blbne mě klávesnixce-ale holky-já su sdo toho koně táák zabouxchláááááááá
Příspěvky uživatele
Dafi
tak včerejší venčení k rybníčku,posdél ohrasd,xcvičení a zpět sdědsinou,
odpo celá čtverka-na výletík k rybníčku*20minutovka🙂
Betty táhne na 16 už!
a dsnes něxco na uklidnění-příteli jsem ve 2 ráno volala sanitku-záda….
od té doby nespala,
pak uklidit…a pak ze psama k rybníčku,poxcvičit,a jít se mrknout na koníky,a majitel-at si vyčistím Dárečka!!tak jsem vyčistila jsem vyčistila hnědáčka krásnýho-mezitím si za pejskama xchosdily prasátka a kozičky,já pamlskovala,za to,že kousek osde mě stojí a pak jsem ěšla nasděšeně sdom-pejsky jsem jeěště vyběhala s míčkem a obíhačkama
já chcu solílka..
od 5 let chcu solílka..
sbírám solílky,prvně v životě jsem jela na solílkovi-v cirkuse-já vím…☹️☹️☹️
když vidím solílka chcu ho mazlit….
mám plyšový solílky
na koních chci jezdit,solílka chci vlastnit….
nikdy jsem nechtěla koně
ale oslíka,vždy se mi zdály přehlížený a udřený….
tak dnes po ranní vycházka ke křížku a zpět a cvičení na zahradě-s Žerykem odložení v leže,s přivoláním,kroky a učení kladiny-takže pamlsky,držení za tělo,za obojek a sedni/lehni/vstan na kladině-video máme-naštěstí,to jak se mě snažil před 3 dny sežrat bych nikam nedávala🙂-stydící smajlí…..
a Dafi-ta kladinu mega moc miluje furt na ni leze a furt z ní padá-dostane padáček a bude to!!
takže ta kroky,a na kladině sedni/lehni/vstan,a packy….
Žerykovi se tam děsně pletla,ale aspon je vidět,že chce taky cvičit….🙂
no,já chodím zvlášt,když Dafča stávkuje,nebo,když dojedu z BK,tak jdu zvlášt s ním,
ale taky nejčastěj chodím s oběma,to je jasný,nemám na to energii,ani chut..
čas bych i měla,ale nemám sil….
jo,oni to mají rádi zvlášt,ale já ž na to nemám pak energii..
jako já jsem nikdy nedělala to,že když jdu zvlášt,tak že by měly oba stejně velkou vycházku-ted pudu na hodinu s tím a pak hodinu s tím druhým..
tak to nikdy…
vždycky,když jsem to dělila-tak jedn měl normální vycházku,a druhej šel na krátkou cvičící,kdy ale se hoodně cvičí+běhá,něco nosí
nebo oba šly třeba na půlku své vycházky…
třeba dnes-já na sobě gatě na venčení-Dafi vycházka,Dafi vycházka…
nic-tvl Dafino neštvi mě!!dem ven!!nic..
tak zase pudu jak blb s každým zvlášt???-no tak díík..
a jdu s Žerykem-extra..
takže mezi pole,ke křížku a zpět,on si počuchal,válel se v trávě,v blátě,já pak před bránou zahrady na cestičce s ním pocvičila,a pak pocvičila ještě s Betty a Maxem,mezitím jsem házela Žerykovi míček..
a pak jsem šla s Dafi-ale jen kousek od baráku k zahradám,na pidi plácku pocvičit cviky z tance a poslušnosti,a zaházet kousek míček,
před barákem oběhnout stromek,keř a dom-takže ona šla kousek,a chvilku,ale byla spokojená,nadšeně ven,nadšeně cvičila,vocásek se vrtěl,dělala blbiny…kdežto s Žerykem,by se táhla….
no ted v baráku bordel,já bych měla cvičit-a nechce se mě a su utahaná:-()
no,tak jasně-vy máte smetáka,a ledvinový pás-božínku jak ftipnýýý-grrrrr,a že on má čokla nevychovanýho-je v pohodě…
hnup,hnup je to!
