No u nás to byla i národnostní kombinace a úmyslně jsem to zmínil aby bylo jasné, že bez tvrdého alkoholu se to neobešlo. Došlo i na ten TatraTea 52% například. 😀 První hospoda (tak jsem byl ještě s přítelkyní, dali i jídlo) a byl jsem tam nějak za 1800Kč myslím. No, čárek tam bylo jinak požehnaně a pak se pokračovalo a přestal jsem to počítat. 😀
Příspěvky uživatele
trojAAAcko
Jj, ruční bezkontaktní myčky jsou super. U svý Audi A3 co jsem měl před tím tak jsem neřešil. Byla několikrát bouraná, bylo vidět, že sotva to auto žije - přitom motorově byla v pohodě. Tudíž Audinu umýval jen 🌧️. 😃 Teď vysávám auto pomalu 2x to měsíce, umývám 1-2 do měsíce, protože dost rychle se auto zašpiní obzvlášť v takovém podzimním počasí kde úplně nemrzne tudíž auto pochytá různý nechutě ze silnice- i ve městě. 😃 S výjimkou posledního dvou týdnů kdy současné auto je odstavené a jenom jednou za pár dní jsem se přišel smutně pokochat a dneska jde na odtah. 😃
Noo, jak se říká - “Co tě nezabije, to tě posílí”. Já jsem to otestoval. Předevčírem o mém Vánočním večírku jsem měl asi jen 5-6 piv a bylo to tak akorát. Včera to začalo brzy a táhlo se to ješte do 2h v noci ještě s mými kamarády kteří jsou nejen z ČR, ale i ze Slovenska a Ukrajiny. 👌 Nečekal bych, že budu až tak v dobrý stavu, ale dobrý stav to pořád není - spíše jen dostatečný. 😃
Jo takhle. Já jsem to zezačátku špatně pochopil teda. 😃 Díky za odpověď. 👍
Edit: My právě taky máme nerez misky a tak. Mě to kvůli tomu zajímalo.
Snad jsem tam nenasekal nějak mnoho gramatických chyb. 😃 Jinak přeji krásné sny a ráno můžem probrat do podrobností. Za pár hodin stejně musím vstávat, protože si musím odtáhnout auto do servisu a nevím zda bud schopen vstát. 😃
Já se omlouvám, že jsem neodpověděl dříve. Měl jsem nějaké osobní záležitosti (něco jako vánoční věčírek) takže tento komentář píšu s několila X promile v krvi. 😃 Jinak pokud jste byli zvyklí mýt si auto doma (obyčejnou vapkou) tak určitě doporučím se vykašlat na automatický myčky (třeba jako shell,…) a radši jít na bezkontaktní myčku. Hodně se podobá klasický vapce doma. Já když jsem měl starou Audi A3 tak jsem to neřešil, ale před pár měsíci jsem si koupil za X tisíc limuzínu dovezenou z Německa a začal jsem to řešit. Automatický myčky jsou fajn, ale jsou stejně ve výsledku dražší a je riziko škrábanců na laku auta. To opravdu jít na bezkontaktí myčku (když je možnost), protože mnoho bezkontakních myček má (aspon za mě) obrovskou výhodu v tom, že si omyjete auto dle Vašich potřeb. Obsluha bezkontaktních myček je jednoduchá (dá se mnohokrát platit kartou - elektronická peněženka) a jenom se kliká 1-2-3-4 “módy” kdy jednička má jen omytí auta - 2. třeba nanesení pěny či mikro prášku pro lepší udržení laku popřípadě protikorozní vrstvy apod….
Snad se chápem, já jsem sotva, rád, že jsem byl schopen napsat tohle. 😃 Ráno si na to nevzpomenu, jen vím, že za každý 2. slovem to 3. opravuji. 😃 Za mě je spíš lepší ta bezkontaktní myčka, ale musí vybrat ta správná! Už jsem navštívil nějaké bezkontaktní myčky kdy jsem si říkal, že by byla lepší ta automatická. Jinak u té bezkontaktní si fakt jste schopná umýt auto kde potřebuje. Ta automatická jede dle před nastaveného programu (ať už PLC či jiného procesoru) s rizikem poškození vozidla. U bezkontaktní jsou i obrázky a návody správného použití (vzdálenost hadice od vozidla při mytí / nanášení pěny apod…) který musí pochopit snad každý a v mé současné situaci bych to pochopil asi též. 😃
Jaká myčka? Jako bezkontaktní či ta automatická (Shell apod…)?
