a hele, přitom už Leithian psala, že kryl 2x bez PP a už nebude….
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/193353228/jezevcik-dlouhosrsty-coko-merle-kryti.php
a hele, přitom už Leithian psala, že kryl 2x bez PP a už nebude….
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/193353228/jezevcik-dlouhosrsty-coko-merle-kryti.php
LK:To poznám. Aj moje malé trdlo je podobné. Očkovanie vydrží len tak-tak. Fyzio sme zatiaľ nepotrebovali, ale chcem tam ísť aspoň na psí fitness…
Dostávají Geloren, předtím měli dlouho prášek z mořskejch potvor a žerou syrový mletiny, kde je semletý kdeco 😀
Aluška:Dneska je to 9 let, co ke mě přijela lidožravá Bess ze Slovenského hnojiště. Stárne mi holka jedna, sice se pořád bojí všeho a všech, ale třeba letos ještě nikoho nekousla…..
Tak jsem to zakřikla a na svoje přivezeniny požrala v lese chcíplýho zajíce …..je jak sud a kudy chodí tudy se…trousí 😀 😀
Doron:To je ale dobrej nápad, už googlim dornovku v Praze.
Nemáte tip prosím?
V Praze neznám, ale na netu je seznam dornovkářů doporučených terapeutů
jenže pes hned do něj a od toho má právě ty hnutý záda
Idorek byl ještě v pátek na Dornovce, po tom napadení ohařkou a měl hnutej krční obratel….
Vahine:Tohle zažívám taky s běloušem, oddanost a závislost na mě, a to kdekoli a řekla bych, že je to u Vás i u mne tím, že jsou z útulku, ale především je to tím, co zažili než se do útulku dostali. Můj byl ztracen (rozuměj byl vypuštěn a opuštěn předchozími páníky) a hned, jak ho vytáhly děvčata z Dočasek z útulku, s ním mohly chodit na volno. On byl ztracen nerad a pamatuje si to furt. O většině toho, co zažili předtím, nevíme…
To samý Idorek, už nechtěný majitelem. Ten mi odezírá myšlenky a nejradši by trávil každý den celý den u mě na klíně. Oproti tomu Slovenská lidožravka byla hodně dlouho, několik let, rezervovaná. Když jsem jí hladila, nebo nedej bože chtěla pochovat, měla jsem pocit, že to jen trpí. Teď po skoro 9ti letech u mě si dokonce už párkrát řekla, že chce pochovat a mazlit se taky nechá, hlavně večer a ráno v posteli. Už stárne, babča jedna 😀
Já teda napřed zásadně všechno vytáhnu z elektriky, než se v tom začnu hrabat. Ale před pár lety, když jsme mladým pomáhali s rekonstrukcí domu, jsem řezala několik dnů dřevo na cirkulárce a docela jsem měla strach.
Verun:nakouknutí na třetí víčko: no tak jsem toho zase hned nechala, a to jsem jen občas jsem někam klikla…srdceryvné příběhy, červená knihovna, polopravdy, prosím dejte….nemusím se vším zavzdušňovat. uf ještě že mě to minulo…twl kde berete čas trávit před diskusí xy hodin?
Mám to stejně, nakoukla jsem a honem rychle zase pryč, tohle nemusím 😂
Já taky něco napíšu k té češtině, ne kvůli gramatice.U nás v ulici se nejspíš trochu zbláznila jedna paní. Dřív byla normální, pak začala na sousedku, jejíž babička kdysi žila s dědečkem té druhé, řvát skrz tůje nadávky, když občas vnoučata na zahradě skákala do bazénu a u toho ječela. Ne celý den, na bazén odpoledne padá stín a je dost hluboký a voda studená. Nebo při narozeninovém večírku. Strhla jí okap z přístřešku u plotu a hodila do zahrady. Na dceru právničku ( a velmi dobrou ) hulákala že je studovaná kr…va. Došlo to tak daleko, že si ta normální s vnoučaty postavila 2metrový betonový plot a tu druhou sprostou to přestalo bavit řvát do betonu a obrátila svou pozornost na sousedy po druhé straně jejího domu. Ta si to nenechala líbit a jeden takový “rozhovor ” opět plný nadávek jako profesorská krá… a i daleko hrubší, ale nebudu vypisovat, nahrála. Věc šla k přestupkovému řízení, ta hnusná dostala pokutu, odvolala se a té normální paní profesorce přišlo od úřadu vysvětlení, že se vlastně nic nestalo, že doba zhrubla a že ty urážky vlastně jsou teď normální…kde to jsme, jaká doba zhrubla, slušné chování je přece pořád stejné….
