jak stojí s tím kouskem klacíčku v puse-teda v tlamě-to je jak nějaký důstojný pán s doutníčkem🙂
Příspěvky uživatele
Dafi
tak ono to teplo,je taky dost…
tak at je Bělouš dobrej…!!!!-to je šikula s tím oklepáním,u nás to umí jen Dafi…
Betty se doma vyčurala jak jsme dojely dom…asi jsem ji měla pustit na dvůr,ale říkala jsem si,že má po vycházce,tak jsem ji zavřela doma a šla cvičit…
jak se vlastně bělouš jmenuje?
já říkám Dafině někdy ŠEDY-jsem tak říkala vše šedým kníračům,kromě Killyny,ta nebyla šedá…
no u nás vycházky kousek od baráku-s každým zvlášt,ze 3 a pak ze 3 a tak různě na střídačku….ve čtvrtek jsem měla mezisměnu,takže cvičící předtím a venčící potom,
v práci jsem nechala mobil,takže volání do práce,jestli není u vek,v chladáku u hotovek..nebo ve skřínce….
v pátk na 5 na ráno mě vezl přítel,tan si zase nevzal klíče od vrat…takže se vracel do práce pro klíče….
poté co jsem zjistila,že se mi zhoršuje zdr.stav,takže potřebuji konoterapii-se mě konečně!!!
podařilo domluvit na Miu hafling na dnešek-huráááá
včera po ranní jsem proležela na terase,a k večeru jsem šla vyvenčit psiska kousek před barák,
a šly jsme natáčet česací videjko-Dafi se totiž imí na povel oklepat-po česání..
a na videu to vyšlo fakt špicovně!!😀😀😀
češu,češu-pak se zarazím-řeknu Dafi oklep se!-a ona se začala pořádně oklepávat a dlouho-děsně ftipný🙂
pak jsme šly udělat 2 krátký videa na zahradu a šly jsme zase ležet…-Dafi obíhá obrácený kyblík,Žeyka,pak jde přes kladinu a skočí pidi překážku-to bylo celý cvičení-4 cviky😀
a Žeryk-pozdrav,kroky,coucej,sedni,lehni,poklonu a skočí pidi překážku a hraní…
dnes jsme vzaly všechny 4 k lesu k VYŠKOVU-kousek projít-Dafi napřed spokojená-pak zjistila,že jdem podél lesa a nejsou pařezy,tak se táhla,Maxík si čmuchal,šel blízko mě a občas si sedl bez povelu umě a dostal pamlsek-Max sedne a dostane pamlsek-PES CVIČÍ PSOVODA-VELMI KYNOLOGICKÉ😀Betty se plahočila,protože hoopla z auta…a Žeryk přeštastně válel furt a stále sudy😀
udělaly jsme najítí míčku a jely nakoupit do Vyškova,kde pejsky na chodníku těsně míjel pán ze psem-chodník,obchod,hlavní silnice,a já 4 psy a pán s tollerem?-a pohoda pán na psa k noze,pamlsek,oční kontakt,já na svýpsy sedni-seděli jak přibitý,až byl pán za rohem,a já chválila a odměnovala tak Dafi jedno tichý -baf-to mě rozesměje,to neberu jako neposlušnost😀
pán byl dávno fuč,a Dafči se rozsvítilo😀
pak dom,zacvičit si na záda,a ke koníkům,
bylo tam plno lidí,
tak jsme daly 30minut,já dala Mie mrkvičku,předaly jsme tvrdý chleba a jely dom-pohodička….
bederka už nebolí-juchů-měla jsem s dečku z madlama to i víc prohřeje?
krásný fotky!!!
tak na trimování si vás zamlouvám,
nemusíte ani děkovat😀😀😀
přeji at se malíček brzo zhojí a pelsci najdou své doma-taky brzo!!!
tak my jsme dostaly povolení vzít sebou oba dny Betty,
takže sobota kousek od nás Ždánský les-tam jezdíme hodně často,je to blizoučko,takže i před prací a po práci-víkendy,v týdnu nejezdíme nikam….i když mám volno-což je trošku mrzuté…☹️
v sobotu Ždánský les,po třetí odpo,před další odpo a s Betty,takže ne moc daleko,ne moc dlouho,ale tak 45 minut jsme asi daly-hlavně to pro ni byla změna
a já vždycky říkám,že už to,že je ten pes někde jinde a ne furt na stejné trase kterou chodí denně je BONUS navíc-zvlášt psy rodičů celý život chodí 3 trasy za barákem,pokud je neberem my..
