Aktuálně: 2 658 inzerátů231 472 diskuzních příspěvků18 578 uživatelů

Příspěvky uživatele

anekapace

anekapace
anekapace 29.03.2025, 08:24:42 xxx:xxx.2e3e:d817
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 29.03.2025, 06:46:25

Tak Przedswiti to je kapitola sama o sobě. ❤️ 

To jsou ukrutně všestranná zvířátka. 

anekapace
anekapace 29.03.2025, 08:23:05 xxx:xxx.2e3e:d817
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 29.03.2025, 06:52:25

Přiložím foto. Má teda 146, já si pamatovala něco o osmičce, ale i tak je to kus chlapa. 

Kdybys chtěla to video porodu, můžeme se spojit přes WhatsApp. 

Je tam teda moment, kdy jsem vyběhla z baráku a běhala po dvoře bez dosahu WiFi, a řešila, zda nechat telefon doma a nechat natáčení porodu zapnuté, nebo mít telefon u sebe pro případ potíží a video přerušit (data jsem vyprndala v lese, kdy jsem místo práce seděla na pařezu a hlídala kobylu 😀 ). 

Nakonec jsem švihla telefon domů a užila si vše bez čumění skrze čočku, pěkně na živo. Na videu je pár sekundový zásek, pak se to chytlo a je tam krásně vše vidět. 

Včera jsme byli poprvé venku, je to inteligentní žena, prostě se dala ohlávka, vodítko a šlo se. 

❤️ 

Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 28.03.2025, 09:35:30 xxx.xxx.49.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 28.03.2025, 06:10:24

Děkuji. 😊 

Těším se na kočárové zvířátko, maminka je všestranná, táta na hucula docela vysoký - lehce pod 150…. Snad to bude ten střední koník na dobré holeni, které mám nejraději. 

Gratuluji I tobě k nové rezavé lásce. 

A soucítím s tvojí ztrátou. Život plyne dál a čeká nás spousta nového a krásného, jak jinak by to mohlo být, když jsme obklopeni zvířaty a přírodou. Jsme nejbohatší. 

Obrázek
anekapace
anekapace 26.03.2025, 21:06:26 xxx.xxx.49.20

Ze soboty na neděli se narodila Adélka z maminky bez PP po huculovi Pietrosu Nelson. 

Tak je nás zase o jednoho víc. ♥️

Mám krásné pětiminutové video porodu, byl to fofr a kobyla rodila směrem ke kameře. 

Jen ho neumím nikam vložit, tak kdyby někdo chtěl ze studijních příčin, můžu nějak přeposlat. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 27.02.2025, 07:29:54 xxx.xxx.49.20

Zdravím všechny houževnaté jedince i marody, mezi které se letošní zimu řadím. To máte angínu, zápal plic, zánět ledviny a teď jsem čerstvě prodělala 10ti denní chřipku. 

O tom, že podobným stylem jel i manžel a obě děti ani nemluvím. Opravdu záběr letos. 

Pomalu se vracím k práci a beru do lesa střídavě tři koně. Starého norika, kříženého dřív závodního kočárového a malé ňuňu, které se k naší partě přidalo cca před měsícem. 

Od té doby proběhla kastrace a už dorazil takový podražený, neměl to mládenec v předchozím domově zcela ideální….. ale je to milé a vstřícné zvíře. 

Jen zesílit, dorůst a to budou kubíky lítat. 😅

Odpočítám dny, hned jak se razantně oteplí, tak všechny oholím. Dojel vydrbaný tak jsem aplikovala ultrashield, drbat se přestal, ale už všichni při práci brutálně potí, pak se paří a drbou…. No ty zimo/jarní přechody bývají rok od roku divočejší. 

Děckova ponice se má za týden hřebit, stala se z ní lítá saň, která při kontrole vemínka a zvednutí ocasu kopla chlebodárce (čti mne) do břicha, tam jsem náramně zvědavá, jak s ní hormony zamávají při a po porodu. 

Určitě dám vědět. 

Bacilům zdar, už ať se chytnou za ruce a odejdou. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 18.12.2024, 21:31:48 xxx.xxx.49.20

Kdo má koně rád a záleží mu na něm, jede lépe než vyježděný kamioňák. Možná tak dokonale nezacouvá, nadjíždí raději víc než míň, blokuje dopravu…. Ale mentálně vydrží s koněm daleko déle než kamarád/manžel/soused, který sice tvrdý chleba má, ale za hodinu dvě vypne režim ‘vezu živé zvíře ’ a nasadí autopilota ‘120 k/h je ok a budeme brzo doma’. 

