Dafi: já když budu psát sama za sebe-co baví mě
tak nemám ráda furt stejný trasy,to mě bavilo v BK,že tam se to dalo střídat….
jako tady jsem xxx krát psala,že jsou zde stejný trasy-do dědiny-po silnici navrch,pak h hájence-k lípě-za zahradama-polnačka,tam se pak dá jít dál do lesa-nebo se udělá okruh-lípa-hájenka,a pak se dá jít ke křížku-taky mezi polama a k rybníčku dědinou,
od něj dál podél ohrad a zpět,všecky ty trasy se dají jít dál-od háíjenky -lípy-do lesa,kde bud pidi okruh,nebo velkej-a to už je zase s kopce do kopce,
od křížku dál polama až do další dědiny,obcházet různě velký pole-a zase-s kopce do kopce víckrát,
no a po hlavní silnici navrch a dolů polnačkou a do Bučovic..
dřív,když jsme neměly auto jsme chodily,když byl čas ty velký okruhy,ale ted,když je auto-tak se snažíme vyjet občas autem,
a tím pádem už nechodíme ty velký okruhy,kde je to jen z kopce dokopce,ale bud ty 4 kratší trasy-vě+tšinou spojené ze cvičením/hraním,nebo se vyjede kousek někam autem,taky třeba kousek-ale jsme jinde🙂
-no nebavilo by mě pořád chodit jen na vycházky,ale taky pořád jen cvičit,tak se snažím to střídat
a je fakt že přivolávačky,obíhačky už považuju za takový-jak někdo házení míčkem-aby se pes proběhl,tak já tak mám přivolání+ty obíhačky něčeho..
za cvičení považuji úseky poslušnosti,a tanečních cviků+pachový aportovací cviky,
a co mě ještě roky fakt ukrutně nebavilo,ale musela jsem si bohužel:-/ zbyknout
strašně mě nebavilo chodit sama ven ze psama,jasně,že jsem chodila,ale…
v BK jsem byla zvyklá chodit roky několikrát týdně ven s kamarádkama ze psama-psi se proběhly,měly společnost,my jsme pokecaly…
tak to mě tady chybělo děsně moc..☹️
to jsem si zvykala hromadu let…
občas jdu ven s kamarádkou s basenžíkem,ale toho se Dafi příšerně bojí,tak chodím jen s Žerykem,a už musím chodit na 2 krát,tak je to blbý,když su utahaná…
proto si beru Dafi do BK,že aspon jednu vycházku jdu s tatkem,nebo kamarádkou,
sice bych mohla chodit ven s máti přítele,ale…s její výchovy/nevýchovy mě bere čert a kromě toho,já chodím hoodně rychle,ona pořád zastavuje a chodí pomalu,a mě s tohodle strašně bolí záda-já musím bud jít a rychle,nebo ležet/sedět….
ale jít pomalu a každou chvíli stát je na mě mor…
náročný už asi půl roku u nás je,že jak umřel skorotchán tak se přítel snaží veškerý náš volný čas trávit s máti….
takže ji berem na výlety,občas s ní jdu na vycházku,hodně času se tráví u ní,nebo s ní -na terase/v obýváku….,
přítel to pak zabije dotazem,proč spolu nechodíme denně ven….
no občas musím být i sama….
-jo sama za sebe,tím jsem myslela,co baví mě,psům je to až na Dafinu jedno,Dafi nemusí větší a stejný vycházky….