Ukázka z nové podoby ifauny, atlas ptáků:
Bulbul červenouchý
Zdraví / nemoci
Nejsou známy specifické neduhy. Ptáci však potřebují neustále čistou vodu ke koupání. Čas od času mazat nohy, třeba indulonou.
není co dodat R.I.P. ifauno...
Ukázka z nové podoby ifauny, atlas ptáků:
Bulbul červenouchý
Zdraví / nemoci
Nejsou známy specifické neduhy. Ptáci však potřebují neustále čistou vodu ke koupání. Čas od času mazat nohy, třeba indulonou.
není co dodat R.I.P. ifauno...
J5 - krásně řečeno 😉
Pro hm a chvd :
Máte zcela mylnou představu, k čemu by zavedení takového seznamu mohlo postupně vést.
Ze strany EU, by velice rychle mohlo během pár let díky takovému paskvilu skončit chovatelství prakticky čehokoliv. Připočteme-li k tomu ještě flóru, můžou být do budoucna mimo hru i kaktusáři apod. spolky.
Navíc ten seznam je zcela zcestný, porovnat možnost rozmnoženi jednotlivých druhů např. Ve Španělsku a střední Evropě, to může opět vymyslet jen blbec sedící na zadku v Bruselu.
Z čistě praktického hlediska, nechápu proč by mi někdo kdo nepozná rozdíl mezi užovkou a zmijí, měl zakazovat co mohu chovat. Většina dobrých chovatelů, přistupuje k chovu zodpovědně, pořízení zvířete je pro ně splněním snů a s tím souvisí i investice do chovatelské zařízení, krmení a vet. péče - tyto náklady mi nikdo neuhradí a ani v případě zákazu nevrátí..
Dobrý den,
Tak ta chyba je pouze u části starších článků, postupně dojde k opravě. Přišel jsem na to náhodou, když jsem hledal článek podle jména autora.
Pro mastnacekk, žádnou paniku neudržuji a jako malý uražený parchant se nechovám.
Jen nechci mít nic společného se současnou podobou ifauny.cz - podoba pseudo mazlíčkářské komunity, je mi cizí, stejně tak jako obsah článků, vytvořených novými majiteli.
Dobrý večer, všimli jste si, že u všech článků v archivu na ifauně , je nově uveden jako autor článku - kolektiv autorů redakce ifauna.cz .Včetně článků od nás soukromých přispěvatelů.
skeeve - Dvora se musím zastat, koncept tam je, ale nic není hned, vše je o lidech a financích.
Tak u nás jednoznačně Huboká - pro plazy Evropy. Ta expozice je nádherná. A v blízkosti našich hranic, pak polská Wroclav - tera je tam úžasná, sice starý pavilon i terárka, ale kolekce zvířat nemá konkurenci, obsáhlé sbírky varanů a želv, mnohdy raritní kousky a je zde k vidění i velice pěkná sekce akva.
Dobrý večer, dnes sem obnovil svůj profil. Známé "tváře" tak vítám a jsem rád, že jsme se tu znovu sešli. Chybí ještě pandinus a lupus...
Jiří5 jsem rád, že jste přešel sem, teď ještě chybí lupus a jeho trefný humor.
Pro jednu rosničku, se vlastní chov hmyzu nevyplatí, ideálně, před pořízením zjistit, kde v okolí by šlo zajistit stálý zdroj krmení..
Jinak jsem rád, že vidím uživatele cvrk zde na webu, Vaše rady v sekci bezoobratlí by chyběly!
Tak po 14letech opět aktivuji svůj profil zde na chovzvířat 🙂
Dobrý večer, tyto rostliny můžete bez obav použít. Ale k výstavbě hnízd, je lepší používat jehličnany, okrasné thúje apod. Timálky velice rády prolézají veškeré osazení volier a zvláště z jara mohou u listnáčů a okrasných keřů poničit rašící pupeny. Při hledání hmyzu také pupeny s oblibou oštipují. S pozdravem Raduz07
Dobrý večer,
holuby nádherné (P.superbus) v čechách při trošce štěstí seženete. Pro vínokrké budete muset vyrazit do zahraničí, v současné době nevím, že by v čechách byl k dispozici odchov ale samozřejmě se mohu mýlit. s pozdravem raduz07
Dobrý den, v této diskuzi je téma na vousáky již založeno, informace o krmení a chovu tak můžete najít tam. název téma je vousáci. S pozdravem Radek
Dobrý večer ,stránky mrtvé nejsou.Co se týká odpovědi na Váš dotaz z uvedených druhů v České republice krom jihočínských (a popelavých) takřka žádné sojkovce neseženete,ted mám na mysli soukromé chovatele, čas od času se v nabídce sice nějaký ten odchov objeví např p.Palkovič , Jiroušek či p.Kučera v nedávné době své odchovy sojkovců inzerovali, tam také směřujte svůj dotaz na cenu, ale jinak musíte pátrat spíš na zahraniční inezrci na vogelmarktu jsou běžně k sehnání jihočínští..největší kolekci pak můžete shlédnout v pražské zoo. Celkově jak u sojkovců tak timálií je problém dopárovat a hlavně sehnat přirozeně odchované jedince. Přeji mnoho štěstí v hledání.