Aktuálně: 3 466 inzerátů217 162 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 07.12.2024, 22:41:31 xxx.xxx.136.20

druhý dotaz-nesnáším ppužívání pyrotechniky…

a dnes jsem se dozvěděla,že na Silvestra dojede šagr se synovcem,a budou práskat dělbuchy…

já jsem řekla,že si to nepřeju,a jestli sedmiletý dítě neučí,že dělat rány vadí zvířátkům,pejsků,přírodě,že se to nedělá…..,

švagrová má 2 ohaře a školu na výcvik psů-kámoš s respektem-upřednostnuje mechanickou metodu,žádná pozitvivka,pamlsky,pocvaly stačí…no to je mě celkem jedno,ale….

mí psi se ran bojí,mě to vadí

a tak jsem řekla,že když tu bude švagr mlátit rány na zahradě a před vratama u zastávky,tak odjížím

a su za hystarku,a máti řekla,že mu to nemůže zakázat-a že rány budou dělat všichni….

já jsem řekla,že mě vadí,že to bude dělat někdo z rodiny,a ještě to učit malý dítě….

že mě to vadí…

ale já tu nejsem doma,nemůžu rozhodovat….

takže -su za hysterku….

takže-su hysterka???

Dafi
Dafi 07.12.2024, 22:27:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.12.2024, 17:48:03

Impact,mám takový dotaz na Vás a vlastně i paní co zde dělají myslivost.

Řekla jsem před máti Martina,že jezdíte ze psama do Chřibů,psi na volno

a máti-no,to bych jí neradila,co když potká myslivce,může jí i psy zastřelit,nebo zaplatí pokutu,bylo to i v tv a blablabla-dodatek-máti v životě žádnýho psa nic nenaučila,nikdy psi nic neučily,výchova 0,jejich psi strávily život na vodítku,já mám jejich psy vycvičený-cviky z tance,poslušnosti,na zabavení+aby mě poslechli když jdu ze všema 4-čekej,k noze…to stačí,

ale lovecký pud skorojezevčice Bettyny je dost,takže i když se na jednu stranu otočí na patě,když jí volám,jak čuchne ke stopě-tak pápá,takže pouštěla jsem párkrát v roce na přehledném místě v civilizaci trošku-v lese nikdy,kdyby bydlela někde ve městě,tak v parku,podél řeky atd by pustitelná byla,Maxe občas pouštím,přehledný místa,les ne.

Říkám máti,že já ze psama chodím na volno všude-a ona-no to máš štěstí,že tě nepokutoval žádný myslivec!

dodatek 2-mí psi v lese nelícou všude možně,Dafi neopouští cesty,jen si hledá ty pařezy,přivolání mají..

takže dotaz na Impact-jestli jste někdy potkaly myslivce,říkaly něco na vaši smečku?

ptám se ve vší zdvořilosti,nijak nerýpu!

vím,že je máte zvládnutý a poslušný!!!!-a obdivuji vás!!

dotaz číslo 2-na ty co dělají myslivost-jak jsou v lesích a nejen v nich ty cedulky-lrs je náš domv…atd-a mějte psi na vodítku-což je třeba na začátku cyklostezky v Kozlanech-kdy nalevo potok-a na pravo pole,pak zahrady-napravo dětský hřiště,pak dědina,silnice,-obchod,zdr.středisko-a cyklostezka pokračuje kolem dalších zahrad a dětského hřiště a napravo pole-a na začátku zase ta cedulka,že mají být psi na vodítku..

chodím tam ze psy na volno-Dafi ukazuje lavičky,Žeryk běhá,na konci si s nimi pohrajem shračkama a odjíždíme…-a dotaz-kdyby jsme potkaly myslivce-který by nám třeba řekl-proč máte psi na volno??

nečetli jste cedule??

stačil by argument-psi neběhají v polích,jsou ovladatelní,vycvičení,zvěř nehoní??

