Aktuálně: 3 555 inzerátů216 163 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 13.12.2024, 13:18:34 xxx.xxx.3.37

Ačkoliv akvaristika není něco čemu bych extra rozuměl tak snad pomůže můj pohled jako zaměstnanec HPP z elektro oboru. Nebudu rozebírat rozdíl mezi slovy “výkon” a “příkon” který mnoho eshopů neumí správně použít. 😀 Každopádně odběr (10W) nic nevypovídá o kvalitě a parametrech led světla!  

Ještě zkusím stručně shrnout nějaké parametry bez kterých osvětlení téměř nekupuji.

Světelný tok udávaný v “lm” - stručně je to “světelná energie” vyzařována osvětlením a která i podle mě bude zásadní pro rostliny.

CRI (Color rendering index) - hodnota nakolik osvětlení napodobuje sluneční svit - přesněji řečeno jak moc napodobuje Slunce ve vlnových délkách plného spektra, Slunce má CRI 100, pokud se jedná osvětlení pro chov zvířete či rostlin, je určitě dobré aby mělo CRI 90+, bývají kolikrát u světel i “mapy” plného spektra který vyzařuje

Teplota nebo jinak taky barva světla udávaná v "K" (Kelvin) - udává jen barvu světla kterou my uvidíme, na internetu se dají dohledat barvy podle “K” a která nás nemusí úplně zajímat.

Našel jsem to samé akvárko na jiné stránce kde aspoň bylo něco.

Kryt s osvětlením: LED EXPERT, 10W, 1050lm, teplota 6500K, délka 40 cm, certifikace IPX7

Bohužel nevidím hodnotu CRI což by mě osobně tolik nevadilo v tomto případě (už to často bývá kolem tich 90), jenže mi přijde 1050lm málo obzvlášť jestli plánujete to “mít hustě osázené rostlinkami”. Například se prodávají 90cm LED bary s 4000lm, ale nemusí to fungovat jako přímá úměrnost. I 90cm LED bar může mít taky jen 1050lm a co jsem dohledal, tak toto akvárko má 40cm LED bar. Já osobně v případě problému špatného světla bych si objednal jiný pásek, vyměnil a přepájel případně vyměnil jen čipy, ale to asi nevím jaké máte možnosti Vy. Zkoušel jsem od té samé značky dohledat LED bar který by seděl uchycením a velikost, ale s jinými parametry, ale nějak jsem nebyl úspěšný. Nakupuji LED pásky kde mi uvádí nejen parametry (lm, K, CRI,…), ale nejlépe i typ čipu LEDky. Vzhledem k tomu, že trávím hodně času v datasheetech (zaměstnání) tak mně datasheet toho čipu řekne hodně, ale chápu, že laikovi téměř nic. 

Když tak napište co plánujete tam dát za rostliny. Když tak bych se zeptal přítelkyně - ta je na ty rostliny mnohem víc zdatnější než já či něco pogooglil a pak bych lépe usoudil vhodnost. 😀 Asi bych nebyl tak skeptický a asi to bude v pohodě, ale mě upřímně ty čísla extra nepřesvědčily. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 11.12.2024, 15:58:26 xxx.xxx.3.37

V odchycení několika mláďat či subadultů ze silné místní populace, pro vlastní chov + několika známým, nespatřuju reálná rizika

