Aktuálně: 3 712 inzerátů209 710 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 20.08.2024, 14:19:31 xxx.xxx.3.37

Zdravím,

ano, z mého pohledu je to o něco častější než je obvyklé, ale já osobně bych v tom nehledal nic špatného / negativního. Prostě má potřebu se svlékat každý měsíc z nějakého důvodu. Z jakého, to už je těžší správně odhadnout. Jak zmiňujete, že máte zápisky od předchozího majitele, jak dlouho ho/jí máte? Takhle jen ze stručného popisu “problému” bych si tak maximálně tipnul, že by tam mohl být vliv z myšek. Myslím to tak, že pokud třeba předchozí majitel krmil jen rozmraženými myškami (které mohl mít i pár měsíců v mrazáku) a Vy krmíte jen živými popřípadě i dobře vyživenými myškami tak by se to mohlo projevit na větší frekvenci svleků. To už je můj názor.

Já osobně bych to nějak víc neřešil a podle mě se to zas srovná do nějakého průměru. Jen bych dodal, že návštěva veterináře (se specializací na plazy) to vždy jistí, ale v tomto konkrétním případě mi to přijde zbytečné ho navštěvovat a nějak se z toho doma stresovat. Pokud žere bez problému, svleky jsou v celku a celkově vše v normálu tak bych to neřešil.

trojAAAcko
trojAAAcko 20.08.2024, 13:56:31 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 20.08.2024, 12:47:25

S mnoha body souhlasím, ale já osobně bych například ty chemikálie úplně nedával stranou, že nemají na to vliv. Přece jenom ty chemie se za ten čas taky změnily (jako je třeba složení). Upřímně nevím z čeho jsou teď přesně složený, ale bůh ví co v tom taky je a omezením množství od EU to může mít minimální vliv. Nemám to nijak podložené tak to berte spíše jako můj pohled.

Určitě do tich vlivů zařadil invazní druhy kterých taky za ten čas přibylo nejen díky neúmyslným zavlečení, ale také “úmyslným” vypuštěním ze zájmového chovu. Například Mýval Severní který je na seznamu invazních druhů a každý kdo ho uvidí / zahlédne tak by to měl správně hlásit. Mýval Severní u nás nemá přirozené nepřátele a tudíž se mu u nás daří a když si najdete čím si živí tak jsou právě třeba hmyz nebo i třeba vejce ptactva. Má docela široký jídelníček.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 17:32:36 xxx.xxx.12.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.08.2024, 17:16:14

Takový vtip jsem upřímně neviděl, ale hned se mi vybavilo jak jedna slečna která se zabývá tvorbou přihlašovacích systémů apod… udělala jedno video. Šéf chtěl udělat přihlašování tak aby bylo pohodlné pro všechny. Tak udělala tři verze a pamatuji si tu druhou verzi kde jako ukázku na nezveřejné stránce kterou měla jen na své lokální síti to ukazovala. Napsala přihlašovací údaje se špatným heslem a pod tím se vypsal text - “Password is incorrect. Try your real password - Password123”. 😃 První verze nějak napsalo ten smysl, že se i špatným heslem přihlásila a napsalo to text “Password is incorect, but you are in. We trust that you are real ,její nick,”. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 17:12:07 xxx.xxx.12.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.08.2024, 16:27:06

Já to vidím tak, že pokud někdo nechce být sledován a ohrožen, tak by musel jít do lesa a živit se borůvkami. Nejen teď, ale už klidně před 10-15 lety. Přece i za komunismu Vás měli v merku kdo co dělá. To, že třeba v současné době lidi si svoje údaje ani pořádně nezajistí, protože si dají heslo nebo pin 1234 což je statisticky jedno z nejběžnějších hesel tak už taky jejich problém. Nabourávání a dostávání se někomu do účtu je hodně o kombinatorice, proto hodně stránek vyžaduje při vytvoření účtu minimální počet písmen, počet čísel, speciální znaky apod… 

