Aktuálně: 3 522 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 29.11.2024, 13:53:40 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.11.2024, 13:21:25

Barák jsem si nakreslila sama. Projektantka jen překreslila do programu a dneska jim to stejně už počítaj různý programy (jestli se pletu, tak se onlouvám). Spíš je horši si myslim dodržovat ty paramtery stavebního zákona. Ale je pravda, ze na matiku je Aňa dobrá, má jedničky. Já měla čtyřky. Teď, když jsme ve škole měli kvadratické rovnice jsem učiteli napsala, ze se to učit nebudu, něco jsem dohledala na netu, ať mi dá za 4 a čau babi.Tak jsem kupodivu za 2 příklady spočítané podle youtube dostala za 3. Ono asi hodně záleží, co z tý matiky pak budou potřebovat. Já v tom stavění potřebuju hlavně uhlopříčku.

Coudas
Coudas 29.11.2024, 11:05:59 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 29.11.2024, 10:42:02

Ano, tohle je hodně smutné.

Coudas
Coudas 29.11.2024, 11:05:00 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.11.2024, 10:42:43

Presně nad tímto 🙂 Bude dělat přijímacky na stavebku. To po mně asi má, stavby a projekty jsou můj koníček. 

Coudas
Coudas 29.11.2024, 10:34:32 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.11.2024, 10:33:02

To nepopírám.

Coudas
Coudas 29.11.2024, 10:33:12 xxx.xxx.120.57

Díťetovo domeček, ale tak je jí 15, ze. Oceňuji, že na zabití nudy užila tvořivost.

Obrázek
Coudas
Coudas 29.11.2024, 10:30:34 xxx.xxx.120.57

No já pravě myčkubkupovala, abych neměla to nádobí nasládané na lince vedle dřezu, ale aby to špinavé bylo schované v té myčce 🙂

Coudas
Coudas 29.11.2024, 06:43:14 xxx.xxx.120.57

Bobčo máte pravdu, že je bordel a “bordel”. Běžný provoz přece není nepořádek.Lesnížínka to vystihla s nádobím. Jen nevím, co máte na mysli s vylizovanim hrnců? Já neumím vařit, tak to vždy sníme vše a není co vylizovat, pár kousků brambor nebo ten trošek rýže letí slepicám. Vařím jen já, tak jen ochutnávám, a někdy ani to ne, protože vařím pprád to samý dokola, nejsem Zdenda, abych uněla načančat kostku ve skluzu, tak už relativně vím čeho kolik a tak.

Ve škole nejvíce záleží na učiteli a jeho přístupu. Dítě takébchodilo do malotřídky, 1. - 3. třída, a nejvíc jsem asi trpěla já.  Aňa je strašně šikovná, nevím, po kom chytrá, ale po babičce hrozně zručná (jen tak mimo, včera se nudila, tak udělala z kartonu domeček…). Při zápisu do 1. třídy ji chtěla učitelka hned do 3. Ale chcibnapsat něco jiného. V té škole ředitelka byla “sociální”, a ty dobré žáky srázela na úroveň těch hajzlíků a naopak, ty vyzdvihovala. Takže tomu byla.uzpůsoben ai výuka a stálo to za houby. Místo rozvoje to šlo celý do kytek. Naštéstí to dítě ustálo a teď na gymplu má ty 3 roky vyznamenání. Takže fakt záleží na přístupu a asi máte Doron štěstí a moc přeju, je to o hodně míň starostí. A jak píše Daja, nás za rozlírltanost a nesoustředění “buzerovali”, dneska to vyžadují. Mě přímo inspektorka řekla, že mají děti mít v průběhu hodiny činnost každou chvíli jinou. Jak se pak mají soustředit a strávit nad činností delší čas. Nepochopila jsem. No a o jejich slavný inkluzi radši ani psát nebudu, je ráno…

Coudas
Coudas 28.11.2024, 20:24:50 xxx.xxx.120.57

Ono je asi i jiný, když lidi choděj do práce. Jako já už to nevím, do práce nechodím 16  let. Ale když jsem chodila, tak co, ráno vstát, obstarat zviřata, hopnout do auta, všwchno v práci - myslím snidaně, všechny kafe, čaje, obědy, zas domů, zvířata a vecer něco studeného k veceři a televize. Doma neměl kdo udělat nepořádek, ty dva hrníčky, dva talířky a pár příborů byly omytý hned. Tak se pošůrovalo o víkendu, vyluxovalo, utřel prach, umylo nádobí z oběda, vyprala pracka, vyžehlila uniforma… Když do práce nechodíme ani jeden, jen dítě do školy, tak jsme doma furt. A furt je někde něco. Každý den snídaně, každý den oběd, dopoledne kafe, večer čaj, a největší bordelář na fusky (jak se za to furt nadává chlapům) jsem já. Navíc “z práce” tahám seno nebo nějaký bláto, občas přes zimu, hlavně přes léto tu jsou psi, bo jsem tu já, tak pořád luxovat…. Prostě jsme doma, bydlíme tu, žijeme tu. Návštěvy se ohlašují vždy předem většinou i den, protože k nám nikdo nechodí, maximálně obchoďáci, poradci a pojišťováci. A když náhodou někdo na kafe, vím o max 2 lidech, tak se taky ohlásí dopředu, protože všichni musí přijet autem 😁. Tak si myslím, ze patřím do takoveho jakéhosi středu. Poklízím průběžně, ale ne dokonale, krom toho jara 🙂. 