Co se týče importu tak záleží asi no - (podle mě) na druhu, z jaké lokace i způsobu převozu. Mám zkušenost kterou neberu jako úplně pozitivní. Poměrně náhodou jsem přišel k několika jedincům A. Nasuta a když jsem ptal na krmení, na chov apod… tak chovatel mi řekl, že je má tak týden a že mi neporadí. Bylo mi to divný a měl jsem chuť odejít s prázdnou, ale když jsem je viděl a jel i takovou dálku tak jsem si je nakonec vzal. Jsem si v tu chvíli říkal, že by asi dlouho u něj nevydržely. Nějak jsem poznal, že se jedná o odchyty takže následovala karanténa, návštěva veteriny a další věci. Měly podkožní parazity, vyhublé, zezačátku ani nežraly - měl jsem o zábavu postaráno. 😀 Krmení muselo být jen živé jinak nežraly a docela mě dostalo, že i bez nějakého učení si kolikrát nabídly i jednodenní holátko. Bohužel po téměř roce padly, jenže to bylo ze dne na den a nechápu proč. Pro mě je to taková záhada, že si sem tam si vyjedu svoje zápisky ohledně vybavení, krmení a přemýšlím kde mohl být problém, ale jsou to už jen teorie a beru to jako velké selhání z mé strany když si vzpomenu jak vypadaly na začátku a pak třeba po půl roce - neskutečně žravé, poměrně agresivní a přitom krásně vykrmené. Na druhou stranu když jsem si pořizoval F1 V. Ammodytes od jednoho pána, tak v rámci klasické konverzace mi ukazoval fotky místa kde je odchytil, jak si je přivezl z Chorvatska. Prostě věděl co a jak má udělat a taky to tak vypadalo (myšleno na stavu rodičích). Když si porovnám tyto dvě situace / zkušenosti tak si myslím, že bude hodně dělat přírodní lokace a způsob převozu.

Přínosné informace pro můj chov byly vždy přímé návštěvy zavedených chovů u chovatelů.

Tyto návštěvy mi daly taky hodně. Nerad se vtírám takže se to vždy snažím zahrát nevinně v rámci třeba konverzace. Když mi to od sebe nabídnou, ale odpověď nikdy nebyla “ne”. 😀

Zajímavé byly i některé vědecké články (anglicky), zaměřené např. na růst a stravování divokých populací.

Též se snažím vyhledávat vědecké články když je ten čas navíc a zajímá mě nějaká určitá věc. Občas si projíždím třeba bakalářské / diplomové práce, ale ty až tolik nejsou tolik přínosné až na nějaké výjimky - spíše technického zaměření například spektra světla, vlnové délky a další témata. To mi totiž přijdou taky jako užitečné informace pro chov a pro správné pochopení proč to třeba daný druh vyžaduje. Dám typický příklad “parietal eye” u Agam které se aktivuje od určitý vlnový délky.

dnešní situaci v poměru 1:1:2:1 (Česko:Holandsko:Německo:zbytek světa (tj. převážně Korea +Japonsko + USA + zbytek Evropy). CZ/NL/DE jsou ale vzájemně dost provázané. 

Jsem upřímně nečekal, že by i Holandsko, ale proč ne. 😀 A Německo - tak tam se to dá očekávat. 😀 

situaci v 70. a 80. letech opravdu neznám

Tak vzhledem k tomu, že jsem ještě mladší než Vy tak samozřejmě taky nevím přesně jak to fungovalo. Jenže na základě dohledatelných informací jsem si udělal nějaký obrázek který nic méně bude zkreslený. Hodně se o ty informace podělil jeden chovatel u kterého jsem byl opět zas jen náhodou. 😀 Ano chodím k věcem jako slepý k houslím. Přítelkyně chtěla samičku Chůvičky a nějaké Zebřičky a aby nešla sama tak jsem jí doprovodil a ten chovatel se ptal co chováme a tak. Když jsem zmínil plazy (řekl jsem “jedovaté hady”) tak se zarazil a jen nás pozval na kafe a následovala několika hodinová konverzace. Právě dotyčný pán (bylo mu přes 70let) právě pracoval v Západním Německu na stanici kde brali vlastně skoro jenom odchyty z přírody (převážně Afrika). Hady, ještěry, všechno možný a on mi to popisoval jak to chodilo. Já bych ho asi nebral vážně, ale všechno si doložil fotografiemi který mi ukazoval (odchovy korálovek a jejich albino mutace,….), já neměl slov. On mi právě nabízel i ty knížky v němčině. 

trojAAAcko
trojAAAcko 11.12.2024, 12:46:54 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.12.2024, 10:57:59

Importy ze zahraničí? Jak moc jsou ještě rozšířeny, podle mě minimálně a jak moc jsou vlastně legální? Vždyť je import zakázán nebo se pletu?

