Anální žlázky vymáčknuté na začátku prosince (poprvé, taky to vlastně jen zkoušela veterinářka).
bydlíme v Beskydech, nejbližší město F-M, 30km do Ostravy.
Ty odběry nebo stěry taky nechápu, proč nikde nevezmou, ta jedna Dr. chtěla brát krev jen cíleně na alergické testy, nic jiného. Ale ona vlastně odmítala připustit cokoliv jiného než alergii.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 31.12.2024, 11:35:03
No tak nějak z celého psa, i když ji pohladím nebo drbu, tak mi pak jde cítit ruka. Ale jak jsem psala - kůži má čistou, žádná ložiska nebo lysá místa. Ještě se nám zdá, že moc nenasrstila na zimu - ale to je možná tím, že je doma v teple.
Ráda bych případnou další veterinu nějak nasměrovala (i když to určitě nemají rádi), třeba něco hormonálního nebo ty testy z kůže (to žádná veterina neudělala).
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 31.12.2024, 11:06:41
No mi nejde do hlavy - pokud by to byla alergie (na cokoliv - potravinu, textil, roztoče…) - tak by jí přece fungoval ten apoqel nebo alespoň ten cytopint - vždyť ty jsou na alergie, nebo ne? Možná uvažuju špatně, nejsem na toto odborník.
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 31.12.2024, 09:53:32
No taky mě napadá, že je to zlozvyk, stres? nevím tedy z čeho, ale budiž. Nicméně vetka mi tvrdila, že psi se ze stresu ani z nervů nedrbou a nevykusují 😔, že zvíře takhle neuvažuje a furt jede dál jen alergii.
V případě nervů ale co s tím?
Ještě mě napadá, že se mi zdá, že je poslední dobou tak zvláště cítit- není to vyloženě “smrad mokrého psa”, spíš takový chemičtější zápach. A drží se jí i po koupání (šampon tedy neparfémovaný bez vůně, ale i tak by třeba běžný psí puch asi smyl).
Nemá někdo tip na nějaký zázrak, když se psisko drbe a vykusuje urputně i po Apoqelu (využitá 3balení bez efektu) a efekt nemá ani cytopoint (2dávky bez efektu)? Pak dostala šampon biodexin (vykoupaná už asi 5x), taky bez efektu.
Kůže bez defektů, bez lupů, bez vyrážky, zarudlá jen po drbání přímo v konkrétním místě.
Nejčastěji se škrábe na hlavě temeno a za ušima (uši čisté), pak oblast zadku (jako horní část stehen, poslední třetina zad kolem páteře), a ocas.
Krom toho je fena veselá, hravá, při chuti, stolice pevná.
Mám trochu obavu zkoušet už třetí veterinu, že pojedeme zase od začátku. Vetka jede pořád dokola svou, že je to alergie (i když léky nezabírají a ani příznaky nejsou vůbec typické).
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.12.2024, 11:52:27
No původně mi všude vyskakovala ta Pet expert, ale nebráním se ničemu . Ohledně reprodukce - vím, že preventivní kastraci třeba neproplatí, ale když je indikována kvůli zánětu dělohy, tak už asi ano?
U Generali platíte měsíčně kolik? Mám fenu 36kg, 5 let.
Máte zřízeno zdravotní pojištění pro psy? Vyplatilo se? nejsou průtahy s proplácením nebo s ošetřením?
Jsem už téměř rozhodnuta zřídit, jen bych ráda přečetla pár “lidských” zkušeností.
Zaujala mě tam hlavně spoluúčast ( abych nakonec neplatila ještě víc než bez pojistky ?)
Ještě mě zaujalo, že se zřizuje online, vyplním dotazník o psu a je to - v případě nečistokrevného plemene si mám sama rozhodnout, jestli pes spadá do kategorie malý/střední/velký - což je docela subjektivní, ale odvíjí se od toho cena pojištění 🙂