to miluju tylidi,co si myslí,že pořádnej pes je velkej,a malej je na nic….nebo na posměšky….chjoooooo
jinak já byla odpo-v pátek a sobota+neděle v BK
dopo ještě do 3 v práci-volala jsem příteli at mě jde pomoct,že mám ještě víc jak půl palety alkoholu tak dojel,o půl 3 a podával mi bedny,že jsem se nemusela zohýbat,…-a jéé to je dřina,bych ze zádama dělat nemohl…
no ve tři po 10hodinách v práci jsem vypadla,doma se zbalila,Martin vyvenčil zvěř a odfrčela jsem do BK,tak jsem zalezla do bytu a v noci šla s Dafi jen ke kostelu a zpě…
ráno jsem s ní vylezla a s tatkem na vycházku kolem řeky,zimáku,obíhala stromy,lavičky ukazovala+velký betonový roury,že jsou taky lavička🙂
zpět jsme šly tradičně přes centrum a tatka mě vyfotul u soch 2 hříbátek co jsou v parčůku u radnice na památku statku,co tam dřív byl-a HOLKY KONAŘKY-V KNIHOBUDCE JSEM ULOVILA KNÍŽKU NAŠE HŘÍBÁTKA S KRESBAMI Vojtěcha Sedláčka!!!!!!
no,dom jsme došly po hodině,daly jsme si tv kulturu a čtení,
odpo jsem šla s Dafi kino-a centrum města-a bylo větrno a sychravo,
k večeru jsem šla na dodatečnou oslavu narozenin,kde jedna z kamarádek dojela o hodinu pozděj,protpže si dala Vavřinecký turistický pochod-32km-Blanzek,Moravský kras,Lipovec,Nové dvory…no nemohla chudera dojít ani na vlak a to šla druý den do práce-je zdr.sestra-má můj obdiv!!
od holek jsem dostala čepici od 4dox na culík dole…
tatka šel s Dafčou ještě jednu vycházku a v noci čurací…
takže ráno seDafči nechtělo ani slízat schody u podchodu,se zastavila,že nikam nejde…
takže výtah,vycházka podél řeky,trošku obíhačky,pak valila dom-a lhala,zase ten čokl můj lže-že mulčovací kůra-hromada-je taky lavička!!
stojí na tom a vrtí ocáskem,že chce pamlsek😀😀
no pak jsem ji vzala k bývalé švagrové,kde jsem nafasovala pamlsjy pro Žeryka šly jsme dom
odpo jen vycházka po městě kousek a kolem řbitova a odjezd a vycházka doma s Žerykem-Dafi je zase uondaná🙂
včera i večer držkovala,když jsem chtěla,at se jde vyčurat na dvůr….mrcha je to!☹️
to si pán dovolil moc!!
čokla má nevychovanýho a bude pomlouvat Bambulku??
tvl-to není možný toto!!!!
My se hoodně hádaly kvůli Žerykovi,kvůli tomu,že mu xxx hodin denně na terase házel míček,to bylo několik let,
já zuřila,že psovi ničí klouby,páteř a dělá z něj fatáka…
dávala mu číst Suchej psí únor od Radechy Spudilové,hučela do nějmbrečela a marnýý
,když byl Žeryk doma zvavřenej-tak několik hodin knučel,že chce jít za přítelem…
peklo….naštěstí s tím házením přestal….ale několik let to stálo za to….☹️
kinak se chytnem na vycházce,když mě hned v první vteřině přesvědčuje,že nikde nikdo není,a můžu je pustit…
a já po stý vysvětluju,že u mě se pouštění psů neřídí tím,že-nikde nikdo-pouštím psy…
ale jinak to na nekynologa jde🙂
na to,že před mým nastěhováním v ŽIVOTĚ NEVENČIL PSA!!!!