Samozřejmě, že tu velká základna už odchovů apod…, že by nebyla potřeba něco dovážet, ale importů mi i tak též přijde dost. Nevím jak je to u želv, ale třeba jsem si toho hodně všimnul u Chameleonů. Je to asi rok co někdo prodával USA importy (včetně různých barevných kombinací) i se zajímavou cenovkou a asi před cca půl rokem náhodou mi psal jeden chovatel Chameleonů, že začíná být problém vrozenými vadami kvůli páření příbuzných jedinců. Nevím co je na tom pravdy nebo v jaké míře to bylo myšleno, ale pokud by to byla pravda (osobně si myslím, že je) tak by mi i dával smysl proč jsou importy docela časté - k nějakému oživení linie. Jeden z důvodů proč se téměř od začátku co jsem vůbec začal s chovem tak se snažím mít jen nepříbuzné páry (samozřejmě, že nemám všechny - ale pracuje se na tom). Co se týče ohledně legálnosti tak legální to je, ale záleží na druhu a je to asi taky otravný papírování. Něco jsem o tom četl na stránkách KVS, ale nijak moc podrobně takže přesný postup a co to všechno obnáší nevím. 

Co se týče porovnání našich chovů a zahraničních? Podle mě se to nedá tak snadno porovnat, je to člověk od člověka.

Mám velice obdobný názor / pohled na věc. Rozhodně jsem nechtěl tvrdit, že za hranicemi jsou všichni dobří, ale určitě tam jsou a je jich i dost. Nějakou minimální znalost angličtiny mám a rád se klidně podívám na YT na zahraničního chovatele a když je tu ta možnost z pohodlí domova se něco dozvědět či se inspirovat, proč jí nevyužít? Jenže například v jedné nejmenované skupině na FB (10+ tisíc členů) číst ty pomalu urážlivé komentáře stylu, že za hranicemi neví jak se o zvířata starat apod… to mi rozum opravdu nebere a právě jen malý zlomek lidí se tam zastane za toto téma. Jeden chovatel se tam taky rozčiloval, že takovou kritiku nechápe, protože právě díky třeba zahraničním chovatelům dostal tipy třeba na čistící přípravky které už jen objednává. Ty názvy co tam dával si nepamatuju, ale když jsem si hledal ceny tak to o moc dražší nebylo než za kolik se prodávají podobné věci u nás a pokud s tím má pozitivní zkušenosti tak proč ne. Jak píšete, je to individuální.

trojAAAcko
trojAAAcko 11.12.2024, 10:10:49 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 11.12.2024, 08:57:33

Souhlasím, ty cz dabingy jsou otřesné co teď dělají a ještě předělávají dabingy u starších filmů. Táta má doma ještě staré VHS na který jsem byl z dětství zvyklý a teď jsem si některé pouštěl tak otřes. 😀Ať už by se jednalo o Mumii (1999), Piráti z Karibiku a dalších… Včera jsem si pustil Gladiátora když jsem montoval věšáky a poličku a prostě taky byl jiný než si pamatuju. 

trojAAAcko
trojAAAcko 10.12.2024, 16:28:09 xxx:xxx.c150:5585
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.12.2024, 15:48:26

To mi asi nějak uniklo, ale nedivím se, že přesunuli. Kdo vydělávat nepotřebuje. 🤷 Zrovna kanál Životy slavných mají jedno video o tom jak vypadá celý průběh tvorby a ono to taky nebude žádná sranda. 😃 Nastudování různých informací o tom člověku, nějaký všeobecný pojem jak ta daná doba vlastně fungovala. Následně zformulovala aby dávala smysl a zároveň se dobře poslouchala. Potom následuje i editace videa. Osobně bych si taky nechal zaplatit a odměňování na YT je nic moc (aspoň toho co mám poslední informace). 

trojAAAcko
trojAAAcko 10.12.2024, 15:10:50 xxx.xxx.3.37

Badatele.net mají velice zajímavá videa a jedeš čas jsem je aktivně sledoval.