Jinak ano, Vaše naznačení, že pro mě je to nepodstatný rozdíl je vlastně pravdivá a to já klidně veřejně uznám. 😉 Máte pravdu, nikdo nemusí jít do toho čím vyhrožují a držet se starých způsobů a já osobně taky některé digitální formy nemám - například e-občanku. Na druhou stranu, už to že máte účet v bance tak banka je napojená na registr a podobný data. Hacker když se do toho dostane tak je opravdu jedno zda máte elektronický formy nebo ne a jestli máte chytrý telefon nebo ne. Po staru kdy takový věci neexistovali a kradli se peněženky, “podkopávali banky” a podobný způsoby. Takže buď nemít nic a peníze mít zakopaný na zahradě což samo o sobě ztrácí na hodnotě a jdete sám proti sobě anebo jít do tý banky aby se Vaše peníze aspoň zhodnocovali apod… s tím rizikem, že Vaše údaje někdo má. Vše má své pozitiva a negativita. Jen mě osobně mrzí, že se převážně nadhazují o různých změnách negativní věci. Přitom občas i ta změna má i více pozitivních věci než negativní, ale riziko je tam vždycky. Například s tou sledovaností, pokud by na druhou stranu nebyl jak by pak mohli dopadávat zloděje? Hacknutí databáze? Když někdo někomu ukradne auto tak díky právě kamerám na silnici ho najdou rychle, ale to, že ho našli díky nenáviděné kameře, to už kolikrát člověka taky nezajímá. Neříkám, že zrovna Vás by to nezajímalo, ale myslím to obecně. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 16:18:09 xxx.xxx.19.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele tom4 z 18.08.2024, 15:22:05

V jádru myšlenky máte pravdu. Sledovanost, prodávání dat apod.. Jenže to se už děje a dělo i předtím jen to není a nebylo tolik vidět. To jestli vidíte až moc černě nebo ne tak to už je na subjektivním názoru každého člověka. Jinak jádro myšlenky se už opravdu děje. Teď jen vzít úvahu veškeré plusy a mínusy. Když to máte v peněžence a tu Vám ukradnou tak Vám může taky přijít exekuce za půl roku taky. Když máte v telefonu a telefon ukradnou, tak se Vám do dnešního “průměrného” chytrého telefonu nikdo jen tak nedostane, ale nějaký hacker Vám to vezme digitální formou. Za mě se mění jen způsoby jak lidi sledovat, ale sledování lidí bylo, je a bude. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 14:07:06 xxx.xxx.19.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele MS z 18.08.2024, 13:50:31

Jasný no, proto já se primárně nad tím bavím. 😃 Proto se ho snažím trošku vyhecovat abychom šli do toho soudního zporu. Tak z 99% jsem si jistý, že se to nestane a to bude ve výsledku jen jeho mentální zklamání. Už jsem se setkal s takovými lidmi, velké řeči, ale nic z toho.

Můj bývalý kolega se zabývá bojovími sporty jako MMA a podobně a on říkal, že to taky praktikuje, ale někde jinde. Noční kluby apod… pořád se tam chce někdo rvát a on jen vždy odpoví ve stylu “hele, tady se s tebou rvát nebudu, víš co? přijď ve středu tam a tam, mám tam trénink a můžeme se porvat v ringu”. Dělá si k tomu i statistiku a říkal, že asi z 40 případů přišel jen jeden a kolega ho prý v ringu sundal během prvního kola což mu věřím, protože je fakt dobrej. 

