Aktuálně: 3 466 inzerátů217 159 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 21.10.2024, 20:43:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.10.2024, 15:17:18

svatá pravda!!

knírač jsou hoodně psi jednoho pána-a Gero byl mega závislák,a bete mě ven jít nechtěl,

jako když jsem byla doma marod,

aDafi je ochotná k jedné vycházce denně když su marod,

a protože si s ní kromě mě nikdo nehraje/necvičí,nepřetahuje,tak je prostě bez pohybu…☹️

Dafi
Dafi 21.10.2024, 08:18:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.10.2024, 00:00:42

jo a ještě-pepřák-knírač-je sice na fotce líp vidět,a já před vycházkou češu hlavu a stříhám/upravuju ofinu at jsou občas vidět i oči,-a u některých fotek jásám-hurááá má tam oči!!!!!!!🙂

ale v reálu-vlastně ta její šedá barva je celoroční maskování-v lese,v létě,v zimě-furt jen-kde je Dafča?-a to né,že ta by zdrhala,ale je prostě blbě vidět,na podzim dávám reflexní šátek abych ju JÁ!!viděla v lese🙂

Obrázek
Dafi
Dafi 21.10.2024, 08:08:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.10.2024, 00:00:42

no-já to s tím focením psala trochu v nadsázce🙂

jakože-no tak kvůli fotkám černýho psa nechci,to asi ne🙂

taky jsem psala,že se mi líbí černí psi,i Malina,ta se mi líbí moc,a ani není celá černá-má ponožky trošku a náprsenku…

ale když ráda fotím-tak jo černí psi se fotí blbějc….

a mimochodem můj Dux byl černej….

Dafi
Dafi 18.10.2024, 10:08:30 xxx.xxx.136.20

jo,a ze štěkáím bych si hlavu nelámala,bych já musela toho mýho čokla šedýho už snad přizabit🙂

mele pantem,když se jí něco nezdá..

usměrnuju,funguju s ní,nekašlu na to,ale neberu to jako zlobení..

já taky nejsu bez chyby-furt něco zapomínám,hledám,moc mluvím,nahlas se směju,su mega často protivná..

ooo bože já mám chyb.určitě zlobím víc než Dafča a většina psů dohromady🙂

Dafi
Dafi 18.10.2024, 10:04:15 xxx.xxx.136.20
Trickyvoo:

Tak snad bude Idorek v pořádku a nebude muset na další operaci a narozkózu a není mu nic vážného. Tohle jsem zažila x krát s prvním psem, že ho jiný napadl a myslím, že se dožil 14 let jen proto, že chodil víc jak půlku života navolno, měl hodně chlupů na krku a nosil kovový obojek. Ten mu dokonce jednou jeden labradot přeskousnul a na chodníku před naším domem jsme našli kousek zubu, takže dobře mu tak. Stypík jak byl zavalitý tak se ve drtivé většině případů zachránil útěkem a mistrným kličkováním, jednou jsem mezi něj a dva psy vlítla a kopala jsem do nich, jednou mu život zachránila obří fena křížence novofundlanďana, která vystartovala na křížence pitbula. Stypík to odnesl rozpáraným bokem, šilo se bez narkózy, bylo to jen pár stehů. Když mu bylo asi 8 let, vyšla vyhláška, že u nás nesmí psi na volno a policie to dost kontrolovala a pokutovala, takže sice mi bylo našeho psa líto, když byl naprosto poslušný bez vodítka, že najednou musel na vodítko, ale nadruhou stranu výrazně ubylo bezprizorně pobíhajících psů, jejichž největší zábavou bylo pokusit se ulovit toho mého. Timík za svůj devítiletý život to nezažil ani jednou, že by ho napadl jiný pes a na Malinu, co chvíli něco cení zuby, zřejmě má stejně provokativní vzhled jako Stypík, ale naštěstí k žádnému přímému střetu nedošlo asi hlavně proto, že jsou všichni na vodítku. 