Určitě ještě za doporučení ještě stojí životy slavných už jenom ke stručnému shrnutí příběhů vůdců, diktátorů, vědců či sportovců. Myslím, že vydávají videa každý úterý. Hezký video bylo na Erwina Rommela - “pouštní liška”. Přítelkyni se osobně líbilo video o T. Baťovi.

U nich musím ocenit nejen jak dokážou stručně a srozumitelně popsat jejich příběh, ale též zpracování / editace videí. Když to zapnu tak to nedokážu zastavit a musím to prostě dokoukat.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.12.2024, 11:19:08 xxx:xxx.c150:5585

Zdravím,

mám několik témat které mě buď zaráží / štvou či prostě asi jen nechápu, ale které bych chtěl trošičku otevřít k nějaké diskuzi a rozebrat. Samozřejmě jako mám ve zvyku, musím se zabývat kolikrát hroznými blbostmi.  😃 Zkusím to napsat co nejstručněji, protože se sám nechci rozepisovat aby to dalo obsahem jako knížky J. R. R. Tolkiena či jiného spisovatele. Každopádně já sám se považuji za obyčejného “chovatele” a laika co se týče teraristiky (beru to jako svoji motivaci ke zlepšování a rozširování znalostí / zkušeností), která mě jako skoro snad jediná aktivita baví už několik let. Mám spoustu plánů do budoucna, ale co se tak všímám různě na sociálních sítí a různých chovatelských skupin tak mám tolik smíchaný myšlenky, že už ani nevím co si o tom mám myslet o současném stavu. 😃 

1. Téma importovaných zvířat a obecné znalosti / zkušenosti chovatelů.

Toto téma bylo takovým impulsem se nad různými tématy zamyslet. V několika konverzacích se narazilo (a je to i dlouho probírané téma) na téma import zvířat a chtěl bych rovnou vynechat / přeskočit, že kupování takových zvířat je podpora černého trhu apod…., ale chtěl bych spíše probrat toto. Mnoho lidí nedoporučuje nákup více méně jenom kvůli tomu, že v chovu dlouho nevydrží a umřou. Jenže z logiky věci mi to moc taky nedává smysl, protože někde se začít muselo a ne jednou jsem narazil na publikace třeba z 80. let kde měli daná importovaná zvířata v zbastlených terárkách, obyčejná světla a stejně se jim to povedlo zpářit a rozmnožit. Proč to dnes nejde? To bychom podle mě byli trošku v začarovaném kruhu a dle dnešních “standartů” by takový chov byl nepřijatelný / nemožný k rozmnožení a stejně se to povedlo. Ano jelo se stylem pokus / omyl, ale možnosti získání importů taky asi nebylo tak jako je tomu dnes takže se taky muselo trefit na první dobrou. Přijde mi trošku, že se začala projevovat typická česká vlastnost a to taková, že kolikrát lidi plácají po rameni jak jsou kvalitní chovatelé a všichni za hranicemi neví jak se o zvířata starat - prostě chybí trošku sebereflexe. Samozřejmě nerad škatulkuji a nechci poukazovat. V ČR je také mnoho opravdu kvalitních chovatelů kterým se nikdy ani nevyrovnám, ale snažím se to brát objektivně.

Jaký máte k tomu názor / postoj? Setkali jste se taky už s něčím podobným či jsem opravdu mimo? Nechci vytahovat konkrétní případy, protože by to bylo taky na dlouhé povídání a chtěl bych to udržet spíše teraristiky, přestože si myslím, že to bude i v jiných odvětví.

