A to vam z toho spadne provaz, nebo jak se rozpadnou?
Příspěvky uživatele
Coudas
Tak hlavně nejezděte k nám 😁
“A pak ta druhé sorta, jako Coudas, Buggyra zřejmě taky a já, co všechno ví, všechno zná…”
Nad tímto s dovolením ohrnu nos z důvodu zařazení mě do stejné kategorie s Buggyrou… Ale tak… co už… když to tak zvonku vyzerá, nic s tím nenadělám….
Letos je zatím (a asi napořád) jedinou vánoční výzdobou čoklik. Bohužel včera nic “normálního” neměli, a i přes proklamovanou velikost mu to je stejně malý, a takový trošku normální oblečky měli jen na malý čokliky. Nicméně jsem udělala chybu, nedošlo mi, že svetřík nemůže mít v ošklivým počasí, takže musím stejně sehnat něco nepromokavého. Pokud mi zítra klapne saunový den, tak vedle mají taky zoo krám, tak vezmu metr a udělám druhý pokus, případně se zastavím v tom včerejším, tam jeden větší nepromokavý měli. Případně tedy něco naleznu na internetu, a budu doufat, že centimetr a centimetr jsou všude stejné míry. Protože oznacení S-XL nefunguje ani u mě, natož u zvířat 🤔
Pro Lesnizinku 🙂🫣
Kdysi jsem si na koňské výstavě chtěla koupit klobouk. Šla jsem kolem stánku a padl mi do oka přesně ten, jakou jsem měla představu. Tak jsem se slusně zeptala, jestli bych si ho mohla vyzkoušet, že bych si ho ráda koupila. Pán klobouk téměř serval z háčku a pronesl něco ve smyslu že ten klobouk je strašně drahej a vypadalo to, že jej schová pod pult, že si jej prostě nekoupím. Možná jsem vypadala, že na to nemám, nevím. Pak tam pro okolní přihližející začal něco o tom povídat, a po mém druhém prohlašení, že bych si jej opravdu ráda vzala, mi jej znechuceně podal a já si jej mohla konečně vyzkoušet. Řekl cenu, já vytáhla peníze, on pro okolí další přednášku a mohla jsem s vytouženým kloboukem odejít. Akorát jsem si dodělala ozdobu z pleteného bavlněného náramku a je dodnes dokonalý. No a chlapi, když přijdu pro strunu do křoviňáku, a pán mě táhne k vyžínačům, protože baba přece nemůže dělat s křoviňákem. Jenže já blbec jsem na stavbě vytratila ten kousek, co jsem si strčila do kapsy, abych se právě vyhnula této situaci, tak jsem nemohla ukázat “tohle” a musela jsem to složitě popisovat. Načež pán prostě nedokázal pojmout fakt, že opravdu potřebuju něco jiného navzdory mému pohlaví. Až když jsem mu na obrázku ukázala, co chci, tak mě vzal na druhou stranu obchodu, ke všemu už to je “profi”, a já hned hmátla se slovy jo to je přesně ono, stále byl dost na vážkách, ale naštěstí mi produkt prodal. Když jdu s manželem, tak to nechávám na něm, nevypadá to tak blbě. Tedy do doby, než řekne “to je pro manželku, to potrebuje ona”. Takže ano já chapu, že prodejce je tam od toho, aby prodal a správně prodal, vysvětlil. A uznávám, že je to práce těžká, pro mě jako každá, kde musím pracovat s lidmi. Proto jsem nemohla dále dělat instruktora výcviku (tedy krom jiného) a taky nemám na lidi absolutně odhad. Pokaždé se šeredně spletu. Ale děkuji Sardullah za vysvětlení, příště už se budu mile usmívat a trpělivě odpovídat na otázky, nemáme to napsáno na čele.
Lesnizinko ještě jsem zaznamenala problém v obchodech s tím, že jsem baba. To někteří chlapi taky moc nepobíraj, ale v pohodě.
Chápu, už se nedivím.
Když to potřebujete v neděli večer, tak toho na netu moc nekoupíte 🙂
Ach. Vidlák vyjel do města. Potřebovala jsem pro psa svetřík. Paní v obchodě, ne prodavačka, se mě ptala, co mám za psa, a že ovčáka oblíkat nemám. Po mé odpověďi s úšklebkem odešla. Dobrá rada nad zlato. V kuchyňském studiu jsem odchytila pána a položila jsem mu jasnou otázku, jestli se dají u nich koupit tyto koše do skříňky, ukázala jsem přesně jaké. Dalšími asi 10ti otázkami se potřeboval ujistit, že naprosto přesně vím, že to je tento výsuv, takto velký, výšku skřínky a… No prostě přece nemůžu mít já jistotu, co chci, že. Nicméně vyzjistí u obchodníků. Těším se na další návštěvu obchodních center…
To nikdo nepopíra, ze žáci jsou lidi. Tak ať se tak chovaj 🙂
Já jsem taky chodila do školy v minulém století. 87- 99. A jaké to asi tak bylo za Marie Terezie 🤷 Jinaknve škole tělocvik, výtvarku, hudebku a podovně mají stále. Jen jim do toho přibyly ty technologie. A hlavně “já mám právo”, že maj i povinnost, to pomíjí.