Pán tady naznačuje, že pro něj je soupeř jen “CHLAP” proto mě zajímá kam až je schopen zajít. Jestliže nejsem u něj “CHLAP” tak by mě měl přece zničit jako nic a nevidím důvod proč do toho nejít. Pokud ve mě vidí hrozbu a nepůjde do toho, tak se jen prokáže, že on sám “CHLAP” není a za kterýho on sám se považuje. Každopádně pokud se ten soudní zpor nestane, automaticky je mentálně prohrávající on. 😃😃

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 13:19:23 xxx.xxx.19.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 18.08.2024, 12:53:33

Já jsem Vám párkrát říkal, že já mám orientaci jasnou. 😉 Jinak nebatu o “nevčelařině” jste začal Vy sám. Klidně si mě nazývejte arogantním mládíčkem. Je mi to srdečně jedno. Arogantní jsem vždy jen na ty, kteří kolikrát jen úraží, nedokážou pobrat problematiku ze všech stran a jen si někde v koutu jen stěžují místo toho aby něco teda změnili když v dnešní době ta možnost je. 😉 Jenže na to vy už nemáte koule. Já si aspoň umím zařídit svůj život tak abych byl JÁ spokojený a neměl jen potřebu si stěžovat a na něco brečet jako malé dítě a Vy se oháníte jen, že ostatní jako jsou zženštilí, ale Vy sám si někde brečíte doma v rohu. 😉 Pokud nemáte znalosti ekonomie, nevíte jak ten systém funguje a jak se v grafu pohybuje tak samozřejmě, že pro Vás jsou to jen “nemyslné” poplatky a platby za energií. 

S těmi svetry v zimě je hrozná komedie jako od samotného začátku co se tam dostali - s tím souhlasím. Každopádně je volila většina a já mezi nimi nebyl. I tak musím přijmout tu skutečnost a zařídit se podle toho.

Původně ten text s “urážkami” byla ironie / recese a to, že jste to sám nepochopil je jen Váš problém. Jinak čekám na Vaši sz ohledně mých údajů, velice rád je dám a můžeme to soudně řešit, ale to očividně asi sám nechcete, protože jste si uvědomil, že na mě nic nemáte zatímco na Vás by se našlo hodně věcí co? 😉

Jinak jsem tady nikoho nepoučoval, jen jsem poukazoval a přenášel studii o vztahu mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem do praxe a jak se to dá přenést i na školství. Poukazoval na jistý souvislosti, ale nepoučoval. Důléžité si neplést pojmy s dojmy.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 12:59:18 xxx.xxx.19.173

“Takže ne. Pokud mám pocit, že ne je správně, nepotřebuju ano. V libtardii si nejsou všichni rovni. To je levicová iluze. Neziju v iluzi. Lidi si nemohou být rovni nejde to. Dokonce by ani neměli být. Z mnoha důvodů. ”

Pravda, reálně to moc nejde aby si byli všichni rovni. Komunismus si na tom zákládal a stejně to nebyla pravda. Pokud je nějaký systém tak někdo musí být nahoře a dole a pak nějaká střední vrstva. 

Kdyby si byli všichni rovni pokud by systém nebyl, jenže to byl zas naopak chaos. Každý doma poschovávaný zbraně a každý by si hlídal jen svůj píseček. Něco takového můžeme vysledovat mnoha částech USA kde se to prosazuje jako svoboda. Takový chaos mi nepřijde vůbec v pohodě a to je potom zlatej komunismus. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 11:45:54 xxx.xxx.19.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.08.2024, 11:23:50

Pokud Vám to tak vadí tak brečíte na špatným hrobě. 😉 Určitě něco změníte plakáním na malým diskuzním fóru. 😉 Mně taky osobně vadí některé věci a postupy, ale když něco chci měnit tak nejdu na nádraží a tam si nestěžuji. V zaměstnání jsem si taky kolikrát vydupal schůzku se ředitelem / jednatelem firmy abych změnil nějakou věc. Jenže kdybyste byl součástí zasedání parlamentu a koukala na to půlka republiky tak buď by Vás rychle vyvodili za Váš slovník nebo byste nevydal ani hlásku. 😉 Stěžování na malým fóru by Vám šlo skvěle. Jinak k tomu YT linku. Jestli koukat na televizní noviny na Nově nebo na Váš YT link mi přijde, že má úplně stejný výsledek. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 10:51:13 xxx.xxx.19.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.08.2024, 10:15:28

