Aktuálně: 3 894 inzerátů207 289 diskuzních příspěvků18 216 uživatelů

Příspěvky uživatele

doutrklars

doutrklars
doutrklars 07.03.2011, 21:09:04 xxx.xxx.27.79
.......... no , co na to říct, takový zvířecí Hanybal Lektr, ten jeho radostný výraz....... docela bych mu přál, aby nějakého pěkného kance jen postřelil a ten mu za to sáhl do úsměvu , nic proti myslivcům, ale takhle se s tim ještě chlubit. Ano napouštíme vyhubená pracně odchovaná zvířata spět do přírody at má on a jemu podobní co střílet
doutrklars
doutrklars 24.02.2011, 23:19:41 xxx.xxx.27.79
rys, ocelot , gepard, tak především je každá uplně jiná jak vzhledem tak i v chování , je třeba se rozhodnout a na nějaký druh se zaměřit ,pak je vše snažší, jak schánění informací tak i případné pořízení , když si vemete takový druhový záběr už z počátku, dostanete se do bezvýchozí situace. Není možné smíchat 3 druhy šelem do sebe. Zkoušejte to postupně a pak uvidíte , co vás osloví i podle Vašich možností , které jste schopen zvířeti nabídnout
doutrklars
doutrklars 24.02.2011, 23:09:42 xxx.xxx.27.79
souhlasim s pani Cherri a doporučuji přímo nějakou diskusi chovatelů domestikovaných koček, přece jen se tam kočkamy víc zabejvaj než tady, na netu je toho spousta i kontakty na chovatele
doutrklars
doutrklars 14.01.2011, 21:23:53 xxx.xxx.27.79
Tak to to se servalama myslíte vážně, bude do chovu aspon z čeho vybrat, myslim ,že se vam chov určitě podaří, jestli vam mohu poradit, nespěchejte moc do dalších druhů , je totiž už ověřeno , že když je víc druhů šelem na menším prostoru, tj . cítí se, ač se již rozmnožily , přestanou se bez zjevných důvodů množit, bude to nejspíš tím , žee maji vlastně narušené teritorium jinou šelmou a dochází tam k jisté stresové situaci. Myslim, že je lepší pokud nemam hektarový pozemek dělat jeden druh
doutrklars
doutrklars 14.01.2011, 09:20:16 xxx.xxx.27.79
Servalové jsou překrásní, je to takovej malej gepard. Jen jsem nepochopil to pro začátek, myslim , že servala můžete mít celý život a vždy Vam bude mít co říct, chovatelství by se nemělo měřit velikostí , nebo vzácností zvířete. O co je horší chovatel , který 30 let chová andulky , než chovatel , který chová ary a oba na vysoké úrovni ?? Když se servalem dosáhnete cíle, který jste si vytyčil, to znamená, odchov, nebo aby byl po celý život krotký budete velký chovatel, než třeba s pumou , nebo lvem, který vam přeroste přes hlavu a nebudete vedět co dál. S oceloty Vam fandim, jelikož se domnívam, že nějak začalo ubejvat odchovů, než tomu bylo před pár lety
doutrklars
doutrklars 13.01.2011, 22:27:35 xxx.xxx.27.79
K tomu ,,poválení,, máte lidi , kteří si zažijí opravdu těžkou dopravní nehodu a za volant už nikdy nesednou .....ve mě nezustal strach , ale respekt, a ten by asi člověk měl mít, málo lidí dovede jen domyslet, s jak obrovsou silou tato zvířata disponují
doutrklars
doutrklars 13.01.2011, 21:44:20 xxx.xxx.27.79
Až Vás někdy poválí něco této konstituce , věřte , že taky budete zatvrzelá, nebo minimálně rozumější, víte u mne to neni o strachu , pořád chovam relativně nebezpečná zvířata, ale uvažuji tak, co když se se mnou něco stane , co bude s nima i na to musí chovatel myslet , často nemáte v rodině , nebo v blízkém okolí nikoho , kdo Vás adekvátně nahradí , pořídit se dá cokoliv , ale mnohdy u soukromých chovatelů pak nastane dilema ,, kam s ním
doutrklars
doutrklars 13.01.2011, 16:48:06 xxx.xxx.27.79
Dobrý den , ta černá jaguářice, to je ta vašeho známého ? Krásné zvíře, ale ani za darmo bych ji nechtěl , to bych se radši zastřelil, to vyjde jevněji
doutrklars
doutrklars 26.12.2010, 09:36:01 xxx.xxx.27.79
Dobrý den , krásná zvířata, blahopřeji. Mohl bych poprosit asi i za ostatní čtenáře za víc fotek a případně i příspěvek o nich ? Děkuji a přeji hezké svátky vánoční
doutrklars
doutrklars 24.12.2010, 15:44:04 xxx.xxx.27.79
Krásné přání, taky se připojuji s přáním krásných svátků Petr Douša Doutrklars
Obrázek
doutrklars
doutrklars 18.12.2010, 19:45:24 xxx.xxx.27.79
i na kočku divokou potřebujete povolení , na zvířata vyžadující zvláštní péči, veškeré informace Vam poskytne pracovník Vaší spádové státní veterinární zprávy
doutrklars
doutrklars 18.12.2010, 19:43:05 xxx.xxx.27.79
Dobrý den všechny šelmy at malé, nebo velké spadají do kategorie ,,Zvířata vyžadující zvláštní péči, dříve nebezpečná zvířata, na tato potřebujete povolení státní veterinární správy