Trickyvoo-s tím obojkem,to jste mi připoměla,můj kříženec knírače-Kim byl několikrát napadnutej velkýma psama do roku,pak strašně vyjížděl na psy-máti říkala,že vyvolával rvačky a bála se s ním chodit ven,když mě bylo 13,a mu 3 roky,začala jsem s ním chodit  na cvičák po 2 letech v kynologickém kroužku-teorie+praxe,časem se tvát/vyjíždět,jsem to blbě napsala,přestal,ale vrčení mu zůstalo do smrti…

a já kdysi hodně nosila na pech kožený obojky a vodítka,Dux měl třeba celej život překrásnej černej obojek s kovovýma loveckýma psama,Gero nosil taky kožený,Dafíl má koženej cvočkovanej,jen Žeryk nosí nylonovej,ale má tlustej koužek velkj+přezku velkou+má nonstop řetízkáč..

a Kim měl ten koženej obojek s velkou přezkou,+cedulka se jménem nabitá přímo na obojku+velká přezka-prostě hodně železa na kůži silné tlusté,

no a když mi ho na cvičáku vzal do držky a nabral pod sebe velkej knírač tak si myslím,že ten obojek hodně pomohl,mít tenkej,nebo řetízkáč,tak je po Kimovi-si myslím…

přítel má radši nylonový na přezku…že se rychlejš zapínají,ale já nedám dopustit na kůži s cvočkama….prostě s něčím kovovým na tom

jinak-jo černej pes vypadá přísnější/zlej….

v hodně pohádkách mimochodem jsou černý knírači,dobrmani,rtw,dobrmani kupírovaní

není tam třeba pepřák knírač….

a to štěkání jak popisujete,

v posledních psích sportech píše Franta Šusta,mimo jiné o tom,že pes,kterej je v přeplněným městě,mteru a tak v klidu,tak jakmile je někde osamělej,nebo divnej člověk-protéza,divnej pohyb a tak,tak už si to hlídá a tak,pochází to z dřívějších dob,kdy se museli hlídat vybočující věci-a máme to i my lidi….

jak je něco divný/zvláštní tak si toho všimnem..

s puntíkatým šátkem je to mega dobrej nála!!!jsou přece i obojky se šátekem!!!

jinak mě se Malina líbí,mě se líbí černí NO,černej knírač-ALE,NEJSU VEŘEJNOST SU MILOVNÍK SPSŮ A KYNOLOG A ZA DRUHÉ-BYCH TUHLE BARVU U PSA NECHTĚLA-KVŮLI FOCENÍ😀

ovčáka vlkošedýho,a knírače pepřáka,nebo černostříbřitýho..

ale na NO nemám fyzicky/zdravotně a u kníračů mě ničí-záda/zápěstí-trimování

tak se mi na výcvik líbí mudi a šiperky-oboje je černá barva😀😀😀

na fotce Kim

Obrázek
Dafi
Dafi 15.10.2024, 06:29:25 xxx.xxx.136.20

v pátek ráno-stojím máti na zastávce-mám mezisměnu-3 psy za sebou měly krátkou vycházku

a máti-Mirka našla 3!!!!!!praváky!!!

já-no boží-všichni nachází plný koše!!

a já najdu-3 praváky!

no tak jsem vysvětlila,že chodím nenáoadně s taškou plátěnou,kdybych nic nenašla tak jdu vlastně ven ze psama,že,a není to tak trapný,jak když pudu s prázdným košíkem🙂

Aluško-vy máte teda smůlu s Idorkem-chudinka☹️

ty baby,to jo hrůza,nakopat jim zadek……☹️☹️

Dafi
Dafi 13.10.2024, 20:40:52 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 12.10.2024, 18:02:06

bože,četla jsem*máma se rozdováděla….

a nebavím se s vá,a a nebavím,né,ne,ne..?-)

takovýhle krásný fotky mochomůrek!!! a já chudáček malý nic!!☹️🙂🙂

Dafi
Dafi 11.10.2024, 19:29:20 xxx.xxx.136.20
Dafi:

já když budu psát sama za sebe-co baví mě

tak nemám ráda furt stejný trasy,to mě bavilo v BK,že tam se to dalo střídat….

jako tady jsem xxx krát psala,že jsou zde stejný trasy-do dědiny-po silnici navrch,pak h hájence-k lípě-za zahradama-polnačka,tam se pak dá jít dál do lesa-nebo se udělá okruh-lípa-hájenka,a pak se dá jít  ke křížku-taky mezi polama a k rybníčku dědinou,

od něj dál podél ohrad a zpět,všecky ty trasy se dají jít dál-od háíjenky -lípy-do lesa,kde bud pidi okruh,nebo velkej-a to už je zase s kopce do kopce,

od křížku dál polama až do další dědiny,obcházet různě velký pole-a zase-s kopce do kopce víckrát,

no a po hlavní silnici navrch a dolů polnačkou a do Bučovic..

