Aktuálně: 3 731 inzerátů210 847 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 19.08.2024, 14:04:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2024, 10:11:16

ne,ne,ne,nechcíííííí

nechcíí pracovat,nechcííí lopatu!!

nesnáším melouny v akci,nanuky v akci a drzý lidi….co srovnávají koloběžku s s vozíčkářem…..

ale,byly jsme v lomu a hladila jsem si solílky,heč!!!!!

Dafi
Dafi 19.08.2024, 07:40:06 xxx.xxx.136.20

Impact-prosím,kde jsou ty šutry?????nutně potřebuju někam k šutrům….

Dafi
Dafi 15.08.2024, 08:08:49 xxx.xxx.136.20

-no u nás se taky říká děcka,nebo děti…

když jsme kupovaly šéfovi na rozloučenou dárky-vykaly jsme si s ním-ted na jaře to bylo-on přes 30 let-my 3 podřízení-30,48,a 62 let-tak on-tto jste děcka nemusely🙂

byl moc fajn,když odcházel,tak jsme to obrečely i kolega….,

já třeba říkám-děti/kolegové/děti…

i obecně mimo tuhle práci se to používá…

Dafi
Dafi 13.08.2024, 16:16:58 xxx.xxx.136.20

u nás je to u této 2 fuk-jsou v klidu doma,at jdu kam jdu,

ale u minulýho knírače to problém tady byl-když jsme nebyly doma tak štěkal….,

jsem si dnes při odjezdu do města vzpoměla na Zrzavcovou,která na učení samoty mimo jiné,furt chodit  dveřma sem,tam,různě s nima procházet,vracet se,takže pes ani nestíhá registrovat,jestli se páneček vrací,odchází,nebo co dělá🙂

píšu mimo jiné.ona tam toho popisuje víc,ale já si na tohle procházení vzpoměla dnes,protože jedu do města,hrozně se mě nechce,ale holt nemůžu chodit jen do práce,a ze psama a knihovna a BK,musím občas i do města…..

tak se ukecám,vypakuju se s obvyklým komentářem-kam jdu kdy přijdu…

a jak su sklerotická tak se několikrá vracím,divže i bus neujede….,pro mobil,pro šátek,a ještě pro cosi…

prostě to co mimo jiné dělá Zrzavcová jako nácvik samoty je u mě každodenní -skoro-realita,

někam jdu a pak se vracím pro něco….

jinak-vy jste psala o tom,že jste večer doma,tak vás nenapadne to nacvičovat,že doma nebudete…

mám to vlastně taky tak…95procent času ze psem,vlastně málokdy jdu někam bez něj-Gera jsem si brávala i ke kamarádce+do knihovny,…..

akorát-já chodím na 3 směny-ranní-5-14,,

mezisměny-9-17,30

a odpolední-12,30-22,30

s tím,že v jednom týdnu můžu mít všechny tyto směnny a dělám o víkendech i a v týdnu su doma-tak na střídačku…

přítel jen ranní-po-pá

takže jsou zvyklý,že v kteroukoliv dobu můžou být doma zhruba 10 hodin sami….-na dvůr pouští máti,případně mají přes léto otevřený dveře….

a tím,že máme různě směny,tak zase jsou málokdy sami doma…

protože já jsem doma v týdnu,on o víkendu…,takže na to mít psa vlastně ideální-často máme protisměny,já su v týdnu doma 2 dny,

přítel je doma o víkendu…

no a pak se člověku stane že je přítel skoro 2 měsíce v nemocnici….

-prostě-tuhle dvojici mě střídání směn+sklerotičnost dost naučilo aby byly sami v klidu,ale u Gera ta, ta separačka byla-protože mimo práce všude se mnou,

tím,že byl hodnej+nelínal,tak nikde nikomu nevadil….

jo separačka se u něj zjevila až zde po přestěhování-v BK ne-ještě-první má dvojice psů byla zyklá na ranní-ale jak jsem začala mít směny,odpolední ve fabrice-tak to dlouho nepobíraly…-přece do práce se chodí dopo a ne až odpo??

vlastně by toho člověk musel nacvičovat u toho psa hodně,protože co kdyby-jiný směny…

budu chtít jít večer někam bez psa,když skoro nikde nikdy nechodím…..

Dafi
Dafi 11.08.2024, 21:29:00 xxx.xxx.136.20

tak odpoledne vyjíždka k vodě,jinej rybník,ten,co je clkem-autem -blízko,tak má už sinice,a celkově je takovej špinavej….

tak jsme to skusily jinde,taky autem-čistej,hezkej rybník,akorát dost i špičatých šutrů….ale jo,psi si zaplavaly,od auta teda kus polnačkou,ale tak se prošly,vyvenčily,tak dobrý,akorát je blbý,že je to dál,a i ta polnačka by teda mohla být kratší….

