Pekný večer! Tak ako som slúbil že ked nastane nejaka zmena budem informovat,Včera večer ked som išiel vyhasit svetlo alexandrom bolo kolem 23:00 tak som pozoroval že obe samice boli v budach ale lutinačka nachvilu vyšla a bola strašne nervozna.Tak som chvilu počkal až zalezla naspät do budy a tak som vyhasil.Dnes poobede pri krmeni som skontroloval budky a ako som predpokladal tak mam prve vajičko u lutin! Žlty tak vedu 1:0 oproti zelenym :D
Ozaj prekrasne nádherne pane Dvoraku, velmi sa mi pači tento druh a tak za dva tyždne si idem pre novozostaveny par samec 08 a samica 10 tak som zvedavy jak sa im u mna bude darit. Prajem úspešnu sezonu
Tak zopár slov k alexandrom.Msím povedat že sa to vyvíja celkom slušne.Vtáci su v krasnom ,doslova obrovskom toku,videl som ako so už obe páry parili.Obe samice sa už skoro cele dni zdržujú v budkach.Prírodna samička už nocuje 4 noc v bude a lutino 2. Búdky sú z vnútra krasne upravene,hruba vrstva pilin je vytvarovana krasne do kotliniek,steny bud sú dost načaté.Obe samice už maju pekne ohnute chvosty čo svedči o tom že su už skoro stale v budkach, vychadzaju zatial len vykuknut pri krmeni ale väčšinou hned zalezu naspäť.Podla spravania a chovania sa oboch parov oačakavam znašky behom par dní,nadalej vás tak budem informovat.Prajem mnoho chovatelských úspechov ovšem momentalne tým ktorým bud už hniezdia alebo sa chystaju krasne alexandre!
neregistrovaný: Krásne velka voliera, sice by som si tam vedel predstavit celkom ine zloženie ale za pokus to stoji ale k tym alexandrom mate volieru celoročnu? Vylet plus zalet? Určite viete že ich treba zimovat v teple.A ked by som mohol poradit tak vždy neparny počet parov alexov, takže bud 3 alebo potom 5,a osobne by som tie pestre vylučil bez nich by to malo ist v pohode.Ale tie rozely nie,viem o pripade kde bola voliera 12x12 metrov a vysoka 10 a aj v nej v tak velkom prisetore samec v toku zabijal či už andulky korely ale aj ostatne vtactvo
Ja si myslím že pokial sa mlade vtaky daju do voliery spoločne tak to musi ist. Videl som už chovat takto u par chovatelov min. po 3 parov a je vždy dobre ked je neparny počet aby sa to v pripade šarvatok mohlo rozohnat ostatnymi parmi. Takže za pokus to stojí určite to ide