Začalo to komunikací mladistvých a jejich kombinováním češtiny s angličtinou apod… a došli jsme až na herní komunity a jejich vyjadřování mezi sebou. Musím uznat, že se to trošku zvrtlo. 😀
to takhle se mluví u nás?mezi mládeží?..no nevím..možná v Praze,nebo ve větších městech
Ono záleží, když si vezmem herní komunity tak nezáleží kde bydlí (tudíž taková osoba může být i z dědiny). Kdybych to brali obecně a jen ta otřesná mluvená více jazyčná kombinace tak by se to už týkalo větších měst případně tich krajských.
No ono těch “angličtin” je ještě podstatně víc.
Ano je, ale já jsem to chtěl zjednodušit a rozdělit na dva základy - US a UK. 😄Jinak přes Blitz nehraju. Já jsem spíše ten spíše “oldschool” a už ani moc nehraji poslední rok, ale jen sleduji z časových a osobních důvodů. 😀 Obecně jsem nikdy moc neměl rád takový podpůrný SW (jako byl například Git Gut pro LoL pro který jsem zezačátku i spolupracoval) pro hry a radši jsem si pustil záznam svých her a analyzoval sám abych se zlepšil či na redditu jsem udělal diskuzi. Jinak jsem hodně dlouho a aktivně hrál hry od Riot Games.
Edit: Asi toto téma už necháme být abychom tady slečnám nezaspamovali vlákno herní tématikou. 😀 Když mi můžete dát sz případě zájmu ať už na twitchi, DC,…. kde všude užívám stejný nick jako zde. 😉
Musíme si taky říct, že existuje US a UK angličtina. Offence je UK a offense je US. Technicky vzato já to mám správně i tak. Dost právě se v herních komunitách prosazuje ta US angličtina (díky streamerům apod…) kde se používá “offensive” tudíž zkrácenina “offens” a ne jako “offence” což by ani nemělo smysl zkracovat a podle mě by to pak vypadalo “#nooffence”. Například v MOBA her se na EU serverech též často užívá spíš ta US angličtina.
https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky_cesky/offensive
Já osobně zrovna v herním “světě” používám spíše US a v zaměstnání UK (komunikace s němci). Moc jsem se nesetkal s UK výrazy třeba na streamech či ve hrách dokud se vyložině nejednalo o streamera z UK kde i tam jeho komunita používá UK angličtinu. 😀
Opět to záleží v jakých komunitách se vyskytujeme a očividně já jsem trošičku v jiné než Vy a nic špatného na tom samozřejmě není. 😄
Edit: Samozřejmě děkuji za osvětu. Když jsem psal komentář výše, tak jsem si nevzpomněl na UK slovíčko “offence”. 😀 Když se už bavím o nějakým esport tématu tak automaticky už nastavuji US angličtinu. 😀
Já to naštěstí ještě neviděl napsaný s “k” před tím. 😄Tohle mi trhá úplně oči. 😀 Jinak co je na “nooffens” špatně? 😀 Nechám se rád poučit.
Já naštěstí nejdu přes svátky do práce takže si můžu odpočinout doma. 😀
Upřímně těžko říct. Některé ty kluky z obrázku znám osobně a někteří už jsou třeba na Vysoké Škole a někteří teprve na ZŠ. Výše jsem to lehce nakousnul.
ale momentálně spíše staráním o streamy jako moderátor a i tak se snažím tady vyjadřovat jen česky, protože se chci též přizpůsobit té komunitě která tu je. Typický psychologický “tlak”.
V zaměstnání se vyjadřuji nějak, tady zas jinak a pak když mám zapadnout někde na tom streamu který mám hlídat, tak tam používám též úplně jiné výrazy než tady. Někdy si připadám jako kdybych měl více osobností v jednom těle což v nějaké míře bych řekl, že je normální. 😀 V domácnosti se lidi chovají jinak než v zaměstnání převážně jak jsem to já vysledoval. Osobně bych řekl, že se musíme nechat překvapit jestli budou “normální”. 😀
záměrně jsem to psal jak se to vyslovuje.
Jenže se to právně vyslovuje s “g” i v češtině takže jste to ani nenapsal správně podle výslovnosti. 😀 Samozřejmě, že to je jen detail, který je mi úplně….. 😀
Takový elaborát a přitom to jádro problému stejně uniklo.
Neuniklo, jen jsem se k tomu nechtěl nijak více vyjadřovat a chtěl jsem poukázat, že zrovna to porovnávat s herní komunitou nedává smysl. Občas (bohužel opravdu sem tam) narazím ve městě na mladistvý kteří se umí vyjadřovat normálně a čistě česky. Takové škatulkování a ještě míchání jablek s hruškami (ale i tak se to může stát samozřejmě každému) nemám osobně rád což zase může být Vám taky úplně u …. 😀
Doufám, že jste si nevzal nějak ofenzivně jak tento příspěvek tak příspěvek výše. Někdy hold napíšu některé věci více napřímo, že to může působit arogantně a ofenzivně což není tak myšleno.😉 Zakončím to stylem mých vrstevníků - #nooffens.