Obrázek
Dafi
Dafi 11.08.2024, 15:01:34 xxx.xxx.136.20

pán s malinou neviděl toho briarda loni na CACITU…

pán toho asi hodně ještě neviděl..

ano trenér má svým způsobem pravdu v tom,že pes který bude mít hodně zábavy,soužití,tak ho asi?to cvičení zas nebude tak moc bavit-pokud nebude raplík jak mí psi-nejen mí psi-prostě takovej ten-chcu aportovááát,chcu cvičíít,cxhcu kousáát-chcu furt něco dělat-ted,hned,večer/ráno/v noci a pořád…

-možná bych to srovnala mou půjčovanou dobrmankou a s půjčovaným kníračem-nemyslím mou milovanou Killynku,

myslím dobrmanku-mega tlustou+knírače-oboje jsem měla jen-3 krát týdně vycházka,u knírače cvičák,.vycvičit/vychovat

oba tihle posi měly 24/7 kolem, sebe pánečky+vycházky,takže to,že je bere ven někdo cizí bylo na ně tak jaksi nad plán….

+oni to v sobě neměly…..

ale prostě-taky by se mi s nimi cvičilo líp,kdyby neměly 100procentní péči a přítomnost majitelů 24/7….

vlastně vůbec neviděly důvod,proč jít ven z domu od páníčku s někým cizím???

tím nechci říct,že se o ně měly starat mín,nebo hůř….

jen,že ,jsem je jako venčitel,cvičitel tankovala mín,než kdyby měly mín vycházek a vyžití….

takže trošku asi vím,jak to myslel….

ale i tak…

pes kterej je takovej pohodář jak váš a třeba moje Dafča/Gero….,tak takovej pes je o hodně lepší do rodiny a života..

ano nedotáhne vám  třeba dom hromady pohárů….protože mu třeba bude chybět těch pár bodíků…..

ale bude s ním klidnější život

a nakonec s ním můžete i tak skládat zkoušky/závody…a uvidíte….

však je ještě pořád mladej…

já se přiznám,že pro mě ty poháry a medaile byly důležitý….

nebudu tady kecat,že ne….

lhala bych vám i sobě….

tím,že jsem měla sebevědomí pod zemí 100km….

dítě co mu ve škole nejde tělák-tím myslím fakt nejde-4 z těláku na výzo..i na učnáku…

výtvarka mi taky nešla,z hudebky taky hrozný známky,děcka na ulici se mnou nechtěly hrát kolektivní míčové hry,že jim to kazím,to stejný v těláku na škole,

+šikana/základka/učnák….

vzhled taky nic moc….ehmm-přezdívka..zrůda..nebyla úplně lichotka….

tak ano přiznám,se,že za ty poháry a medaile byt za nějaký ty ZOP,ZPU1 jsem vděčná-protože mě to dalo na pár let pocit,že teda nejsu úplně neschopná a k ničemu,že aspon něco umím….takže jo mě to trochu zvedlo mý zašlapný sebevědomí…..

kromě toho mě bavilo cvičit,dělat zkoušky,závody,cvičily jsme s partou kamarádek,a fakt mě to dost bavilo,jezdily jsme společně na závody,zkoušky,vlakem,busem….

byly jsme parta..

a i když s touhle dvojicí psů cvičím jen doma,a pořád mě to baví,přiznám ,se,že někdy bych si nějakou zkoušku střihla😀

ale prý to už nebývá na cvičácích jak před 15 lety,kdy jsem chodila já,…..tak nevím….,

rozhodně je fajn,že budete cvičit dál!!!!!!!!

Dafi
Dafi 11.08.2024, 12:46:16 xxx.xxx.136.20

takhle-mě se někdo smát,tak mě by to přišlo líto…

jsem celkem cíta,na to,když se někdo směje mým psům…

jelikož u nás díky povaze Gera-14let-knírač taková buchtička,flegmoš pohodář-tak byl ve srovnáním s hyperaktivním,furt-chcuněcodělattedhnedikamžitě-náruživým aportérem,obranářem a turistem křížencem Duxíkem-tak Gerovi se tak nějak často smál tatínek-jakože,Duxík ten šikovnej,chytrej,co rád plave,vše ho baví,vše mu jde a má ty poháry a medaile a Gero línej blbeček-s pohledu tatky ve srovnání s Duxem

a ted to stejný Dafi/Žeryk…

jdem k vodě-Žeryk tam vlítne,plave,nosí hračku,není možný ho dostat z vody,plave daleka a je úplně jak v rauši

chytnem,vytáhnem,uvážem a hodím račku Dafi-jde tam po hodinovým přemlouvání,hračku 2 krát donese-obojí tak 8 metrů a je spokojená a já taky a můj tatka??