doutrklars
doutrklars 27.10.2010, 21:20:37 xxx.xxx.27.79
Ano je dobře , že si sem lidé hledají cestu , ale jestli mohu poprosit i za ostatní, zaregistrujte se , je na vás pod jakým jménem , ale bude trochu přehled v tom ,co kdo napsal, než když je u 5 ti přispivatelů jen .. neregistrovaný , těžko se pak třeba dá jmenovitě odpovídat , nebo nějak reagovat. Neberte to prosim, jako nějaké šmírování vaší totožnosti , to zde nikdo neprověřuje, děkuji
doutrklars
doutrklars 27.10.2010, 19:35:37 xxx.xxx.27.79
To je zajisté pravda, ale já měl na mysli přirozenou reprodukci a ne zásah nenechavých rukou člověka. Je nás prostě na světě hodně a bez zásahu vědy do velkochovů aby sme nejdřív vyžraly přírodu , pak sebe a byl by na světě klid. Krásně by si tu rostli stromy a létaly ptáci , které by se nam nepodařilo chytit ........
doutrklars
doutrklars 27.10.2010, 18:23:30 xxx.xxx.27.79
Dobrý den za pozorovací talent se omlouvat nemusíte, ten máte vrozený a budte za něj rád, já se musim podivat 2x i 3x než si něčeho všimnu a jsem rád , že jste mne na to upozornil , abych si zvířata lépe prohlédl , jejich skvrnitost je jako u lidí otisky prstů , na první pohled se zdá , že jde jen o skvrny , u každého druhu stejné , ale při důkladné prohlídce se liší i sourozenci a někdy jde jen o drobnosti
doutrklars
doutrklars 26.10.2010, 22:43:55 xxx.xxx.27.79
Musim vam dát za pravdu s minimálně 2 levharty, zaměřil jsem se na tečky u zoužení vnější strany oka a jeden má čárku a 2 tečky a druhý má flek, i tak si ale myslim že zvíře hrající si s paviánem , je vychované v zajetí , taky se přiklánim , že by sme si tu měly udržet nějakou ůroven a chovatelskou profesionalitu , tak se přátelé nehádejme
doutrklars
doutrklars 26.10.2010, 09:10:05 xxx.xxx.27.79
K těm hadum bych asi dodal jen toto . Jelikož jsem kdysy pár let hroznýšovité hady choval, běžně jsem se setkával se situací, že když byl had nažraný , nebo prostě nměl chut, kořisti si nevšímal ,ani ji nezabyl, dokonce by se v teráriu neměla nechávat ,jelikož hlodavci mohou naopak hada zranit, hlavně menšího, jelikož pořád něco ochutnávají a než na to had zareaguje , kousance jsou na světě, k tomu levhartu bych byl zdrženlivější, proč by se kameraman zabejval natáčením po tmě, kdyby měl víc zvířat ? myslim , že to vyplynulo ze situace . Levhatr se vrátil , až když se nažral paviánice, nevim ,asi nemam dobrý pozorovací talent, ale já tam víc levhartů nevidim a to jsem sledoval pečlivě aspon si teda myslim, chování přisuzuji ochočenému zvížeti
doutrklars
doutrklars 23.10.2010, 13:42:15 xxx.xxx.27.79
Má doměnka je , že levhart byl vychován člověkem , v zajetí přišel jako mládě do styku s jinýmy mládaty, po dospětí byl pravděpodobně vypuštěn do rezervace , proto to kamerování z tolika ůhlů, šelma asi kameramana znala , chování mohlo taky napomoci , že se třeba jednalo o samici s probíhající říjí , v tomto období se povaha taky mění . Nedavno jsem vyděl asi v televizi jak levhart zabyl antilopu a s mládětem si taky takto hrál, myslim, že to byl ten samý případ. Je to pouze má doměnka . V Africe je to docela běžné , že je matka zabyta třeba pytláky a kotata na farmě odchovány a pak spětně vypouštěny do přírody s různým výsledkem, jelikož je tam problem ,zvyk na člověka
doutrklars
doutrklars 02.10.2010, 21:04:34 xxx.xxx.27.79
Já je i v zimě pouštim ven , ale tak na hodku , oni se stejně jen projdou a zas se vrátěj do tepla, a k tomu krmení , dokonce se k šarvátkam i provokují a jednou mi i kocour držel kočku za packu , tudíž já to neriskuji a nejideálnější by i bylo kdyby při krmení na sebe ani neviděly aspon teda u mne , jinak jsou v pohodě a spolu
doutrklars
doutrklars 02.10.2010, 14:52:44 xxx.xxx.27.79
Ocelot je jihoamerická šelma , tudíž potřebuje v zimě vytápěný prostor , na pár voliery 2 , jelikož při krmení by se servaly a může dojít k ošklivým ůrazům, velikost každé vnitřní by podle literatury a předpisů měl být 3x1,5 m vybaven větvemy a budkami na spaní a venkovní 3x6 m s víškou aspon 2,5m zařízení musí být veterinárně schváleno , jako ale na všechny šelmy . Jedná se o zvířata vyžadující zvláštní péči, dříve označováno jako nebezpečná zvířata. Mějte ale na paměti , že čím je zařízení větší , tím je lepší jak pro zvíře tak pro potěšení chovatele a nemáte pocit , že tam chovanci jen přečkávají čas dokud žijí