no a většinu života to měl Max tak,že se nehl od paničky,takže s náma moc nejezdil,to spíš Betty…ted jak nemají pánečka,tak se k nám oba trochu přestěhovaly,
já po páteční panické atace-ehmm v práci…☹️-se na fotkách ze soboty tvářím jak sedm neúrodných let-jak by řekl můj tatka🙂-ještě jsem nebyla ve své kůži….
v neděli jsem chtěla vycházku s cílem-tak jsme jely k Roštínské kapli,to je kousek od parkoviště a pak kousek za ni k potoku a zpět-dá se tam dojít až na BRDO,ALE JÁ MĚLA PŘED ODPOLEDNÍ,TAKŽE HESLO BYLO-NE MOC DALEKO😀
poslední fotky jsou z louky/pole?před Cetechovicemi,v kostele prý straší….
na vychajdě v neděli jsme si to užily pejsci rodičů si užily procházení potokem,vyčmuchaly se,
Dafi ukazovala pařezy i strom😀tak jsem jí řekla,at nelže😀-D
dojely jsme chvilku před odchodem do práce,dost jsme fotily a já omylem vymazala i fotky 4 psů na obřím pařezu☹️
hurá,hurá,hurááá,hurááá
hip,hip,hip,hurááááááááááááááááááááááááááááááá
ano ve Vyškově v ZOO parku ze psama jsme byly,jednou někdy v květnu a pak v zimě s rodiči,to tam měly spousty věcí pro děti té zastřešené části,tak to bylo super,nikdo tam,bylo slunko,mrazivo,já vyzkoušela ty úkoly pro děti,nakrmila kozenky,máti Martina jsme nemohly odtrhnout od slepic-máme doma slípky,nevím proč jí byly vzácný😀😀😀dinopark jsme vynechaly,já tyhle zvířata nikdy moc nemusela….na fotce jsem s tatkem,přítel se tam se mnou na fotce tváří,,jak kdyby mě mu přidělil nějakej úřad….☹️-jako fakt chudák-úplně by ta fotka byla vhodná jako-vztah po 16 letech-takhle dopadnete😀😀😀
děkuji🙂
od nás bohužel dost daleko….
prosím,kde jste byly v ZOO?
u těch oslíků bych měla chut jim učesat tu srst😀😀
já budu muset někam do ZOO kvůli kelímkům…
jak mám gramlavý ruce-furt mi z nich něco padá..+mi vadí těžký hrnky…
tak máme kelímek ze ZOO z Jihlavy,kterej mi ohromně vyhovuje na pití-lehkej,pevnej,velkej….,mám ho u tatky…
tak my by jsme jely do Zlína,kde teda nesmí psy…
do Brna třeba můžou,ale je to samej kopec…to by Dafinu otrávilo jak kdysi Gera😀😀😀
to,je paráda,že si Arči našel kámoše i v ZOO😀
myslím,že u nás hráblo Maxovi….
sobota+neděle lezl po kastrované Dafině,jak kdyby hárala,já pá+so+ne-3 ranní,tak jsem venčila ráno před vratama,dopo přítel kousek a já večer,chvilku a Max po ní furt lezl,jak kdyby hárala…..
tak já nervy,měla jsem jet bez ní do BK,
že ju brát nebudu,že má být teplo….
no nakonec jsem ji teda vzala-takže jsem jela v pondělí ráno busem od nás v půl šesté,to bylo chladno,až zima,předtím vyvenčit psy,zbalit se,v Brně vyloženě kosa,tak jsem byla ráda,že neupeču fenu,na veterině jsem čekala 45 minut,aby mě vet po prohlídce-žádnej výtok nic,Dafi se chová jako vždycky-tak aby mi veterinář řekl,že hráblo psovi-Maxovi-tak už to trochu chápu….
nic jsme teda ani neplatily….
ale pohlídl,prohmatal,Dafi se chová stejně a Žeryk taky stejně,takže asi hráblo Maxovi…
v BK v pondělí proběhlo několik venčících vycháázek,jinak se válela s tatke v posteli,na konec v noci ke kostelu nad náma a zpět,k večeru jsme seděli chvilku na náměstí a čučely-at nečučí furt doma zavřená-náměstí je od bytu 10minut…,já si kouila v knihovně za 5kč knížku od veterináře povídky,tak jsem to za 2 dny přečetla….v pondělí jsem byla na kafe s kamoškou,a v knihovně,
v úterý jsem šla s Dafi v šet ráno na hodinu a něco podél řeky,kde ukazovala lavičky,hupla si na pařez,oběhla pár stromů,zpět jsme šly přes město,bylo chladno dost,já se pak šla ošmikat v osm po snídani a v PEPCU jsem koupila k tatkovi čmuchací kobereček za 70 kč,-ve slevě😀
a sobě tričko bílý s černou a bílou kočkou-jak se k sobě tulí😀
jinak Dafi měl přes den venčící čůrací kakací vycházky kousek od domu,já šla odpo ke kamošcena kafe,jinak jsme se válely s Dafčou u tv a u knížky,a večer jsem ji učila sundávat pantofli z nohy nohy😀
dnes ráno jsem s ní dojela vlkem busem dom,šla jsem chvilku ven s Žerykem a pocvičit si s ním trošku,ted je vedro,
u nás se spí,
já budu mít na odpo a su zvědavá co na ni řekne Max,jestli po ní zase poleze nebo ne???
