- Příspěvek #218895
- Nahlásit
Mám koně, kteří nic nedělají čtvrtým rokem a nemyslím, že by tím trpěli. Přisuzuji to spíše pocitu člověka, protože přeci ….se to tak musí….
Mám koně, kteří nic nedělají čtvrtým rokem a nemyslím, že by tím trpěli. Přisuzuji to spíše pocitu člověka, protože přeci ….se to tak musí….
Jinak chápu, že když když si koně platím, tak očekávám, že mě povozí. Každej máme “obchodní” vztah jinej. Už 2 roky slibuju, že vyčíslím, kolik mě jeden kůň ročně, potažmo měsíčně, stojí, zatím jsem stále nedokázala správně vyčíslit některé položky. Nicméně hrubý odhad mi vyšel na 20 tisíc ročně. Přesněji jsem dokázala spočítat, kolik bych si měla vzít za ustájení. Ale to už nikdy dělat nebudu.
Varaxi u sebe bych řekla, že to je v první řadě úbytkem prostor pro ježdění. Nebaví mě kodrcat se vesnicí, a přejít nyní hlavní silnici je téměř nemožné, jezdí přes nás veškerá doprava do frýdlantského výběžku. A pak je to stáří a má lenost. Taky nejsem nijak super jezdec, ani jsem neprošla jezdeckými kluby a “pořádně” jezdit mě nikdo neučil. Dneska už bych tuhle výuku nedlala, trenéra bych zabila, takže to je pase. Ale prostě projet se jen tak, lážo plážo pěkným prostředím, to klidně. Ale ne už na cizím koni, a se svým bych musela jet někam.autem…