dřív,když jsme neměly auto jsme chodily,když byl čas ty velký okruhy,ale ted,když je auto-tak se snažíme vyjet občas autem,

a tím pádem už nechodíme ty velký okruhy,kde je to jen z kopce dokopce,ale bud ty 4 kratší trasy-vě+tšinou spojené ze cvičením/hraním,nebo se vyjede kousek někam autem,taky třeba kousek-ale jsme jinde🙂

-no nebavilo by mě pořád chodit jen na vycházky,ale taky pořád jen cvičit,tak se snažím to střídat

a je fakt že přivolávačky,obíhačky už považuju za takový-jak někdo házení míčkem-aby se pes proběhl,tak já tak mám přivolání+ty obíhačky něčeho..

za cvičení považuji úseky poslušnosti,a tanečních cviků+pachový aportovací cviky,

a co mě ještě roky fakt ukrutně nebavilo,ale musela jsem si bohužel:-/ zbyknout

strašně mě nebavilo chodit sama ven ze psama,jasně,že jsem chodila,ale…

v BK jsem byla zvyklá chodit roky několikrát týdně ven s kamarádkama ze psama-psi se proběhly,měly společnost,my jsme pokecaly…

tak to mě tady chybělo děsně moc..☹️

to jsem si zvykala hromadu let…

občas jdu ven s kamarádkou s basenžíkem,ale toho se Dafi příšerně bojí,tak chodím jen s Žerykem,a už musím chodit na 2 krát,tak je to blbý,když su utahaná…

proto si beru Dafi do BK,že aspon jednu vycházku jdu s tatkem,nebo kamarádkou,

sice bych mohla chodit ven s máti přítele,ale…s její výchovy/nevýchovy mě bere čert a kromě toho,já chodím hoodně rychle,ona pořád zastavuje a chodí pomalu,a mě s tohodle strašně bolí záda-já musím bud jít a rychle,nebo ležet/sedět….

ale jít pomalu a každou chvíli stát je na mě mor…

náročný už asi půl roku u nás je,že jak umřel skorotchán tak se přítel snaží veškerý náš volný čas trávit s máti….

takže ji berem na výlety,občas s ní jdu na vycházku,hodně času se tráví u ní,nebo s ní -na terase/v obýváku….,

přítel to pak zabije dotazem,proč spolu nechodíme denně ven….

no občas musím být i sama….

-jo sama za sebe,tím jsem myslela,co baví mě,psům je to až na Dafinu jedno,Dafi nemusí větší a stejný vycházky….

Dafi
Dafi 11.10.2024, 19:28:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 10.10.2024, 23:58:46

já když budu psát sama za sebe-co baví mě

tak nemám ráda furt stejný trasy,to mě bavilo v BK,že tam se to dalo střídat….

jako tady jsem xxx krát psala,že jsou zde stejný trasy-do dědiny-po silnici navrch,pak h hájence-k lípě-za zahradama-polnačka,tam se pak dá jít dál do lesa-nebo se udělá okruh-lípa-hájenka,a pak se dá jít  ke křížku-taky mezi polama a k rybníčku dědinou,

od něj dál podél ohrad a zpět,všecky ty trasy se dají jít dál-od háíjenky -lípy-do lesa,kde bud pidi okruh,nebo velkej-a to už je zase s kopce do kopce,

od křížku dál polama až do další dědiny,obcházet různě velký pole-a zase-s kopce do kopce víckrát,

no a po hlavní silnici navrch a dolů polnačkou a do Bučovic..

dřív,když jsme neměly auto jsme chodily,když byl čas ty velký okruhy,ale ted,když je auto-tak se snažíme vyjet občas autem,

a tím pádem už nechodíme ty velký okruhy,kde je to jen z kopce dokopce,ale bud ty 4 kratší trasy-vě+tšinou spojené ze cvičením/hraním,nebo se vyjede kousek někam autem,taky třeba kousek-ale jsme jinde🙂

-no nebavilo by mě pořád chodit jen na vycházky,ale taky pořád jen cvičit,tak se snažím to střídat

a je fakt že přivolávačky,obíhačky už považuju za takový-jak někdo házení míčkem-aby se pes proběhl,tak já tak mám přivolání+ty obíhačky něčeho..

