kometa:Na střední škole to tak dramatické není. Zatím jsem se bez právníka obešla.
Ano, na maturitních oborech to takové drama není.
kometa:Na střední škole to tak dramatické není. Zatím jsem se bez právníka obešla.
Ano, na maturitních oborech to takové drama není.
Ještě s dovolením dodám, že jsem loni dělala přijímačky na střední veterinu, tu maj taky tady u nás, ale náš MVDr si to nepřál 😁 takze jsem neprošla. Ne kvůli Dr., ale matiku jsem neměla šanci, přesto jsem měla 11 bodů!!! z 50, pro mě úspěch, čeština bych řekla v poho, 36 z 50, to jsem pohořela na textech, protože tam bylo jakési sajfaj avatar a já absolutně nepochopila, o co jde. A taky na bodech za známky, protože započítávají dnes konec osmičky a pololetí devítky, pro mě sedmicka a osmička, a já byla na sedmiletém gymplu, a tam je ta “základka” drobet jinde, že, takže průměr někde ke 3. No a na podzim jsem se dala jeden semestr VOŠ veterinární v Ostravě, a tam to ztroskotalo na vzdálenosti ve zkouškovém období, kdy jsem prostě nebyla schopná dojízdět kazdou chvíli 400 km. Tak jsem takový věčný študent 🙂. No a tělocvik se začíná projevovat, natažený trapez z opičáren na žebřinách, chytly mě bedra, koleno normal, to za 2 dny přejde, a nemůžu si dát ani léčebný čaj, protože jsme byli na “obědě” až v 17, (přes poledne jsem očekavala veterinářku na průplach slzných kanálků u kobyly) a tak jsem si dala když už tak už, a litr čaje se do mě nevejde 🫣. Stejně asi brzo odpadnu…
Učitelství v dnešní době nelze dělat bez dobrého pravníka. Můj názor. Jinak by mě to bavilo. Jenže s tím souvisí inta dnešní výchova a… dál netřeba rozebírat. Zavřeli by mě.
Děkuji za poklonu.
lesnizinka:Coudas, proč vy vlastně ještě studujete střední, co z vás bude, tedy čím chcete pak být?
Mě taky tělocvik bavil, ja jsem celkově “sportovní” typ, bych řekla. Gymnastika mě bavila hodně, taková hrazda (pak z kolenotoče modřiny pod kolenama), přemet jsem se učila k přijímačkám na vysokou (tělocvik angličtina, 2x, ale nedostala jsem se, byla jsem sedmá, brali 3) pak jsem to trénovala na trávě, to zas dopadlo koleno, no a koleno mám od 12 zlomenou češku, takže jsem sice běhala, ale dlouhodobě to nešlo. Dneska už téměř vůbec. No a závodně jsem hrála softball (jsem i rozhodčí a trenér, dnes už samozřejmě bez licence) a jednou ročně si jezdím zahrát do Brna turnaj amatérů. Taky mám certifikát “instruktora” Hodiny pohybu navíc, takze můžu ve škole imitovat učitele tělocviku, a nebo vést sportovní kroužky. Takže mě přístup mládeže totálně irituje a dceru neomlouvám, spíše naopak, nutím ji. Dříve jí bavily aspoň procházky ve skalách (já do přírody chodím kdy můžu), dneska jí utáhnem aspoň na hrady a zámky, podmíněné procházkou aspoň do 5 km. Tak to zatím funguje. Ale jinak… sama od sebe ven nepůjde.
