Aktuálně: 3 733 inzerátů210 884 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 21.07.2024, 19:14:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.07.2024, 16:57:27

Moc,moc,moc gratuluji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dafi
Dafi 21.07.2024, 16:45:00 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 21.07.2024, 11:16:10

já zas dumala,co děláte za práci-že mezitím nemáte víc volna..

ale pochopitelně mi do toho nic není a odpovídat nemusíte🙂ehmmm-ještě taková teda vsuvka-k tomu,že mi do toho nic není-jeden z našich zákazníků pořád chodil strašně špinavý/černý-jako ruce..taková zažraná špína,jakože mi bylo jasný,že to je z práce,ale pořád jsem dumala z jaké??kominík?

pokrývač?su od kovovýho řemesla-obráběč kovu z pravěku,tak vím,že třeba ocel a tak z ruk neumyjete,no líná huba holý neštěstí🙂

tak jsem se ho zeptala a on to umělecký kovář,kterýho jsem následně vytočila dotazem na kovovou růži🙂

Dafi
Dafi 21.07.2024, 09:51:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.07.2024, 09:47:06

děkuju 🙂

tak já doufám,že dlouho nic neztratím,ne jak dnes-ježíš já nemá to nově ušitý vodítko!

přítel-a kde je?

já nahoře u toho šutru……

no bylo tam…🙂

Dafi
Dafi 21.07.2024, 09:42:24 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2024, 09:35:10

děkuju,u nás jak na potvoru,ne🙂

a jo,vím,že si můžu objednat na internetu..

a děkuju vám za odkaz,to jsou ony…

Dafi
Dafi 21.07.2024, 09:39:58 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.07.2024, 02:20:58

Doron-no,my třeba několik hodin denně nechodíme…….

rybník je maga kus-z dědiny do města a do další dědiny-pěšky tam a zpět 3 hodiny???nevím a zpět-kopce+asfalt furt…..,+mě Dafi v teple chodit nechce-takže já dělám několik kratších vycházek denně-s tím,že se snažím at na nich něco nosí+obíhá stromy,na zahradě nakonec-ráno v rose,mokru..

když jedeme kousek na výlet tak dnes ráno 06,40 jsme byly v lese a v 8,00jsme byly zpět v Koryčanech,a kdybych nezdržovala🙂focením a objímáním obřího šutru a sosáním enerie,jsme zpět dřív🙂a to jsme s Koryčan doma za 15 minutek..a heč Žeryk se nám nepoblinkal!:-()

a v autě říkám-Dafi mám pro tebe dobrou zprávu!!

nikam už dnes nemusíš!!!

včera třeba jsme byly v Olomouci-bez psů-odvézt tam máti-vlakem,ona pak jela už sama dál,my si daly výstavu motýlů a já 4 galerie-obrazy,šperky,keramiku,sochy,a pak jsme jely dom,zase vlakem

bez psů

takže včera měly 3 vycházky-v 5 ráno,pak ve 3 oddpo,a večer-3krát 15,minut….

Dafi
Dafi 21.07.2024, 09:29:46 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 21.07.2024, 05:56:23

Impact-jop,tyhle vodítka mám na mysli!!!!!!!!

j.před letama jsem měla černočerný na Gera metrový,pak na Dafinu to modročerný,to jsem po 8 letech ztratila,tak jsem koupila to modročerný z toho tenkýho lanka,to jsem ztratila před týdnem…

a přestože jsem doma měla a mám 3 krátký jednokarabinový--jedno popruhový z tlapičkama,Žerykovo,další to hnědý z fotky,další kulatý asi přes 25let starý za 20kč ve výprodeji🙂ale drží dobře i karabinka,i provazy-ze dvou je to.

+tu pětimetrovku a jedno 2karabinový,

tak jsem nutně -já totiž musím mít všecko tééd hhned🙂

potřebovala to dvoj,jak máte vy na fotce-a to nikde!!!

ani u nás tu,ani ve Vyškově,ani v Olomouci…..

no tak jsem si ve středu teda ušila,

protože když jedem jak dnes se všema 4 kousek někam na pidi výletečk-dnes brzo ráno na Kozel

tak nahluchlá Betty,která furt,furt,furt jde-ta nejstarší-má to dlouhý 5metrový i v autě,

Maxík krátký hnědý-to pak spojím s Betty

a mí psi musí mít každý 2karabinový-jedno vrazím příteli,jedno si nechám já

on je část vycházek,výletů furt někde v prčicích,kus od nás i ze psama-ti jdou za ním,tak at je má na co připnout kdyby tam šel někdo ze psem..

naše výletečky se odehrávají v tomhle duchu-kde seš?chcu něco vyfotit!

kde zase deš?

se tady sama bojím!!-jo to fakt říkám🙂🙂

su hrozná hysterka po Dafině,nebo ona po mě🙂

tam nejdu-je to vysoko!🙂

ježíši-nelez tam,spadnou tam psi!!!

pojede auto,chytej je,…ne tak to bylo letadlo…

kam tu Dafinu cpeš?dyt spadne…

no prostě veselý to je🙂🙂

Dafi
Dafi 21.07.2024, 09:16:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 20.07.2024, 23:38:44

Balu-z toho biothanu jsem včera taky viděla,mi to přijde takový tvrdý/neohebný…

je to jen dojem u nového vodítka,co neznám??

