Aktuálně: 3 576 inzerátů216 162 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

trojAAAcko

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 13:06:17 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.12.2024, 12:20:49

Já jednou někde viděla video, jak se dá oklamat faceid i u iphonu, ale pravda u androidů to bylo jednoudšší.

Stačí fotka. 😀 FaceID jsem zkoušel s přítelkyní, že mě vyfotila a pak zkoušela odemknout telefon - úspěšně na druhý pokus. Jestli je ještě nějaký další způsob jak jinak to oklamat tak o něm nevím. 😀 Zas tolik široký přehled nemám.

Která banka má nějaké dvoufázové ověření mobilního bankovnictví? Moje teda má akorát buď pin a nebo otisk.

Já mám KB a KB klíč. Platby a přihlášení do bankovnictví na PC mi bez KB klíče nefunguje a KB klíč mám zase podmíněno FaceID či heslem. Já myslím, že už to bude mít asi většina bank, ale nevím jistě. 🤷

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 12:46:56 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.12.2024, 12:16:42

S odemykáním zařízení, kde je jakýkoli účet výrobce jakékoli značky, no, hehe, tak jsem se zasmála… Navíc existuje klonování telefonu, karet, to je hned, nemáme šanci, nikdo.

To ano, existuje, ale nějaký obyčejný zloděj netuší takové věci. Ten vezme telefon aby vydělal buď v zastavárně či na dílech. Ten kdo už tuší tak se určitě nezaměří na nějaký “náhodného” člověka. Takový člověk který v té hlavě něco opravdu má, tak už se spíše zaměří třeba na bankomaty (už se několikrát stalo) nebo bude vysávat peníze bezkontaktně (jak zmiňujete ty klony), ale takový lidí už je docela zlomek a to, že mi někdo naklonuje telefon v OC je malá pravděpodobnost. Proto se vyrábí kryty na telefon s blokací třeba RFID aby došlo aspoň k nějaké ochraně - já takový kryt mám a kartu z práce na odpíchnutí v krytu. Samozřejmě, že ráno jsem nadšený, že mi nefunguje start pracovní doby, ale odpoledne zas naštvaný, že nemůžu odejít z práce. 😀 

Nejlepší je nemít žádné peníze. 😀 Tak to dělám já. 😀 /  Vždy jsem říkala - co by mi asi tak ukradli, dyž nic nemám. Utraťte všecko za zvířátka jako já a máte po starostech.

Moje řeč. Já si za to trošku můžu sám, ale jsem rád za tu hypotéku, zvířata, auto s povinným ručení a havarijní pojistkou + servisy, placení energií, životní pojištění, penzijní pojištění, investiční fondy, jeden menší úvěr a mnoho dalšího. 😀

Se tak zdražily granule aj maso, tyjo úplně fuj.

A ještě vajíčka s máslem!

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 11:05:00 xxx.xxx.3.37

Dostat se do Apple je složitější, ale nic není nemožné. Slyšel jsem o případu kdy FBI si našla jednoho hackera který měl Macbook a hackeři z FBI nebyli schopni se do toho dostat a musel jim pomoct Apple s rozšifrováním.

Není úplně tajemství, že iPhony se moc nekradou. Je to tím, že to prostě nemá smysl, protože se ani nedostanete do telefonu aby došlo k továrnímu nastavení. Takže ho nevezmou ani někde v zastavárně. Android se dá resetovat a pak prodat novému majiteli. Jednou jsem viděl na bazoši, že (podle mě očividně kradený) iphone prodával na díly, protože nic jiného se s tím dělat moc nedá.

Další věc je ta, že dostat se do telefonu je jedna věc. Jenže dostat do bankovnictví je věc druhá. Bývají dvoufázové hesla a ověření přes jiný aplikace, že pro obyčejného zlodějíčka nemožná věc se přes to dostat. Člověk musí hodně tušit jak to obejít, jenže takový člověk se určitě nebude zaměřovat na nějakého chudáka s hypotékou který přispívá na chovzvirat.cz a nemá mu co vzít pomalu. 😀 Takový typ lidí se zaměří na větší rybičky. Jinak v telefonu / počítači jsou kolikrát cennější údaje / informace než je přihlášení do bankovnictví.

jen pro zajímavost doporučím se podívat na tohle. Jedná se o podcast s etickým hackerem, který se zabývá testováním zabezpečení firem či klidně i bank. Určitě to stojí za to.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 10:13:07 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.12.2024, 10:06:32

Já měla před tímto 7 a v zimě se mi stávalo běžně, že mi to nebralo “touchID” přes otisk prstu. To bylo docela otravné. Taky se mi to podařilo na chvíli zablokovat 😅…

7 jsem měl taky a TouchID bylo docela nekomfortní. 😀 To je pravda, obzvlášť když pršelo a Zima tomu nepřispěla.