děkuji za odpověd!🙂

Dafi
Dafi 07.12.2024, 16:19:32 xxx.xxx.136.20

tak píšu pozdě-ale přece😀

je tu všude blátivo,břečtivo,taje to

knírač je do sněhu pes na nic-když to je zmrzlý,tak to ještě jde,ale,jak je to takový mokrý,vlhký-jak včera třeba-tak knírači mají obří koule sněhový na nohách a nechcou v tom chodit-teda oni by i chtěly ale nejde jim to….

takže včer kousek k lípě,a -polnačka do koce a pak-vana-a sprchovat,a ostříhat nohy-né teda úplně nakrátko,ale zkrátit at se sníh líp oddělává,a fénovat-ručník suší dlouhdnes teda vycházka na cylostezku do Kozlan-kolem pole,potůček nalevo a pak púole,napravo-a všude plakátky-les je náš domov,budte k nám ohleduplní,tak si přepadnu blvě,když mám psy na volno-oni jdou jen po técyjlostezce….

a bylo vlhko,břečka,taje to,

psi se proběhly cestou do Kozlan a zpět,

ke konci cesty jsem zaházela Žerykovi kruh,a Dafině se nenápadně jakože ztrácely rukavice na cyklostezce-takže ta nosila rukavice,a ukazovala lavičky,tak se proběhly,

nohy ucouraný,protože na okraji a u těch laviček sníh,

ale neměly ty sněhový koule,takže dobrý🙂

pak ovšem klepe kosu v autě-i když nohy trochu vysuším a zabalím do deky ☹️

sjely jsme ještě do města-Bučovic,kde kaluže vody,tak to už se klepala-že zima od noh…

já si koupila desky a folie a budu si dělat knížku -v úvozovkách

s článků o psech z časopisu PSÍ SPORTY

seriál cviků od Martiny MagnoliKlimešové-začínala v BK na cvičáku u nás s vlčím špicem Andy-takže ta tam má různé cviky na doma+venku-na zabavení+procvičení těla a zabavení hlavy,fejetony Beáty Štýbrové,

články a rozhovory F.Šusty,a všech z výcviku malých plemen….

tak si to budu dávat k sobě+ jsem si byla vyzvednout batoh s kníračema,ale ten dostanu na Vánoce,tak uvidím jak bude velkej…

a doma pejsani doted ležely zakrytí….

-malej pes má dost výhod-všude se vleze,na cestování vlakem,busem ideální,je levnější-veterina,léky,jídlo,i výstroj….

první nevýhoda-zohýbáni k nim…..,mí psi mají dobrou poslušnost,pouštím na volno,ale kolikrát jsou uvázaní tam,kdy by mohly být puštění jen proto,že mě bolí záda,a představa,že je budu pouštět a za chvíli uvazovat-tak už jsou na vodítku …

třeba jdu lípa-okruh v lese a od hájenky dolů-kde by mohly jít na volno,jenže za chvilku se zase musí uvázat,že tam jezdí auta k zahradám-tak už si řeknu nic-běhaly,na volno byly,těch deset minut se to nezblázní…

ale 2 nevýhody-pokud teda není nějakej hoodně chlupatej-taj je mu prostě zima v zimě…

já měla všechny knírače v zimě zarostlý,ale jak měly mokrý nohy tak se klepaly….

já už Dafině ani v zimě nedávám moc bundu-je zarostlá,srst má hustou pořádnou,a když má mokrý nohy tak jí je stejně zima i v bundě a svetru…jinak se venku snažím s ní speciálně aby hoodně chodila a běhala,

Dafi
Dafi 07.12.2024, 10:46:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 22:21:34

děkuju Vám všem…vážím si toho……

Dafi
Dafi 06.12.2024, 21:57:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.12.2024, 12:40:14