2. Informace, návody, rady na internetu a postoj k neustálému vývoji / zkvalitňování chovu.

Opět na základě komentářů a debat různých skupin a jejich postoji k chovu úplně mi nedává moc smysl jak někteří nad tím přemýšlí. Například nějaká skupina lidí hájí co nejkvalitnější způsob chovu a nejlepších podmínek pro zvíře (což ke v pořádku), ale když někdo přijde s nějakým nápadem tak dostane hned (v nejlepším případě) jen nevulgární kritiku, že je to blbost, ať si přečte něco na internetu apod…, ale už nepřemýšlí nad tím, že by to mohla být jedna z možných alternativ chovu (za určitých podmínek samozřejmě). Přitom některé informace na internetu jsou třeba ne úplně aktuální či se více stránek protiřečí a dochází k nejistotě začínajících chovatelů podle čeho se řídit což jsou opravdu běžné příspěvky ve skupinách (kolikrát i tady) zda je správně tohle či tohle. V daných a častých případech napíšou, že obě dvě možnosti jsou blbost a napíšou třetí možnost. Tentokrát si dovolím vytáhnout jednu konkrétní situaci s nejmenovanou slečnou. Tázající osoba se ptala na terárko od Exo Terra (přidala ilustrační fotku) a slečna odpověděla, že jsou to jen vyhozené a komplet špatně dělané terárko. Já Exo Terra mám, jsou tam jistý nedostatky, ale já jsem velice spokojený a jako mám ve zvyku, ptám se zezačátku vždy nevině stylem “vlastní zkušenost či jste to někde četla?”. Následovala zajímá konverzace různých vulgarit z její strany a mé snahy o komplexnější vysvětlení fungování termodynamiky, komínových efektů apod… a vlastních zkušeností jakožto argumenty proti pointům které zmiňovala a z části nedávaly smysl. Samozřejmě na konci už jsem to nevydržel a na její upozornění, že to má malé větrání podle fotky jsem si rýpnul stylem, že jako žena by mohla vědět, že velikost není všechno. 😃 Neskončilo to jinak než blokací z její strany. 

Osobně se snažím například svůj chov vylepšovat či se inspirovat nápady jiných chovatelů, ale nemám ve zvyku to dělat stylem ctrl+c ctrl+v. Momentálně mám rozpracovaný “rekonstrukci” chovu kde řeším opravdové blbosti a samozřejmě kompletně po svém. 😃 Zajímá mě Váš názor na toto téma. Jak třeba často máte třeba tendenci udělat současnou ubikaci jinak či jí vylepšit?

3. Porovnání českého chovatelství se zahraničím.

Již několikrát jsem narazil, kdy opět (ale jiní) nejmenovaní jedinci jen kritizují chovatelství v zahraničí. Toto jsem “nakousnul” výše v prvním tématu. Opět mi to nepřijde moc v pohodě, protože sleduji hodně různých chovatelů ať z USA či jiných států. Mohl bych jmenovat spoustu chovatelů od kterých bychom se dle mého názoru mohli ještě učit. Když jsem měl zájem o koupi T. Insularis a sehnal jsem kontakt na jednoho chovatele ze zahraničí. Samozřejmě jsem se zajímal o podmínkách v jeho chovu a když mi naposílal fotky / videa a následně popisoval chov tak mi jednoduše řečeno spadla čelist. Když vezmeme k úvahu, že v jiných státech vyjma Německo a dalším podobným je chovatelství ne tolik populární tak poměrově jich je spoustu dobrých a kvalitních. Přece jenom taky díky chovatelům ze západu (to už spíše z Německa) můžeme vděčit za různé literatury či jejich zkušenosti - aspoň podle mě. 😉 Nerad bych též opomenul chovatele / herpetology z ČR které dali toho mnoho pro české chovatelství a vytvořili základy. Už třeba nejsou mezi námi, ale mají své zmínění například v různých Zoo.

Jak berete obecně kvalitu chovatelství v ČR oproti jiným státům? Odkud jste třeba brali vědomosti / znalosti když ještě nebyla samozřejmost internetu v každé domácnosti? Já měl třeba před pár lety možnost odkoupit krásnou (zachovalou) a pěkně tlustou knížku ohledně plazů v němčině a já vůl neprojevil zájem. Německy zrovna neumím, ale nějaký slovíčka znám a v tu dobu jsem věděl, že bych se i tak z staré knížky dozvěděl mnoho nového. S tím, že dneska se dá překládat jednoduše, že jazyková bariéra není problém.

