Aktuálně: 3 556 inzerátů216 520 diskuzních příspěvků18 329 uživatelů

Příspěvky uživatele

fylip

fylip
fylip 30.11.2011, 15:38:35 xxx.xxx.80.34
Souhlasím s přáspěvkem na de mnou. Zrovna teď v neděli jsem si sehnal samičku alexandra vousatého, která byla také jako domáci mazlíček a snášela letos už druhým rokem na jaře do misky se žrádlem. Konečná snůška činila tři vajíčka, stejně jako loni.
fylip
fylip 27.11.2011, 21:31:31 xxx.xxx.80.34
Tak to tady zase oživím. Amazonci jsou poměrně aktivní papoušci. Do voliérky jsem jim dal hračky a každý týden měním větve na okus. Toto v plné míře využívají. Krmím deli nature 62, kterou také nakličuju, dále hodně ovoce a zeleniny, kterou upřednostňují i před zrním díky tomu mají trošku řidší trus. Každý den spí bez vyjímky v budce, kterou si i přes den často upravují a vždy jsou v budce spolu. V zimovišti je teď stabilních 10 stupňů. Vzhledem k tomu, že je mám vevitř to nemůžu nějak posoudit, na sluníčku to bude asi něco jiného,ale hlučnost je zatím minimální.
Obrázek
fylip
fylip 27.11.2011, 20:39:29 xxx.xxx.80.34
Tak už jsem si sehnal pár vousáčů. Samec je kroužkovaný, loňský a samice bez kroužku 07. Dneska ráno jsem byl pro samce v Přerově, ještě není tak mohutný jako samice a je trošku drobnější, ale je to spíš tím, že samice je opravdu krásná. Pro ní jsem byl dneska odpoledne u Paní, která jí z rodiných důvodů dávala pryč. Nechtěla za ní žádné peníze a když jsem jí chtěl zaplatit, odmítla to, takže mám nádhernou samici za darmo. Je sice dost ochočená, ale myslím, že ve voliéře se to vytratí. Zatím sedí se samcem každý na opačné straně voliéry, ale samice už k němu pár krát přešla a začala si ho prohlížet, samec a je ale ještě pořád nesvůj, naopak se mi zdá, že samice si zvykla na nové prostředí celkem ryhle, ale asi to bude ještě chvilku trvat, protože byla hodně fixovaná na majitelku a ta jí měla perfektně ochočenou. Letos a loni na jaře prý snesla tři vajíčka. Teď je mám ve voliéře , která je cca 1,5-1,3-1,3 (d,š,v), kde je teplota deset stupňů. na jaře půjdou do větší venkovní voliéry se záletem.Během zítřka, možná ještě dneska tady hodím nějaké fotky.
fylip
fylip 27.11.2011, 13:51:12 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, mi alexandři malí hnízdili v poměrně velké budce a to 35x35x60. Myslím, že Vaše budka je vyhovující
fylip
fylip 27.11.2011, 13:43:38 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Jak je to u Vás s hlučností nobilisek? Taky si myslím, že samec je na pravo.
fylip
fylip 27.11.2011, 13:42:06 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Myslím, že optimální by bylo tak 15-16 stupňů, ale známému (dneska už je nechová) zahnízdili i při 13 stupních.
fylip
fylip 25.11.2011, 19:06:49 xxx.xxx.80.34
Dobrý večer Pane Šiška, Loni jsem tyto plody dával a jediní papoušci, kteří ho jak štakš přijímali byli senegalci a králováci, ale i ti v omezeném množství. Ostatní si ho vůbec nevšimali. Uvažoval jsem o jeho zavaření, ale na konec jsem se rozhodl raději zavařit více jeřabin, o kterých vím, že je budou přijímat raději.
fylip
fylip 24.11.2011, 21:51:13 xxx.xxx.80.34
Dobrý večer, Já bych to určitě nedoporučoval, alexandři jsou dost agresivní papoušci v mém chovném páru se napadali i jinak maximálně harmonizující partneři mezi sebou a toto není jen má zkušenost. Doporučil bych, chovat je samostatně a to i když jde o liché jedince. Alexandři malí jsou určitě méně hluční, než patagonci a to o dost. Řekl bych, že patří spíše k méně hlučným alexandrům, spolu s alexandrama rudohlavýma.
Obrázek
fylip
fylip 24.11.2011, 14:25:51 xxx.xxx.80.34
Levnější jsou většinou odchytoví ptáci, ale nemusí to být pravidlem. Nevýhoda ale je, že nevíte stáří papouška a již zmiňovaná plachost.
fylip
fylip 23.11.2011, 20:42:41 xxx.xxx.80.34
Samozřejmě záleží jakého papouška a toho potom seženete u chovatele, který je odchovává. Stačí si dát inzerát a snad se Vám někdo ozve, ale je to podle druhu.
fylip
fylip 23.11.2011, 19:42:16 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Jestli chcete papouška do bytu, jako mazlíčka, tak určitě odchov a to nejlépe ručně dokrmeného jedince. Odchyt je téměř ve všech případech plachý a ochočit odchytové ptáky je téměř nemožné. Pokud je chcete do chovu, tak to je podle toho, co od papoušků očekáváte. Jak už jsem zmínil, tak to jsou poměrně plaší papoušci a tak budou po většinu času, co budete u volier zalezlí tak, že na ně neuvidíte a budou se Vás bát, naopak ale většinou odchytoví ptáci hnízdí lépe, než odchovaní, ale toto není pravidlem.
fylip
fylip 23.11.2011, 19:39:03 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Já bych patagonce do bytu nedoporučoval. Hlučnost je dost velká. Známí je chová a jemu začnou křičet i u prostřed noci a to je nemusí ani nic vylekat, ale třeba trefíte na nějakého méně hlučného jedince, je to individuální.
fylip
fylip 22.11.2011, 20:43:58 xxx.xxx.80.34
Mirku, neříkám, že na fotce massaicus není, ale jen, že je podle mě krásně vybarvený, na tento poddruh až neobvykle. Mi se nejvíc líbí pěkní fantientisi, i když jsem viděl jedny překrásné samce guilemi, dovezené z anglie a těmto samcům se zatím nic nevyrovnalo.
fylip
fylip 22.11.2011, 17:27:30 xxx.xxx.80.34
Dobrý den Pane Šiška, Masasaicusi jsou jako všichni konžští krásní, ale pro mě asi nejméně atraktivní forma. Tihle se mi zdají na massaicusy nějak moc vybarvení.