BOŽÍÍÍ!!!!!!!
no,já mám ve zvyku si strašně komentovat co dělám-furt….,
takže v práci ráno u pečení to vypadá tak,že vlastně 2 hodiny polohlasně melu-takže-kaiserky upečený,chleby upečený,dám péct sladký,dovezu paletu-datumy-holkýý kolikátýho je??aha-5-takže,5,5,5,5,..tak to je dobrý,ted přehodíme buchttičky,dáme záviny a pec hvízdá-no joo,dyt už du-co hvízdáš furt mrcho plechová…
ehmm a takhle melu v práci 2 hodiny:--()-jako pomáhá mi to si uvědomovat co mám dělat,co jsem udělala a tak-líp si to pamatuju…
doma taky nahlas komentuju co dělám-to říkám-hodně i směrem k andulkám,-jako-tak nádobí máme,musíme zamést,pak udělám rýžu,zaliju kytičy,ted si budu číst,pak cvičit-mezitím osluvuju andulky a říkám Ijm-to máte šikovnou paničku,uklidí vám domeček,chcete číst nahlas??někdy jim nahlas čtu,jakou si pustíme pohádku??
a tak..
no a byl doma přítel-před ním to moc nedělám-teda vůbec-jenže mi to nedošlo a začala jsem-tvl,to je bordel,musím zamést,nádobí,Dafča léky….-a přítel-ježíší,ty si furt na něco stěžuješ,to je hrozný,furt říkáš co musíš dělat!!!!!
-chudák nevěděl,že já takhle prožvaním celý dopoledne+u toho komentuju rozhlasový pohádky😀😀😀
a mluvení ze psama-su s Dafčou v BK,dělám okruhy po městě-a hle zase tady zrušily obchod,a tady je novej,přibyly nutrie v řece….tady už je zmruzlina,pod mrknem se na knížky ve výloze….
-a to taky melu furt nahlas…-su strašnej samomluvič..
v kanclu jsem si počítala kasu-a nahlas-stovky,tisícovk,stravenky a tady máme storno..
a zástupkyně-NERUŠÍM TĚ V ROZHOVORU???-a já bezelstně-nééé
což ji odbouralo a začala se řehtat-a prý-tvl-ona mi v klidu řekne néééééé😀😀😀
včera se mi povedlo zdrhnout psům rodičům-psi na zahradě,tak jsem šla ze svýma vratama předem do dědiny do pidi parčíku na pidi cvičící vycházku,
dnes ráno si to psi rodičů pojistily a narvaly se mě oba do baráku….
tak jsem s nima všema 4 šla kousek za rosy a chládku mezi polama,cestou zpět puštěný 3 psy,jdu úvozem dolů,zbývá zahnout k zahradám a su doma..
šlapu si v klidu,že nikdo takhle brzo nepude,že Pavla s basendžíkem má ranní,je v práci,pohoda-najednou blik!!
kousek od nás Pavla s 2 basendžíkama!!!-Kito+fenka na hlídání….
aha,Pavla si vzala dovču,kvůli páteční výstavě v Polsku…..,
tak přivolat psy,uvázat,projít kolem ní..
dát psy na zahradu,a šla jsem se s ní a Žerykem kousek projít,abych nezapoměla taky mluvit…
bud mluvím v práci….
nebo ze psama…
za chvílu bych mohla už jen říkat-k noze,hodný,ke mě hodný,
a dobrý den,500kč prosím s nashledanou….,
takže se chvilku na pokec projít s Pavlou a dom na kafe…,
je vedro a slunko a Dafi chytá bronz na trávníku…
nějak důmám,proč je ti z toho trochu smutno,???
TAK VÝHODA TO JE,
i když přítel s nimi už moc ven nechodí,protože zahrada,že…ale pustí je ven,nejsou sami doma a hlavně,když máme oba ranní tak je pouští máti…
áááá-tady Doron uhodila hřebíček na hlavičku!!!!!
takhle,dřív jsem s nimi chodila na dýl i před odpolední----aspo hodinu,
a třeba jsem šla pěšky na 12,takže ráno hodinu i dýl ze psama,a pak 2 hodky doma a pěšky do práce…
to jsem zkrátila a ted jsem to zkrátila ještě víc….
byly doby,kdy nás budil o půl sedmé tatka-jaktože nejdem ze psama???-tady u nás doma….