No jo no, ústupky a ubírání. Vždyť sám jste mi to nahoře naznačoval se složenkami abych se zamyslel proč to platím. Já vím to proč platím, aby někdo víc vydělal. Jednoduchý, ale musím tak platím a klidně poplatek za televizi dají tisícovku klidně i dva tisíce. Je mi to jedno, protože já na to mám, ale co vy? Vy byste určitě uvítal takový “zbytečný” poplatky zrušit, ubrat aby jste se měl lépe. 😉 Takže sám kritizujete ústupky a ubírání, ale sám byste to chtěl si nechat ubírat a nechat si dělat ústupky. Princip pořád stejný, ale jen někde jinde a jdete sám proti sobě. 😉 Takže než se vyjádříte tak se taky na problematikami zamyslete a zkuste najít třeba souvislost. V přírodě každý druh má svůj úkol a nějak přispívá k celému systému kterému se říká biodiverzita. 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.08.2024, 08:54:40 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.08.2024, 08:12:00

Nevím jestli méně chápavé, za mě asi spíše línější a bez zájmu. Kdo ví, to už je jen odhad pravdu se nedozvíme. Jak říkám, školství jsem se nedotknul a přesně nevím jak to všechno chodí takže se jednoduše někde seknu. 
Jo CERMAT, celá myšlenka CERMATu mi jakože dává smysl. Před tím původní maturita měla své výhody i nevýhody. Moje sestra myslím byla první ročník na CERMATU - totální zmatek. Já maturoval asi 7 let po ní a nepřišlo mi, že je zlepšení. Upřímně si myslím, že bych ty testy dokázal lépe nastavit a obodovat a celý jejich systém vylepšit. Takže CERMAT by byl za mě super kdyby byl inteligentně nastaven, ale není. To asi radši tu původní maturitu. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 17.08.2024, 22:05:34 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.08.2024, 21:12:43

Samozřejmě, že školství trošičku vybočuje, ale hlavní pointa se dá nějak “převést” i na školství. Ty SŠ jsou takové více aktuálnější mi přijde, zatímco ZŠ spíš takový stereotyp. Pro školství jsem toho moc nedělal tak si v mnoha věcech taky nejsem jistý. Třeba v tom mém elektro oboru to tak funguje, protože ty technologie se rozvíjí a firmy chtějí nabídnout to nejnovější a nejrychleji svůj produkt a měly co nejmenší konkurenci. Si myslím, že jako učitel taky záleží jakého předmětu, třeba učitel češtiny a dějepisu což mi přijde jako běžná a častá kombinace tak tam se toho moc nového neděje. Maximálně tak v literatuře knihy. Jenže nejnovější knížky které jsme tak brali a který povolili k maturitě byl tak Harry Potter, pardón, ale pořád je asi 30 let stará knižní sbírka. Od tý doby taky je spoustu nových, zajímavých knížek, ale taky chápu, že zkoušející nemůžou mít přehled o všech knížkách, ale třeba vyúka by mohla být širší v tomto ohledu, ale to je už jen můj názor. Jsem si vzpomněl jak jsem si jednou rýpnul před mojí češtinářkou ohledně W. Shakespeare. Probírá se tak 5 jeho divadelných her a přitom ve výsledku toho napsal opravdu hodně, jak her, sonetů apod. Teď si nejsem jistý a když řekla jak byl výborný spisovatel divadelných her a jak jich napsal hrozně moc atd… tak jsem jen prohlásil, že možná tak aktivní, ale ne výborný a jako dobrý na matematiku a milovník statistiky jsem si rejpnul, že prostě jich napsal hodně a hold nějaké byly úspěšné, že se trefil , ale to z něj nedělá výborného spisovatele. Já osobně si spíš cením spisovatelů (teď spíše knih) kteří napsalo třeba 5 světoznámých děl z celku třeba 10. Teď bych to nazval “kvantita není kvalita”. Za nejlepšího uznávám J.R.R. Tolkien, vymyslet komplet jazyk a k tomu pak vymyslet příběh aby to lidi vůbec zajímalo. Trefa více méně hned na první dobrou. Zatímco takový učitel přírodopisu? Nové studie o druzích zvířat atd.. Odborné předměty, tak si myslím, že se pořád nějak mění. Jinak konzultace s kolegy je výborná věc. Taky jsme kolikrát (takže každý den) chodili si někam sednout a probírali jsme témata, novinky a námi vymyšlené situace a co by se stalo. 😀