Dafi
Dafi 20.07.2024, 22:25:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 20.07.2024, 19:43:08

no nějaké takové-podobné bylo to černomodré přepínací-zatavený v plastu karabiny,neřezalo,spíš takové jakoby z pleteniny,koupený skro před 9 lety,no tenkrát tohoto stylu vodítek bylo všude dost-různý barvy+délky,červenočerná+modročená a různý tlouštky,hodně i na velký psi,po letech jsem ztatila,koupila tu 3metrovku,a to jsem zjistila,že už tenhle styl nemají,že mají ty tenký,

pak jsem ztratila i to…☹️

Dafi
Dafi 20.07.2024, 22:19:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 20.07.2024, 18:24:21

tak zase v našem kraji🙂

obdivuju,jak máte u takové smečky naučený přivolání

ač kníračkář,na teriéry bych si asi netroufla🙂

Dafi
Dafi 20.07.2024, 21:22:58 xxx.xxx.136.20

jinak-já byla u nás ve zverimexu-popruhový nikde nic

já teda mám popruhový z dřívějška-kupovaný,

ale ted nic prostě,a taky,že ty kulatý jsou pevný

ale co jsem měla tu 3metrovku,tak jsem to furt od sebe sukovala,tím jak to bylo dlouhý+tenký,tak se to dost sukovalo,takže i kdyby to uvezlo lokomotivu🙂tak tenký nechcu..

já zase často vodítka nekupuju,mě vydrží roky,takže pokud je neztratím,a karabiny dobrý,tak ty kulatý jsou nerozbitný,

no a ted mě překvapilo-že kožený nic,popruhový nic..

tak jsem si ve středu ušila,a dnes v Olomouci zverimex,ve Vyškově-tam teda někaký ppopruhový na malý psy byly,kdyby se mě nechtělo šít🙂

zase nebyly dvojkarabinový

a manmat vím,že kvalita,vše špičkový,aleeee

má i na pidi psy?????

jinak kdysi jsem měla stopovačku z úzkýho poruhu+malá karabinka,a to mělo tak ostrý hrany,že to bez rukavic nešlo……☹️

Dafi
Dafi 20.07.2024, 21:15:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.07.2024, 20:36:24

jo,jo,já vás pochopila…..

Dafi
Dafi 20.07.2024, 19:29:40 xxx.xxx.136.20

moje kreativitia-aneb-ušiju si to sama

reflexní vesta z šátku,růžový vodítko 5metrový přepínací,hnědý krátký do města/veterinu a přepínací 165cm+obojek stahovák

jasně mám malý psi,takže to moje domácí šití udrží,a mám délku,šířku jakou chvi…

dřív byly i hodně kožený vodítka,ty ted vůbec?nejsou…

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 20.07.2024, 19:12:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.07.2024, 00:08:13

Sardullah,vím,že jste ty vodítka tady chválily,ale…

já se na ně dnes dívala ve zverimexu a říkám-tý jo,holky o nich básnily,ale dyt to musí řezat ta kulatina..☹️

já si šila vodítko v týdnu,protože dvojkarabinový 3metrový jsem někde vytratila,a potřebuju na každýho svýho psa 2karabinový,tak jsem si ušila z popruhu a 2 karabinek z rozdvojky nový…..

tím nehci číct,že si máte to vodítko ušít,jen jsem ve středu zjistila,že hromada vodítek je z kulatiny různé déélky a šířky,a kulatý vodítka většinou řežou..

a ty co jsem měla dřív-takový jakože z pleteniny kulatý,už se nedělají,kožený taky skoro nikde a z popruhu skoro taky nic,

prostě většina z kulatiny….

jinak k vaší příhodě…je to blbý,ale stane se…a dyt se vlastně nic nestalo….?!

jakože napadnutí a tak….

