Příspěvky uživatele
Orina
Co se týká veterinářů, že se nespecializují na exoty, nedivte se. Zatím je stále povědomí exotů v menšině oproti psům a kočkám . Nejdůležitější jsou na veterině hospodářská zvířata. A co se týká starších veterinářů, tak se učili o slepicích, husách ,kachnách a největší exot byli holubi. Nedivte se že tak málo vet.lékařů se k problematice papoušků dostalo.
Také je nutné odebírat od chovatele dokrméného papouška a nedoufat "když to dokáže on, já ho těch pár dní dokrmím taky a budu mít doma papouška hned a mladšího" Starší pták už zobe sám a pak máte-li doma ještě nějaké papoušky (hlavně ty menší) jsou dost velkými přenašeči pro ně latentních nemocí, takže velký papoušek (hlavně příliš mladý) toto onemocnění snáze dostane. Důležitá je taky karanténa, kdy je i v zásadě zdravý papoušek oddělený od domácích exotů a to i na delší dobu. Když to všechno shrnu, tak si říkám, pro koho to píšu, vždyť chybujících a stejných dotazů bude stále mnoho a ještě víc bude těch co by toto povídání potřebovali a ani si ho nepřečtou.
Ještě mi kdosi psal, že pokud si nabízenou věc neodeberu, tak jí nabídne sousedovi a já mu to pak budu závidět. Odpověď ode mne byla, že takovou nabídku i koupi sousedovi ze srdce přeju. A byl klid až do teď.