Aktuálně: 3 576 inzerátů216 162 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 28.11.2024, 10:04:06 xxx.xxx.200.75
kometa:

Přesně! Přijde mi, že vyskládají věci tam, kde je zrovna místo.

Mě připadá že to naházejí kam se jim zrovna zachce, kolikrát to aspoň tak vypadá

Aluška
Aluška 28.11.2024, 09:51:19 xxx.xxx.200.75

Taky do Lidlu nerada chodím, mají to tam hrozně chaotický, vedle sebe věci který k sobě nepatří, nic tam nemůžu najít

Aluška
Aluška 27.11.2024, 12:33:00 xxx.xxx.200.75

Taky jsem jednou spadla ze stromu. Lezla jsem v kroksách na broskev stříhat větve. Kroksa uklouzla a už jsem letěla. Naštěstí to nebyl vysokej strom, ale cestou jsem potkala židli, po který jsem tam lezla. Týden v pohodě, jezdila jsem na koni, chodila do práce, chodila s psíkama. Až když jsem týden na to u našich odvozila fůru dřeva do kolny, hnulo se mi zlomený žebro a to byla bolest……na chýře jsem dostala děsně vynadáno, že jsem si mohla propíchnout plíci, ale ono to prostě ten týden vůbec nebolelo.

Aluška
Aluška 25.11.2024, 10:12:34 xxx.xxx.200.75
kometa:

B12 doplnit čím?

Ničím. Injekce se dávají samy o sobě. Trochu s nadsázkou nám ve škole říkali - když vet tápe, píchne B 12. Nic tím neukazí a protože je to barevné, tak to psychologicky vypadá líp než čirá tekutina. Ale pravda, že u nepřibírajících zvířat se doporučuje.

Třeba budete po bakteriologii chytřejší. Kokcidie by asi objevili, když už hledali giardie, si myslím.

Já se ptala veta po tom  napadení Idorka ohařkou, jak měl hnutej krk, že bych mu koupila Milgamu ( jasný, tam je víc Béček ) a on mi na to řek, že ne, že lidi rvou do psů béčka a ti psi pak mají sračku….

Aluška
Aluška 22.11.2024, 14:17:41 xxx.xxx.200.75

Tak to na nás když  letí velkej pes na volno tak řvu jak tur a sprostě, ale zatím to těm psům bylo jedno…..

Aluška
Aluška 21.11.2024, 09:16:15 xxx.xxx.200.75
Vahine:

Tady jedna z recenzí Ovosanu na netu, cituji:

“Ovosan užívám s přestávkami několik let. V době kdy mně byla diagnostikována rakovina vaječníku jsem dobu asi 3 týdny před operací užívala 15 tablet denně. Přesto ze jsem už vyššího věku a prognóza nebyla dobrá, co se týká průběhu operace a následného léčení, tak vse proběhlo nad očekávání dobře. Dokonce jsem nemusela absolvovat ani chemoterapii. Ted užívám denně 3 tablety jako udržovací dávku. Chodím na kontroly každé 3 měsíce a zatim vse v poradku. V naši rodině nejsem sama kdo ma stejne zkušenosti. Samozřejmě dodržují vse co doporučí lékaři.”

Ááá, mě nenapadlo, že je pro lidi, zatím jsem se s tím setkala u psíků s rakovinou, kde ho hodně doporučovali 

Aluška
Aluška 18.11.2024, 14:54:23 xxx.xxx.200.75
janaa:

Tak trpaslíčka do těh schodů snadno vezme do náručí,to by bylo to poslední,co bych řešila

Naopak, do schodů ať chodí, tam tu páteř právě posiluje. A dolů mají výtah.

Aluška
Aluška 18.11.2024, 12:58:43 xxx.xxx.200.75
Xerxova:

jen upřesním -  jezevčíci od Alušky mají opravdu velkou nálož pohybu v terénu - lítání po lese, lovecká praxe… jsou výborně nasvalení - a pak jim ty schody nevadí. Jezevčík chodící na vodítku po rovných cestách byť na delší procházky…nebude tak nasvalený a bude na potíže s páteří náchylnější.

