Kilian:….ta je kouzelná….
ten
Kilian:….ta je kouzelná….
ten
Když vše klapne tak jak má, rozrosteme se …….
Taky pamatuju, jak jsme jeli stodvácou k mým známým do Itálie. Jak tátu nadchlo, že vyndali Audinu z garáže, aby do ní otec mohl zaparkovat škodnou. No proč asi, aby nebyla na očích sousedům Italům 🤣 Pak už jsme přijeli LAgunou a ta mohla stát u baráku.
orionka-2:Měla jsem kastrované dva knírače, fenu ( pyometra) a psa ( kryptorchid ). Feně zůstala kvalitní hrubá srst, bez jakýchkoliv kožních problémů. Ani psovi se srst nezměnila. Byli ale oba kastrovaní dost pozdě. Fena cca kolem 9 let, pes o něco dříve, ale dospělý ( cca 4-6 let ). I australanka byla kastrovaná ( zánět dělohy 11 let). Také žádná změna srsti. V sídlišti chodíval velššpringršpaněl, kastrovaný dost brzy - v pubertě, ten měl srst přesně jak píšete. Chemlonová vata. Je možné, že by kvalita srsti souvisela i s věkem v době kastrace ?
To nevím, moje holky byly kastrované kolem 1,5 roku, jenom lidožravka dýl, protože přišla z útulku asi 4-5ti letá
Já mám dlouhosrsťáky, holky kastrovaný, srst mi nepřijde nijak strašná, i se jim leskne, jenom tygra má trochu na zadních nohách. Ale je to kus od kusu, viděla jsem jiný co vypadají jak ovečky a mamky jezevčice má na všech nohách tak strašnej chemlon, že jí to musíme stříhat. Schválně dám fotky mých kastrovaných holek
Fikovnice:Lidi, nebyla ze Šternberku i ta Veronika z Výměny manželek? Jak měla doma plno jezevců a hroznej bordel?
Veronika Macourková, alias Jana Zirová, Chodouny Litoměřicko. To je ta z výměny ? Množitelka nejhrubšího zrna…
PumaCZ:Tak Hachi je zpet z prazdnin a rana je zase polovicni :)) Za dva tydny bude podle me rana pryc :))
Posledni fotka z 22.7. pro srovnani velikosti
To je už paráda, to už je zdravej 🙂
Vahine:Děkuju…asi potřebuju fakt panáka. Už jsem se vybulela, pak už se budu jen usmívat a musím dělat jako že se nic neděje. On je bolestínek.
Jako běloušek se ještě včera večer takhle usmíval…
To bude dobrý, moje Wendulka přišla ve 12ti letech o 9 zoubků najednou
JanaJanaJanaJana:Ale já nedefinuji tu potíž, že se nejdřív zatahá. Ale že se věnuje poctivá péče zatáhání, ale přiježďování už ne. A pak ten kůň neví, co po něm vlastně chceme nebo to fyzicky nedokáže, jelikož ho k tomu nikdy nikdo postupně nevedl. Jako kdyby po Vás někdo chtěl kotrmelec vzad a hvězdu korektně bez předchozích nácviků.
To vůbec nebylo jako nějaká kritika Vašeho textu, jen můj postup 🙂
Tak já jsem taky napřed zatahávala, ale zároveň s tím měl tréninky na dvou otěžích. Ve třech letech dostal základní jezdeckej a skokovej výcvik. Byl moc šikovnej 🙂
Doron:Jste moc krásní. Na té fotce, kde ho máte v náručí,oba tak ušlechtile hledíte do dáli…🙂
A když vím, že mě fotí, tak se i usmívám 😀
Jak se já chovám na výstavě k Mirečkovi, aniž bych věděla že mě někdo fotí…..
