Aktuálně: 3 731 inzerátů210 853 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 05.08.2024, 22:25:30 xxx.xxx.136.20

tačka za dovolenou…aspon pár minut v sedle…..

od 13 jseem chtěla ke koním..

holky z ulice chodily do jezdeckých kroužků…

já se párkrát svezla na ponících a oslících v cirkuse..

ve 20 letech na dovči na koni ve výběhu-koně v boxu vykartáčovat a pak 45 minut na koni-zatočit,rojzet se,vlevo,vpravo,zastavit,koník poslouchal,já ščastná jak blecha..

o 5 let pozděj ve stáhi na hodinu půjčený kůn s kamarádkou-jeli jsme -silnice/poele/les-taky pohoda..

no a potřetí ve stejné stáji na koníkkovi..

s kamarádkou a její maminkou-obě na koních prvně v životě-já potřetí..

jely s námi pole/les/silnice+klusali…

2 dámy od koní vepředu a my vzadu,koně si dělaly co chtěly,na silnici zastavil..jelo auto…

v lese mě odíral nohy o strom,cpal hlavu mezi nohy a jak jsem se udržela v sedle nechápu doted…

bez přilby…

od té doby jsem se bála…

knížky o koních načtený-beletrie i naučný…

jednu dobu každej týden ve Wresternovým městečku,…představení o koních…

ve 30 letech na dovči na ranči púůlhodina na koni-pole/les,slečna co jela se mnou se mi velmi věnovala,koník-Ulita 20letá byla super a já byla zase ščastná…..

no a ted..jely jsme ze psama do Kstalen-den předtím jsme obvolaly kde co,..

tady jsem na ranči ukacala mladíka na svezení na koníkovi-14letá Kony,s tím,že mě vedl,a přítel šel za ním se psama,

jinak 50minut výcviku i s výukou sedlání+čištění koně,westwrnová výstroj-sedla-ano přehodit tu nohu přes sedlo mi moc nešlo..🙂

no-a jíá se ptám zdejších konařek-je mi skro 50,mám špatný kolena/kyčle,záda….

po pár minutách mě chytala křeč do kyčle..

ale..moc se nám tam oběma líbilo-i příteli,

já vysvětlla zdejším jezkyním/trenérkám,že vím,že je trapný🙂když ne zrovna dítě se tam veze na koni…ale prostě absták:-()

oni se smály,že i tak je to zážitek…,

prostě se nám tam líbilo,mladík co mě vodil fajn,…

jen si říkám,jestli na občasnou vyjíždku jednou za čas-ne pravidelně-přece jen je to dost peněz,a já taky nemám ty volný víkendy moc,a potřebuju ještě volno potom,at se vzpamatuju🙂

není na to skoro v 50 pozdě????jednou za pár měsíců vyjíždku na koni???

přítel si tam koupil klobouk🙂

daly jsme pití a pejsci po vycházce chrněli až do odpoledne-přece jen takovou zvláštní vycházku ještě neměly🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.08.2024, 21:43:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 05.08.2024, 14:31:55

Anet-první co jsme odnaučovaly Žeryka,když jsme ho ve 4 letech dostali na Nový rok bylo at přestane nosit klacky,

protože on došel pro klacek,ak štěkal,že chce házet a peklo…

takže jsme měsíc odnaučovaly nosit klacky,hraček má milion-míčky,flísový přetahovadla,kolečka,..

jinak-Žeryk si v lese může najít klacek a pohrát si s ním-on si s ním pohazuje,může si ho chvilku nést-ALE NESMÍ SE MU HÁZET!!!

jINAK OHLEDNĚ HÁDÁNÍ S MUŽEM…

já xx hodin fakt doslova prohádala s mým přítelem na téma-nebudeš někoélik hodin denně házet na terase Žertykovi míček!!!!!!!

zvyšuješ mu adrenalin,děláš z něj závislý pako,ničíš aparát pohybový..