Tenuri

nemám děti-už ani nikdy mít děti nebudu-po operaci…

ale

strašně,úplně nepříčetně jsem je chtěla…☹️

s bývalým přítelem jsem se rozešla ve 32 letech po 7 letech vztahu…

vozil mě každou!!neděli na cvičák,zkoušky,závody,chodil se mnou na brigády-na cvičáku,jezdil se mnou na výlety ze psama-mohla jsem si k nim do bytu brát GERA,bral mě na večeře,do kina,na kafe-jasně měl i chyby-kritika mého vzhledu,obelčení….,

ale po 7 letech jsem se s ním rozešla,protože jsem chtěla děti a rodinu..

současný přítel-před lety byl na vyšetření,já brala nějaký hormony….

pak jsem to vzdala-udřená a utahaná z práce zničená fyzicky a psychicky

xxx let přede mnou vypínal tv-když tam bylo mino..

děti od švagrové-malý tenkrát-jsem stála za oknem a brečela-když u nás-u rodičů přítele-společný dvůr/zahrada-byly na prázdninách…

když o Vánocích před osmi lety druhá švagrová řekla,že těhotná-trvalo mi 10dní,než jsem se z toho vzpamatovala,ořvala jsem to děsně…že jsem to měla být já…

hooodně lidí se mě ptalo na adopci-za A-geny nepřečuráš a chtěla jsem když už-tak vlastní dítě-adopce nee

hoodně lidí dotazy-že mám psy místo dětí,kdy budou děti a tak…mega psycho….,

na druhé straně ale-od 20 let mám problémy se zdravím-kolena,kyčle,záda,zápěstí,klouby-něco je revmatický,něco ortopedický-na důchod to není,ale zdravá nejsem,-v podstatě denně mě něco bolí-někdy víc,někdy mín,často bolestma spím jen pár hodin

+ mám a vždy jsem měla dost fyzicky náročnou práci

za ty roky vyzkoušený -doktoři,léčitelé,tíhnu k psychologii,ezoterice-pozitivní myšlení my nejde….

měla jsem máti co od mých 12- mých 25 let nemocná-pořád ji něco bolelo,nylo jí špatně,byla protivná,vzteklá,bez nálady…

nechtěla bych být pro dítě taková matka….

dítě má mít zdravý rodiče…

můj přítel chronicky nemocný-kdyby dítě zdědilo to moje i to jeho-tak bych ho litovala teda…

přítel za sebou za 15 let xx pobytů v nemocnici a operací…

takže dítě-jednak nám to nešlo

jednak na to njsme zdraví…

a pak se bojí,,že bych byla špatná matka-protože mě pořád taky něco bolí jako mou matku….

hodně mě otevřela oči knížka ŽIJU BEZ DĚTÍ-od Martiny Hynkové Vrbové….

a ano já si kvůli tomu přišla často o něco ochuzená,jak kdyby mě něco chybělo….

ale Bůh,příroda…někdo tam nahoře asi ví,proč ty děti nemám…

Dafi
Dafi 06.12.2024, 21:31:04 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 05.12.2024, 22:57:13

děkuju-potešila jste mě🙂

Dafi
Dafi 05.12.2024, 10:44:00 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.12.2024, 10:04:39

jo,s vedoucím se u nás taky netyká-ale zase když je ted vedoucí kolegyně,co byla zástupkyně,a když nastoupila,tak byla kolegyně jak já a tykaly jsme si…

novým vedoucím odněkud se u nás vyká a vykají jim všichni

Dafi
Dafi 05.12.2024, 09:55:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.12.2024, 07:57:19

já v 25 na operačním sále-oddělávání znamínek-holčičko,s kým tady seš,s maminkou?

ne ta je mrtvá..,s přítelem

aha a kolik ti je??

25

jo-mě vadí hoodně takový to přezíravý chování:/

takže na tykání -bez předešlé domluvy mám alergii

v práci si teda tykám skoro ze všema,protože su služebně i věkem nejstarší…

ale když mě 20letej kluk řekl-ahoj,su… a budem si tykat,já na to vykání nejsem-tak to jsem zamrkala a zalapala po dechu-taky to byl typ-ježíš,tak aby ses nezbláznila,néé,však vo co dé??