za cvičení považuji úseky poslušnosti,a tanečních cviků+pachový aportovací cviky,

a co mě ještě roky fakt ukrutně nebavilo,ale musela jsem si bohužel:-/ zbyknout

strašně mě nebavilo chodit sama ven ze psama,jasně,že jsem chodila,ale…

v BK jsem byla zvyklá chodit roky několikrát týdně ven s kamarádkama ze psama-psi se proběhly,měly společnost,my jsme pokecaly…

tak to mě tady chybělo děsně moc..☹️

to jsem si zvykala hromadu let…

občas jdu ven s kamarádkou s basenžíkem,ale toho se Dafi příšerně bojí,tak chodím jen s Žerykem,a už musím chodit na 2 krát,tak je to blbý,když su utahaná…

proto si beru Dafi do BK,že aspon jednu vycházku jdu s tatkem,nebo kamarádkou,

sice bych mohla chodit ven s máti přítele,ale…s její výchovy/nevýchovy mě bere čert a kromě toho,já chodím hoodně rychle,ona pořád zastavuje a chodí pomalu,a mě s tohodle strašně bolí záda-já musím bud jít a rychle,nebo ležet/sedět….

ale jít pomalu a každou chvíli stát je na mě mor…

náročný už asi půl roku u nás je,že jak umřel skorotchán tak se přítel snaží veškerý náš volný čas trávit s máti….

takže ji berem na výlety,občas s ní jdu na vycházku,hodně času se tráví u ní,nebo s ní -na terase/v obýváku….,

přítel to pak zabije dotazem,proč spolu nechodíme denně ven….

no občas musím být i sama….

Dafi
Dafi 10.10.2024, 12:59:53 xxx.xxx.136.20

dnešní delší vycházka v lese-3 praváci,nějakej klouzek,a kozák,Dafča naštvaná,že musí napřed do kopce-k hájence,pak v lese po meněím okruhu zase z kopce a zpátky…furt se táhla,někde stála,je to prostě chudák,kterej musí chodit na vycházky,když jí to neba…tak jí říkám-hele nevymrčuj si,není zima,je sucho,hezky a musíš hubnout!!

aspon Žeryk se proběhl a álel sudy,

doma učesat,dát zdravý sušenky,Žerykovi křupky od kuřete,a už to tady chrní…

mě čeká zubař….,

jinak do včera to byly klasický venčící/cvičící vycházky s aporzkama a obíháním,před vratama na náměstíčku-louka s kapličkou,keřama a lípou jsem ji nutila obíhat kapličku,kulatý velký keř a stromy v dálce….,

do práce na odpo a pěšky,+lícu v práci,tak se  nemůžu pouštět do velkých vycházek🙂

před prací….

dnes volno-bolavá kyčel,a koleno,ale už jsem potřebovala vypadnout dál než za humna….

tak proběhání denně zajištěno🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 08.10.2024, 09:17:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 08.10.2024, 02:42:06

ano Vyškov,den předtím jsme byly s máti a všema 4 psama kolem lesa,teda v lese,ale afaltka,a Dafi po 5 vteřinách strašně mokrý nohy,Žeryk taky,ale ty její nohy to úplně nacucávají a dlouho drží,jak má takový vatovitý chloupky na nožkách,no a šly jsme v mroholení a mlze víc jak hodinu,já protivná,protože Dafině byla kosa,třepala se jak prase,a já nervy,že to omarodí,a pořád jsem chodila rychle dopředu a zase pak stála,protože,se muselo čekat na máti,která chodí strašně pomalu a furt stojí,takže jsem byla vzteklá,protože to nebylo počasí na to jít s choulostivou Dafi na dýl ven,nebo jo,ale jít rychle a nezastavovat…

doma se nemohla za živýho boha zařát,vyfénovaná se třepala zakrytá….