Měl jsem ještě jedno téma, ale to asi ani nechci vytahovat. Snad jsem nenapsal nějak moc gramatických chyb a dalo se to přečíst bez velkých komplikací. 😃 Omlouvám se za tak velkou slohovku, přestože jsem to chtěl napsat stručně, ale někdy nejde napsat myšlenku či rozsáhlé téma pomocí dvou vět. Opravdu by mě zajímal Váš postoj k výše zmíněným tématům. Možná jsem opravdu hrozný ňouma který nechápe jednoduchý věci (či bere vše komplikovaně). 😃 Jenže mě opravdu někteří lidi štvou svým způsobem (a jaké množství) předávájí informace nebo jak se chovají, protože ví všechno nejlíp. Někdo něco poradí a už nějak vím, že to nejde z jejich hlavy a neví proč to tak je a tak se zeptám jednoduchou otázkou. Například “Proč to tak je?”/ “Proč si to takhle myslíte?” - odpověď buď nedostanu a když už teda dostanu tak je stylem “si to můžeš najít na internetu” / “zeptej se tohodle chovatele, ten to říkal”. Já osobně se snažím pochopit věci a co tomu předchází / jak fungují apod… Rád se nechám poučit když se pletu nebo si něco vysvětlit, ale někdy mi to přijde jako extrém - radit něco čemu očividně nerozumím a ještě jediná zkušenost je třeba chování Agamy 2 roky jako mazlíčka. Což se mi taky stalo, že na mě někdo reagoval, že Agamu má už dva roky tak přece ví. 😃 Nebo mi bylo řečeno, že mi to nebude dotyčná osoba vysvětlovat, protože by to byla ztráta času kvůli tomu, že nerozumím teraristice a prý nemám ani zájem to chápat. To jsem se jen zeptal, proč dělá jednu činnost která mi přijde naprosto zbytečná. 😃 

trojAAAcko
trojAAAcko 09.12.2024, 12:08:41 xxx:xxx.d2ba:2edc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 08.12.2024, 19:58:28

Takových případů je mnoho a i mimo EU. U nás jsme hodně omezováni ve prospěch aktivistů oproti situaci třeba na Novém Zélandu kde cca před půl rokem byla každoroční akce na střelbu, ale letos se dostala na seznam i zdivočelé Kočky která ohrožuje místní ohrožené druhy. 

Odkaz.

Samozřejmě tam nemohli chybět i aktivisti. Jenže s nima probírat nějakou debatu je kolikrát ztráta času, protože si jedou svojí písničku a chápou věci tak jak chtějí bohužel. 

Škoda, že když už se teda chtějí zastávat a zachraňovat životy zvířat tak jim nedochází co si ty zvířata pak udělají mezi sebou v přírodě a jakou škodu to může způsobit. Na zdivočelé kočky byla na fb hezká diskuze v komentářích v okruhu takových aktivistů a já jsem diskuzi samozřejmě musel ještě oživit. 😃 Buď jsem byl napadám urážkami nebo jsem dostal nedomyšlené nápady například postupné odchyty. Buď by se kočky množily rychleji než by se odchytávaly anebo by to trvalo též hrozně dlouho a mohlo by dojít stejně k většímu ohrožení tich druhů ne-li k jejich vyhynutí. 

A stručně jen na okraj - to byste měli vidět ty krásné komentáře v tom samém okruhu lidí když se probíral Pozitivní seznam. Jeden člověk napsal kritiku, že to není řešení a podpoří se tím jen černý trh. Člověk dostal samozřejmě spoustu mírumilovných reakcí. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 04.12.2024, 08:00:14 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.12.2024, 23:46:30

myslím, že s tou nastupující generací tetovaných bsbiček to nebude zas taková katastrofa

Musíme si nadefinovat jakou generaci myslíme. 😀 Ten obrázek podle mě spíše myslel generaci která má momentálně kolem 30-35 let. Na tohle téma mám osobně hrozně smíšený pocity, protože nejen, že z části je to pravda. Ženy v mém věku (tudíž do 30 let) moc nevaří, ale na druhou stranu se nedivím, protože vařit pro nějaké experty a že jich je. To by mě taky nebavilo stát v kuchyni a nedostat ani pozitivní vazbu, že to jídlo aspoň dostal. To věčně poslouchám v práci na obědě jak to jídlo se nedá jíst apod… přitom mě to chutná. Když si vzpomenu na svojí výchovu která byla jenom před 20 lety a porovnám to s tím co měli ostatní v tu samou dobu tak já měl docela teror oproti nim - si pamatuju snad všechny rány co jsem dostal. 😀 Byl jsem drzý tak jedna rána on mámy a druhá o železný futra. Něco jsem řekl proti jídlu tak sotva jsem to dořekl tak jsem jí měl a druhá o stůj. 😀 Když jsem řekl, že nemám chuť na to co je k večeři tak odpověď byla “Dobře, tak budeš hlady” a hlady jsem byl. To jsem si rychle rozmyslel co řeknu a byl rád co jsem měl. 😀 