protože přítel seděl na terase a házel,s terasy se židle a Žeryk-hrrr z terasy,skok ze schodu,s klouzavých kachliček,pak prudká otočka a zase zpět…

takže to bylo xx hodin denně…

s tím,že Žeryk  fakt nepotřebuje zvedat adrenalin-je pako,chybí mu nějaký kolečko v mozku,

nebo nevím,co se mu dělo 4 roky života..

ale dnes jsem se kousek od něj pdrápala na noze-na mé!! noze a Žeryk začal strašně zuřit….

skorotchán si ho do své smrti nepohladil,nikdy,když ho viděl párkrát zuřit….

máti přítele ho bere občas ven,ale má strach mu osušit nohy,protože on stuhne,začne vrčet…

no je to poklad,kterej potřebuje spíš klidnější cviky a hodit hračku párkrát a ne xxx hodin denně….

no jenže mého přítele se zastává i jeho máti-že je to Žeryků života,nechci mu udělat radost a tak…

to,že si s Žertykem taky hraji,u cvičení odměnuji hračkou+si s ním hraji na vycházkách a po vycházce mu párkrát hodím hračku-to je nezajímá…

frisbí kolečko -disk,jsem odnesla do práce vedioucí,protože když viděl,že máme sebou disk na vycházce-tak se jednou/dvakrát vyčural,jednou vykadil a pak šel jak feták!!bez povelu s hlavou nahoře u nohy,a jen čekal,až se mu bude házet,pak letěl přes celý pole,…když jsem párkrát hodila Dafulce vždycky 2krát 3 metry☹️-tak se Žeryk klepal a věšel na vodítku a třásl se…takže disk šel z domu….

článek v psovi o těch klackách jsem taky četla…..

Dafi
Dafi 03.08.2024, 21:36:08 xxx.xxx.136.20

tak u nás dovča-v úterý/středa-Moravský kras-Ostrov u Mcochy,Konský spád,Macocha,Křenkův pomník,Skalák,Holštejn, a pece u Adamova,další dny kvůli vedru a městu-bez PSŮ-Telče,autobusem a Rudka u Kunštátu a Lysice zahrady

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 27.07.2024, 22:47:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 27.07.2024, 19:32:31

jako vždy krásný fotky,a ty jeho výrazy při běhu,to se neomrzí🙂

Dafi
Dafi 27.07.2024, 22:29:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 27.07.2024, 15:05:34

tak jste si to užily!

jo obdiv k vaší snídani…

my teda snídame na výletech občas,ale takhle vymakaný to nemáme🙂

to auto je tam snad celý měsíc?týden..takovej bílej obytnák…my je budily v neděli…

děkuju za tip jak proti havěti-na mě to leze neskutečně …

jsme kdysi v létě byly s rodiči přítele v Bílých Krarpatech v létě-vedro,my se s tatkem furt máltily,oháněly,kolem nás hejna komárů,much a rodiče přítele nic,pohoda…

svět není spravedlivý místo prostě🙂

Dafi
Dafi 27.07.2024, 22:07:40 xxx.xxx.136.20

tak dnes po ranní ze všema 4 k rybníku

a byl to nervák-netroufnu si pustit všechny 4 zaráz,protože rybník je jakoby v důlku…prostě,že někdo jde/ze psem / zjistí člověk,až jsou dost blízko,a to zase nebudu machrovat,že bych všechny 4 přivolala/zastavila,když by nad náma byl pes…

takže Betty na desetimetrovce,Max na 5metrovce,mí psi na volno

Žeryk ihned vlezl do vody a furt plaval a nechtěl vylézt,Betty tam vlezla,začala plavat celkem obří-na její poměry-kdy vždycky plavala tak 2-3 metry dokoola u břehu🙂

tak se rozplavala a já ji pak táhla na vodítku zpět,rotože plavala kamsi do rákosí…

