tak vidím,že tady plyšáci zabodovaly:-()
Příspěvky uživatele
Dafi
jo,su pejskař-ale tohle se jim nepovedlo-plyšová ZOO byla lepčí,nebo mořskej svět,tuleni atd.
Rudka u Kunštátu a Kunštát
no-s oblečením to mám jako vy
nebaví mě to vybírat/zkoušet,s nakupování přes net mám strach že to nebude..
psi mám od mých 10 let-a vždy jsem měla rozdělený oblečení na cvičákovské a slušno-do školy/práce…
jako dítě jsem ke psům měla věci starší/pbnošené-případně coo mě kdo dal-tady to se ti bude hodit ke psům,než bych to vyhodila dám to k tobě,na cvičák to využiješ a u psů je jedno jak to vypadá..
na vycházky a cvičák sustákový soupravy-rechle to schlo a když pršelo tak pláštěnka gumáky
gumáky jsem měla 35 let ještě měly značku svazarmu na sobě🙂
a nosila jsem je hodně,fakt mega hodně-stopy na jaře/podzim+rosa v létě…
no a pak mě pře skoro devíti lety koupil první soupravu ke psům přítel
od Ščučky-bundu zimní+gatě-ale ty jsou bez jákekoliv podšívky,jen tuhý šusták tak studí,bunda zimní je tenká,
vestu a kšiltovku,vestui nosím doted,nic jí není nosím ji hodně,kšiltovky mám už několkátý,blednou😀
věci jsou to kvalitní a vydrží jen jsou těžký-ten tvrdej šusták těžkej….
gatě už má svagrová-ztloustla jsem:-()
bundu už moc nenosím-tak 2 roky?protože jsem před rokem a půl dostala jarníčernorůžovou psí bundu-pod kterou se vleze tenká zimní bunda,takže tak ju nosím od podzimu do jara,
+mám 2 kalhoty ke psům
a výcvikovou sukni-vše od přítele
můj přítel vášnivě rád kupuje oblečení:-()
jinak mám fukční trika z klimatexu+finkční legíny,podpsenky z merina vlny
-nosím do práce vg práci,kde je zima a na druhé straně vedro-podle toho co člověk kde dělá…
+některý mikiny/trička mám z LIDLUa Z KIKU-tím kompenzuju drahý věci ke psům a do práce….
a nakupuju i v sekáči-trika,svetry,šaty,-takovej ten vše za 59kč…
boty LIDL/PENNYY a občas něco z normálního….
no-tak jste měla upřesnit kam!se měla jít vyčurat🙂
mě+ se takhle Killynka vyšurala po vycházce na hadře vedle wc-já čurala na wc a mrknu a Killy taky..
ale ona jak byla kotcová a půjčovaná,tak tam to bylo těžký ji to naučit….
Dafi a její nový zdravý pamlsky na játra a vycházka odpo v lese-našli jsme bedle a padaly žaludy,akorát listí ještě není barevný,jinak hodně odpo bylo,takže ranní cvičící vycházky,a aportovací a obíhací
no a dnes ráno mezi pole,proběhnout vyvenčit chvilku a odpoledne do lesa autem,Žeryk válel sudy a Dafi hopala po pařezech🙂
ukažte sněhule prosíím
Ano-přesně to si myslím taky,že přece socializovaný a vychovaný neznamená-nechám si všechno líbit!
Fram se zachoval naprosto k dané situaci adekvátně,
já to možná napsala dost příkře,ale stojím si za tím
i kdyby jste tam jen četla knížku a neměla tam piknikový koš,ale bagetu-tak co,pude vám žrát bagetu?Ta fenka,když se nacpala do koše….
Můžete mi kurna říct,proč by to byla VAŠE VINA???k vám přiběhne cizí pes,vrazí vám hlavu do jídla,…
ke mě přiběhnout cizí pes a vrazit mi hlavu do jídla na dece-tak za A-Dafinu trefí z hystaráku co by stropila ona-že čokl jí de žrát jídlo,a za B-ych udělala scénu já-proč nemají psa na vodítku a nechají ho takhle běhat k lidem????