Jak sama říkáte, je to určitě kus od kus a u Vás se asi více projeví než třeba v mém oboru kde prostě se to musí udělat a systém je často tak udělaný, že je “blbovzdorný”. Takže někde stačí kolikrát jen sedět a mačkat pár tlačítek a zaměstnavateli to stačí. Kolikrát nenabízí ten rozvoj jak tvrdí - s tím jsem se zatím osobně nesetkal, ale vím, že se to pár lidem stalo. Jinak kdyby se princip té studie hodně a hodně zobecnil tak z mého hlediska je tu určitě aplikovatelnost a spojitost i na školství už právě zmíněném koloběhu studentů u zaměstnavatelů a následně doporučení školy z řad zaměstnavatelů a “získávání prestiže”. Každý má nějakého známého a ten má známého který má třeba vlastní firmu a vždycky se to nějak rozšíří stylem “on má firmu a má tam lidi z tý a tý školy a jsou dobří”. Ten rodič na to taky reaguje mnohem jinak a každý samozřejmě chce to nejlepší pro své dítě (bavíme-li se bavit o normální zdravé míře).

trojAAAcko
trojAAAcko 17.08.2024, 20:08:07 xxx.xxx.9.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.08.2024, 19:15:53

Zrovna u odvětví školství si nejsem jistý a nevím jak v té konkrétně studii bylo. Když nad tím, ale popřemýšlíme tak vy máte (nebo aspoň byste za mě měla mít) v popisu práce mít nejaktuálnější informace. Taky i záleží zda se jedná třeba o odbornou střední školu nebo ZŠ. Zrovna informace na ZŠ se tolik nemění, ale co si pamatuji tak učebnice kolikrát 10 let staré, nepřesné a už v mé době učení to kolikrát nebyla pravda nebo to bylo jinak. Například informace s Plutem zda je planeta naší Slunečné soustavy. 

Jinak ta studie je spíše zaměřená na vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem než na to jak moc se posouvá a zlepšuje samotný zaměstnanec, ale samozřejmě, že mezi tím je spojená souvislost. Dám příklad, když Vám nastoupí čerstvě nová učitelka / učitel tak má tendenci třeba jezdit na výlety, exkurze nebo třeba pozměnit osnovy? Hodně taky záleží i na té škole jak k tomu přistupuje. Třeba moje ZŠ to docela podporovala a nově nastoupený učitel fyziky nás během krátké chvíle nás vzal třeba do Plzně do Techmánie. Snažil se nám spíše vysvětlit jak to funguje než nás hrotit jen na vzorečkách páky což samozřejmě vyžadoval taky. Jeho předchůdce který tam byl tak deset let tak to měl někde jinde no. 

Jak je tady ve vláknu případ s arogantní učitelkou která ví jak učit. Nehorázně kontraproduktivní a bez cílevědomosti. 

Nekteří si to moc neuvědomují, protože za tím vidí vždy jen to negativní což se taky může a někdy i prostě stává. Když zaměstnavatel má spokojené a efektivní zaměstnance, tak logicky vydělává více a může investovat do zaměstnanců, prostředí a benefitů a už jsem se setkal se zaměstnavatelem který si na tom zakládal a opravdu dodržoval, ale ne samozřejmě každý zaměstnavatel to dělá a může to zmizet někam do něčí kapsy.

