Tak Przedswiti to je kapitola sama o sobě. ❤️
To jsou ukrutně všestranná zvířátka.
Tak Przedswiti to je kapitola sama o sobě. ❤️
To jsou ukrutně všestranná zvířátka.
Přiložím foto. Má teda 146, já si pamatovala něco o osmičce, ale i tak je to kus chlapa.
Kdybys chtěla to video porodu, můžeme se spojit přes WhatsApp.
Je tam teda moment, kdy jsem vyběhla z baráku a běhala po dvoře bez dosahu WiFi, a řešila, zda nechat telefon doma a nechat natáčení porodu zapnuté, nebo mít telefon u sebe pro případ potíží a video přerušit (data jsem vyprndala v lese, kdy jsem místo práce seděla na pařezu a hlídala kobylu 😀 ).
Nakonec jsem švihla telefon domů a užila si vše bez čumění skrze čočku, pěkně na živo. Na videu je pár sekundový zásek, pak se to chytlo a je tam krásně vše vidět.
Včera jsme byli poprvé venku, je to inteligentní žena, prostě se dala ohlávka, vodítko a šlo se.
❤️
Děkuji. 😊
Těším se na kočárové zvířátko, maminka je všestranná, táta na hucula docela vysoký - lehce pod 150…. Snad to bude ten střední koník na dobré holeni, které mám nejraději.
Gratuluji I tobě k nové rezavé lásce.
A soucítím s tvojí ztrátou. Život plyne dál a čeká nás spousta nového a krásného, jak jinak by to mohlo být, když jsme obklopeni zvířaty a přírodou. Jsme nejbohatší.
Koukám že budete krajánek,hafling je z Jalového Dvora.
Ze soboty na neděli se narodila Adélka z maminky bez PP po huculovi Pietrosu Nelson.
Tak je nás zase o jednoho víc. ♥️
Mám krásné pětiminutové video porodu, byl to fofr a kobyla rodila směrem ke kameře.
Jen ho neumím nikam vložit, tak kdyby někdo chtěl ze studijních příčin, můžu nějak přeposlat.
Zdravím všechny houževnaté jedince i marody, mezi které se letošní zimu řadím. To máte angínu, zápal plic, zánět ledviny a teď jsem čerstvě prodělala 10ti denní chřipku.
O tom, že podobným stylem jel i manžel a obě děti ani nemluvím. Opravdu záběr letos.
Pomalu se vracím k práci a beru do lesa střídavě tři koně. Starého norika, kříženého dřív závodního kočárového a malé ňuňu, které se k naší partě přidalo cca před měsícem.
Od té doby proběhla kastrace a už dorazil takový podražený, neměl to mládenec v předchozím domově zcela ideální….. ale je to milé a vstřícné zvíře.
Jen zesílit, dorůst a to budou kubíky lítat. 😅
Odpočítám dny, hned jak se razantně oteplí, tak všechny oholím. Dojel vydrbaný tak jsem aplikovala ultrashield, drbat se přestal, ale už všichni při práci brutálně potí, pak se paří a drbou…. No ty zimo/jarní přechody bývají rok od roku divočejší.
Děckova ponice se má za týden hřebit, stala se z ní lítá saň, která při kontrole vemínka a zvednutí ocasu kopla chlebodárce (čti mne) do břicha, tam jsem náramně zvědavá, jak s ní hormony zamávají při a po porodu.
Určitě dám vědět.
Bacilům zdar, už ať se chytnou za ruce a odejdou.
Kdo má koně rád a záleží mu na něm, jede lépe než vyježděný kamioňák. Možná tak dokonale nezacouvá, nadjíždí raději víc než míň, blokuje dopravu…. Ale mentálně vydrží s koněm daleko déle než kamarád/manžel/soused, který sice tvrdý chleba má, ale za hodinu dvě vypne režim ‘vezu živé zvíře ’ a nasadí autopilota ‘120 k/h je ok a budeme brzo doma’.
