Tak ještě jedna...
4 Dáša-193.236 pokud se můžu vyhnout natírání vevnitř,tak to také nechávám bez barvy, pokud musím, tak normálně balakryl.
Jen u té zimovací aymaří jsem se nechala "ukecat" abych to vevnitř natřela, že to jinak vypadá příšerně a teď toho lituju, protože každý ptačí kákanec je na tom vidět:-))
200.189 : bylo by fajne vědět s kým diskutuji:-)), ale asi takhle, protože jsem stále na MD času na údržbu je víc, takže si to mohu zatím dovolit.Co se týče údržby ano, dost si s tím musím vyhrát, to je prostě daň ze dřeva.Nákaza:ano, stejně bych musela celou volieru podpálit, takže to nebudu přivolávat:-P a zatím se budu těšit z toho, že to hezky zapadne do okolního prostředí a uklízet a natírat a furt dokola.
4Matúš: ježíš už abychom u tebe byli, doufám,že nám tyhle krásy taky předvedeš:-))
4 salamounek :nu, původně viselo v té starší volieře, jenže pokaždé jsem se bacila hlavou, když jsem poklízela :-), pak přišla zima a rozhodnutí, že tam budou aymary, tak jsem si řekla, že než to vyhodit, zkusím tohle .Stabilní to je dost,alespoň při cloumání a dání něčeho těžkého na stranu.Ovšem to se plně ukáže až v praxi.Každopádně stejně je připravený i obslužný pultík,kdyby tohle nefungovalo jak má.Neleží to na zemi, ale zas si do toho mohou vlítnout i křepelky.Jen bych bývala potřebovala ten dřevěný talíř úplně hladký,lépe se čistí...
Každý koníček má dvě mince..radost z odchovů, dobrý prodej, správné spárování, pohoda při pozorování.Druhá strana je úmrtí ptáků ať už z důvodu nerozumnosti, agrese nebo nemocí. A já se vás ptám, setkal jste se někdo s tím, že by člověk zemřel na nějakou ptačí nemoc? Teď nemyslím "ptačí chřipku", ale jiné onemocnění?
Mám zkušenost s tím, že jsem od morčat chytla přenosnou plíseň (tuším říká se tomu zoonoza), celé předloktí samý červený flek, i přes to, že jsem hygienu dodržovala.V té době jsem měla malé mimčo,tak všechno muselo jít pryč.léčení trvalo asi dva měsíce....
Máte někdo zkušenost?
Omlouvám se, že reaguji, ale Kubu znám, jako pečlivého chovatele a myslím, že chtěl ukázat, že i když ptákům z jakéhokoliv důvodu nedáte budku ( nechcete aby hnízdili, jsou mladí apod.), že občas je příroda silnější než úmysl chovatele.
Jinak také přemýšlím, u jakých ptáků to má.
Tak zas něco z papouškářského světa :-P
V této kleci žil 3/4 roku anduláček, pěkná plastová bidýlka, krásně tenké větvičky, na dně famózní vrstva bordelu a misky prázdné.jediné s čím si hrál, byl řetízek uprostřed, bez možnosti proletu.Klec vyčištěná, ještě jí zbavit těch blbostí a dát vše přírodní a může jít k novému majiteli...
Marku, já ti nevím.Nikdy jsem to neměřila.Ale normálně tam zamrzá voda v miskách, takže žádný tropy:-).V té první dřevěné volieře měli v zimě na zemi 3/4 písku a zbytek vrstvu hoblin a suchého listí a velký kusy kůry (rádi na ní sedávají) a snop slámy.Voliera byla zaigelitovaná bubl.folií.
Teď v té maštali mají mega snop slámy a senegalského prosa,1/2 hoblin, písek a kopeček dřevěného popela. A také tam voda zamrzá.