Vlastní zkušenost. 

Jela jsem s manželem na noc pro koně na Slovensko-maďarskou hranici a celou cestu jsem měla hlavu vraženou pod pažou, jak si frajer troufal. Naštěstí nás handláci ubezpečil, že kůň ani nepřešlápne, a měli pravdu, ale never more. 

anekapace
anekapace 15.12.2024, 08:32:38 xxx.xxx.49.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.12.2024, 08:29:32

Nikdy mi nepřišlo že by neviděl, ale taky to někdy splétám do copu. Na focení jsem to chtěla naturální. 🙂 

Obrázek
anekapace
anekapace 15.12.2024, 08:25:08 xxx.xxx.49.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.12.2024, 23:33:01

U nás byla taková krize, že si mě hajní našli sami. 🙂 Svazkuji v květnu kácené, jaký je skluz. Valach je profesor, ale jde do 18 teho roku. Děláme dvě hodinky max a zatím spíš kvete, než že by nemohl. Jen se děsím, až to nepůjde, zatím se mi nezdá, že bych zvládla ušetřit na nového. 

Ale je to balzám, práce u baráku (teď chodíme po kopytě, za 10 min jsme na místě). Prostě báječné, snad se udržíme. 

Obrázek
anekapace
anekapace 14.12.2024, 19:12:49 xxx.xxx.49.20

Ahoj, dá se nějak ošidit origo měřidlo na šířku komory u wintecu? Případně neprodává někdo z druhé ruky? Na jednorázové použití mi přijde jeho pořízení nákladné. 

Děkuji 🌷

anekapace
anekapace 14.12.2024, 19:01:26 xxx.xxx.49.20

Úžasnej krtek 😍 na bazoši je jeden s modrýma očima, ten zas mrká na mě. Ale hodil by se ti do páru. 😁 

Já už koukám jen po chlaďasích, ale podle aktuálních cen budu muset koukat ještě tak dvacet let. 🙂 

Kdyby někdo věděl o chlaďáskovi do lesa, za lidovou cenu (120 neušetřím 🫣) tak budu ráda za info. Chytla jsem se v lese, nejsem ras, koník by se měl dobře. 

Když neseženu, budu mít páru Shetlandů=haluzářů. 🤭💪😆🌲

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
anekapace
anekapace 13.08.2024, 13:06:41 xxx.xxx.49.20

Ahoj, řeším poníka, který neustále prolézá ohradníky. Potřebuji vybudovat mobilní paddocky, a napadlo mě, jestli nemáte někdo zkušenost z těmito panely? Vypadají dostatečně hustě a jako bonus by se k poníkům nedostali psi (máme štěně) a šavlozubého poníka. 

Díky za odpověď. https://www.serwisbudowy.com/cs_CZ/p/Azurovy-panel-3%2C50-m-x-1%2C10-m/770

anekapace
anekapace 31.07.2024, 16:17:48 xxx.xxx.49.20

Už jsem to zkrátila na požadovanou délku. Takže jsem to vyřešila přešitím. Bála jsem se toho, ale docela snadná práce. 

Je to jen popruh potažený Sympatexem, musela jsem zkrátit kurt z obou stran, protože jsem chtěla tu gumovou vložku zachovat v prostředku. 

Ale asi nakonec lepší než inzerce a shánění nového. Večer zkusíme. 

🙏

Obrázek
anekapace
anekapace 31.07.2024, 15:53:15 xxx.xxx.49.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 31.07.2024, 15:50:01

Jo, zajímalo mě to. To všité v popruhu je ta guma. 🙂 asi žádná věda, na to, kolik prachů to stojí. Asi to komfortní a příjemné bude, ale příště si ho ušiju asi sama. 😅

anekapace
anekapace 31.07.2024, 10:54:03 xxx.xxx.49.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.07.2024, 10:45:15

No právě, to podložení tam už vadí… ještě uvažuji že na sedle předělám zápinky na drezurní, krátkých kurtů máme hodně a tak bych, myslím, vypružila i to rostoucí bříško. 

No a podbřišníky, po kterých koukám, jsou kolem dvou tisíc právě. 🫢 

I ten wintec podražil jako prase. 🫣 

Případně ho zkusím vyvěsit a prodat, nebo vyměnit. Je zánovní a určitě ho nevyužijeme, koupila jsem ho se sedlem… 

anekapace
anekapace 20.02.2024, 19:39:19 xxx.xxx.49.20

Vždycky jsem si přála myšavého hucula. 😆 Čerstvě oholený miláček, snad už se moc neozimí. 

Obrázek