PSY MĚLY,NA DVOŘE A JEDNOU TÝDNĚ S NIMI ŠLY RODIČE,NESMĚLY DO DMU…
NA,TO,ŽE PES U NĚJ NESMĚL DO DMU,
NIKDY PSA NEČESAL,NEKRMIL,NEHRÁL SI S NÍM
TAK TO SE HOODNĚ SPRAVIL!!
KDYŽ JSME ŠLY PRVNĚ NA VYCHÁZKU,TAK RODIČE STÁLY U OKNA A HELE-Martin JDE NA
vycházku!!
Uf,Bambule,to mě kurna nedělejte!!!!!!
se táák dlouho neozvat!!
víte jak jsem se o Bambilku bála??
já mám nervy jenom jedny-a ty už šly kdysi dáávno pryč a mě nevzaly sebou🙂
tak příště hlásit-že jste v pohodě🙂
uf děkuju a mám fakt obří radost!!!!!
jinakvčera a předevčírem krátké hrací vycházky
dnes ždibec delší mezi polama ke křížku,podél lesa a zpět na konci pár cviků z tance
a pak házení hraček a hučení do Žeryka,at mě to podává do ruky a nefluše na zem metr ode mě…
příšerně mě bolela bederka z práce,tak 4 hodiny spánku a zohýbat se,je mazec,tak jsem si vzala prášek,odpo to nahřála s Dafi u pohádek s poštářkem
to už i poprchalo…
dopo furt inverze,tady slunko nebylo asi 3?týdny,jsme slunko viděly akorát v těch Miloticích,tady ne…
odpo Dafi při slově vycházka zdrahla do postele,tak jsem vzala Žeryka a šly jsme za koníkama k rybníčku,tam majitel ranče-ohrada,stáj,zvířectvo-kozy,prasátka,krůty…
tak,že mám kůrky tvrdýho chleba,tak Dáreček byl s druhou jezdkyní-holčina co s ním jezdí mimo majitelky,tak Dáreček byl fuč,tak jsem podělila koníka s kozama,mrkla na mimina prasátka,a šla fuč..
majitel,říkal,že se začal učit jezdit ve 44 letech…
když jsem mu říkala,že se občas chci dojít svézt…
zná mě od vidění,+rodiče přítele…
jinak,on pořádá každý rok WESTERNOVÝ ZÁVODY,vždy je to v červnu v sobotu,docela dost lidí tam je….
tak Žeryk měl takovou socializaci🙂
s Dafi 2 minutjy vyčurat před vrata a chovat na pohovce🙂
a jinak-Dafi je můj pes,ktrerýmu se nejvíc věnuju já-česání,úprava srsti a hraní-s ní si hraji jen já-protože u ní se člověk musí hýbat a blbnout a dělat u toho srandičky a jásat a přehnaně chválit,jinak ji to nebaví..
a ostatní jsou od Žeryka zvyklý-hodit míček,hodit míček,hodit míček,hodit míček-s křesla a pes jim ho rve do ruk a hááázej…
a na vycházku jde Žeryk v klidu s každým s rodiny,ale Dafi jen,když nejsu doma,jak su doma tak jednou denně,ne víckrát a jednou denně jen s přítele,kterej chodí tak na 15 minut-jakože se teda projdou,vyvenčí,počmuchají si,a Žeryk se vyběhá s míčkem s Dafi smůla….
což by nevadilo,když člověk marodí občas,tak se to dá….a chvilku-jednou za rok týden..
ale když jsem předminulý léto byla na operaci,kde jsem potom měla chodit na vycházky,ale jinak nic nedělat,a nesměla jsem vodit psy-teda vodit jo,ale nesměly tahat,případně škubnout vodítkem-jako Žeryk když vidí kamošku,Dafi,když vidí psa….
tak to bylo naprd…
protože jsem šla s jedním na volno-furt-za zahrdou pole/les-tak to jde…
nebo s víc psama jsem šla s někým a nevodila-psi rodičů táhnou…,
takže po praktické stránce je lepší,když ti psi pánečka až tak moc neřeší-aspon u vycházek,
což,ale knírači jak jsou psi jednoho pána,tak to teda nejsou moc půjčovací na vycházku-co vím i od jiných majitelů….