-takže takhle můj problém je,že neumím říct NE!!!
V práci jsem se to před 5 lety naučila po zesypání
po dovolené,před 2 ety,kdy mi pak chybělo dost peněz,protože jsem si do dovolené dala moře aktivit-3 dny v BK,kdy jsem se viděla ze 4 kamarádkama,,dělala tatkovi Vánoční úklid+žehlení a do toho chodila ven s Dfinou,doma dodělávala Vánoční úklid,chodila ze psama a viděla se s další kamarádkou-a pak šla vyřízená do práce…a prachy fuč-
tak jsem se naučila říkat NE-ve volným čase sama sobě-ne neuvidím se v BK se 3 kamarádkama za den,uvidím se s jednou,a budu s Dafčou a s tatkem válet se u tv,a chodit na vycházky,
ne nestrhám se doma,jen proto,že mám volno….myšleno-úklid,psy atd….
no,ale neumím říct NE-psům-takže,cvičím ze svými psy za bránou zahrady na cestičce-Max s Betty se přiřítí-hcou cvičit taky..
tak je na pár cviků aspon vezmu….
nebo-češu svý psy,na dvoře,přiřítí se Bettyna a drápe,že chce česat taky,tak ji taky učešu…
jdu ven ze psama,psy rodičů chcou jít taky..tak je skoro vždy vezmu-a ano,není to PRO MĚ ČASTO ODPOČINEK,ALE DŘINA..
A JDU Z VYCHÁZKY OTRÁVENÁ,BOLAVÁ-ALE VŠICHNI 4 PSY BYLY VENKU…..
Dafi,kdyby bylo po jejím,tak fakt chodí na pidi vycházky+výlety autem-jinak jito nebaví,
takže u ní jediné nemusím mít výčitky svědomí,když má pidi vycházku-já su takvej blb,že se ji kolikrát omlouvám,ŽE JU TAHÁM NA VYCHÁZKU-S ŽERYKEM,A NEJDU S KAŽDÝM ZVLÁŠT!!!!
a ke koním se mi to bohužel častěj než jednou měsíčně dostat nepovede-počasí-ted jsou všude ty tábory,takže není místo,a do toho ty moje směny a to,že jsem bez auta-jakože,já nejsem pojízdná…
jinak by mě drtily výčitky svědomí,že jsem u koní,ne ze psama…
takže se těším,proto píšu,že je na mě tolik psů moc…
vysává mě to fyzicky….-NE POŘÁD,NEJSU MASOCHISTA😀
ale NEUMÍM JIM ŘÍCT NE…-COŽ JE MŮJ PROBLÉM…..
já Vám řeknu tajemství jo??
děsně tajný!!!
smečka..
2 jsou rodičů,
máti s nimi nechodíí,maká na zahradě..
já nemakám na zahradě-to už fakt nedávám,nezavařuju….
no,a ráno vylezu-mrknu kde jsou psi rodičů-aha na zahradě,tak jdu ven vratama,protože by chtěly jít taky a mě se s nimi nechce denně chodit….
jo,jo,nejsem tak hodná…..
ale já nepsala rýpavě!!
jsem si fakt říkala,jestli to na ně není moc…..
jste mi nasadila brouka do hlavy…
přece jen už mají všichni dost let….
na sladkým su taky závislá,si říkám,že to vyběhám v práci…😀
no,já mám za týden třeba 3 druhy směn-raní od 5-14,30-15,00-to jdou ven ráno na rychlý vyvenčení na flexinách,a pak večer vycházka,v zimě odpo-o víkendech mi je přítel vozí k práci někdy,a bud udělám okruh po městě,než on nakoupí a jedem dom,-a mají po vycházce,
nebo dojede k práci ze psama a jedem do lesa,dokud je světlo,a pak dom
před odpolední o víkendu jedem ze psy většinou autem do lesa at mají jednou denně vycházku,to jezdíme někdy i s máti a jejíma psama
odpolední mám od -půl jedné pěšky-3km-do noci-až skončíme..někdy taky v půl 12 v noci třeba…
tak to chodím ráno tak půl hodiny-45minut nejdýl,
když jedu busem na jednu,tak mě přibude čas a ušetřím nohy…
no a mezisměny-od devíti do půl šesté tam i zpět bus-vycházka ráno 20-30 minut,a po práci deset minut..
volno mívám v týdnu 1-2 dny někdy u sebe,častěj samostatně..
víkendy tak jeden 2 za měsíc volný….
Dafča se furt chová,hlavičku na ruce…,bože s tou levou se píše blbě…