Ale i to, že si Apple pamatuje hesla, nebo že si díky cloudu můžu nechat vygenerovat “maskovací” e-mail je super.

Hesla si pamatuje ledacos, ale maskování emailu či generování hesel je zajímavá funkce. Jenže ji úplně nevyužívám, jsem byl z toho vždycky zmatený a používám spíše svoje hesla. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 09:59:00 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 18.12.2024, 09:46:25

Já si zase nedokážu představit nemít kartu v mobilu…platím už prakticky jen telefonem, většinou nenosím ani peněženku, kde tu kartu mám fyzicky…a hotovost prakticky taky nevedu, pokud ji vyloženě nepotřebuju a to mě tedy dost obtěžuje, že si musím jít ty peníze vybrat 😀…

Já teda pořád platím fyzicky kartou (přestože to mám taky v telefonu). Peněženku pořád nosím, ale hotovost fakt ne. Když si něco vyzvedávám třeba přes bazoš tak se rovnou ptám jestli to uděláme přes QR nebo si mám vybrat hotovost. 😀

mám 13 mini, krásně fotí, zvládne i pohybovky zvířat, aniž by to byly rozmazané fleky

Tu jsem původně chtěl (v červené barvě), ale nakonec vyhrálo 13 Pro. To byly super fotky. 👌

vlastně mi přijde bezpečnější mít bankovnictví v mobilu, než na počítači. a když něco objednávám přes eshop, platím prakticky jenom přes applePay, pokud ta možnost je.

Já mám veškerý tohle bankovnictví, i konverzace (Messenger, What"sApp,…) též zaheslovaný a přes FaceID se mi to vše odemyká. ApplePay je super, přestože si údaje karty pamatuji, tak pohodlí je pohodlí a přes dvojklik z boku a FaceID mi to krásně všechno rychle zaplatí, ale už jsem si dokázal bankovnictví přes FaceID zablokovat. 😀

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 09:14:25 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.12.2024, 09:01:40

Jj, ty jsou super. 👍 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 09:12:37 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.12.2024, 08:57:08

to je ten vtip + micro hdmi, má to celých 120 x 65 x 10 mm, ta cihla.

To i ta 13 Pro měla necelých 8mm tloušťku a přišlo mi to moc. 😀

Nene, klid, všici výrobci už dávno omezili, jakou verzi os můžete kam; omezuje to hlavně hw.

Android či Apple? Jen abych v tom neměl takový “guláš”. U iPhonu jsem se s tím setkal jednou a to když jsem se 4s neměl takový HW na nový aplikace které se tvořily na 7 / 8 které byly po xy letech s jiným HW.

teď jsem to řešila kvůli mrtvému tel. a majitel dostal data rychle a nepomíchaná, tak nevim, možná to změnili.

Netuším, možná. Každopádně to neřeším, protože z jejich strany jsem čím dál víc zklamaný (jak Googlu či Androidu). Já jen chtěl vytáhnout data z iDrive na notebook.

Téma pro mě nudné, jdu za pejskama.

Mně to docela i bavilo, ale tak nevadí.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 08:51:57 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.12.2024, 08:37:19

To poslední bych tipnul na Maloočku, ale nejsem si jistý. Pavouci není moje silná stránka. 

Jinak klokan má pěkný svaly, taky bych chtěl. 😄

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 08:44:29 xxx.xxx.3.37
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 18.12.2024, 07:55:33

Hdmi potřebujeme na prezentace třeba, když se tam objeví projektor, kam nelze jinak, víc záhad v tom není, prostě je to nejvybavenější telefon, co kdy vyrobili.