Nevím,jak moc by ten Váš Framíček musel být socializovaný,aby ho tohle nezvedlo,
bože vůbec to není!!!vaše vina ani Framíka!!!!!!!!!!!!!
BOŽÍ!!Dáváte si některý na zed,nebo děláte si kalendáře??
krásné fotky jako vždy-jen k těm obojkům,jestli se můžu zeptat-to jsou polostahováky?
jinak já pelechy neperu-to tak jednou za xxx měsíců-vysávám je,ale neperu…Dafi s Žerykem mají výhodu nelínání-a ani cítit nějak nejsou,,,
jinak peru furt jak maniak,každej druhej den,a nemám sušičku,takže přes zimu furt roztaženej plnej sušák-protože věci do práce,věci ke psům-pracovní věci-v práci se kromě kalhotek převlíkám komplet a jen věci z práce jsou jedna praka-gatě/mikina/vesta/triko/druhý triko…,věci na doma,+povlečení,utěrky..a deky,furt mám všude deky…
prát ještě pelechy tak už nevím….
Doron-kamarádka měla v bytě německou dogu,pelech jednou za půl roku vyhodila a koupila novej….
na praní je to velký….její slova..
z vás umřu-jsem se málem udávila rohlíkem ted:-()
jinak-já chodím spát často vedle-přítel chrápe-pak mě v noci budí at jdu zpět,že je mu smtno-já hučím at mě nechá vyspat..
Žeryk spí v boudě-molitanové ve stejné místnosti jak my,
v posteli by nás sežral..☹️
Dafi spí v posteli..
a jako nic se nevyrovná dnešní noci-jdu spát v 10 v noci,vstávám 10 minut po půl 4 ráno-odjíždím v půl paté do práce busem
a přítel dělá v noci křížový výslech s rožlým světlem-10minut -na téma-kdo si tady tak prdl,je tady strašnej smrad,že se nedá ani spát!!!
nikdo jsme se nepřiznal-prinezny neprdí-já a Dafi🙂
a Žeryk to tajil🙂))
no-já jen k tomu,že pes by měl být taky ve smečce…
měla jsem prvního psa Kima-křížence knírače s čímsi-10kilovej ostrej skoro knírač-38 let dozadu-7 let sám jen s kočkama+9půjčovaní psy,od 3 let cvičák 2krát týdně+kamarádky ze psama,nebyl hravej,byl rvavej-do roku ho porafalo pár velkých pssů..
od jeho sedmi let jsem si půjčovala skoro 2 letou milovanou černostříbřitou kníračku+u nás i bydlela,v létě/Vánoce…
pak u nás zůstal její syn kříženec Dux co ho u nás porodila,takže se starý, 14 letým Kimem doma bydlelo štěně….
a když umřela Killy a Kim a zůstal Dux-rok a půl-do toho mě umřela máti,tak jsme se tahaly s tatkem o vodítko,kdo půjde se psem-chtěly jsme jít oba,ale ne spolu..
tak jsem si koupila Gera-Duxovi byl rok a půl-velkej temperament,aportér,
s Gerem,kterej byl klidas,flegmoš-ideálně pes do kaváren,knihoven,pohyb nemusel🙂
d Gerem si hrály,chodily ven,občas poškorpily,ale když jsem s ním každých 14 dní jezdila ze přítelem,tak byl Gerop rád,že mě má pro sebe,a když jsem se v jeho osmi letech s ním přestěhovala sem,kde měl štěně Bettynu-to je ta 15 a půl letá kříženka a starýho Bobše-11 let-za 4 měsíce umřel..
tak několik let chodil ven společně s Betty+spolu cvičily,
k tomu pak jejich štěnata-a chodilo se ven se třema psama,tak Gero byl celej život až do smrti rád,že mě má jednou měsíčně 2 dny v BK pro sebe,a byl i radši na vycházkách sám..