Tak Idy dobrý, teda vzhledem k věku, ještě jdem příští pátek pro jistotu na Dornovku. Kontrola na vet byla dost vtipná, doktor vyšel a povídá, tak jak to vypadá ? Říkám mu, že já myslím, že dobře. On na to, tak ukažte jak chodí. Šla jsem směrem k němu a Íďa brzdil a táhla jsem ho smykem. Tak říkám, já teda půjdu směrem od Vás. Tak to se rozeběhl, vet říká že je v poho a už jsme mazali do auta 😀 😀
Já musím taky pochválit mojí lidožravou Slovenu, na konci měsíce bude mít 9té přivezeniny. Letos už se nechala párkrát nenápadně pohladit od cizích, ale musí to být fakt nenápadně a letos ještě nikoho nekousla …….
LK:Dúfam, že Vám dali aj názov poisťovne a číslo poistnej udalosti, resp. kontakt na človeka z poisťovne, ktorý to bude riešiť.
Inak, u nás v dedine pred rokmi veľmi pomohlo, keď po napadnutí bol informovaný starosta a ten to dal hneď do rozhlasu - bol taktný, v rozhlase iba upozornil občanov, aby si zabezpečili svojich psov, ktorí napádajú ľudí a zvieratá. Ale cez “klebetnice” zabezpečil, aby celá dedina vedela kto má nevychovaného psa. Môžem povedať, že to bol dobrý výchovný prostriedok…
Nestresujte sa - viem neni to ľahké - radšej preberte s fyzio možnosti, ak by to bola predsa len platnička, či sú neni nejaké techniky, cviky, ktoré pomôžu bez operácie. (Predpokladám, že keď sa pri hafánkoch funguje Dornovka, tak bude aj niečo použité, resp. odvodené od Mckenzieho či SMS)…
Pokud to bude možné, na Dornovku určitě půjdeme, dornovkářka už je moje kamarádka, chodím s jezevčíkama i preventivně. Určitě řeknu vetovi o Milgammu, nebo něco, když to platí pojišťovna. Poslali mi název pojišťovny a že jim předali na mě telefonický kontakt. Myslím že hlášení posílali online. Stejně jim budu psát, jestli doklady od ošetření mám poslat rovnou té pojišťovně ( ale asi těžko když nemám číslo pojistné události, nebo jestli mě budou sami kontaktovat, když v hlášení chtěli kontakt na poškozeného), nebo jestli donesu k nim domů a oni pošlou dál.
Ten rozhlas je dobrý nápad, starosta je můj spolužák ze střední a vlastně kamarád od dětství a rozhlas tu máme 😀
Trickyvoo:Tak to mě teda mrzí, jen se vyhrabete z jednoho průšvihu, hned jste v dalším. Přeji Idorkovi brzké udzravení a už jen za to, že se nemínily omlouvat, bych jim taky vyčíslila kde co, třeba se proberou a trochu se jim rozvsvítí.
No, když jsem pak za nima šla, tak napřed a to udělala všechno naše Akina ? Zeptala jsem se jí, jestli tam viděla jinýho psa. Ona na to, že první tam byla dcera, ona doběhla po chvilce odtrhnout svýho psa. Na to jsem jí řekla, že na těch 10 metrů určitě viděla a slyšela všechno. Že se teda omlouvají. Na to jsem jí řekla, že to tomu psíkovi malýmu fakt nepomůže a že on za jejich nevychovanýho psa nemůže. Pak už jenom poslali sms, že to předávají pojišťovně. Jinak nic. No ale já teď přemýšlím samozřejmě o variantách, které můžou nastat. Buď bude v pořádku a bylo to jen zhmoždění, nebo tam bude něco s tou plotýnkou. Idorek chodí, baští, čurá, kaká. Má teda nějakej prášek, název už jsem zapoměla. Bude mu 13 let. Nechce se mi po těch 5ti narkózách na jaře ho znovu uspávat a řezat do něj. Krk je blbej. Srdíčko už není to co za mlada. Takže jsem z toho na nerva….