Notebook či počítač nemáte? 😀 Ještě jsem neviděl promítat prezentace přes telefon, maximálně tak ovládat projektor. 😀 Podle mě takový vybavení postrádají smysl, protože je spoustu způsobů jak to udělat jednodušeji. HDMI v telefonu? Nedokážu si představit jaká cihla to musí být, protože HDMI není úplně tenké. BT? BT je stejně za mě přežitá věc která už nemá ani moc využití, možná tak na připojení k reproduktoru abych si doma přehrával hudbu.

i ten gůgl to má jednoduše rozdělené, úplně teda nechápu, kdo se v tom nevyzná, je tam jednoduchá tabulka s fotkami, tabulkami, dokumenty,…

Nejde o tom, že bych se nevyznal, já si najdu co potřebuji, ale když jsem posledně (před šesti měsíci) potřeboval vytáhnout všechny data (fotky, dokumenty,…) z Google účtu tak to nešlo jednoduše. Musel jsem si zažádat a oni mi asi během 24h poslali link pro stažení a ještě to bylo omezený na 2Gb. Takže na nějakých obyčejných 14Gb dat jsem musel mít 7 linků pro stažení .zip souborů. To je naprosto super. 👌 A ještě ty data, fotky nebyly uspořádaný - komplet promíchaný takže jsem strávil x hodin abych si v tom udělal pořádek.

Tyhlety politiky výrobců, omezení instalace aplikací, cena dílů, je to neekologické a trapné, aby mi někdo, kdo si nechá za 10dolarový telefon zaplatit 1000x tolik

Omezení instalace má své výhody a nevýhody. Jenže objektivně radši budu mít omezení a jistotu, že si nestáhnu něco co mi může poškodit telefon a přijít o cenné údaje či o svůj bankovní účet. Což se mi na Androidu nestalo, protože já si dával bacha, ale vím jak je na tom můj táta a ten prostě si to nemusí ohlídat. Znám spoustu programátorů kteří nemají iPhone jen kvůli tomu, že si tam nemůžou naházet svoje prográmky který si napsali. Jenže další iPhone už by měl mít dvě verze - locked / unlocked kde “unlocked” verze bude otevřená a můžete si tam dát co chcete. Apple rovnou řekl, že v případě problému neručí když přijdou o své cenné data, ale nevím jestli to nakonec uskuteční.

diktoval, kdy si mám koupit nový tel.,

To Vám nikdo nediktuje, to už je jen “trend” mezi jablíčkáři. Nic víc, nic míň. Když Vycházela 8 tak já ještě měl 4s. 😀 Pak jsem si pořídil 7 a pak až 13 Pro když vyšla (udělal jsem si radost na Vánoce). Momentálně mám obyč 14 - dostal od firmy takže 13 Pro šla přítelkyni.

Kdyby vrátili budky, telefon zahodím. Jak je svět v zajetí technologií, mi hodně vadí.

Taky si pamatuji kdy jsem neměl telefon a domů jsem se musel vracet domů před západem Slunce. Jenže ušetří to mnoho času, nemusím věčně chodit do banky aby mi něco změnili například. Dokud to funguje tak za mě v mnoho ohledech super. Jen jsem nepřišel na chuť eObčankám apod… To radši si nosím klasický fyzický kartičky a v peněžence mi to místa moc nezabere. 😀 Pak je vtipná taky ta skupina lidí která si všechno překombinuje. 😀 Chytrý hodinky, chytrý telefon,… v něm platební karty, propojení s Messengerem. Když jim někdo napíše tak se podívají na hodinky a pak stejně vyndají telefon a odepíšou. 😀 Za mě hrozně kontraproduktivní. Ztrácí víc času než ušetří.

Někdo volá a říká - a máte wocap, nemáte, tak to ste asi jediná.

What"s App jsem ještě do nedávna taky neměl a zakládal jsem si ho jenom kvůli tomu, že mám lepší komunikaci s tátou. S ním jsem jel jen přes SMS, ale teď přes What"s App si aspoň můžeme posílat fotky, videa,… Udělali jsme si rodinnou konverzaci ještě s mojí sestrou a jeho přítelkyní. Už mi tam firmy občas posílají cenové nabídky, faktury apod… třeba ze servisu když jsem to 1-2 týdny zpět řešil. Musím upřímně přiznat, že mě poslední dobou fakt nebaví, že všichni na všechno chtějí aplikaci která jim kolikrát nefunguje (třeba LG aplikace pro spotřebiče). 😀 Ještě pak ty otravný reklamy “Zaregistrujte se a stáhněte si naší super aplikaci a mějte vše na jednom místě” - na který jsem už úplně alergický. 😀 Když fakt nemám náladu a někdo mi tohle řekne, mám velký problémy se udržet. 😀Radši si tu pračku budu ovládat pomocí tlačítek.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 06:49:01 xxx:xxx.2ce9:32c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.12.2024, 06:11:21