a to stejný Dafi-bydlí odmala s Žerykem,ale,sama se mnou je radči,i v BK,
a pořídit si k Dafi psa bych si rozmýšlela…není rací,nemusí psy,nejspokojenější je sama,
Maxe a Betty má ráda,ale nehraje si s nimi..
hrávaly si kdysi spolu jen s Žerykem….
jinak kontrola na veterině*zhoršení jater…zase..a potřeba trochu zhubnout-ze psem co extrémně rád jí a nemusí pohyb je to drama…
kontrola za 3 měsíce…
depka celoodpolední….
tak to špicááá-jak já říkám🙂
moc vám to přeju!!!!!!!!!!!!!
Sardullah-my u prvního samotnýho Čika pozorovali,jak čeká na stín ve zdi-aby se s ním mohl pusinkovat…☹️
z toho jsem byla tak psycho,že jsem řekla,že na to nemám nervy,a koupila se Ajka a po ní po roce Kuki….
pak mi bohužel ulítly…
týden jsme byly bez andulek a pak se vzala dvojice Čip+Andy-ti 2 spolu byly 5 let-do smrti Andy-pak zase přišel další-protože ten co zůstal strašně smutnil,lítal,hledaj ji a řval…
jako je fakt,že 2 andulky si hodně vystačí sami-pusinkují se,lítají spolu,tulí se…
andulku bych už nikdy-pokud nebudu hromadu hodin doma-v důchodě třeba…
tak andulku bych už samotnou nechtěla..
přece jen psa sebou vezmete ven/na návštěvu,do knihovny..třeba..
ale andulka jaksi….doma pořád…,
jinak Sofina mě přivolává mlácením misky…mydlí s miskou,dělá rachot a já dojdu-a Sofinka toho nechá a je spokojená🙂
a všichni andulky,když jsem šla z domu tak začaly nadávat,a když jsem byla v místnosti s něma tak spokojeně vrzaly zobáčky🙂
a na uvítanou dělají všichni sukýnky-tak říkám roztažení křídel-jejich-jsem rád/a,že tě vidím,dělají to,když se jim vykládá něco….
a to já vám všecko věřím,fakt jo🙂
však píšu,že proto máme každej to svoje
ráno jsem byla ze psama-po dědině a trochu cvičení-po rovině se jde-do kopce se táhne a stojí
při cvičení-veselá a akční-a při nošení hračky běhá-dom se táhne-popis Dafi
bože jak moc su zvědavá na tu veterinu-bojím se tam víc než k zubaři na gyndu dohromady….
tý jo-moje nervy na tohle🙂☹️
já jako nervák …bych zešedivěla-u přivolání vyžaduju přijítí tryskem do sekundy!!!!
ale mě baví ze psama cvičit/něco dělat-Vás ne-prost každej máme to svoje🙂
a vy jste klidas,já nervon🙂
vy by jste se zbláznila z vymýšlení programu psům-na zabavení/vyběhání-mě to nevadí
vím-že nejsem majitel pro pastevce-obdivuju vás jak je zvládáte!!!!!!
jinak-pro pobavení-šly jsme na vycházku do dědiny k pidi rybníčku v neděli-a podél ohrad dozadu,kde přítel házel Žerykovi míček-ten si ho pak hledal,Dafi obíhačky stromů,
Žeryk jak z divokejch vajec,tahal,lítal,blbl,rád,že je na delší vycházce-v sobotu jen venčící kousek od vrat a cvičící ve vjezdu….
Dafi-stojí-a stojí,a stojííí-a přítel-ona má nějakej povel?proč nejde?
a já-nemá povel,ona si dává často povely-často si dává povel čekej a stůj a dost to dodržuje…..
a přítel-no ona nemá pařezy,ju ta vycházka nebaví proto nechce jít….
no budem tahat na vycházky pařezy,at se Dafi nenudí..
P.S.-hláška-vyžaduju úpřivolání do sekundy a tryskem neznamená,že je mám:-()
no nic čeká mě veterina….tak se modlím….