Dafi
Dafi 05.12.2024, 06:12:35 xxx.xxx.136.20

šperky-miluju šutříky-takže na kůži šutříky a náramky

zlato jsem vždy ztratila,

náramky se dají pořídit do 300kč..

šutříky na kůži i za mín…+mám třeba keramickou pidi sovičku

a s chiriugické oceli na pidi řetízku-srdíčko s psí tlapkou uvnitř,

na ruce psí tlapku s chirurgické oceli-na provázku…

to nesundávám

Dafi
Dafi 05.12.2024, 05:54:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.12.2024, 22:25:09

Varaxi-mluvíte mi z duše-je mi 48 a většina lidí mi hádá o 10-15 let mín….

ještě před 2 lety mi v Litomyšli v galerii nabízely studentský lístek…

nosím hodně culíky,vlasy pod ramena,a moc se nemaluju

teda v práci a ze psama vůbec,jen výlety/dovči,a když jdu někam s kamarádkama

a to se maluju jen proto-že,vypadám starší a že jsou mě pak vidět i oči-mám je zapadlý…

ale jako nemaluju se přehnaně…

no a nevím jak u Váa Varaxi,ale u mě většina!

většina lidí se se mnou bavila,jak kdybych byla blbý dítě…☹️

jakože tykání s takovým tím přezíravým tonem-jakože-no,joo takový děcko mám doma,ty mě budeš něco říkat…

když jsem se přestěhovala sem na dědinu-to mi bylo přes 30-33,nebo tak nějak,tak paní na zastávce mi tykala,a mluvila se mnou tak jako familiérně-jakože-ty seš ještě mladá,co ty můžeš vědět…a pak-jé jsem myslela,že je Ti 18!!!

prostě takovej ten ton-no joo,ty seš ještě mladá,počkej až budeš mít děti/rodinu..

v práci kolega,když zjistil,kolik mi je,tak mi začal vykat…

většina nadřízených má stejně staré rodiče jak jsem já…

a někteří zákazníci mi tykají…

jsem se na to kdysi ptala střihačky v salonu,a ta říkal,že vypadám tak,že mě mají lidi tendence tykat….

a pak vždycky-jééé tobě je tolik?ty na to nevypadáš…

nevím,jestli je to i tím,že lícu pořád někde ze psama

na dědině mám asi přezdivku-Taco chodí s těma psama a nemá děti….

no přezdívku mám-ta paní z obchodu🙂

tak já si ve 20 říkala-až mi bude 30,ve třiceti-až mi bude 40

ted mi bude 50…

18 let jsem chodila na cvičák

12 let vedla výcvik…

kamarádka o 2 a půl roku starší-měla rtw-tak ta měla autoritu

u mě to občas lidi braly-co ta mě s těma malejma čoklama bude říkat,když já mám velkýho psa….,takže jsem to pak předváděla na jejich psu…,

mimochodem-ve 25 letech jsem u téhle kamarádky ležela na zahradě a četla si-u sebe štěně malýho knírače Gera2měsíce,kamarádka rotvajlerku,o kus dál na poli nám stárla našlápla mnou stopa…

a soused na mě-prosím tě zavolej mi maminku!!!!-maskr!

kamarádka na něj,jestli mu přijde tak stará,nebo já tak mladá…

nesnáším když mě lidi pokládají za mladší-často se pak ke mě chovají s neúctou,přezíravě….

