Takže během jednoho dne máme tři názvy pro jeden druh papouška. Zrušení registrace u žaků si myslím je dobré. Přece jenom jich je až dost. A jedna zkušenost z dřívějška: Kamarádovi pošel žako a tak volal na příslušný úřad, aby se dozvěděl jak postupovat a bylo mu zděleno, ať kroužek zničí. Podle mně by ho měl odevzdat.
To já mám problém. Mě dva mniši začali být nějací nakrčení. Běžně si toho nejde všimnout, ale když jsem tam sám a zklidní se, tak jsou samostatně vzadu a nakrčení. Děkuji za případnou radu
Krašský ovčák a Šarplaninec mají původního předka: Ilyrijský ovčák (omlouvám se za případnou chybu v názvu). Toto plemeno se rozdělilo na dvě samostatná, na šarplanince, který byl dále používán na střežení stád a na krašáka, který se spíš používal jako "pes u domu". Měl by mít o něco mírnější povahu a podle standartu o pět kg méně, ale váhový rozdíl je ve skutečnosti větší, protože šarplanince ve standartní hmotnosti nenajjdete. Spíš se blíží kavkazákovi.
Také přemýšlím nad psem pro hlídání domu a voliér a tahle plemena se mi líbí, ale kavkazák a středoasiat jsou až moc velcí a šarplanince o hmotnosti (velikosti) kterou udává standart také nenajdete. Teď se mi líbí nejvíce Krašský ovčák. Už jsem se na něj byl podívat u chovatelky a uvidíme co bude dál.
Je zajímavé, že v článku je psáno o druhém páru, který má pan Drozdek v deponaci??? Že by byl článek psán z předstihem je možné, ale že by ho autor neupravil podle aktuálního stavu?
Samici to určitě vyčerpává, to je bez diskuzí. Sravu také udělat chudší a pokud vejce ponechat, tak jakmile s nich sleze, tak ji odebrat budku a opravdu jen suché zrní, vodu a jen občas trochu ovoce.
Omezte stravu na suché zrní. Po pár dnech odeberte vejce a budku a snad se to upraví. Pokud ne, tak radši vyhledejte odborníka. To ji musí extrémně vyčerpávat.
Jestli ti můžu poradit, tak to nedělej. To už je hodně stará. Pravděpodobnost, že ji ochočíš a naučíš mluvit, je takřka nulová. Najdi si chovatele, který má korely tak 7-10 dní vyletěné z budky. Nejlepší by bylo, kdybys sehnala ručně dokrmenou. Ta už bude krotká. Horší je to s mluvením, protože korely nemají zrovna nadání na mluvení, spíš napodobí pískání popěvků atd.