Taky se pochlubím košíčkem 😀
Mě bude za 14 dnů 55. Zatím jsem v cajku a doufám že budu po otci, který v 83 letech pořád chodí do práce, 8 h denně. Jo dělá stavbyvedoucího, ale musí na tu stavbu dojet, i materiál a nářadí přivízt, mít v hlavě normy, ceny atd. Už jsem říkala mýmu šéfovi, ať počítá s tím, že on mi tu minimálně 20 let mi vydržet, abych já mohla k němu chodit do kanclu 😀 😀
LK:K tým nákladom: ak to skutočne bude hradiť ich poisťovňa, tak by som: - spočítala všetky najazdené km, prípadne by som si každú návštevu vet, fyzio dala potvrdiť a doložila k tomu doklad o tankovaní (resp. doklady z MHD, taxi…) a taktiež by som žiadala náhradu ušlého príjmu, na čo zrejme bude treba potvrdenie od zamestnávateľa…ale takto by som postupovala, aj keby to nehradí ich poisťovňa, jednoducho by som vyčíslila všetky náklady - a tam patrí cestovanie a aj čas, ktorý som mohla tráviť inak.
Přesně tak to chci udělat, vyčíslit můj čas a nějak si ho ohodnotit, aby kdyžtak aspoň viděli, co vše mě to stálo a spočítám si cestovní náhrady. Už jsem si dala vypočítat jednu cestu na vet a vč. nákladů na opotřebení vozu to stojí 483,-. Naštěstí volno si brát nemusím, protože můj zaměstnavatel mě kdykoliv pustí a od každé veteriny a pak fyzioterapie mám účet.
Idorek po tom napadení minulý týden vypadá líp, poctivě magnetíme hodinu ráno, hodinu večer. Začínám mít dobrý pocit, že to ta plotýnka snad nebude. Je veselejší, už by chtěl i jít na prochajdu. Snad to není jen po práškách na bolest….Ve čtvrtek kontrola. Platit budou, psali že to předávají pojišťovně. Jen by mě zajímalo, kdo mi zaplatí naježděné kilometry na veterinu a pak ho vezmu na fyzioterapii, pokud to vet schválí. Čas, strávený u magnetu aby tam pes zůstal ležet, čas strávený cestou a na veterině, na fizioterapii, to mi nezaplatí nikdo. V poledne jedu domů aby se vyvenčil, jak nesmí chodit ven, tak na zahradě se za tu chvilku nevyčůrá tolik, jako když venku očůrá 10 patníků. Ještě že mě šéf tohle všechno umožní.
Tak má Íďa zhmožděnej krk a má tam otok. Týden má léky a 2x denně hodina magnetoterapie. Za týden uvidíme, snad to nebude plotýnka.....Nesmí ven a na zahradě jen na vodítku.
LK:Súhlasím - ja zhúknem vždy keď sa rúti cudzí pes - aj keď som mala veľkých a zvlášť teraz, keď mám “malé, ušaté, chlpaté” trdlo pojašené, ktoré navyše veľkých psov považuje za kamošov (vyrastal s veľkými psami).
Myslela som to tak, že aj on ho má na vodítku, ale keď zbadá malého psa, tak dopredu vrčí a šteká (presne tak ako Vaši jazvečíkovia) - čo pred tým pohryznutí vôbec nerobil. Bežne sa hral aj s malými psami - po pohryznutí už nie. Keď je na voľno, tak si psov nevšíma a navyše poslúcha na slovo. Takže aj s tým mojím malým pojašeným trdlom, môžeme ďalej s nimi chodiť na vychádzky, ale už sa nehrajú.
JJ, to jo, my taky máme velký psí kámoše, který jsou v pohodě a to ty moje přivazovat nemusím, protože se očuchají, povrtí ocáskem a jdou zase dál. 2 labradoři, barvář, 3 boxeři, vlkodav…..
LK:Platí to aj opačne, známy má belgičana, ktorého pohrýzol malý pes - odvtedy dáva krpcom najavo, že sa k nemu nemajú vôbec priblížiť.
No jasný, ale aby se mi pes hnal zakousnout ty moje protože ho kdysi pokousal jinej malej pes ( jak já to mám vědět ), tak to pardon, od toho má svýho pána, kterej to ví a nenechat letět velkýho psa na malý přivázaný