Adventní věnec parádní!!! Klobouk dolů.

Coudas
Coudas 28.11.2024, 14:52:54 xxx.xxx.120.57

Já radši uklízím na jaře. Otevřu vše dokořán, užívám si čerstvý jarní vzduch, sluníčko, pustím si naplno hudbu a je mi veselo. K vánocům e mi smutno, tak mám odpor k čemukoliv. Navíc mi to připomíná mládí na "ranči". Taky jsem po zime pustila vzduch dovnitř, na CD peruánský indiány a vysmejčika všechno. Ale tak tam to bylo jednoduchý, dvě malinký místnosti. Jen to vytírání bylo trochu za trest, ale taky šlo. Chodilo se tam přes zimu v gumákách, k jaru od bahna, a než jsem se nastěhovala na víkendy (chodila jsem jestě do školy, bylo mi 16), tak se prostě nevytíralo. A to zaschlý bahno… A pak mě štval tatka, když jsem si v pátek večer vytřela, a on v sobotu přijel a zas mi tam v těch gumoních našlapal, protože byl prostě zvyklej..  Ale byly to parádní léta. Kdybych měla odpovědět na otázku, jestli bych chtěla vrátit čas, tak na chvíli jo, poslední dva roky na gymplu.

Coudas
Coudas 28.11.2024, 14:28:16 xxx.xxx.120.57

V odkazu Kallisto píší PP, tedy polypropylen. Nerozumím, jak se balíky rozpadnou? To s tlakem při lisování nema nic spolecného. To se můžou “splácnout”, a to časem udělají skoro všechny balíky. Hledala bych chybu v technologii.

Coudas
Coudas 28.11.2024, 14:23:49 xxx.xxx.120.57

Když on ten úklid je tak blbá práce… furt dokola a nic není vidět… Umeju nádobí, teda pardon, myčka umeje nádobí, a než ho domeje, je zpátky, to nádobí. Možná by pomohlo mít nádobí půlku, by se nevracelo tak rychle… 🤔

Coudas
Coudas 28.11.2024, 12:42:27 xxx.xxx.120.57

Dítě mělo kdysi úkol z matematiky do školy. Spočítejte, kolik máte doma oken a zeptejte se maminky, jak dlouho jí trvá umýt jedno okno. Vypočítejte, za jak dlouho maminka umyje všechny okna. Výpocet : maminka okna nemeje…

Coudas
Coudas 28.11.2024, 10:34:42 xxx.xxx.120.57

Včera jsem si koupila krabičku za tři stovky. Obsah je fajn, ale není trvanlivej 😁

Obrázek
Coudas
Coudas 28.11.2024, 10:20:15 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.11.2024, 08:29:20

Bobčo vezmu si Vaše slova k srdci. 

Je blbost a “blbost”, a každej mame hranice jinde. Zapomínat by se někdy hodilo…

Coudas
Coudas 28.11.2024, 06:30:04 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 27.11.2024, 20:58:51

Když jsem měla tetování, taky mi říkal, že na slunce nesmím, a nebo hodně mazat. Teď když už zmizelo, tak po prvním slunci zas “vyjede”, červené čáry obrysu. Ne vždycky a ne celý, ale obcas jo. No snad se Ti to vyřeší 🤞

Coudas
Coudas 27.11.2024, 19:43:55 xxx.xxx.120.57

Canko a ja si půjdu kam chci a kdy chci 😛 Ale děkuju, myslím, že přes zimu pobudu. Právě že se tu řeší úplně jiné věci, tak “zatím dobry ” 😁

Reakci na slunce nezávidím. Poradit musí spíš doktor. Mě se před asi 10 lety stalo, když jsem stavěla chatu, že jsem se ba sluníčku “přetáhla”, a vyskočila mi vyrážka. Celý záda, celej předek, ruce z vrchní strany. Zarudlé pupínky. Celé roky jsem na slunci stále, najednou toto. V lékarně mi na to dali kortikoidovou mast. Mamka měla furt narazky, tak jsem šla k doktorovi, ten mi napsal jen to samé, akorát na lékarský předpis. A že nemám chodit na slunce, no to bylo něco na mě. A potřebovala jsem vědět hlavně jestli už to je nafurt, nebo jak. Jestě se to mírně vrátilo další rojy, ale jen po první jarním spálení a vůbec ne v takové míře. Prý to bylo taky ze stresu, jakože mýho stresu. No s tetovaním to musí být horší. Ať se Ti to brzy zahojí.

Coudas
Coudas 27.11.2024, 19:33:31 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.11.2024, 19:23:28

Tak se dají koupit plastové chrániče přímo na spoje. Nevím, kolik to stojí, myslím do 200,- ten jednoduchý, já kupovala i vetší skříň k bazénu, to myslím na 800,-.

Coudas
Coudas 27.11.2024, 18:49:51 xxx.xxx.120.57

Spojení elektriky jsem poslední roky řesila kyblíkem s víčkem, co mám z krmení 🙂