Třeba ve školství to vnímám já, že i svojí tendencí něco vylepšovat nese své ovoce. Možná ne platově (pokud vím tak máte tabulkové platy), ale prostředím a více možnostmi. Například pokud budete fakt dobrý učitel a po škole se jim bude dařit tak sám jsem se setkal u pohovoru kde spíše zajímá škola než známky a když viděli v životopise kde jsem studoval tak odpověď byla stylem “vy jste chodil sem? studenty z této školy u nás pracují a jsme s nima spokojeni” a po pohovoru jsem dostal nabídku. Taková škola když dostane takovou prestiž tak se to mezi lidma opravdu rozšíří a dostanete více přihlášek. Pokud vím tak SŠ a VŠ mají rozpočet podle studentů a pak si škola může vybírat jen ty nejvíce nadané kterým se pam bude dařit. Je to začarovaný kruh a jako principově třetí pohybový Newtonův zákon - akce a reakce. Je to vždycky běh na dlouhou trať. Je to hodně sofistikovaný téma. Zrovna školství není můj obor a vidím to spíše z pohledu elektrotechnika který točí zaměstnavatele zaměřený na elektro / strojírenství, automatizace a podobných téma takže přesně nevím jak školství funguje, ale snad se chápem. 😉 Jinak odpověd na otázku by měla znít ano, to se týká i učitelů, ale jak jsem zmiňoval. Jsou jistý výjimky kde to nemusí pravda třeba jako moje třídní učitelka ze SŠ. Před důchodem a byla pořád kreativní, vymýšlela nové věci. Ta za tich 20 let v té škole byla určitě pořád přínosná. Hrajou v tom svojí roli spoustu aspektů, ale třeba v elektro oboru to tak funguje. Cílevědomost hraje taky svoji. U jednoho zaměstnavatele jsem byl asi jen rok. Prostě ta práce už sama o sobě byla dobře nastavená a 500 stránková výkresová dokumentace hotová během dne díky zautomatizovanýho procesu. Tak jsem ten proces zefektivnil ještě asi o 20% díky asi 800 řádkovému makru v excelu. Jenže některé věci se měnit nedali kvůli tomu, že to byl německý korporát a tam člověk často narazí. Tak jsem skončil se slovy, že je to bezva zaměstnavatel, ale za ty peníze a takových blokací tam moc dělat nechci. Že bych to rád dělal za 20 let až bych chtěl mít i nějaký klid. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 17.08.2024, 19:08:27 xxx.xxx.9.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.08.2024, 18:46:49

Osobně bych řekl, že jsem schopen mentálního rozvoje. 😉 Už jen, že se zamýšlím nad danou problematikou z více úhlů a snažím vyvodit všechny pozitiva a negativita. Po pracovní stránce mám nějaký cíl, snaha se učit k novým věcem. Pracovní nabídky, že kdybych chtěl měnit práci tak si můžu doslova vybírat a diktovat podmínky nástupu. Čtení různých studií, bakalářských i státnicových prací. A tak bych mohl pokračovat. 😉 Víte, že třeba být v jednom zaměstnání více než 5-6 let je kontraproduktivní? Je na to pěkná studie. Nejen, že po té době nejste pro firmu tolik přínosný a nemáte potřebu pro firmu něco vylepšovat a zlepšovat, ale také sám sebe brzdíte v rozvoji, cviku mozku a další… Samozřejmě, že existují výjimky, ale pořád jsou to jen ojedinělé situace. 😉  Proč myslíte, že firmy kolikrát zaměstnance u manažerských pozic obměňují do 5 let? Kolikrát každý dva 2-3 roky. Prostě ten manažer už není tak přínosný a posun dopředu se zbrzdí. Kolikrát manažeři pracují i na IČO a fungují jako externisti. Jak se říká, pokrok nezastavíš.

trojAAAcko
trojAAAcko 17.08.2024, 18:28:40 xxx.xxx.9.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 17.08.2024, 13:42:53

Jen bych dodal, že asi nevíte co je ironie? Recese? 