A v kterém to bylo století? Pardon, vtip. Určitě jsme byli ve třídr růrně “rychlí” a chytrý. Alentenkrát se výuka nepřizpůsobivala tomu nejpomalejšímu, který měl 3 asistenty a ve třidě dělal akorát rozruch. V to. je ten rozdíl. A bohužel dnes dát hajzlikovi facáka, tak učitel letí bez náhrady škody.
Jo taky si veterinářka stězovala, že jsou u nás všichni obézní 😁
Canko nedělám na vánoce nikomu nic 😁. Nedělám to ani k narozeninám, jako mnoho… koňáků. Dny od 23. 12. - 2.1. jsou pro mě trest. Radši to nebudu rozebírat. Což mi ovšem připomnělo, že musím koupit mrkev 🙂
Hele přemejšlím, co bych si měla “přát” specielně jako teď zrovna, protože jsou vánoce. Každej rok mám jediný přání, aby byl přes zimu sníh 🤷😔. Tudíž mám smůlu. Z věcí, co si můžu koupit mám prostě všechno, co potřebuju, nebo si přeju. A to, že jsou vánoce, tak musím něco koupit, to nesnáším už roky. Ale já vázně nikomu nechci kazit radost. Navíc dítě si to vybíra za mě 😁 Dneska jsou ty jejich “hračky” děsně drahý.
Jsem ráda, když daj hezkou pohádku. Naposledy jsem se těšila na Jak si nevzít princeznu. A to jen proto, že se jednak točila u nás, a druhak u jedné scény jsme stáli při natáčení opodál a čekali, až to natočí. Sebrali nám rozcestník a tak jsme kvůli nim zabloudili. Až u dalšího plátna jsme se chlapů ptali, kde je žlutá, a došli jsme úplně jinam, než jsme chtěli. Ale nevadí, my se rádi procházíme. Z herců jsem poznala jen Adamczyka. Zbytek jsem si musela dohledat na netu, a že tři sudičky jsou paní Kolářová, Janžurová a Konvalinková jsem fakt na těch 20 metrů nepoznala. Jo, někteří, jako švagrová v pohádce přímo hráli (Peklo s princeznou), mě stačí tenhle zážitek. Tak jsem zvědavá, co bude letos. Ta s Gottem, kde mluvil slovensky byla hrozná.
Hezká byla Obyčejná koňská historie. Dneska už neumí natočit nic pořádného.
“Tradičně” dělám posledni roky bramborový salát s lososem. Mamka do salátu dávala šunkový salám. Manžela napadlo místo salámu tam dávat osmahnutýho lososa a vzniklo z toho vše v jednom. Kapr mi nechutná, i když si jej chováme na svém, nejedla jswm ho nikdy. Na oběd hrachovka. Problém je cukroví. Nebaví mě to dělat a kupovaný není až tak chutný . Nepečený plácaný kuličky musí stačit 🙂 No, každej máme k vánocům vztah jinej 🫣
Jop 😁 dávám si dárky celý rok. A okomentuju to “to mám k vánocům, narozeninám a svátku ”😁. Vzhledem k tomu, že jsem si vánoce zrušila, tak idealní řešení 🤭
Procházka vyšla, bylo to super. Máme přitom vždy filizofickou, tentokrát na téma elektrická energie, protože jsme šli kolem jednoho, co si staví vlastní větrnou elektrárnu. Výsledek je, že se musím naučit zavařovat a podobné triky předků, abychom se připravili na co největší nezávislost. Když jsem projela, na co vše elektriku potřebuji, tak nejzávažnější je mrazák. Zbytek si myslím, že se dá bez elektriky.
Teď Dobrá Voda 😁
My jsme během přípravy oběda nainstalovali dveře, manžel mi pomohl. Taky jsem se k tomu nemohla dokopat, futra máme koupený už určitě 14 dní, tak jsem si řekla, že musím překonat lenost a konečně to udělat. Abysme neměli v loznici trochu chladněji a neodfunovali nás z postele, když otevřu okno. Venku je hezky, tak se snad dokopu na tu procházku konecně.
Pokud se tím budu živit tak samozrejmě. Razítko pod projekt si taky neudělám z brambory.