Max si ve vodě tradičně lehl*on tam neplave,on tam lehává

a Dafi si 2 krát zaplavala,až byl za obojek potupně vytáhnut Žeryk,a uvázanej,

pak jsme šlio odtud-vodítka zabahněný,já od bláta,Žeryk válel sudy v hlíně s trochou trávy…

no doma jsem česala,kartáčovala,a vodítka dala prát všecky i s pár hračkama a psí sukní…

jinak s 2  šel přítel v 5 ráno jak mě odvezl do práce-dělám od 5,a v práci dost klima,takže já zabalená v rybářsko myslivecké dekosukni za 1200kč….

jediná sukně co je na patenty až ke kotníkům….,

odpo všichni u vody cvilku a večer kousek za bránou zahrady…jinak furt leží a chrní….🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 26.07.2024, 21:06:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 26.07.2024, 18:26:58

3krát hurááá Bambulce!!!!!

Dafi
Dafi 25.07.2024, 22:18:01 xxx.xxx.136.20

Ještě k flexinám-když jdu ráno na rychlovenčení před prací a v noci po práci-takový to vyčurat/vykakat a dom,tak mají oba mí psi flexiny,aby se mohli v klidu kus ode mě vyčurat/vykadit-Dafi na to potřebuje klid🙂a rozestupy,když s ní jsem v Brně-jedu za tatkem do Bk,tak jdu naprotu nádraží na trávník,a bud ju pustím na delším vodítku,nebo risknu a na chvilku pustím…ona by se nakrátko nevyvenčuila a v dědině nemáme chodníky a po silnici se tu jezdí dost často-blbý spoje a hodně rodin dělá na směny,

a v zimě kdy je ve 4 ráno tma a večer tam,tak se bojím jít za zahradu,takže do dědin na flexinách na rychlovenčení

a na normální venčení pak ty popruhový 5metrovky a 4 metrovky…

Dafi
Dafi 25.07.2024, 22:08:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 25.07.2024, 15:48:33

Efe-přítelova máti používá celej život flexiny,

přítel koupil mým psům flexiny taky,pak zjistil,že se to motá..

takže naše 2 chodí na 5 metrovým 2karabinovým ušitým, a dvojka rodičů na 4metrovce ušité pro ně když jdou všichni 4,s tím,že stejně aspon Žeryka pouštím

fleXiny se mě motají

ono optimální počet na vodění jsou 3

4 už zaráz jsou moc,…

já bych vlastně nikdy už vác psů než 2 nechtzěla,chodit/cvičit ze 4 zaráz je mazec,

Betty je hujer,furt se cpe cvičit,ted je skoro hluchá,nedá se s ní domluvit….

Dafi
Dafi 25.07.2024, 22:00:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 24.07.2024, 19:37:51

Nádhera,přeji hodně štěstí!!!!

Dafi
Dafi 25.07.2024, 09:50:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 25.07.2024, 09:09:21

tak na pobavení  je to dobrý😀

já,když jsem si vždy po letech pořídila štěně,tak strašněj šok pro mě😀

ono když má člověk štěně po 14,15 letech,je to skoro,jako mít ho prvně…🙂

Dafi
Dafi 24.07.2024, 23:18:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.07.2024, 12:32:25

Efe nechtě mě vedle vás místo,jdu se zahrabat taky!!!!!!

Mě stačí domácnost,psi,andulky,páce…

je fakt,že teda mám fyzicky náročnou práci+psychicky-dělám s lidmi+hmotná zodpovědnost…

a zdraví od 20 v háji-záda,ruka,kolena,ale ve 30 mi řekli,že na důchod to není…tak dobrý no…🙂

Dafi
Dafi 24.07.2024, 09:48:09 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.07.2024, 08:03:20

Pěkně to máte naplánované,Kalíšek jsme taky kdysi šli,jinak se vstáváním to máme roky nastavený s přítelem tak,že se vstane brzo ráno,jede se na výlet/vycházku,a pak s jde zase spát,nebo po obědě….

a dovči taky v 5 ráno….