Takže pokud bude ochotna čerstvá důchodkyně lítat se psem po lesích a hájích - pak je to paráda a jezevčík bude nadšen a řádně nasvalen. Pokud ne - pak je lépe používat výtah…

A ještě je udržuju štíhlé. Když vidím ty jezevčíky na sídlišti jak cupitají na vodítku s nějakou babičkou a táhnou břicho po zemi……

Aluška
Aluška 18.11.2024, 09:49:59 xxx.xxx.200.75
Vahine:

Ta klička a to, v čem ta klička sedí, je jenom plast. To velký nápor nevydrží. Myslím si, že se to místo za chvíli zdeformuje, nebo rovnou praskne. Působí to na mě, jako hračka pro školní děti 🤷‍♀️ i tou velikostí

No právě, ony i ty drtiče, kde se nandá mrkev do mísy, zavře a na to připevní tyčka od ponornýho mixéru, mají ten trn, na kterým se točí nože, z plastu a za chvíli se to vyžvejká

Aluška
Aluška 18.11.2024, 09:39:42 xxx.xxx.200.75
Vahine:

Pro Vaši spotřebu tohle asi nebude. Potřebujete něco lepšího 🤷‍♀️

No, tak asi 2 kg týdně nastrouhat, což to by zvládl, v létě pak víc najednou, když se sklízí a je třeba dát větší množství do mrazáku.  Ale aby ty plasty pár let vydržely.

Aluška
Aluška 18.11.2024, 09:37:37 xxx.xxx.200.75
Anonymní:

Dobrá. My plánujeme pořídit jedné čerstvé důchodkyni trpasličího jezevčíka aby se v tom důchodu nenudila. Bude na něj mít čas ale bydlí ve 2 patře. Někdy využívá výtah ale někdy udržuje kondičku na schodech tak se ptám abysme ji i pejskovi nezavařili.

Do schodů pěšky, ze schodů výtahem. 

Aluška
Aluška 15.11.2024, 14:43:07 xxx.xxx.200.75
Daja:

Bohu žel já jsem ta jedna s mála co bojkotuje FB.

Dája

Tady pár fotek, včera Jirka poslal krásné video bílé lištičky s nádherným čumáčkem a dneska poslal fotky, ulovila jí zrzavá potvora. Netušila jsem, že se lišky loví navzájem….

Obrázek Obrázek Obrázek
Aluška
Aluška 14.11.2024, 15:31:13 xxx.xxx.200.75
Daja:

Nádhera🤩, prosím  a víc fotek by nebylo?

Lupus děkují za odkaz super počtení a pokoukání😉.

Dája

Od mi posílá spíš videa a ty já sem vložit neumím

Aluška
Aluška 14.11.2024, 14:29:30 xxx.xxx.200.75

Kluk teď natáčí v Kanadě u Hudsonova zálivu lední medvědy, tahle fotka je moc hezká 😀

Obrázek
Aluška
Aluška 13.11.2024, 10:21:09 xxx.xxx.200.75
Vahine:

No jo a na té první fotce vypadá, že se mu chce čůrat a zrovna to pouští 🤭 jsou rozkošní!

Zeptám se, jestli pochcal gaučík 😂

Aluška
Aluška 13.11.2024, 10:20:26 xxx.xxx.200.75

No musím neskromně říct, že jsou úplně boží, ty dlouhatánský ušiska 😀, ještě budou další fotky, zatím mi chovatelka posílá postupně, jak jí je posílá fotograf 

Aluška
Aluška 12.11.2024, 12:00:26 xxx.xxx.200.75
Vahine:

Objednáno. Za pár dní je to doma. Jasně, dám vědět. 

Čekám 😀

Aluška
Aluška 12.11.2024, 11:11:43 xxx.xxx.200.75
Vahine:

Tak tohle mne teda taky láká. Nám by to stačilo, páč je u nás jen jeden malej pes a 2 lidi. 

Děkuju za tip. 👍 Dnes si struhadlo koupím, moc jste mi pomohli s výběrem. Snad si Aluška, pro tu svou bandu, taky vybere.

Vahine, dejte vědět, až ho budete mít, jestli je opravdu tak super, jako to vypadá na tom videjku