ježžžíš-chcu dneska psa,o kterýho se můžu opírat-děsně mě bolí bederka,bude belhací vycházka…
tak snad bude nožička v pohodě!
a co moje oblíbenkyně Bambulka?????
ta o níž se mě doted zdává-moje milovaná půjčovaná Killynka-dnes se mi o ní zase zdálo…
děkuju!!!!
já su do ní úplně zamilovaná….
tak 4 dny v práci za mnou-přesčasy+mě pokaždý hrozilo umrznutí…..
takže čtvrtek byl dědinou k rybníčku,pocvičit přivolání,oběhat nějaký sloupky a pohrát s míčkem a dom
pátek byly 2 kráátký vycházky po dědině-ranní obíhání stromů a rychlá házečka míčku,,sobota-opět dědinou k rybníčku,pocvičit přivolání,hledat míček pidi a obíhat sloupy,a k tmu se jít pomazlit za Dárečkem-má u rybníčku ohradu,neděle další ranní s větším to přesčasem a 4 hodinami apánku 2 krát po sobě…
takže jsem odpo šla extra s Dafčou,k rybníčku,obíhačky sloupu,kolem knihovny,tam oběhnout lavičky a před barákem stromy,pak jsem vzala i Žeryka,ten byl na dvoře s přítelem,hrály fotbal🙂a šly jsme kousek dědinou k zahradám,tam párkrát hodit do trávy oranžový pidi míček co vždycky dlouho hledá,i když je centák od něj ,takže se vyběhá,a unaví čmucháním,a šly jsme dom,dopoledne s nimi byl přítel,
dnes ráno každej česání pořádný,Žeryk ostříhání hlavy a noh,a u očiček,
Dafi pořádně vyčesat,vykartáčovat,šmiknout drápky,srstt na tlapkách,hlavičku ždibec….víc jak hodina práce-a vypadá to furt stejně🙂
Žeryka jsem neměla sílu fotit po učesání…
pak vycházka za inverze k lípě,za ni do lesa k obrázku a k hájence a dom-takovej okruh-větší vycházka,něž ke křížku a k rybníčku,a relativně kousek za barákem,dál do lesa se sama bojím…
když chcu za barákem větší vycházky,tak spojuju dohromady trasy….
já-dnes v práci-du na záchod a dát si další vrstvu..
co bys na sobě měla na Sibiři?-kolegové..
já-a co bych jako dělala na Sibiři?
jinak-zkoušela jste nějaký flísovky?
nebo termo mikiny klimatexový?
termotriko,termomikinu,-tam by to mělo hřát na záda….
já nemám ráda,když jdu do kopce,a zpotím se a je studenej vichr…
jednou jsme takhle lezly na Brdo-studenej vichr,já 100 vrstev,-a byla jsem zpocená,protože kopec,a čím výš jsme lezly tak větší vichr,tak jsem chytla nerva🙂
a otočily jsme to a šly dolů…..
jinak většina mých dárků byla-termogatě,termotrika,deky-asi 3….
termohrnky,bundy zimní,rukavice,čelenky….-prostě moje narozky a Vánoce🙂za posledních 20 let 🙂
mě je z vás zima- brrrrr
ale já dnes vyzmrzala v práci….
pěkný fotky se vám, povedly!
jo-jedn po mě šlape,a druhej dělá masáž ksichtíku🙂
aspon vám nenadává jak mě Dafina-v půl sedmé se jí
večer jsem s něma šla chvilku vyvenčit,
dopo byl výletík…
dojdu a du cvičit na záda,a když cvičím ve stoje,tak chodí kolem karimatky a štěká na mě,a když cvičím v leže,tak po mě šlape,a Žeryk mě olizuje,blafala na mě aspon 10 minut-jííídlo,jííídlo,jíídlo,jíídlo,jííídlo,chcu jíííst