Svůj text jsem napsal úmyslně tak aby byl jasně pochopitelný, že se nejedná o úmyslné urážky za účelem poškodit druhého člověka - viz poslední odstavec. Lidi tady to pochopili, ale Vy jste nějak pozadu. Takže jestli mě chcete trestně stíhat tak jen do mě. 😉 Klidně v sz Vám rád sdělím veškeré mé údaje a sejdeme se klidně u soudu. Nemám jediný problém. Hlavně ten text je postavený tak, že mi nic nemůžete a tím jak se vyjadřujete a určitě i veřejně tak mi jen nahrajete. Já se určitě nemám čeho bát. Jenže Vy sám toho nejste schopen udělat takový kroky. 

Na závěr bych dodal, že chápání ironie / recese je jeden z cviků pro mozek pro rozvoj kreativity, individuality a možná nějaké “zvýšení inteligence”. Tím jen tady veřejně dokazujete, že jste sám ten člověk uzavřený ve své kopulce a sám ostatní tímto způsobem urážíte. Nejste schopen se rozvíjet a cvičit svůj mozek což asi ve Vašem případě by měla být důležitá aktivita. 😉 Jak se říká u malých dětí ve školce. “Kdo to říká ten to je, na toho to pasuje”. 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.08.2024, 09:33:10 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 17.08.2024, 09:15:51

Proč zbytečně zařadil? Mně takový věci opravdu netrápí. Já se nad tím bavím. 😃 Trápí mně reálné problémy v osobním životě a ne nějaký Tomášek na diskuzním fóru chovzvirat, který je sám dotčený když mu někdo něco řekne a odvrátí to úplnými kravinami který se sami vyvrací.
Každopádně já se pobavil pěkně takže to ani nijak neberu jako ztráta času. 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.08.2024, 00:39:41 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 16.08.2024, 23:02:07

Já jsem Vám výše psal, že jsem muž a jako muž se charakterizuji s orientací heterosexuality. 😉😉 Takže nechápu Vaše výlevy tohoto typu. Je mi to srdečně jedno jak mě nazýváte a za koho mě máte. Já Vám říkám na rovinu, že jen s takovým způsobem vyjadřováním jste lidem spíše pro smích než aby Vás brali vážně a hned jsem pro Vás přecitlivělý, dotčený atd…? 😂 Nevím kdo je tady uzavřený ve své kopulce, vytahuje problematiku různých věcí jen z jednoho pohledu a nemá pochopení pro druhou stranu a má mylné představy o ostatních. 😉 Každý názor, pohled na věc se dá říct normálně a slušně. Za komunistů jste taky asi neposílal soudruhy VB nebo nedej bože StB někam. Posíláte i v dnešní době třeba státní nebo mětské policisty někam když si Vás zastaví na náhodnou kontrolu?

Taky si troškou rejpnu a určeně takový státní orgány vulgárně nenapadáte přestože hájí Vámi zmíněné buzerace z EU atd… a spíše si hrajete na Hujera - “ano ano, lékárničku mám a dal jsem si tam radši ještě ibalgin kdyby něco, nebolí Vás hlava?”. Úplně to vidím živě, jak za komunismu tak teď dvojnásob, podlejzání a zas jen podlejzání a tady si vypouštíte své mindráky jak se Vám dnešní doba nelíbí. 😉 

Doufám, že Vám to udělalo radost, ale myslím si, že určitě ano. Vy takový tvrdý muž a tím co si prožil, nejlepší léta svého mládí v nejlepším totalitním režimu určitě nerozhodí nějaký Vámi nazvaná žena která je vlastně muž charakterizující se jako muž s orientací heterosexuality a jako muž se taky narodil. Nebo snad jo? Odpovím si rovnou sám - ne. Jak bych Vás taky mohl rozhodit, když Vás určitě StB vyslýchalo a sledovalo, ale Vy jste nic neřekl. 