Zrzavci:A k té paní dlouholeté chovatelce - hm, video může být tendenční, jak chce a jak může chtít psát ten pan redaktor /zvláštní, když se znají , nemusí to být přece vůbec objektivní, že a ani mi to tak nepřijde/, ale ať se dívám, jak se dívám - pokud to video není šméčko a to není, tak je to sama chovatelka, kdo jedná tak, jak ostatní na videu vidí - tedy smýká psem v kruhu, bere ho velmi nešetrně do rukou a nakonec mu takovou ubalí - pěkně vzteky a ještě ho, ještě ho velmi “něžně” drapne za hlavičku. Takové malinké stvoření a bába s ním jedná takhle? No to není tendenční. Kdyby se tak nechovala, nebude co na tom videu ukazovat. Zase klasický příklad toho, že jsme to my sami, chování je naše, které vytváří náš obraz mezi ostatními- jako ta paní Nergelová, nebo jak se jmenuje ta paní, co prodává nevycvičený vodící psy. Se psem vystavovatelka jednala hrubě, to je neoddiskutovatelný fakt, to za ní nikdo neudělal, nikdo neupravil video a ještě hůř - vymlouvat se na to, že pes se tak chová, protože měl lehký průjem……….ehm dvě věci velmi podstatné - má-li pes nějakou indispozici - onemocnění a to průjem je, neměl by podle mě v kruhu co dělat, protože nakazí ostatní. A když milá paní nebere ohled na ostatní, měla by brát ohled aspoň na své zvíře, které je v nepohodě a ona ho ve vedru vláčí kruhem jak kačera na provázku. Ostuda to je a ona si ji udělala sama. Nikdo to za ní neudělal, jen to natočili. A ano, chápu, že na výstavách se k sobě chovají vystavovatelé pěkně hnusně, jen aby dosáhli vítězství, ale tady ona ostatním nahrála. A hlavně, a to je pro mě podstatný, se chovala nehezky ke svýmu psu, takže, špatný, špatný, špatný.
Už jenom jak toho psíka vleče za sebou v kruhu, pes musí jít po levé - vnitřní straně vystavovatele, aby ho viděl posuzovatel, ona ho vleče zvenku…….
Taky jsem zažila, letitá chovatelka, já byla tenkrát s Idorkem na druhé výstavě. Napřed mi v kruhu řekla co tam dělám s tak hnusným psem 😀, potom v kruhu o CACIBa se na mě lepila a snažila se psa znervóznit - proč, když byl podle ní stejně hnusnej 😀. Okřikla jsem jí, ať dodržuje odstup, rozhodčí jí to pak taky řekl a ona CACIB nedostala. Ale byla zvyklá vyhrávat. Normálně na tom úzkým výstavním vodítku vyškubla psa z kruhu, že letěl kus vzduchem. Taky jednou ještě před vstupem do kruhu konkurentovi psovi šlápla podpatkem na packu, aby kulhal. Další - vystavovala někomu fenu po svém psovi, fena se neumístila, zavolala těm majitelům, že jí mají v Brně na výstavišti v přepravce a odjela. …
Vahine:Ach jo 😟 to je hrozné, takový šok. Vy to popisujete a mě to běží před očima jako film, jak to čtu…během vteřiny je všechno jinak…Je mi to moc líto, Aluško! Já si umím představit, jak jí ostatní psi hledali…pro taťku to je velmi těžké, cítí vinu a určitě je vyššího věku už…zvládněte to všichni! 🌷 letos máte hrozně naloženo..😒
Zrovna ve čtvrtek jsem jí ostříhala drápky a pořád se mi honilo v hlavě, že jí musím hodně pomazlit a co nejvíc pochovat….že by šestý smysl ????
Vahine:Tak teď jsem zalapala po dechu. Letos jsem to zažila u cizí fenky yorka a mám to čas od času před očima 😟
To moc bolí… Vás i tatínka... držte se! 🌷🙏 hlavně, že netrpěla a bylo to rychlé 😪
No, tak měl je mít na vodítku, neměl spoléhat na to, že každej den jde 20 metrů tam a zpátky po straně silnice a že tam jede 1 auto za den…..druhá jezevčice přeběhla na druhou stranu krajnice, pán se jí vyhýbal a Wendy zrovna čuchala pod keříkem na druhé straně, kde jí neviděl a vyhnul se tam…..
Vahine:Aluško, je mi to moc líto 🌷Wendulka u Vás měla krásný pestrý a dlouhý život….sen všech psů! 🐶
I sen nás páníků, aby se nám pes doma dožil vysokého věku ve zdraví…a v klidu a bezbolestně odešel…
Snad jen v klidu usnula a ani si nevšimla přechodu, tedy, že už běhá za duhovým mostem, holčička krásná….❤️
Bohužel odešla zdravá, naštěstí rychle, tátovi jí na procházce přejelo auto …….
Mojeho Cipíska taky jízdárna docela bavila a skokovou řadu při skákání ve volnosti vyšvihnul vždycky na jedničku, nevyhnul, neštycnul….
V pátek 19.7.2024 nás opustila 16ti letá Wendulka. 16.6.2008 - 19.7.2024 😢
Sarah01:Narodilo se nám 7 trpaslíků, 3 holčičky a 4 kluci, všichni jsou zdraví a mamina se úplně perfektně stará.
Krásní pupíci, moc gratuluji 🙂