No a k Vaší otázce. "Studuji" dokonce odborné učiliště obor zemědělec-farmář, protože nemám zemědělské vzdělání. Mám jen gympl. Potřebuji si udělat kurz “ odborné veterinární úkony prováděné chovatelem zvířat” ke kterému je zemědělské (a nebo veterinárni střední nebo biologické) vzdělání s maturitou potřeba. Protože maturitu už mám, tak by mi stačil 300 hodinový kurz pro zemědělce (ktery je potřeba k tomu, aby vám dali živnosťák na zemědělství, když nemáte zemědělské vzdělání), jenže ten když už dělají, tak ho dělají strašně daleko a já nemám prostor až takhle někam vyjíždět. Takže mi tady u nás na učňáku, kde dělali i tento kurz, ale již dlodhodobě nedělají pro nezájem, nabídli, že mě vezmou do školy, což akceptovali k tomu kurzu. Takže mě na jaře od druhého pololetí šoupli do druháku, a příští rok v červnu mám dělat učňovskou zkoušku. Navíc mám 25 let po maturitě, školství uznává vzdělání jen 10 let zpět, takže musím právě i na ten tělocvik (nemusela bych, manžel mě taky posílal pro uvolnění z tělocviku, ale mě se nechtělo zas k doktorovi a dávat 250,- za to, ze mi dá razítko) a další nesmysly. Popravdě… to se nedá nazvat ani kocourkov. To už je masakr. Ale tak nebudu nudit. Už tak jsem to zase vzala moc ze široka, já prostě neumím psát krátce. Uplně zkráceně potřebuju papír pro papír, i když jsem už přes 15 let v oboru a praxi.
Oooch, chudáčci stresovaný….
Byla jsem dnes po ránu na tělocviku, pololetní klasifikace. Jako supr, ve 44 jestě vyšplhám o tyči až nahoru, ale byla nějaká dlouhá… Na žebřinách jsem přeručkovaní jen rukama moc nedala, ono unýst mejch 90 kilo… Trojskok snožmo dobrý. Basket jsem odmítla, to kvůli kolenu nemám šanci uběhat. Učitel mě tedy posadil na rotoped v posilovně na balkoně, tak jsem si dala nejlehčí převod a s rukama v bok jsem koukala, jak hrajou basket. Hodně dlouhá čtvrthodina…Jo a ještě “vybíjenou” jsme hráli 🤦 S takovým tím gumovým měkkým míčkem o průměru 20 cm. Hodit to nejde, ale ononby to asi chlapce volejbalovým tvrdým mohlo bolet….Tak mám v pololetí na vysvědčení za 1. Krom toho, že mě z těch žebřin bolí mezi lopatlama jak sviň, jsem utrpěla hlavně psychicky. Jako já to prostě nepochopím no. Z 15 lidí ve třídě přijde na tělocvik 6, z toho 4 necvičí. Tak měly cvičit dvě holky. Ty nechtěly dělat skoro nic, protože nebudou trapasit před třídou, oni je pak pomlouvaj. Tak jsem jim řekla, že je bude pořád někdo pomlouvat už po celej zbytek života, vytřeštily na mě voči, prej a jako za co, tak říkám ono se vždycky něco najde. Byly tam ještě dvě třídy, 8 holek necvičilo, a odhadem 10, možná více kluků taky ne. Seděli v rohu, čuměli do mobilu a měli akorát de… kecy. Cvičilo 8 kluků. Takže 10 děcek z cca 45. Jako nevím no, kam tohle spěje…
Tak samozrejmě, ty jsi viděla vše a všude byla dvakrát a nemáš problém se povozit ani na pravým shetlandovi 🤷
Ale to nebraní tomu šířit osvětu 😉
To je zkouška pozornosti 😁
Hodně štěstí 🙂
Shetlanda s plnokrevníkem? 😱
Alkohol mi nevadí, ale už ho tolik nepiju. Respektive téměř vůbec, kromě toho čaje, ale to je lék 🙂 a na oslavách povíně víno. A občas si udělám kolu s rumem, když si vzpomenu a nakoupím ingredience. Medař mě kdysi málem zabil. Že mi dá ochutnat víčkovici, že víčka z medu (omlouvám se včelařům) omývá slivovicí. Říkám no to by bylo super, kdybyste to mohl prodávat, měla bych to už rovnou namíchaný. Jeho porazilo.