Dafi
Dafi 24.07.2024, 07:25:27 xxx.xxx.136.20

o.mě se tam líbí jít na Kozel-nejkratší trasa,když chci k něčemu dojít-akorát ten štěrk po cestě je blbej☹️,ale dá se,pak od Kozlu dolů je studánka Mísa,jinak pochopitelně od Křížku-parkoviště se dá jít na Cimburk,tam jsem byla kdysi s rodiči přítele a mým rodičem-občas jsme spolu jezdily na celodenní výlety-oběd/káva a mezitím vycházka,jen teda s mým Geroškem,a pak Dafi,rodiče psy na výlety/vycházky autem nebraly…

teda vzaly 2krát-když měl tatka čerstvě Žeryka po bráchovi,takže tak nějak 2 roky mu byly,a jely jsme ještě tenkrát i s Gerem-rodiče svý psi,já Gera,tatka tenkrát čerstvě Žeryka,zděděnýho,no a na výletě Žeryk s Maxem poblinkali auto…rodič měl auto jako plechový dětátko…dost zuřil tenkrát….:/

takže pak se jezdilo jen s jedním mým psem a oni se svýma psama jeli jednou na Větrníky,jenže tam bud je bláto,nebo fučí a bláto,nebo vedro,měli vedro a Betty nechtěla jít,musela se nést….

tak pejsky nebraly

jo ještě se tam dá jít ke Koryčanské kapli,taky jsme byly,taky pěkná vycházka přes ty louky,ale to by na Betty asi bylo dost…..

tak jsme to včera nešly….  fotky.před pár lety u Koryčanské kaple

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 23.07.2024, 22:36:38 xxx.xxx.136.20

dnešní výleteček-měla jsem volný den

dnešní výleteček-na Moravanské lúky,

od parkoviště od Křížku,lesem,

Dafi nadšená,že hooodně pařezů,furt hopala z jednoho na druhý🙂

cestou tam psi rodičů(no ted už jen máti)na vodítku

cestou tam jsme viděly vyjíždku sedmi koní,tak se pejsci pokochaly,zase pro psy změna🙂

u rozcestníku jsme daly pauzu,Bettnku jsem dala na pařez,ona furt jen chodí,když je na vodítku,tak at si odpočne,cestou zpět byl i Max na volno,a byl boží hezky si cupital,dostaly piškotky několikrát po cestě,mí psi moc ne-Dafi 2 ždibce,protože dieta,a Žeryk protože nevolnosti v autě,

myslím,že psi si to moc užily,počmuchaly si,proběhli se,měly změnu,nebylo vedro,cesta měká,žádnej štěrk jak v neděli na Kozel,žádnej asfalt,

pohodička,ani moc kopce,paráda prostě

celej den do večera chrněly,Maxíkovi jsem zanesla maso až do pelíšku🙂

myslím,že jim to,že nemají ted doma paničku,že je na dovči,že jim to vynahrazujem…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 23.07.2024, 15:25:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 23.07.2024, 08:27:18

Je mi to moc líto…..☹️

takovej krásnej věk….

Dafi
Dafi 21.07.2024, 22:02:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.07.2024, 21:46:07

bože,já si to ted budu furt představovat🙂

Dafi
Dafi 21.07.2024, 22:01:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.07.2024, 21:46:07

Doron,tvl-to není na vás!!!ale,ted jste mě fakt mega dostala🙂

taky my budíme lidi v 6,40minut v lese

vy za vlahého večera ničíte romantiku🙂

bože,s těma pejskařema se všude roztrhl pytel,že?

Dafi
Dafi 21.07.2024, 21:29:08 xxx.xxx.136.20

tak dnes ráno kousek za skálou Kozel-celá 4

pod Kozlem spali lidi,o kousek dál spali i ze psem,tak jsme se kousek posunuli,a když jsme šly zpět tak nikde nikdo,

psi si počuchaly,zahorolezily…🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek