Dobrý den,
Souhlasím s Mirkem. Můj samec alexandra malého při souboji se samicí utrpěl podobné zranění. Nejdřív jsem stejně jako Vy myslel, že přišel o oko, ale na radu známého, kterému se kdysi stalo něco podobného u senegalců jsem použil právě zmiňovaný opthalmoseptonex. Ten pomohl a oko se spravilo, bylo totiž ´´jen´´ nateklé víčko, jak popisoval Mirek. Tuto mast jsem použil i na ostatní zranění, včetně krvácejícího křídla a hlavy.
Zdravím všechny,
Chtěl bych se zeptat, jestli je tady někdo, kdo jezdí na Exotu Olomouc. V neděli pojedu poprvé a nevíme, který sjezd z dálnice je nejlepší.
Díky
Peťula: Zrovna s těma cigaretama mě nespojuj, nemám to rád... :) u nás v rodině nikdo nekouří, zapalovač byl od strejdy, který s taťkou dělá v dílně ( ten kouří). Kdyby si on zapaloval tím zapalovačem cigaretu u pusy, tak by to asi vypadalo trošku jinak... Zrovna kouření fakt nemám rád... :)
Cone: Byl jsem v nemocnici, takže mi ruce obvázali, obličej mám celý pomazaný, ale prý to bude v pohodě...
Leef: Už to nevypadá tak hrozně, ale jestli se mi povede chytit foťák, tak to tu dneska máte... :D
Petro, já raději nic oživovat nebudu. Dneska jsem chtěl zapálit v peci kartony, které se musely spálit zapalovač mi bouchnul v ruce. Takže skoro nemám obočí, vlasy mají tvar podle ohně, ruce mám v obvazech a ještě mám spálný nos... Těch fotek by jste se asi lekli... :D
Donbrý den,
Jsou to spíše vyjímky, ale ano dá. Já jsem loni prodal ručně dokrmené mládě alexandra malého sestřenici. Je to něco málo přes rok a už umí 14 slov (Miky umí, Já jsem Miky, papáníčko atp.)
Dobrý večer,
Děkuju za pochvalu. Dvě zimy jsem je měl venku celoročně, minulou jsem ale schoval všechny do vnitřních nevytápěných záletů, protože se předpovídala velká zima a nakonec to nebylo vůbec tak hrozné. Letos půjdou do záletů akorát králováci a Eklektusi, u králováků se bojím omrzlých drápků.
OSB desky jsou do jeklů přišroubované.
Ano, většinu práce jsme s taťkou dělali sami, až na ssvaření voliery, pokrytí střechy lepenkou a oplechování střechy. a to jsme si sami netroufli, ať to trošku vypadá.
Řekl bych, že pro běžnou austrálii může být zálet i bez pletiva, jen z OSB desek, já ho tam mám, protože jakl už jsem psal jsem mezi stěny musel stejně udělat z pletiva, tak se to natáhlo až dozadu a ne jen do poloviny.
Pletivo je přidělané texmi, které se nemusí ani předvrtávat, ale ani nejlepší aku vrtačka vám to neutáhne a když ano, dlouho nevydrží, musíte mít elektrickou.
Jediné co bych udělal jinak a radím to i Vám, jsou krmné pulty, které jsem nedal. Navíc bych je určitě nedal ze předu, tak jako to mám já, ale zezadu bych je vsadil do OSB desek. Tehdy jsem se bál, že bych ptáky rušil při hnízdění krmením, protože v záletu jsou vlastně i budky, ale teď už bych se toho tak nebál... je to o hodně praktičtější.
Hodně štěstí.
Fylip
Dobrý den,
Alexy mám v této voliéře celý rok a nepřitápím jim. Za dobrého počasí je v zimě pouštím i ven.
OSB deska je potáhla pletivem, jak to vyšlo. Nejdřív se udělala konstrukce voliéry, potáhla se pletivem a mezi stěny se udělali jen jednoduchým, ne dvojitým. Potom se až dělali mezi stěny a kryté zálety a OSB deska na mezi stěně je vždy jen na jedné straně. Někde tím pádem pletivo na OSB deskách je a někde ne.
Dobrý den,
Taky si myslím, že když jim poskytnete dost velkou voliéru, tak to bude v pohodě. Já jsem kdysi měl také dva páry po hromadě a oba dva vyváděli mladé. Hodně lidí jen opakuje, že jsou agresivní, ale chov více párů nezkusili. Myslím, že ve vaší voliéře dva páry být mohou. Samozřejmě taky záleží na tom, jak si sednou, Doporučuji, aby jste samce před přidáním samic vytáhl z voliéry, celou jí proměnil, dal jinak bydla, nějaké jiné hračky a potom vpustil na jednou do voliéry všechny.
Dobrý den,
Potom mě napadá, jestli nemáte bidla v záletu moc nízko. Papoušci většinou nejraději spí na nejvyšších místech. Takto jsem to taky dělal u mých australanů, když spali mimo otevřený zálet, dal jsem bidla v záletu víš, než ostatní a problém byl vyřešen.
Dobrý večer,
Já něco podobného sem tam udělám. Namočím tyčku s drátem na konce do medu a potom jenom obalím v zrní. Zavěsím do voliéry a během chvilky to je zlikvidované.
Dobrý den,
Korely bez nohy žít dokáží. Kdysi jsem měl samičku, která dokonce i bez nohy vyváděla mladé. U samce si nejsem jistý, jestli bude umět pářit, ale už jsem o takovém případu taky slyšel, konkrétně šlo o Amazonka modrohlavého.
Řekl bych, že korely jsou o něco hlasitější než zpěváci, ale není to nic, co by sousedi neuměli vydržet. Oproti třeba alexandrům, kteří vydávají skřeky korely spíše pískají, ničeho se neboj.
Dobrý den,
To bych neriskoval. Já s nima mám prozatím zpěváky, ale ještě letos tento pár chci prodat a nechat králováky samotné, aby je nerušili. Znám chovatele, kteří je chovají s neofemama, korelama a naopak jiné chovatele, kterým se nesnesli s andůlkama, je to o tom, jak si na vzájem sednou.
Cone, duhoví jsou jedni z nejpěknějších alexandrů. Paráda... :)
Aleno, pokud chcete mladé dokrmovat hned od prvního dne, tak musíte mít inkubátor, dokrmovací směs a dále podle toho, čím chcete dokrmovat, neideálnější je asi injekční stříkačka, nebo lžička se zahnutým koncem do zobáčku - tu jsem si letos vyrobil a mi osobně se s ní dokrmovalo lépe, než s stříkačkou. Dále se dá ještě dokrmovat sondou přímo do volátka, ale tento způsob bych spíše nedoporučoval. Nejideálnější by bylo přečíst si ještě i nějakou knížku o dokrmování, nebo jí alespoň mít po ruce. Já mám přečtenou knížku Průvodce umělým odchovem od Romana a Barbory Mieslerovích
Nemám ale s dokrmováním takové zkušenosti jako třeba Pan Cone, nebo Mirek, tak snad Vám odepíšou i oni.