Aktuálně: 3 730 inzerátů209 873 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Příspěvky uživatele

Matúš Dubec

Matúš Dubec
Matúš Dubec 28.03.2011, 22:45:11 xxx.xxx.112.26
Zdravím vás po dlhšom čase! Situácia sa vyvíjala dosť rôznorode.Všetko šlo ako po masle, obidva mladé alexandre krásne rástli a pribudali im pomaličky pierka.Vtáci mali už pomaly 4 týždne boli už dosť pekne operené,dost velké a pekne mohutne stavané.A však stala sa taká vec ked samica pri vstupe do búdky musela zle alebo skôr zoskočiť z rebríka a trafila zrovna to staršie mlade.Zbadal som to jeden den rano ked mal mladý pri rannej kontrole po tele nejake červené šmuhy,situacia sa zhoršila behom dna a poobede ked som došiel domov zo školy tak alex už začinal modriet a pri lepšej kontrole ked som ho dôkladne prezrel tak už sa mu robili aj dost velke podliatiny na krídlach na chrbte ale aj hlave.Vtedy mi došlo že čo sa to vlastne stalo a bol som si už vedomý že ked prežije tuto noc tak to bude jedine zazrak. Nestal sa,mlady nasledne v noci uhynul a tak zostalo len druhe 4 týždnove mlada.To som nasledne asi 4 dni po úhyne jeho surodenca rodičom odobral a dal som ho mojmu dobremu kamaratovi na dokrmenie.V ten den som ešte odobral prirodnemu páru čistú znašku a teraz verím že sa podarí alexandrom zahniezdit ešte raz nakolko ešte nie je neskoro a podmienky na to maju myslím si že dost idealne. V sobotu som kúpil prvú polovicu mojho dalšieho páru alexov malých a to 6 ročneho samca krasne bez jedinej chyby a to modreho, ktorý si teraz počka niekolko týždnou na novu a schopnú partnerku.Dúfam že sa mi to podarí čím skôr.Prajem všetkým úspešnú sezonu
Matúš Dubec
Matúš Dubec 13.03.2011, 01:09:24 xxx.xxx.112.26
Fotka pre tých,ktorým sa nejako nechce ísť spať! Z ranneho príchodu do Amsterdamu a pak sa pokračovalo do nedalekeho Zwolle
Obrázek
Matúš Dubec
Matúš Dubec 23.02.2011, 19:20:50 xxx.xxx.112.26
Tak obidvom mladým sa zatial pekne darí,krásne vidno ako rýchlo rastú.Dúfam že rodičia sa budu aj nadalej pekne starať.A u prírodneho páru som dnes pri kontrole zahliadol 3 vajce,myslím že ešte nie je posledne.Samica sedi jako pribita tak som zvedavy ako to bude u nich prebiehať.
Matúš Dubec
Matúš Dubec 21.02.2011, 18:39:26 xxx.xxx.112.26
Prírodný pár dnes 2 vajíčko. A som dost prekvapeny z velkostneho rozdielu medzi vajíčkami prírodneho a lutino páru
Matúš Dubec
Matúš Dubec 20.02.2011, 17:41:11 xxx.xxx.112.26
Dnes ráno po príchode domov ma čakalo ozaj velmi mile prekvapenie u alexov.U lutino páru sa vyliahli obe plne vajíčka a rodičia sa začali starat o mlade čo ma velmi teší že to dopadlo prave takto a to ked som nebol doma.Mám z nich opravdu velkú radosť,a aby toh nebolo malo tak aj prírodna samica zahajila znašku včera 1 vajíčkom takže to mame ješte jako bonus asi :D snad to dobre dopadne
Obrázek
Matúš Dubec
Matúš Dubec 20.02.2011, 17:37:42 xxx.xxx.112.26
Tak bolo naozaj super,a elektusov bolo opravdu spusty aj samice solomoensis nebol problem zvlašt som sa na jednu pytal dalo sa z čoho vyberať takisto senegalce, konžske a trebars aj mayeraky oazaj spusty kto chcel nakúpt nečo velkeho tak ozaj sa dalo vyberat a za zcela dobre ceny
Matúš Dubec
Matúš Dubec 20.02.2011, 17:16:02 xxx.xxx.112.26
Tak prve mlade sa vyklovalo ešte v den odchodu do Holandska ale ako som sa obával tak uhynulo nakolko ho samica odstrčila od vajec do rohu budky a ani nekrmila.Zostali tam ešte 2 plne vajička tak odchadzal som s velkými obavami
Matúš Dubec
Matúš Dubec 20.02.2011, 16:51:04 xxx.xxx.112.26
Zdravím! Nakolo som bol vo Zwolle a k foru som sa dostal až teraz,tak som sa nad týmto tu musel až trocha pozastaviť. Čo všetko sa tu za ten čas čo som bol na ceste zomlelo. Osobne si myslím že založenie tehto tématu mal pán Šiška v celkom dobrom úmysle, a musim povedať že po prečítani celeho tematu s jeho poslednym príspevkom naplno súhlasím.A som moc rád že chovatel ako je prave pan Šiška za zapaja do dizkusneho fora a chcel by pozdvihnut jeho kvalitu,to si naozaj moc cením a velmi si Vás vážím lebo ste pre mna jeden z tych TOP chovatelov ktorí ozaj majú čo povedať k chovu.A tak by som bol naozaj velmi rád keby som sa u Vás mohol niekedy zastaviť na chovatelskej navšteve a osobne si pohovoriť o Vašom krásnom chove chove
Matúš Dubec
Matúš Dubec 16.02.2011, 21:33:51 xxx.xxx.112.26
No ono to začalo prave dnes,teraz som bol na kontrole tak mlady sa klove z vajička tak za chvilu snad bude vonku. Aj ked mam s toho dost obavy nakolko zajtra odchadzam do Holandska a ktovie ako bude prebiehat hniezdenie ked nebudem doma?
Matúš Dubec
Matúš Dubec 10.02.2011, 20:48:41 xxx.xxx.112.26
No Filipe moje skusenosti su zatial dobre niesu nejako moc hlučne počul som už veru mnoho hlučnejšie papagaje. A do Holandska idem tiež tak možna sa uvidime.Som zvedavý čo si donesiem do chovu.Prajem ti peknú sezonu
Matúš Dubec
Matúš Dubec 10.02.2011, 20:21:06 xxx.xxx.112.26
A na koniec nedelný prírastok,ktorý sa mi už od mojho začiatku s chovom velmi pačil a tak je už teda doma
Obrázek
Matúš Dubec
Matúš Dubec 10.02.2011, 20:11:22 xxx.xxx.112.26
a pak porezani starych bydel aby to zase nezavadzalo niekde na dvore a pak šup do kotolne k pecu,človek by ani neveril kolko klackov z tych par bydel bude :D
Obrázek