Dafi
Dafi 04.12.2024, 13:26:30 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 04.12.2024, 12:56:26

nesnáším vaření a na obědy nechodíme-u nás ani nejsou teda,a u přítele asi taky ne

takže vaří přítel kterýho to baví-vyhledává si recepty,dělá polívky,pomazánky,buchty,

v sobotu uvaří na jeden den a v neděli na víc dní+pomazánku,

v týdnu,když mám já volno,nebo odpo vařím já-dnes králík,brambory,bůček

přítele mi všichni kvůli vaření závidí🙂

ale-on preferuje českou kuchyni-tzv.-kastrolový jídla to nazývám já-omáčky,guláše….

prostě pracný těžký jídla,co zaberou moře času…..+chudák řlučník-můj

protože všude kila smetany,cibule,česneku,másla-všeho hodně a moc…

a ted je sobota-on-ráno si chce přispat-a nestávat na budík-když nejsou trop-to se vstává kvůli psům brzo…

takže-v klidu chce vstát-a v klidu nasnídat-vajíčka,omeleta,tousty…-a ted to nádobí,že…

pak se jede někam ze psama ny vycházku-pidi výletíček-zakončeno nákupem-a ted dojedem dom-a je skro poledne,že…a obědvá se u nás ve 3-a vždycky,ale fakt se vždycky diví-že už je tolik!!! hodin!!!

v neděli se situace opakuje-chce v klidu vstát,v klidu posnídat,když máme oba volno,

pak se někam vyjede ze psama,kousek,ne daleko-a jéé překvapení-to už je tolik hodin???

ted to vypadá,že furt někde jezdíme autem-tak nejezdíme,ale volnej víkend mám jedn-2 v měsíci,a to jsem třeba ještě v BK

já bych radši-dietnější zdravější vaření a hlavně!! rychlejší-když se teda chce někam před tím jezdit

on se nechce odbýt ani se snídaní a vstávaním

ani s vycházkou

ale pak se diví,že do 12 hodin se to nedá narvat….:/

a jasně-někdy máme navařeno a jede se na dýl,a nekdy navaří jeho máti,od té doby co mu umřel otec,tak se občas střídáme,

taky se občas udělá něco smaženého….

no a je vtipnej-že pečení-maso,kuře,filé-nepovažuje za vaření-prostě-dyt to hodíš na plech a je to-to pro něj není vaření☹️

s tím mě štve,protože vaření je pro mě všechno co je teplý a nemůžu se od toho hnout z domu….

Dafi
Dafi 02.12.2024, 11:00:58 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.12.2024, 10:13:25

-jj,já chci mimo jiné do práce-protože mám práci,kde občas dost lícu a tahám těžký věci-a to je mě pochopitelně teplo-až vedro…

a pak jsem xx hodin na jednom místě na střídačku stojím/sedím

sice taky tahám těžký věci,ale napůl těla je mě vedro,napůl zima…

a nohy mrznou v těch botech hrozně-po kotníky mám nohy jak v ledničce….

na sobě mám -elastáky,gatě,pletený návleky a rybářskomysliveckou dekusukni-co je až skoro po kotníky na patenty stála 1 200-a má tu výhodu,že když su na místě-oblíknu,když jdu pracovat někde kde vím,že bude hejbání/běhání,chození-a chodím rychle-tak sundávám….

tlustý ponožky nosím celoročně i v létě….

-na vršek těla-triko s dl.-,firemní trko,firemní vesta-softwellová,nákrčník,svetr,občas rukavice bez prstů….+mikina…

a občas i šátek na hlavě byl🙂

Dafi
Dafi 02.12.2024, 10:07:58 xxx.xxx.136.20

děkuju za odpověd!

tak ty s flísem,a pod to kdyžtak něco….-su zmrzlon na nohy

takže k narozkám si přeju elektrický vložky do bot….

