tak mladých kusů.
fylip
fylip 16.06.2011, 23:11:39 xxx.xxx.80.34
Zítra vyjíždíme na chatu na kolech do Beskyd, tak jestli dojedeme, hodím tady potom foto.. :) Jenom za zítřek to mámena chatu 110 Km... :)
fylip
fylip 16.06.2011, 16:21:46 xxx.xxx.80.34
Marty taky jsem dával sedmičky a šlo to už na knam, mladí pěkně rostou... :) Loni mi samice samce napadla až o dva týdny později tzn. ve stáří mláďat 30 dnů.
fylip
fylip 15.06.2011, 21:28:13 xxx.xxx.80.34
Tak dneska se zoopakovala situace z loškého roku. Samice opět napadla samce a pořádně ho zmrzačila. Má rozklované křídlo poraněné oko, stejně jako loni. Zkontroloval jsem mladé a nebyli nakrmené, tak jsem je rezervní dokrmovací směs dokrmil a vrátil do budky. Samce jsem okamžitě po zjištění zranění odchytil a čekal jsem, jestli se samice začne znovu zajímat o mladé. Ty jsem do večera nechal v budce, ale samice nezačala krmit, tak jsem je odebral a umístil do inkubátoru, který jsem si odpoledne půjčil od známého. Už jsem je 3x krmil a zatím přijímají náhradní potravu dobře. Příští rok ihned po vylíhnutí mladých budu samce odstraňovat a doufám, že to takhle půjde. Fylip
fylip
fylip 15.06.2011, 21:22:17 xxx.xxx.80.34
Astrild paráda. O tohle se taky snažím, ale papoušci všechnu zeleň vždycky zlikvidovali. Teď jsem dal na dno kameny a mezi ně naházel trávu. U Eklektusů už vyrostla na polovině plochy až po kolena a v ostatních volierách už taky pomalu roste, tak už se těím, až to bude zarostlé... :)
fylip
fylip 14.06.2011, 18:57:08 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já s Váma nesouhlasím, naopak. Peťula má i postížené alexandry, kteří jí letos vyvedli jedno mladé a je úplně zdravé, teda alespoň podle fotek. Postížení rodičů na mláděti nezanechalo žádné následky, stejně tak by to bylo podle mě i u aymar, podle mě byl ale problém v tom, že bylo mládě v budce samo. Já jsem tento problém v chovu ještě naštěstí neměl, ale už jsem o něm několikrát slyšel a stejně tak mi se mi to potvrdilo v tomto vláknu, akorát na ifauně, kde tuto situaci s jedináčkem a rozjetýma nožkama popisoval i jiný chovatel. Naopak si myslím, že Peťula dělá perfektní věc a dá možnost vyvést mladé i postíženým papouškům.
fylip
fylip 12.06.2011, 23:12:03 xxx.xxx.80.34
Orino ano, tak jsem to nemyslel, ale zadavatelka se na cenu neptala, takže předpokládám, že cenu žaka ví a respektuje jí. Snažil jsem se jen napsat, že je podle mě blbost začínat ( u mazlíčkářů) u andůlky a propracovávat se k žakovi. Vemte si takovou korelu, která žije někdy i 20 let, potom si koupíte senegalce, který žije dalších třicet roků a jaký čas Vám zbyde na Žaka, nebo jiného velkého papouška? Takto se na to dívám já. Jestli na to má zadavatelka finance a má o žakovi všechno přečtené, nebo informace zjištěné jinak, proč ne? Já taky nemám peníze jenom tak. Chodím na brigády, všechno kapesné a prostě všechny peníze jdou jenom do papoušků. Nechci to srovnávat s Váma, myslím, že to je něco, co se ani srovnávat nedá, ale jenom chci aby jste věděla, že taky nemám nic zadarmo, ale to tady nechci rozebírat, je to jen tak okrajově.
fylip
fylip 12.06.2011, 22:54:58 xxx.xxx.80.34
Já jsem viděl dvě kropenaté, dlouhoocase, zlatočelé a ráno byli i dvě mladé zlatočelé, sluneční, jeden jendaj, jedna kropenatá. Aymary jsem viděl šedoprsé. Rudobřiché jsem taky neviděl a žlutoramené taky ne. Bylo ale strašně moc amazonků, kdo chtěl koupit, určitě by si vybral, i když chyběli bělobřiší a modrohlaví, kteří většinou bývají.