jééé,tu už tam nedostaneš-když tam Dafi ukecávám..

jééé té se nechce,to Žeryk už by valil/Duxík/,

jéé,to Žeryk/Duxík/ten je šikovnější!!!

atd.-vždycky jsem měla a mám chut tatkovi vynadat,že je každej jinej at nesrovnává!!!

u pána s malinou bych se neudržela!!!a nadala bych mu……prominte…

mýmu psovi se nikdo smát nebude….

Dafi
Dafi 11.08.2024, 11:14:59 xxx.xxx.136.20

Doron-no jsem zvědavá,co vám na tohle napíše PH,

za mě-jestli to ten výcvikář myslel tak,že by měl mít Fram režim jako kotec/výcvik/vozík…

nebo mín rodinnýho života?nebo jako jak?

no tak není jak malina a ovčáci,

tak je jak briard a možná je to hlavně jako Framík-bezvadnej rodinnej Framík

ale za mě nevidím důvod,proč s ním dál necvičit……

Dafi
Dafi 11.08.2024, 09:19:22 xxx.xxx.136.20

tak jsem si vzpoměla na slova paničky od Killiána v článku ve Psích sportech-v obřím článku,o tom,že od cvičení malých psů bolí záda…

to jedna z nevýhod mít malýho psa🙂

dnes že půjdu ze psama na větší vycházku-Dafi že nejde,tak vezmu Betty s Žerykem,vyvenčím je,vrátím Bettynu a jdu s Žerykem a Dafi směr mezi polama ke křížku-po pravé ruce jsou keře,dlouho stín,tráva vyšší mokrá,psi v chládku,zamokření,

tak jsme začátek vycházky s Dafi šli u nohy pak na volno už svižným rychlým krokem,at se jednou za den proběhnou,takže od křížku podél lesa pak z kopečka,do kopečka a podél křížku a dom

tam pocvičit s Maxíkem,Dafi obíhačky stromů,pohrát si s Žerykem,utřít nohy a už se asi nenarovnám….🙂

bože,já těm škvrnatům přidělám na nožičky malý chůdičky,budou chodit na chůdách,aby se nemusela zohýbat…..🙂první fotka-co dělá Dafi ze všeho nejradši kromě skákání po pařezech-vydrží se hodiny chovat a tulit🙂

druhá fotka-to má taky ráda-kartáčování dřevěným kulatým kartáčem,kterej mám už přes 30let,ráda si ho i nosí za poutko🙂

takže kartáčem Dafinku,furminátorem Norinku-ta už půl roku není…

náš babinec-taky vzpomínka-Norinka,Dafi,Bettynka

a citát z deníku v Moravském krasu

Yoda a jeho ksichtíček nemá chybu!!pes jak do hororu🙂

Dublinbarzoj-gratuluji k úspěchu a prosím vás,to nemyslíte vážně,že to krásný stvoření se jmenuje Satan,že ne?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 10.08.2024, 22:36:12 xxx.xxx.136.20

mě fascinuje mimo jiné podoba pána i psa-oba jsou si podobní🙂

a jinak já jako kníračkář mám radost!!!!

Dafi
Dafi 09.08.2024, 23:28:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 29.07.2024, 19:29:11

paráda!!!!!!!!!!

Dafi
Dafi 09.08.2024, 22:34:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.08.2024, 13:24:27

ježíš-omlouvám,se,to mi nedošlo…☹️

aa děkuju!!!!

Dafi
Dafi 09.08.2024, 11:34:19 xxx.xxx.136.20

NÁŠ MILOVANEJ,ÚSPĚŠNEJ PAPILONEK JE VE PSÍCH SPORTECH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MILOVANEJ A OBDIVOVANEJ NÁMI ČTENÁŘSTVEM!!!!!!!

Dafi
Dafi 09.08.2024, 10:18:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.08.2024, 07:40:57

No vidíte,kousek od nás je sdružení PIAFA Vyškov,tak jsem tam volala,že bych si zaplatila tu hyporehabilitaci,ale bohžel to dělají jen u dětí,dospělý ne….☹️

prý mají moc zájemců…což věřím….