Kdyby jste opravdu nic neřekl tak byste tu nebyl. Když tak říkaté jak to bylo boží tak na sebe říkáte jednu věc a to, že jste jim lezl na (z mého hlediska) na velice nepěkná místa a co jste mohl nahlásit tak jste nahlásil a ani jste o tom dál nepřemýšlel, protože na myšlení byli jiní soudruzi.

Vidíte? Jakákoliv urážka, ponížení atd… se dá vyjadřovat slušně a řekl bych, že jsme dospělý a měli bychom se tak chovat i vyjadřovat. Obzvlášt někde na internetu což je veřejné prostředí. Někde doma na pivu nevidím problém říct stejnou myšlenku třeba kamarádovi ve Vašem stylu. 😉 Jsem očividně o pár dekád mladší než Vy a tyto jednoduché principy slušného chování znám a dodržuji tak jak mě to moje maminka učila a určitě nejsem ten typ člověka který si nechá všechno líbit. 😉

trojAAAcko
trojAAAcko 16.08.2024, 22:03:13 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 16.08.2024, 21:25:02

Říct svůj názor je jedna věc, druhá věc to vyjádřit slušně což jde vždycky. Kdyby Vám dali do ruky mikrofon abyste promluvil na náměstí třeba jen před tisícovkou lidí tak takovým vyjadřováním by se Vám pěkně vysmáli. Zkuste se vyjadřovat slušně a trošku na úrovni normálního slušného člověka jestli chcete aby Vás někdo bral vážně, protože touto cestou se to určitě nepovede. Jestli se Vám nechce vyjadřovat slušně tak vlastně jen marníte svůj čas který byste mohl vždy využít mnohonásobně lépe. Ano, za mě je to opravdu mrhání času vyjadřovat se způsobem aby Vás pak nikdo nebral vážně a v horším případě se Vám i vysmáli. 

trojAAAcko
trojAAAcko 16.08.2024, 17:55:40 xxx.xxx.16.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 16.08.2024, 17:01:03

Já osobně se s lidma nehádám. Buď to nemá smysl anebo ve výsledku je to jen střet různých názorů a pohledů na věc. Jen když vidím v textu logický chyby tak to prostě řeknu a jestli ten člověk na druhý straně nad tím zamyslí nebo ne je už jeho věc. Tak já jsem Vám ve výsledku řekl, že v něčem máte pravdu, ale není to 100%. Třeba jako s těmi aktivisty, spíš bych kritizoval to, co píšou ve zprávách než to, že někdo něco napsal na malý diskuzní fórum jako je tahle. Jen na ukázku co jsem dostal za odpovědi od nejmenovaný slečny na FB když jsem si vyžádal studii o tom, že člověk je býložravec. Studii kterou poslala není studie, ale reddit což je taky diskuzní fórum principově jako tady. Jen v celosvětovém měřítku. Takže aktivisti si ten důvod jednoduše vymyslí a nemusíte jim nijak pomáhat. 

Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 16.08.2024, 15:53:13 xxx.xxx.16.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.08.2024, 15:34:31

Kdybych měl takovou možnost (třeba zkoušení třeba v kabinetu se svědkem) tak bych to bral a chtěl bych projít ZŠ i SŠ tímto způsobem. 😃😃

Já měl právě problém třeba s učitelkami z českého jazyka a věčného ústního zkoušení před třídou a v mým případě kdy jsem večně nedokázal něco vyslovit (například slovo “samozřejmost” jsem se naučil vyslovit správně teprve před pár lety) nebo jsem řekl nějaké náhodný slovo což se mi děje i teď tak to bylo na zabití. Přitom v hlavě mám správný slovo, ale řeknu třeba červená. 😃 Obzvlášt když jsem šel na SŠ do nového kolektivu kde mě nikdo neznal a v kolektivu 22 kluků ve věku 15/16 let je taková věc hodně velká ostuda. 😂😂 Nemůžu mluvit o nějaké šikaně, ale hold si ze mě občas dělali srandu no.