Příspěvky uživatele
hlasema
Martin
Pane Holický mohl by jste se mi ozvat na email, měl bych dotaz ohledně Vašeho chovu fialových turak.
Martin
V chovné knize je zatím málo údajů abych mohl dělat nějakou seriozní statistiku, proto si dovolím apelovat na chovatele, které jsem ještě neoslovil. Připojte se k nám přispějte svými chovy do chovné knihy. Můžete se mi ozvat na email v profilu.
S pozdravem
Martin Hlásenský
Prohlížel jsem si chovné knihy ISIS, které používají ZOO na celém světě a jsem zvědavý na formuláře, které získal Adam z ITS. Dají se využít jako dobrý návod jak na to. Také by stálo za to zapojit ZOO, které s takovou dokumentací mají zkušenosti. Řada jejich odchovů je dnes v držení soukromých chovatelů. Myslím, že tímto směrem šla poznámka Zdeňka ohledně turaků chocholatých.
Pánové, zkusím sepsat nějaký návrh a zašlu Vám jej přímo na email.
Martin
Již delší dobu si pohrávám s myšlenkou založit a vést chovnou/plemennou knihu pro některé druhy ptáků a v poslední době jsem si umanul, že by to mohly být právě turaka. Myslíte, že se český a moravských luzích a hájích najdou dobrovolníci, kteří by chtěli takový projekt podpořit, především pravidelným zasíláním hlášení o odchovech a transferech svých chovanců? Odměnou by nám časem mohla být rozsáhlá dokumentace s přehledem rodokmenů a příbuzenských vztahů v našich chovech. Po stránce technické a administrativní bych se toho ujmul.
S pozdravem
Martin