Dafi
Dafi 08.08.2024, 19:31:06 xxx.xxx.136.20

Tak ještě ke koním-mě se prostě líbí-krásný ušlechtilý zvířata+mě voní+mě pohled na ně uklidnuje-stát a pozorovat pasoucí se koně….

ano mám z nich respekt-když si představím,že je pode mnou hora svalů,co když si vzpomene může vzít roha..

jo a ještě…jako nevadil by mě na ježdění menší koník…

když jsem kdysi jela na Ulitě tu krásnou půlhodinku,takovej ten flekatej westernovej koník,tak ten byl menší,než duhej co na něm jela ta slečna,a to byl taky dost příjemnej fak🙂

si vymrčuju,že🙂☹️

jak nemusím moc výšky tak sedět na nějakým vysokým koníkovi pro mě není moc fajn…musím ofotit na přítelův telefon tu fotku s těma koníkama….,

tak ofocený-tak snad je trošku vidět,že ten flekatej koník je menší🙂trochu menší…

no prostě by mě ke štěstí stačilo,občas se chvilku svézt na koníkovi.

nebo se učit-s tím,že by to bylo jednou za čas….

klidně i s čištěním a se vším okolo..

i když popravdě,si nedokážu představit hodit na toho koně to těžký westernový sedlo🙂

jinak-Efe-děkuji za nabídku,asi k vám do tématu,k vám ke konákům myslím,napíšu,

ale popravdě-já se strašně stydím….

ono jsou většinou kolem těch koní mladý holky,nebo ne?

si trochu připadám,jakože,si na starší kolena chci plnit sny z mládí-aspon občas,trošku

což je teda mimochodem pravda,že…

jako sem se styděla to taky napsat,ale říkala jsem si,že tady mě už trošilinku znáte…..

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 06.08.2024, 10:14:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.08.2024, 09:40:19

jo,jo..tak nějak..

i když já nikdy koně nechtěla..já chtěla vždy oslíka,vždycky mě přišly takový udřený…

už od mala jsem byla na Solílky-jak jsem jim říkala🙂

a oslíčky i sbírám….

Dafi
Dafi 06.08.2024, 09:21:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 06.08.2024, 08:36:36

Efe-no,jestli není pozdě už…

jako kamoška mě už lákala na vyjíždku,ale já si právě netroufnu sednout na koně a jet….bez doprovodu..

takže bych radši s tím trenérem…

jinak,mě se třeba líbilo v Hořicích-kousek nad Blanskem-tam mají westwrnový koně,

a léta si tam člověk mohl pravidelně jezdit,ale nebraly to jednou za čas přijedu-zaplatím-pojedu

muselo to být pravidelně…

no a ted,že už koně nepůjčují na vyjíždky,ani nebudou půjčovat a le půlhodiny vodění krokem v terénu-a když to napíšu fakt pro vás konáky zde ftipně-mě by stačilo,kdy mě někdo vedl,byla bychklidnější,půlhodina taky-takže idelální pro mě osobu-chci se svézt,ale neumím to a trochu se bojím….

jenže všude jsou jen dlouhý vyjíždky,že se to musí umět….

a vyloženě vozí jen děti…..

tohle a těch Hořicích jsem viděla prvně…

no prostě za mě-byla jsem ráda,že to v neděli tak vyšlo,a chtěla jsem ze zajímavosti vidět názor vás konáků🙂

jinak jedna z mých nejoblíbenějších knížek o koních je Divka v sedle….🙂

tu jsem četla snad stokrát🙂

Dafi
Dafi 06.08.2024, 07:37:43 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 05.08.2024, 23:09:03

no,já to mám s Dafi to stejný…vedra prostě nééé

s ní by se dala letní dovča strávit v Moravskýým krasu…

a co se každý rok snažíme,ale jak se jede jinam a jsou tropy,tak zůstává doma…a vycházky brzo ráno a večer a krátký..

rybník plavací už je hnusnej tak i s plaváním je konec…..☹️

a tady potoky,říčky,nikde nic…

je to ude v létě dost na nic….☹️

Dafi
Dafi 06.08.2024, 07:34:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 05.08.2024, 23:06:41

Doron-tak královna Alžběta byla přírodní úkaz v tom dobrým slova smyslu

a taky jezdila odmala..🙂

já to spíš myslela tak,jestli si nemám zajít chut,jestli není pozdě…

a stejně by to nebylo ani pravidelně,ani často…..

stačila mě včerejší odpo-tahání těžkých věcí+chůze,sezení…a upadnou mi záda a nevím co ještě….🙂