Krb jsem vždycky chtěla. Nejdřív ho taťka nechal udělat na “ranči”, tedy na chalupě, kde jsem měla koňa a strávila tam mládí, a to tam byly Petry a takovej kachlovej “sporák”, kde se topilo dřevem v jednom okýnku, vedle byla trouba a nahoře pláty. Jenže to jsem byla už odstěhovaná, tak to jsem nestihla. Pak dlouho nic, až jsem pak po chvilce na farmě zjistila, kde se dá udělat komín, a já že bych si tam udělala krbovou komůrku. Manžel řek, že klíďo a ať netroškařím, tak jsem udělala krbovou komůrku o 60 m².
Aspoň na chvíli.
Přeji všem nemocným brzké uzdravení. Ja piju už delší dobu večer čaj s medem a slivovicí, pro mě je to lék, ale teď apíše tak trisku na psychiku. Vím, že ke to kočičí sekce, tak se omlouvám, ale mě ráno zas pobavil kůň. Manžel zamrz u okna, tak se ptám, co je. Ptej tam leží kůň kopytama hore, ale hejbe hlavou. Říkám se válí ne? Dojdu se taky podívat a fakt, kůň na zádech, kopyta vzhůru a nic, tuhej. Koukali jsme na něj asi 5 minut a on se z tý pplozice ani nepohnul. Vyšla jsem na terasu, jestli uvidím více, kůň stále na zádech a nehnul se. Říkám no přece takhle nezmrznul…. byl na volném prostranství, nikde nic. Tak jsem se šla oblíknout, že se tam jdu podívat. Jestě když jsem scházela schody byl ve stejné pozici. Ale asi jsem ho v rozjímáni vyrušila, a lehnul si do normalní pozice. Tak jsem se ho akorát došla zeptat, jestli to jako bylo nějaké znamení, nebo co tím myslel, a než jsem zas vyšla schody, tak už stál. Je to radost. Kdysi mi pani sousedka volala do práce, rychle přijeď, kůň leží. Říkám paní Karlíková, v pohodě, to je normální. Stará škola, kůň lehne, je zle. Že tady kazdou chvíli někdo zvoní, v ohradě vám leží mrtvej kůň (já to totiž nevidím, když mám okna na pastvinu), jsem si za ty roky tak nějak zvykla. Ale když už letos na jaře někdo zavolal i policajty, aby nám to přijeli říct, tak jsem na ohradu udělala cedulky s vysvětlením. Nebo mi volá nájemkyně, že jako samozrejmě ví, ze o tom vím, ale že je v Raspenavě u zákaznice a ta jí donutila mi zavolat, že už nám leží kůň na pastvině 3 hodiny. To už jsem si fakt klepala na čelo, jak může někdo zpoza kopce vedět, že mi tu 3 hodiny leží kůň na pastvině. No ale vždy podékuji, jedou už všímavá paní kobylu zachránila. Jen je vtipný, když přilítne šílená koňařka - takhle hříbě neleží, já jsem sppustu let u koní.. Jsem ho na její žádost musela jít vzbudit. No, já taky nikdy neviděla koně ležet takovou dobu na zádech….
Jo jo, jsem ras 🙂
Tak tam ten sníh nějak nechce držet, ach. Chvilkama sice padá, chvíli více chvili méně. Zabednila jsem psům koteček ješzě z jedbé strany dutinkou, zítra ještě zadělám jednu škvíru, a už je tam nezafouká a nezasněží, když nelezou do boudy, joudové.
Bobco Hrčava je Trojmezí česko-polsko- slovenské. Ano, dřív tam byl jen šutr, dneska už je to, tedy podle fotek, přizpůsobeno turistům. Lavičky, altánky, chodničky, cedule…. a ten medvěd…
Já se ještě vloudím s jedním ponaszymu, a je tam vidět třinecký Mordor.
https://m.youtube.com/watch?v=f7orhtgLEoQ&pp=ygUVYmFsYWRhIG8gdnpuaWt1IHdlcmt1
Anglikaňizmami 😱😁
Večer 10 plus, kolem půlnoci neskutečný slejvák a teď koukám na sníh a 0.