Já jsem paranoidní člověk a z mého laického pohledu mě jablíčko chrání víc než android…

No to úplně nevím teda, ale já jsem ten typ člověka který si myslí, že o nás berou data všichni. 😃 Je tudíž asi jedno jestli to bere přes iOs či Android. Nic méně zabezpečení je možná o něco lepší už minimálně s tím, že v App Store se snad nenajde aplikace která měla účel narušit telefon (třeba virem) a je vysoká blokace instalace aplikací z 3. stran. To je určitě lepší. 👌 A nezaplňuje se telefon zbytečnými daty které po odinstalování aplikace zůstanou v telefonu.

Mě vlastně celkově chytrý telefony rozčilujou a s tím mi dost pomáhá Siri

Já osobně Siri až tolik nepotřebuji, ale občas si přes ní nastavuju budíka. 😃 Tak u Androidu je Alexa která dle mého názoru není špatný konkurent. S tou češtinou třeba napomůže AI kdy ovládání Siri češtinou bude reálná záležitost. 🤷

Prostě běžný uživatel telefonu se povětšinou nezajímá o to, co je uvnitř, ale vybírá si to, co mu nejvíc uživatelsky vyhovuje

Je to tak. 👍 Věřím, že zrovna iOs není úplně pro každého. Každému ten mozek funguje jinak a je zvyklý na jiný způsob ovládání, že si hold nezvykne.

Já jsem spokojený s iOs který splňuje moje požadavky na 100% oproti Androidu. Ve výsledku ať si používá každý co chce.

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 01:16:29 xxx.xxx.110.193

Apple má jednu obrovskou výhodu a to je OS šitý na míru i s vlastním API Metal. Android musí mít mnohem širší podporu pro mnohem víc odlišných SOC a hlavně jejich GPU. To přináší kompromisy a stojí strojový čas.

Jak jsem nakousnul výše. “SW je geniálně postavený” a “S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost.”. 

já musím mít vždy něco nejnovějšího a sežeru tím pádem všechny problémy.😄 Zákazník je dnes brán jako takový nedobrovolný beta tester.🙂

Já už jsem taky omezován tím, že mám atypickou skříň kde musím koukat i na rozměry komponentů. Starší základovku už ke dnešnímu dni se starým socketem na který upgrade moc dělat nemůžu. Už jsem upgrade párkrát udělal, ale už mám svázaný ruce bohužel. 😀

Já spíš potřebuju procesor a RAMky pro svůj multitasking na 3 monitory. Na jednom monitoru (levým) mám film, na druhým (prostředním) dělám svoji hlavní činnost (tvorba excel maker, jeden čas jsem jel Matlab, Arduino - teď mám rozjetý velký projekt,..) a na třetím jak kdy. Diskuze, konverzace, moderování streamů apod… Jen mě trošku štve, že sehnat ePlan je docela těžký. Občas potřebuji si nakreslit nějaký schémata, ale vždycky musím přes ProfiCad. AutoCad se dá sehnat ještě dobře.

Noo, až se slečny ráno probudí, to bude asi docela šok až si pročtou co se tu probíralo. 😀 

trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 00:26:04 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 18.12.2024, 00:07:05

Jen upřesním, že BIOS je již docela dlouho nahrazen UEFI. Také nastavení “action keys” není v UEFI desktopových desek

To je jest taky pravda. 😀 Na to jsem si nevzpomněl. 😀 

Pochlubte se konfigurací, jakou grafiku a tak. Určitě jsou to pořádné “šelmy” a hle šelma je zvíře, čili to patří na chov zvířat

viz. foto. Grafická karta NVIDIA GeForce GTX 750 (grafika mi na moje potřeby stačí), 512Gb SSD, 1TB HDD, 3 monitory. 😀 + Dva starší Notebooky (HP a Acer) kde spíše mám SW - diagnostiky na auta (VCDS, Ista+ d, Ista p, Inpa,…), pro PLC (Mitsubishi, Siemens,….), Arduino IDE apod…. 😀 