Dafi
Dafi 02.12.2024, 09:18:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 02.12.2024, 09:04:18

máte ty s beránkem?

to se mi zdá,že by zase mohly být už moc teplý..

uvažuju nad těma s tím flísem,2 vrstvy,levandulové…

Dafi
Dafi 02.12.2024, 08:55:33 xxx.xxx.136.20

mám dotaz na kalhoty-zimní

používáte v zimě nějaký tlustší kalhoty ke psům?

nebo víc vrstevv?nebo vám stačí jedna?

já v zimě šustákový kalhoty od alpine pro-vepředu šusták a sítovina,vzadu teplákovina,

vepředu část růžová,zbytek černý-aspom su vidět ve tmě..

pod to tepláky,elastáky

a jinak plátěný gatě ke psům od ARACKU-a pod to vrstvy…

+když je hooodně zima mám myslivecký tlustý zimní zelený-ale to už je těžký,neohebný…

rifle nenosím skoro vůbec-protože studí…

Dafi
Dafi 02.12.2024, 07:43:57 xxx.xxx.136.20

včera neděle byla,

včera byl zmrzlý čas

a já zas v lese byla-a zima tam byla

byla veliká

a tak Dafča zase běhala,

a pařezy hledala,

a do večera pak v posteli hajala

a Žeryk se nám tan nudil

ani sudy neválel….

zato do večera v pelíšku to doháněl…(to válení😀)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 01.12.2024, 06:44:04 xxx.xxx.136.20

včerejší přednarozeninová vycházka s celou 4-a dnes mají 13 let MAX A ŽERYK.

Max-štěně Bettyny-ideální pes pro rodiče přítele-nevyžadující činnost a zábavu-taky teda nehrající se-neaportuje,nepřetahuje…..hračky ignoruje…:/,stačí mu dvůr/zahrada a vycházky a výlety+Bettynka a páníčci prostě pohodář🙂který když cvičí tak rád,ostrej hlídač s loveckým pudem po Betynce,a závislák po Gerovi

Žeryk-2 roky bráchy,2 roky tatky-kde výchova 0

a 9 let u nás-vycházek,výletů-ale hlavně aportování,cvičení a zaměstnávání hlavy,pes kterej tu práci a činnost hoodně vyžaduje,náruživý aportér

9let pořád ve střehu a o krok napřed-kdykoliv ho něco-cokoliv vytočí startuje a dost rázně

9 let vysoké kynologické-kdy jsem se musela hooodně učit ovládat,a nestartovat po každým jeho zavrčení…

9let laskavosti,trpělivosti,důslednosti a pravidelnosti-ale taky nervů,vztekání se a rozčilování-a ano první pes u kterýho jsem prvních 5 měsíců uvažovala nad tím-že se bud odstěhuju já,nebo on…:/

takže moje vysoká kynologická-Žeryk-myslím,že si to u nás a s náma užívá🙂

k narozkám vyfasoval sobíka plyšovýho-já se v autě ládovala bonbonama s mikuláše se sobem-jely jsme po práci-a Žeryk si našel sobíka v lese a zardousil

P.S-ježek papká a iž má jméno…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 29.11.2024, 21:22:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 29.11.2024, 21:15:39

já se bavím ze psama furt a často-jenže za barákem pole/les,před vratama silnice,chodníky nejsou,lidi jezdí v autech moc pěšky nechodí-asi že nejsou ty chodníky?😀

a pak su s Dafi v BK-a ranní vycházku máme vždy základní velkou-kolem řeky,s hraním,zakončenou ale městem-at je socializace a čumění do výloh+další vycházky jsou vlastně taky v civilizaci-tatka bydlí hned za kolejemi v centru…

takže du s Dafi městem a po měsíci komentuju změny-nahlas-jééé tady zrušily obchod,jééé nová kavárna-a drahá…

Dafi
Dafi 29.11.2024, 21:15:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 29.11.2024, 12:15:59

JEžišinkity-to je děcko malý roztomiloučký:-()

Dafi
Dafi 29.11.2024, 14:59:41 xxx.xxx.136.20

jééé-zase překlep,si musím vzít brýle….

dostal kapsičku,né kasičku

kasičky na rozdávání nemáme….:/