Vlastní zkušenost.
Jela jsem s manželem na noc pro koně na Slovensko-maďarskou hranici a celou cestu jsem měla hlavu vraženou pod pažou, jak si frajer troufal. Naštěstí nás handláci ubezpečil, že kůň ani nepřešlápne, a měli pravdu, ale never more.
Nikdy mi nepřišlo že by neviděl, ale taky to někdy splétám do copu. Na focení jsem to chtěla naturální. 🙂
V lese jsme se moc neohřáli a už nás dojela fotit Pozor vyletí ptáček. 😍
U nás byla taková krize, že si mě hajní našli sami. 🙂 Svazkuji v květnu kácené, jaký je skluz. Valach je profesor, ale jde do 18 teho roku. Děláme dvě hodinky max a zatím spíš kvete, než že by nemohl. Jen se děsím, až to nepůjde, zatím se mi nezdá, že bych zvládla ušetřit na nového.
Ale je to balzám, práce u baráku (teď chodíme po kopytě, za 10 min jsme na místě). Prostě báječné, snad se udržíme.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/195295397/valach-pony.php
No není rozkošný?
Ahoj, dá se nějak ošidit origo měřidlo na šířku komory u wintecu? Případně neprodává někdo z druhé ruky? Na jednorázové použití mi přijde jeho pořízení nákladné.
Děkuji 🌷
Úžasnej krtek 😍 na bazoši je jeden s modrýma očima, ten zas mrká na mě. Ale hodil by se ti do páru. 😁
Já už koukám jen po chlaďasích, ale podle aktuálních cen budu muset koukat ještě tak dvacet let. 🙂
Kdyby někdo věděl o chlaďáskovi do lesa, za lidovou cenu (120 neušetřím 🫣) tak budu ráda za info. Chytla jsem se v lese, nejsem ras, koník by se měl dobře.
Když neseženu, budu mít páru Shetlandů=haluzářů. 🤭💪😆🌲
Ahoj, řeším poníka, který neustále prolézá ohradníky. Potřebuji vybudovat mobilní paddocky, a napadlo mě, jestli nemáte někdo zkušenost z těmito panely? Vypadají dostatečně hustě a jako bonus by se k poníkům nedostali psi (máme štěně) a šavlozubého poníka.
Díky za odpověď. https://www.serwisbudowy.com/cs_CZ/p/Azurovy-panel-3%2C50-m-x-1%2C10-m/770
Už jsem to zkrátila na požadovanou délku. Takže jsem to vyřešila přešitím. Bála jsem se toho, ale docela snadná práce.
Je to jen popruh potažený Sympatexem, musela jsem zkrátit kurt z obou stran, protože jsem chtěla tu gumovou vložku zachovat v prostředku.
Ale asi nakonec lepší než inzerce a shánění nového. Večer zkusíme.
🙏
Jo, zajímalo mě to. To všité v popruhu je ta guma. 🙂 asi žádná věda, na to, kolik prachů to stojí. Asi to komfortní a příjemné bude, ale příště si ho ušiju asi sama. 😅
Tak jsem si uvařila kafe a …… 😅✂️🪡
No právě, to podložení tam už vadí… ještě uvažuji že na sedle předělám zápinky na drezurní, krátkých kurtů máme hodně a tak bych, myslím, vypružila i to rostoucí bříško.
No a podbřišníky, po kterých koukám, jsou kolem dvou tisíc právě. 🫢
I ten wintec podražil jako prase. 🫣
Případně ho zkusím vyvěsit a prodat, nebo vyměnit. Je zánovní a určitě ho nevyužijeme, koupila jsem ho se sedlem…
Verun:Já jsem asi outlocitná, ale dáte mu deku, že jo🤔
Samozřejmě. 🫣
Vždycky jsem si přála myšavého hucula. 😆 Čerstvě oholený miláček, snad už se moc neozimí.