Edit: Ještě dodám - myš Bloody - V8MA a klávesnice Cougar Vantar

Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 18.12.2024, 00:16:56 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 23:47:50

to s androidem jenom neumíte; nejste zvyklý a já je musim umět všecky

Ten Android jsem měl taky ten pátek a pořád musím někomu s tím pomáhat (třeba tátovi který už na ty “moderní technologie” moc není či přítelkyni - když ještě měla Android a IT anti-talent). Androidy mám pořád běžně v ruce a to propojení s účtem (od Googlu) není nic moc s tím, že orientovat se v google nastavení je otřes. 

stačí položit oba vedle sebe nebo přes cloud

Položit dva telefony vedle sebe, to je obrovská vymoženost budoucnosti. 😀 S tím, že ne vždycky je ta možnost. Přes cloud to bylo na dlouhé proklikávání přičemž u Iphonu to máte pomalu automaticky při přihlášení do účtu po prvním spuštěním a nemusí se nic řešit.

obcházet nefunkci bt je nesmysl

Obcházet, ale ve Windows, protože jejich kompabilita není nic moc. Nejlepší je to dělat přes iTunes či účet v prohlížeči.

to samé nula slotů pro sd, to není výsměch, pro mě je to prostě k ničemu

Nevím, to už je asi o potřebě uživatele, ale mně sd slot vůbec nechybí, protože buď máte icloud který je do x Gb zdarma. Za nějakých asi 25Kč je myslím 128Gb a já platím asi něco přes stovku za rodinný icloud (aby ho mohla využívat i přítelkyně) + 128Gb v telefonu a bohatě to stačí. Nepotřebuji mít v telefonu filmy (nemám ani čas na ně koukat na telefonu) a další obsah.

ale uznávám, že z bb jsem rozmazlená, to je prostě pracovní telefon, který mi čte gtin kódy, má hdmi, milion druhů bezdr. přenosů

Nevím k čemu by mi byl hdmi na telefonu když už mám “milion druhů přenosů”. 😀To je jako mít auto v garáži a jezdit Boltem. 😀

Musíme si říct, že každý má telefon na trošku jiný věci a vyžaduje něco jiného. Já jediný co je tak se podívat na sociální sítě, sem tam něco vyfotit, zavolat si dle potřeb a odepsat někomu když něco potřebuje či napsat suprový příspěvek tady na diskuzi. 😀 Pokud nemám u sebe telefon a potřebuju něco přetáhnout z telefonu do PC tak si jednoduše přihlásím na icloud a vytáhnu přes jedno kliknutí co potřebuji - tudíž postrádá vůbec něco zkoušet a odesílat přes BT. Nikomu neberu Android a ať si používá každý co chce, ale mnoho funkcí z Androidu jsou mi k ničemu a potřebuju aby mi telefon vždy šlapal na 100% což mi iPhone vždy splnil narozdíl od Androidu. S tím, že SW je prostě suprově udělaný pro plynulost. Možná není intuitivní úplně pro každého, ale já se s ním naučil hodně rychle.

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 23:26:07 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 23:00:52

jasně, děláte tam něco jiného, aha, ale ani jste celé menu neprocvakal, no, můžete to max ještě tak flashnout nebo si hrát s přetaktováním a to je celé

Ano, většinou dělám přetaktování (pokud to procesor umožňuje), booting apod…. Jen pro zajímavost jsem si najel do svého Biosu počítače a takové nastavení nemám. Asus a verze z roku 2014. Byla tam maximálně Hotkeys nápověda jak přes klávesnici ovládat Bios a nic víc. 😉

a už umí iphone bt k počítači? ne

Všechno jde když se chce, jen je občas potřeba vědět jak to obejít. 

on teprve letos objevil, že fotoaparát by mohl mít tlačítko spouště na boku

No, někdy je to v některých ohledech pomalejší či downgrade, to je pravda, ale vždycky je to o zvyku a nikdy jsem takovou funkci nepotřeboval, ale aspoň dají důvod se smát nemajitelům iPhonům. 😃

sto let jedu v blackberry, to je podobné, ale iphone se tomu kvalitou hw ani vybaveností sw nemůže rovnat