Velice hezký a zajímavý příběh. Já byl v kontaktu s jednou Italskou Zoo kam jsem posílal B. Arietans, pak jsem chtěl s Pražskou Zoo ohledně A. Nasuta, protože dle stránek je mají. Když jsem tam byl asi před půl rokem tak jsem nebyl schopen najít abych se inspiroval jak to mají udělaný, ale hold asi neumím hledat. 😀 Část s papoušky určitě byla bezva a stála za návštěvu.
Tak ať se daří. 🦎
Jen na ukázku co musít občas číst a hlídat, že lidi se chovají slušně.
Nejlepší ukázka je hned druhá zpráva. “IDK podle me VC bude good jen na GM+” což pro mě ještě nějak pochopitelný a nemusím dlouho luštit.
Čtvrtá zpráva mě zaráží slovem “bobs” což nevím jak to básník myslel. 😃 Buď se přepsal a mělo to být “noob” či zapomněl napsat jen jedno “o” což by pak bylo “boobs”, ale to mi v kontextu nedává moc smysl. I tak v obou případech se jedná o lehce ofenzivní narážku.
Jen na vysvětlení ještě posledná zpráva “+1” je myšleno jako souhlas, že máte obdobný / stejný názor.
To je hezké, ale to nic nevypovídá o tom, že se najde výjimka z pravidla. 😉Vidím to třeba na svým bratranci (14let). Chytrý telefon, počítač samozřejmě má a chodí normálně do školy. Tímto způsobem (kombinace angličtiny a češtiny), ale nemluví a celý dny volného času stráví s kamarády venku či vypomáhá strejdovi na zahradě apod… práce ho prostě baví.
Ještě to zkoušíte porovnávat s herním komunitou což dle mého názoru nedává smysl. Ať už se jedná o MMO, MOBA, RPG či jiný žánry, tak je hodně potřeba kombinovat češtinu s angličtinou, protože některé slova se blbě překládají a vyplatí se víc to nechat v angličtině. Proto někdo kdo nehraje hry či se nevěnuje e-sportu tak ho to nemusí “postihnout”. Dále takto mluví ti mladistvý co koukají na určité youtubery kteří se to snaží překombinovávat (třeba jako Sugar Denny). Věřím tomu, že pokud někdo nekouká na takový YT experty či nehraje s lidma hry tak se bude vyjadřovat normálně. Mně už zrovna není pod 20, ale tomu esportu se stále věnuji (cca 10 let) buď jako hráč, ale momentálně spíše staráním o streamy jako moderátor a i tak se snažím tady vyjadřovat jen česky, protože se chci též přizpůsobit té komunitě která tu je. Typický psychologický “tlak”. Na tich streamech kde se starám o tu diskuzi ("chat") jako moderátor (jinak zkráceně “mod”) se mluví opravdu takovým stylem kterému by většina tady nerozuměla vůbec. To už bývá nejen kombinace čestiny s angličtinou + zkratky. Někteří experti dokážou napsat několik slov v několika písmenech. 😀
Ohledně to slova “pokčemp”. Pokud už to chcete psát česky tak by se to mělo spíše napsat “pogčemp”. Je to od “pogchamp” což je složenina “pog” a zkráceniny “champion”. “Pog” se nijak nepřekládá a nemění písmeno a dokonce se to správně vyslovuje s “g” ikdyž to v některý mladistvý neumí vyslovit a řeknou to spíš s “k”.
Tak to je pohoda.
Jak se říká, dvanáct přejde už…
Sranda samozřejmě. 😉 Vždyť to každému stejně může být…. Hlavně, že se dotyčná osoba chová a vyjadřuje normálně. Ne jako určitý anonym osoby. 😃
😂😂
Máme obdobný zkušenosti. Zkoušíme pořád další značky a koukáme na složení a pořád to samý. Nebere taky klidně 50% z těchto směsí. Aspoň u nás teď poslední měsíc začalo brát hodně zeleniny. Spíše se přidá jen na “ozdobu” aby neměl zase jen zeleninu a naštěstí, že mám myšky. Ty u nás fungují pomalu jak odpadkový koš a zbytky z těchto směsí se vždycky využije jinak u jiných zvířat, že se to nemusí zbytečně vyhazovat. Osobně bych to úplně nezatracoval, ale krmit jenom těmito směsi se fakt nedá. Neberou z toho tolik aby dostali všechno co potřebují a ještě z toho co se eventuálně vyhodí jsou vlastně i vyhozené peníze.
Zmiňovala se p. veterinářka i ohledně toho nerezu o čem psal výše Jari14? To by mě docela zajímalo upřímně.