ona to tak má,jak má mokrý nohy,tak je jí pak děsná zima,

no takže jsme šly v neděli ve Vyškově a já,je ZOO,jdem tam,bylo tam málo lidí,v sezoně bych tam nešla,je to tam malý,psi měly změnu,prošly se a bylo to v suchu

původně jsme teda šly jinam,na tohle jsme narazily náhodou…

Dafi
Dafi 08.10.2024, 09:11:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.10.2024, 08:14:37

no ty poháry jsou Duxíčka,kříženec,a 3 jsou Gera-malý knírač

a Duxík je ten na fotce

něco z toho jsou za nejčlena cvičáku-tam se započítavaly brigády,úspěchy ze psem+docházka-vyžadovaly jsme aspon přes 60 procent docházky-nebo nevím jak přesně už-prostě to vycházelo aspon na 2 týdny měsíčně,s tím,že to bude asi?znít jako divně,ale ty lidi co splnily tu docházku,tak ty jednak udělaly většinou pak i ZOP,ZZO,

prostě nějaký 2 poslušnostní základní zkoušky,a jednak ti psy fakt něco uměly-chodily jsme i do města,takže i socializace ve městě,u silnice a tak,necvičily jsme jen na cvičáku…

protože byla dost velká sleva u poplatků,tak nám šlo o to,aby ti psi za ty peníze něco uměly,aby to nebylo-ukážu se na cvičáku jednou za rok,jen abych měl slevu…

a taky krmě kurzu štěnat-10lekcí,tak my výcvikáři jsme to dělaly celej rok zdarma,takže ty zkoušky byly pro nás výcvikáře taková jediná odměna za hodiny práce v jakýmkoliv počasí….

ted už to mají roky jinak,

ale za mě to bylo takhle….

každej týden jsem byla na cvičáku v neděli,omlouvala mě nemoc má nebo psa a hárání feny,

jako omezovalo to i soukromej život🙂

ale tankrát jsem to tak měla,z víkendu s přítelem jsem trávila půl dne na cvičáku,

závody,zkoušky,brigády,na brigády chodil se mnou na závodymě vozil….

Dafi
Dafi 02.10.2024, 20:35:35 xxx.xxx.136.20

tak já taky vím,proč mě to Dafi dělá-nemá ráda vycházky furt stejný-ale bohužel xxkrát jsem tu psala-všechny vycházky u nás začínají-4 trasami-k ryvníčku-do dědiny-a pak se dá jít dál,k lípě/ k hájence-obojí kopec-a pak se to dá spojit jako okruh nebo jít na velkou vycházku-dál….

směr ke křížku  mezi polama-zase-bud ke křížku a zpět mezi polama a prodloužím cvičeníím/hraním,nebo velký okru od křížku dál….

no a poslední prostě hlavní silnice z dědiny do města…-ale to moc nechodíme-nejsou chodníky,za to moc aut…

-ju baví krátký cvičící vycházky,případně mimo dědinu,jiný trasy,a lesy plný pařezů…

-jenže nemůžem denně jezdit někam autem,

-musí se trochu projít-občas…🙂

-v dešti jdem chvilku a cvičíme v zastřešenýým vjezdu,ve vedrech chodíme bbrzo-a když je na ni mega vedro i ve městě na vodítku si ehne pod keř a dál nejde-udělala nám to 2 krát na výletě-tropy nebyly….

vlastně Dafině by vyhovovalo-vyčurat/vykakat-pocvičit a dom

jak někteří kritizují systém-kotec/cvičák…

tak Dafina by asi byla spokojená v něčem jako-bud kousek od domu-10 minut a cvičit a hrát si a dom-a nebo výlety….

jenže mám i druhýho psa,ten normálně jít chce,vycházky si užívá….

takže občas jdu s každým zvlášt a často holt část vycházky se Dafča táhne 5 metrů za náma-nebaví to mě ani ji….,ale jak se dojde někam-kde bud se cvičí-tak je to hurááá pes

a nebo-ke křížku se táhne-zpět valí cvalem…..

Dafi
Dafi 02.10.2024, 15:37:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 02.10.2024, 13:27:17

no já to chápu-ale dotaz stejnej-zastaví se a nepohne-a co ted???

nebo když to udělá jak ten bulík-rozpleskne se na zemí-tak co potom?

jako mě to psi taky nikdy neudělaly,ale….

Dafi
Dafi 01.10.2024, 16:41:33 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.10.2024, 16:14:52

připoměla jste mi kamarádku s basendžim-ten je schopnej se zastavit uprostřed křižovatky a nejít…musí být odnešen….🙂

Dafi
Dafi 01.10.2024, 13:43:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.10.2024, 12:08:56

ted nerýpu,ale co kdyby vážně nechtěla jít,vy musela do práce,nebo někam a doma nikdo…

mě by to zajímalo,protože mě občas stávkuje Dafina,a je odtažena-kousek-pár cm-a ne po břiše🙂

ale nemá 50 kilo,že….