? 😃 Měl iPhone 7 a asi rok jsem na něm neměl tak 25% displaye a během roka různě do něj pršelo, šla vlhkost apod… a stejně umřel až po roce. Tak nevím no co ohledně HW. 😃 A SW…. SW neboli iOS je dost zjednodušeně postavený než Android a proto nemá tak velký nároky na HW - proto HW nemá takový hodnoty jako u jiných značek. SW je geniálně postavený a hlavně díky ochraně od Applu, která aplikace kontroluje se nezaplňuje telefon zbytečnými daty z aplikací a nezačne se po pár letech různě zasekávat což je častý problém Androidu. Iphone i s nizkým MPix fotoaparátem bezproblému konkuroval ostatním značkám dlouhé roky. Dále super výhoda je perfektní propojení přes účet u Apple, kdy jednoduše se dá telefon zálohovat a při koupi nového během pár minut (záleží na síle připojení) máte telefon stejně nastavený i se všemi aplikacemi jako na předešlým iPhonu. Ne jako na Androidu kde mě to vždy jen nase.. teda vytočí. 😃 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 22:59:18 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 22:52:39

tak jsem asi viděla o pár počítačů víc, no

Je to možný nebo taky tím, že Biosu dělám trošku jiný věci než abych si dělal switche a hotkeys klávesnice. Mně osobně by switch na FN hodně vadil. 😃 Není nad to klávesy držet a přelámat si všechny prsty. Já si nedávno koupil super myšku kde jsem si udělal makra tlačítek přes který si spouštím třeba scripty v ePlanu, makra v Excelu apod… Takže mě Bios v tomto ohledu moc zajímat nemusí. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 22:52:50 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 22:23:41

Ještě tohle.

beztak iphone apple je kok.t, nepůjde to bez jail

Nevím, osobně jsem uživatel iPhonu asi 8 let a nemůžu si úplně stěžovat a se screenshotem jsem nikdy neměl problém. 😃 Chápu, že iOs není pro každého, přítelkyně si ještě za půl roku co ho má nezvykla. Mně to trvalo tak týden.

některé klávesnice mají prtsc jako samostatnou kl.

Já bych řekl, že to má každá klávesnice, jen to může být jinak označeno. 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 22:42:11 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 17.12.2024, 22:23:41

dyť řiká aplikace, ne win je na telefonu asi

Jenže od W10 s kombinací “windows+shift+s” se spouští aplikace (myslím, že to je snipping tool) která nemusí být správně nastavená a může psát tuto hlášku. Nic méně jsem ještě nedostal informaci zda se opravdu jedná o telefon nebo počítač a proto “střílím od boku”.

fn se používá, pokud je to tak nastaven bios… zas nula windows

Nastaven Bios? Nevím, už jsem strávil nějakou tu hodinu v Biosu na různým různých počítačích a takové aktivace jsem si tam nevšimul. 🤔 Nedává mi to ani moc smysl proč by se to aktivovalo.

jak vyslovujete “tich”? a kde se takto mluví? zajímavý

Vyslovuji to tak jak je napsáno. Já jsem z Č. Budějovic → tudíž budějčák který momentálně bydlí v Plzni. Ještě jsem se nesetkal s někým koho by to tak šokovalo. 😃 Přijde mi to jako normální slovo které užívám poměrně často. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 21:55:44 xxx:xxx.2ce9:32c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 17.12.2024, 21:48:50

To spíš bude chyba někde v nastavení Windows. Nechci úplně do detailů vysvětlovat proč si to myslím, ale prostě webová stránka to nemůže blokovat. Párkrát se mi stalo, že jsem chtěl něco zkopírovat a stránka mi blokovala zkopírování textu. Jenže screen je windows funkce která udělá screen obrazovky a je jí jedno co na ní je - není to nijak propojené s webovým prohlížečem.

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 21:39:25 xxx:xxx.2ce9:32c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 17.12.2024, 21:04:07

Když tak screenshoty se na PC můžou dělat buď to zkratkou speciální klávesou (bývá mezi levým ctrl a windows tlačítkem a značen “FN”) FN+PrtSc/PrtScn/… myslím, že to tak bylo. 😃 Jinak nový Windows umí ještě dělat screeny přes windows+shift+s (používám já, ale myslím, že ta funkce je od W10 a novější). Jinak tich kombinací je celá řada, ale W+shift+s je už základ ve Windows, že prtscn tlačítko ztratilo smysl.

Na telefonu záleží na značce a nastavení - já mám: tlačítko hlasitosti + uzamčení. 

trojAAAcko
trojAAAcko 17.12.2024, 21:30:37 xxx:xxx.2ce9:32c3
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.12.2024, 21:01:26

Někdy svůj sarkasmus nedokážu vyjádřit / napsat tak aby byl 100% pochopitelný. Takže asi chyba na mé straně?

Stane se.

Obrázek