Zrovna včera jsem měl obdobnou diskuzi na jednom streamu s kamarády. Bylo to spíše na téma role ženy a muže v domácnosti. Upřímně na dnešní dobu a těch možností už to prostě snad nemůže fungovat, že žena musí vařit, uklízet, prát apod…, protože to je ženská práce. Kdybychom byli v 19. století tak by mě nikdo nikdy neviděl s koštětem v ruce, ale dnes? Opravdu nemám problém umýt nádobí, prát ručně nemusím, protože snad každý už tu pračku má. Přítelkyně si nedávno udělala radost setem pračka a sušička. Minulý rok jsem koupil i robota který umí mopovat (byl teda téměř nefunkční za třetinu ceny), ale což. Tak jsem ho komplet rozebral, vyčistil apod… a funguje doteď. Takže v čem je problém zapnout robota, naházet prádlo do pračky / sušičky, mít ještě myčku tak zapnout myčku a pak dělat další věci kolem - to zvládnu i já. Když za ty krásný zákony rovnoprávnosti už ženy chodí do práce a to se pak stíhat taky kolikrát nedá a přítelkyně má ještě tří směnný provoz takže během nočních směn je nefunkční a celý dny prospí. Pak musí běhat po úřadech kvůli dotacím na dům apod… Má taky mnoho na vyřizování které já za ní udělat nemůžu tak hold si dám papouška na rameno / pod tričko a něco udělám a při nejhorším i něco uvařím když jsem doma dřív. 😀 Stručně do shrnu větou co mi pořád říká babička “Nejhorší je když se dva lidi nedokážou domluvit”. 😀 

trojAAAcko
trojAAAcko 03.12.2024, 13:28:10 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 03.12.2024, 13:13:03

Zrovna mě to připadá docela hezký a pěkně autentický. 😀 

trojAAAcko
trojAAAcko 02.12.2024, 19:29:50 xxx.xxx.110.193

Přesně. Mám podobnou zkušenost jako Skeeve. Za mě je nejlepší teda nemíchat již dospělé samce - tam je to 50 na 50. Buď budou v pohodě nebo do druhého dne bude jenom jeden samec. Třeba u laboratorních myšek jsem to měl obdobně. U nich jsem vypozoroval, že když samci spolu vyrůstají (a nemusí být příbuzný) tak s vysokou pravděpodobností budou v dospělosti v pohodě a nebudou se nijak šikanovat.

trojAAAcko
trojAAAcko 26.11.2024, 08:24:46 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 25.11.2024, 14:32:28

Krásná úprava. 👍

S přítelkyní jsme taky přemýšleli nad pořízením tohoto stolku (nebo jak to nazvat 😃) a pak upravit. 

trojAAAcko
trojAAAcko 22.11.2024, 19:13:37 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele H z 22.11.2024, 18:41:31

Taky dobrý. 😃😃 

trojAAAcko
trojAAAcko 22.11.2024, 11:47:21 xxx.xxx.22.147

Jen bych dodal, že tyto Fake agent nebo či Public agent apod… jsou právě natáčeny v ČR s českými slečnami (převážně). Proto v takových obrázcích se zmiňuje Praha či “Czech Republic”. Je to oblíbené téma mezi mými vrstevníky. 😃 Už mi kolikrát kamarádi říkali či se hecovali, že některou slečnu potkali na ulici. Kolikrát to lidi sledují jen aby když by jí náhodou potkali tak aby si dali třeba fotku. 😃