Dafi
Dafi 19.07.2024, 19:25:53 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 18.07.2024, 21:22:01

já z vás nebudu🙂,to je boží popis todlencto toto🙂

Dafi
Dafi 18.07.2024, 21:33:33 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 18.07.2024, 17:55:04

bože ten váš malej čoklíček je fakt božíííííí🙂

prtaveček malinkatej🙂

Dafi
Dafi 15.07.2024, 10:36:58 xxx.xxx.136.20

jinak

můj první pes

strašně jsem chtěla roky psa,

máti dělala uklizečku na policajtech,kde psovodi,

a tak jim poisovala,jak všude tahám plyšovýho psa Astu🙂češu ju a tak..🙂

u tatínka v dědině byl vždycky pes na zahradě/dvoře-výchova,péče nula-prostě jídlo,voda,a hotovo,

máti zase byla na kočky,v bytovce měli xx let angorskou kočku,v deseti letech jsem si vybrečela prvního psa-křížence knírače pepřáka-KIM

podmínka rodičů byla-budeš se o něj komplet starat-se vším všudy,

bude to melej pes,a kříženec,

takže první den prázdnin jsm si dom nesla šestitýdenní štěně knrače kříženýho,

za flašku od jednoho policajata,

ano prvních asi 5 let?jsem se o něj starala se vším všudy sama,veterina,vycházky,cvičení,krmení,česání

pak venčil i tatka,u babičky jsem našla knížku-Výcvik psa-od Hartla,četla jsem knížky,časopisy,cvičila jsem ho od 3 měsíců-naučila jsem ho sedi/zůstan,lehat mě nechtěl…

byl fakt ostrej,a když se mu něco nelíbilo,neváhal na mě zavrčet a rafnout..

no já ho bohužel za zavrčení,rafnutí zmydlila…

jinak,jsem od jeho jednoho roku začala s ním chodit do Kynologickýho kroužku,kde jsme chodily ze psama ven,na cvičák,učily základy stop,přivolání,poslušnost,+jsme se učily teorii-anatomii psa,reflexy,nemoci,krmení,z toho jsme psaly testy..

bo hužel,Kim zdrhal v lese,takže jsem ho vodila na vodítku,pak po puštění v kroužku byl jak letadlo-jen lítal🙂

a do roku mě ho dorvalo pár velkých psů-NO,boxer,takže mě vrčel a vyjížděl na psy…

od jeho 3 let a mých 13 let jsem s ním začala chodit na cvičák v BK,2 krát týdně,neděle a čtvrtek odpoledne+jsem chodila na vycházky s hromadou kamarádek s jejich psy-dalmatini,rtw,NO,takže vyjíždění se časem zplepšilo,už jen povrčával..po roce jsem s ním dělala první zkoušku 3oddílovou-ZMMP,tam jsme vylítly na stopě-o 5 bodíků-zajímaly ho myšky,byl velkej lovec myší..

na další zkoušce jsme vylítly na stopě kvůli srnečkám..

pak jsme zkusily 2 jedničkový závody,2krát poslední místo-ach ty stopy a můj orientační smysl nulovej🙂

v jeho 11letech jsem s ním udělala dvoje zkoušky v ovladatelnosti-tenkrát nově vzniklý

tolik zkoušek jak je ted tenkrát nebylo…

4 výstyv-voříškády,PLZEN,Boskovice 2 krát,poslední v jeho 13 letech,kde jsem tenkrát prvně viděla Martinu Magnoli Klimešovou předvádět tanec se psem

takže jsem ho učila v jeho 13 letech tanec se psem🙂

ještě ve 14 letech kousal na obraně

od deseti let měl špatný nohy-artroza,a na stáří hůř viděl..

v 6 letech mě zdrhnul v zimě v lese,blbá,su,jsem ho pustila s kamoškou feny,jsem myslela,že se budou držet spolu a nezdrhne….holt jsem toho o psech tenkrát moc neviděla….tak to jsem došla ubrečená dom

a on došel za 2 hodiny po mě dom-to jsem prvně v životě brečela štěstím🙂

jednak musel najít cestu v lese po sněhu,jednak ale přejít koleje+2 silnice-obě hlavní,pak stačilo zaštěkat u zavřené branky……bože to bylo radosti a breku,že je doma!!

od té doby chodil v lese na stopovačce a pouštěla jsem ho kolem řeky ve městě,v parku a odlehlých uličkách….

od jeho sedmi let jsem si začala půjčovat roční a něco milovanou Killynu-kníračku malou,napřed jsem pro ni chodila denně+cvičák,pak 4krát týdně,s ní jsem dělala zkoušky,závody,ukázky ve školkách+tanec,ta mohla všude na volno,neřešila psi,zvěř,lidi,nic-boží fenka!!

