Já sem, je měl bez záletu zimu snáši dobře jako rosely... Voliera měla jenom 3m, protože není víc prostoru, každopádě rám jenom s dřevěnej latí, kterej se ani nedotkly, ale vím že názory jsou rozlišný... Pravda je, že jejich hluk byl opravdu moc velký, proto musel sem je zrušit..
Pro Ev, choval jsem patagonce normalně v dřevěné kleci s bodovaným pletivem a bylo to uplně v pohodě.. Byli v rohu u zdi, takže nevím co je to za velký ničitele..
Romane ta voliera je pro patagonce dobrá.. Já sem je taky choval, ale kromě velkýho křiku toho moc nesvedli... Viděl jsem je odchovívat i v 3m volierách, pěkní velcí papoušci, ale ten křik fakt umí dobře:-)
Jestli chceš dělat volierů podle rozměrů co uvadíš, to je dost málo.. Žako potřebuje víc delší volieru, než vysokou.. Jinak staveb volier na internetu je poměrně dost..
Neofemy sem taky choval, ted momentálně už ne, ale na hnízdění nejsou náročné stačí hobliny.. Samice prvně prozkoumává hnízdo se samcem, pak ti teprve nasednou.
Katko, podle mě by bylo lepší nechat krmítka s krmením a vodou hned za dveřma voliery, aby ste nemusela do voliery vůbec stupovat když zrovna hnízdí.. Jinak krmnej pult se da udělat nad dvířkama jak do voliery chodíte, udělat ještě jedny malí dvířka nad těma co máte a tam udělat krmnej pult. At se vydaří druhý hnízdění už bez problémů..
Musíte se rozhodnout kolik můžete investovat, pak se dá nějkakej papoušek teprve doporučit. Pokud už si nějakého pořídíte tak se to chce opravdu papouškovi věnovat každej den, nějakou místnost kde by mohl volně lítat atd..
Jestli má přerrostlý zobák ten zbrousí puze vetreninář na ptactvo, drápky se musí zastřihnout jestli je to akutní, když jednou drápky budete stříhat, tak už je budete muset zastřihávat furt..
Martine ty nekrmíš každej den když ti hnízdí rosele nebo co?
Katko vy když krmíte, tak do voliery vlezete nebo sem to špatně pochopil? Kamošovi dřív jeden pár taky rozbil v hnízdě vajíčka, protože večer neměl dostatek klidu. Samici když něco ruší v hnízdě tak budto sleze dřív s hnízda nebo rozbije vejce, protože má strach o mladý..
Vypadá to, že ten druhej pár dělá neplechu.. Setra taky chovala dva páry andulek 2roky bez problémů a třetí rok samica měla v budce 4mladý, ta druhá ji vlezla do hnízda a 2mladý poštipala, které pak uhynuly..