Dobrý večer pánové,taky jsem chovatel papoušků a teprve loni na podzim jsem začal s chovem hmyzaků konkrétně se věnuji chovu leskoptví ale je pravda že teprve letos mi začne první chovná sezona tak se uvidí jak to budu zvládat skloubit s prací..čekat do důchodu se mi nechce protože silně pochybuji že se nějakého vůbec dožijem,ale zpátky k zoborožcům po návštvě p.Drozdka jsem s ním měl rozhovor právě na téma krmení a on sám mi řekl že krmí jednou dávkou a ptákům dopřeje tolik hmyzu v několika miskách tak aby jim krmení vyšlo na celý den,určitě to tak neprovádí u všech svých svěřenců ale
Ješte bych měl dotaz když už se Zdenek zmínil, mohl by někdo s chovatelů napsat jak je to s cenami u arasariů,na jaře byli ve ZWOLLE nabízeni arassariové zlatolící kus za 1000eur popřípadě jaký druh arasrri je nejvhodnější pro začátek?děkuju
Zdravím tě Zdenku,jestli Tomáš chová velké druhy papoušků tak musí mít také určitě solidní chovatelské zařízení v tom bych já problém neviděl spíš si myslíš že jestli s chovem papoušků musí přestat kvuli hluku tak to bude patrně kvůli neshodám se sousedy?nevím potom jestli si ale něco pomuže s chovem zoborožců to asi sousedé jeho nadšení sdílet nebudou..jinak ale držím palce at Vám to dobře dopadne zoborožci jsou nádherní sám v budoucnu plánuju pořízení menšího druhu t.DECKENI..ale bouhužel stejně jako Zdenek jsem taká omezen prostory
Zdravím Vás pánové,pěkně jste se rozpovídali Tome arogance se u p.Drozdka bát nemusíte několikrát jsem ho navštívil a za sebe můžu říct že je naprosto v pohodě a rozhodně má k chovu zoborožců co říci a jistě rád poradí,jinak vám držím palce tukani jsou pro mě spolu s zoborožci mojí favorité ale zatím si na ně také netroufám.jinak ale jestli máte strach z velkých druhů zoborožců tak zkuste pro začátek nějaká menší druhy z rodu Toko co do krásy se jim směle vyrovnají.držím palce a přeji mnoho úspěchů v chovu
To záleží jaké máte podmínky pro chov.loskutak a žako jsou dva naprosto odlišní ptaci co do nároků na chov i krmení.Žako je na ochočení určitě lepší loskutak je vynikající imitator ale co vím nikdy nebude takovym tím milym společníkem jako žako taky se neda tak snadno ochočit aby jste s ním mohl chodit po bytě nebo ho pouštět volně proletět.protože patří mezi špačkovité musíte také počítat s tím že ma oproti papouškŮm jednu velkou nevÝhodu a to je řídky trus...cenově jsou oba ptaci na stejne úrovni ale bÝt vámi tak bych se nejprve dobře rozmyslel aby jste pak svého výběru nelitoval..
Dobry den shaním informace o chovu větších druhů zoborožců v literatuře ani na netu toho mnoho napsano není tak bych byl rad kdyby se mi ozval nejaky chovatel ktery ma zkušenosti s chovem.zajímají mě hlavně zoborožci rodu Bycanistes konkretně druh Bucinator(zoborožec naříkavy)rad bych se dozveděl cokoliv o jeho narocích na chov. min.rozměry voliery,potravní naroky a v poslední řadě také hlasitost..mam možnost odkoupení letošních mladat.jakekoli informece uvítám..Dekuji Nesvačil
Adame smekam opravdu paradne provedena voliera!sam letos uvažuji o vystavbe mensí voliery pro leskoptve bohužel sem omezen nedostatkem místa a tak musim do voliery nejak napasovat vzrostlou broskvon a tohle je velice dobry napad dekuji za inspiraci:)