takže od Kimových 7 let jsem chodila furt/skro furt se 2 psama,do té doby jsem si taky pár psů půjčovala,ale nebylo to jak s Killy,

ve 14 letech jsem Kimovi nechala odoperovat nádor,

a nastěhovala se k nám na 3 měsíce Killy,která u nás odrodila štěnata,který si pořídila se skoro jezevčíkem..tenkrát došla s rozbitýho kotce ke mě dom,přes celý město..i s tím ženichem,

tak u nás bydlela,3 měsíce,odrodila štěnátka,a já ji v zimě musela vrátit po 3 měsících u nás..☹️

2.srpna to bude 22let co mi umřela na srdíčko,a nokdy si a máti neodpustím,že jsem si ji nemohla nechat-moc mi chybí,doted,se mi zdá,že si pro ni jdu,a pak zjistím,že není…a budím se ubrčená…

máti si nechala její štěně Duxíka,jinak s máti o bylo těžký-to bylo-nechod na cvičák/je moc teplo/zima,větr,prší,nechod na zkoušky,stejně je zase neuděláš,nechod na závody,budeš zase poslední,,,,,,takže podpora nic moc…Kimečka jsem utratila v 15 letech -měsíc po smrti mamky

měl další nádor,v noci bolesti noh,blbě viděl/slyšel,+epilepsie…

obdivuju ho za to,že se mnou dal moje začátky,mí půjčování psů,

že skoro ve 14 letech doma toleroval štěně Duxe…

na začátečníka a dítě k tomu celkem náročnej pes…ale byl MŮJ A PRVNÍ!!

Killy umřela v srpnu necelý rok před ním na srdíčko,po smrti Kima a mamky jsem si koupila Gera,protože to vypadalo,že strháme Duxe,každej jsme chtěly jít ven se psem,ale tatka chtěl jít sám s Duxem,a já psa neměla…tak přišel k Duxovi na 14 let Gero,

a pak Dafi a Žeryk….

první 2 fotky Kim,druhá Killy se synkem Duxem,a Killy

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 15.07.2024, 09:59:17 xxx.xxx.136.20

Arosek,ano to co píšete s Borkou muselo být peklo…

a ano,vím,že o Aroskovi jste to psala!

to si pamatuju,to je prostě,borec,že člověk by to do takovýho plemene,ani neřekl,že?

Chovatelka Drožová Gera mi říkala,že ji její malý knírač taky kdysi před kýmsi ochránil..

ono dřív byly ostřejší,rychlejší

pak se to žačalo lámat na americký typy-takový klidnější buchtičky,co jsou spíš na výstavy mají hoodně chlupatý nohy a někteří až kadeřavou srst,na nohách fakt vata…,a německý typ-co je ten ostřejší,rychlejší,-ti se hodí víc na cvičení

prostě i malý knírači už nejsou úplně jako dřív….,ono v dnešní době je lepší,výhodnější mít milý,přítelský psi,co neřeší psi/lidi

protože je všude moře psů,lidí,aut….

já když jdu po dědině naší bez chodníků,v odpoledním časem,tak jedno auto za druhým,protože buse sem moc nejezdí a když mají v rodině na směny….

Dafi
Dafi 15.07.2024, 09:23:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.07.2024, 08:29:34

Kilián-jste prostě nejlepšííí!!

vždycky,když vás čtu,mám chut,prodat vodítka,zahodit knížky,časopisy,a svou trošku co vím o psech,a jít se zahrabat 1000km pod zem…

jste prostě velmi inspirativní a šikovní!

Dafi
Dafi 15.07.2024, 08:57:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 15.07.2024, 08:41:26

No Dafi se taky rozběhne za dobrotama🙂

jenže s jejíma dietama,letitým bojem z tlouštkou…☹️

dnes jsme se plahočily kousek d baráku mezi polama,směr k lípě,kde je takovej plácek se stromama a lavičkou,je to naše a hlavně přítelova🙂nejkratší trasa,a Dafi se za náma táhla kus,a já ju nakonec ukecávala-pod,pod,bude tam lavička!!

tak se pak rozběhla,plácla na lavičku tapkou,dostala dobrotu a šlo se zpět,cestou zpět jsme udělaly párkrát mezi-mezi nohy přivolání…venku asi 20minut…

přes den budou mít k dispozici dvůr/zahradu k večer s něma půjde kousek přítel 

a ten to s máti obkecá slovy-mají zahradu stačí jim to jednou denně…..

já se právě ty vycházky s nažím časově natahovat/prodlužovat cvičením,aby se aspon trošku proběhla….,

no velkej knírač se mě moc moc líbí,ale ten by doma neprošel,

takže prostě pidi psi…

no já bych tak asi na VK neměla-fyzicky,a zdravotně….