JJ, vaše stránky a p.Smrčka byli v počátku mé první , které jsem informačně lustrovala.Já je mám také dohromady, a na jaře je čeká skupinový odchov pro sledování, tak uvidíme.Ještě sehnat kmenové budky, aby to měli jak v přírodě:-))
Mám konečně repráčky, tak si užívám hudby a vracím se do minulosti (mladší ročníky prominou): http://www.youtube.com/watch?v=lqot4XT59II&feature=related
Hoďte fotky, ať pokocháme oko :-).Udělala jste dobře, pár vajíček eventuelně oželíte , ale důležité je, že jsou v lepším větším a nemusí se mrcasit v malém prostoru.Oni to totiž nejsou zas až taková zlatíčka, jak se o nich leckde povídá, umějí se nejen napadnout, ale i se dořezat do krve.Jinak se velmi směšně zadky strkají dolů z bidel, tedy mají-li možnost být v hejnu...:-))
Prezidentské Lány okr.Kladno.Tuny sněhu, mráz -12 C, dneska krásně modrá obloha.Ze střech visí na domech "chlupy".Prostě zima jak má být.No a na saních to frčí jak po másle....
Kubík ráno křičel: mamí to jsou krásný chlupy!! A já marně pátrala co tím chtěl říct.Nicméně mě motivoval ,nikoliv k obdivování, ale k monitoringu cestou do školky až začne tát, kam nechodit:-))
Také jsem zvědavá, ale tuším, že důvod byl asi ryze ženský: byla pořízena větší a pohledově lepší klec a tak se prostě nedočkavě stěhovalo.Je to tedy opět jen můj názor, který plně z ženského pohledu chápu:-P
Lány,Chomutov....silnice pěkné bez sněhu, vymrzlé ,cestování v pohodě.Lány: lehký poprašek na chodnících, pod tím ledovka.Jedete-li někdo přes Lány směr Beroun jeďte po kruháčích, tady v Berounské projede jen jedno auto, druhé v protisměru musí většinou do sněhových mantinelů. Směr Beroun, Zbečno...souvislá vrstva sněhu sypaná kaminky, chem.neošetřováno.
No, já budu mít asi jiný názor.Udělala bych tu větší klec, všecko připravila a samici v budce bych zavřela a přenesla i s vajíčkem a pak samečka.
Aymary jsou celkem pohodoví ptáci, tak bych problém neviděla.Nu a menší klec bych vyklidila a připravila pak na mladé po odstavu:-)) Tedy tak bych to udělala já,pokud to ale nejsou citroni, ti prý jsou větší cí´tové:-))
No tak to je dobře.Je fakt, že jsem váhala:-P.
No a jinak mě dneska opět zachránili před pádem nesmeky.Lidi na chodnících balancují, šourají se, kymácejí a můžu říct, že naložené sáně 35kg živého masa, ledovka jak bejk, do kopce a ani uklouznutí.Můžu jen doporučit:www.dodeste.cz, stejně tak lehkou žlutou nepromokavou soupravu, ketrá se vejde do pytlíčku:-))