Aktuálně: 3 731 inzerátů210 849 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 13.10.2024, 20:40:52 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 12.10.2024, 18:02:06

bože,četla jsem*máma se rozdováděla….

a nebavím se s vá,a a nebavím,né,ne,ne..?-)

takovýhle krásný fotky mochomůrek!!! a já chudáček malý nic!!☹️🙂🙂

Dafi
Dafi 11.10.2024, 19:29:20 xxx.xxx.136.20
Dafi:

já když budu psát sama za sebe-co baví mě

tak nemám ráda furt stejný trasy,to mě bavilo v BK,že tam se to dalo střídat….

jako tady jsem xxx krát psala,že jsou zde stejný trasy-do dědiny-po silnici navrch,pak h hájence-k lípě-za zahradama-polnačka,tam se pak dá jít dál do lesa-nebo se udělá okruh-lípa-hájenka,a pak se dá jít  ke křížku-taky mezi polama a k rybníčku dědinou,

od něj dál podél ohrad a zpět,všecky ty trasy se dají jít dál-od háíjenky -lípy-do lesa,kde bud pidi okruh,nebo velkej-a to už je zase s kopce do kopce,

od křížku dál polama až do další dědiny,obcházet různě velký pole-a zase-s kopce do kopce víckrát,

no a po hlavní silnici navrch a dolů polnačkou a do Bučovic..

dřív,když jsme neměly auto jsme chodily,když byl čas ty velký okruhy,ale ted,když je auto-tak se snažíme vyjet občas autem,

a tím pádem už nechodíme ty velký okruhy,kde je to jen z kopce dokopce,ale bud ty 4 kratší trasy-vě+tšinou spojené ze cvičením/hraním,nebo se vyjede kousek někam autem,taky třeba kousek-ale jsme jinde🙂

-no nebavilo by mě pořád chodit jen na vycházky,ale taky pořád jen cvičit,tak se snažím to střídat

a je fakt že přivolávačky,obíhačky už považuju za takový-jak někdo házení míčkem-aby se pes proběhl,tak já tak mám přivolání+ty obíhačky něčeho..

za cvičení považuji úseky poslušnosti,a tanečních cviků+pachový aportovací cviky,

a co mě ještě roky fakt ukrutně nebavilo,ale musela jsem si bohužel:-/ zbyknout

strašně mě nebavilo chodit sama ven ze psama,jasně,že jsem chodila,ale…

v BK jsem byla zvyklá chodit roky několikrát týdně ven s kamarádkama ze psama-psi se proběhly,měly společnost,my jsme pokecaly…

tak to mě tady chybělo děsně moc..☹️

to jsem si zvykala hromadu let…

občas jdu ven s kamarádkou s basenžíkem,ale toho se Dafi příšerně bojí,tak chodím jen s Žerykem,a už musím chodit na 2 krát,tak je to blbý,když su utahaná…

proto si beru Dafi do BK,že aspon jednu vycházku jdu s tatkem,nebo kamarádkou,

sice bych mohla chodit ven s máti přítele,ale…s její výchovy/nevýchovy mě bere čert a kromě toho,já chodím hoodně rychle,ona pořád zastavuje a chodí pomalu,a mě s tohodle strašně bolí záda-já musím bud jít a rychle,nebo ležet/sedět….

ale jít pomalu a každou chvíli stát je na mě mor…

náročný už asi půl roku u nás je,že jak umřel skorotchán tak se přítel snaží veškerý náš volný čas trávit s máti….

takže ji berem na výlety,občas s ní jdu na vycházku,hodně času se tráví u ní,nebo s ní -na terase/v obýváku….,

přítel to pak zabije dotazem,proč spolu nechodíme denně ven….

no občas musím být i sama….

-jo sama za sebe,tím jsem myslela,co baví mě,psům je to až na Dafinu jedno,Dafi nemusí větší a stejný vycházky….

Dafi
Dafi 11.10.2024, 19:28:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 10.10.2024, 23:58:46

já když budu psát sama za sebe-co baví mě

tak nemám ráda furt stejný trasy,to mě bavilo v BK,že tam se to dalo střídat….

jako tady jsem xxx krát psala,že jsou zde stejný trasy-do dědiny-po silnici navrch,pak h hájence-k lípě-za zahradama-polnačka,tam se pak dá jít dál do lesa-nebo se udělá okruh-lípa-hájenka,a pak se dá jít  ke křížku-taky mezi polama a k rybníčku dědinou,

od něj dál podél ohrad a zpět,všecky ty trasy se dají jít dál-od háíjenky -lípy-do lesa,kde bud pidi okruh,nebo velkej-a to už je zase s kopce do kopce,

od křížku dál polama až do další dědiny,obcházet různě velký pole-a zase-s kopce do kopce víckrát,

no a po hlavní silnici navrch a dolů polnačkou a do Bučovic..

dřív,když jsme neměly auto jsme chodily,když byl čas ty velký okruhy,ale ted,když je auto-tak se snažíme vyjet občas autem,

a tím pádem už nechodíme ty velký okruhy,kde je to jen z kopce dokopce,ale bud ty 4 kratší trasy-vě+tšinou spojené ze cvičením/hraním,nebo se vyjede kousek někam autem,taky třeba kousek-ale jsme jinde🙂

-no nebavilo by mě pořád chodit jen na vycházky,ale taky pořád jen cvičit,tak se snažím to střídat

a je fakt že přivolávačky,obíhačky už považuju za takový-jak někdo házení míčkem-aby se pes proběhl,tak já tak mám přivolání+ty obíhačky něčeho..

za cvičení považuji úseky poslušnosti,a tanečních cviků+pachový aportovací cviky,

a co mě ještě roky fakt ukrutně nebavilo,ale musela jsem si bohužel:-/ zbyknout

strašně mě nebavilo chodit sama ven ze psama,jasně,že jsem chodila,ale…

v BK jsem byla zvyklá chodit roky několikrát týdně ven s kamarádkama ze psama-psi se proběhly,měly společnost,my jsme pokecaly…

tak to mě tady chybělo děsně moc..☹️

to jsem si zvykala hromadu let…

občas jdu ven s kamarádkou s basenžíkem,ale toho se Dafi příšerně bojí,tak chodím jen s Žerykem,a už musím chodit na 2 krát,tak je to blbý,když su utahaná…

proto si beru Dafi do BK,že aspon jednu vycházku jdu s tatkem,nebo kamarádkou,

sice bych mohla chodit ven s máti přítele,ale…s její výchovy/nevýchovy mě bere čert a kromě toho,já chodím hoodně rychle,ona pořád zastavuje a chodí pomalu,a mě s tohodle strašně bolí záda-já musím bud jít a rychle,nebo ležet/sedět….

ale jít pomalu a každou chvíli stát je na mě mor…

náročný už asi půl roku u nás je,že jak umřel skorotchán tak se přítel snaží veškerý náš volný čas trávit s máti….

takže ji berem na výlety,občas s ní jdu na vycházku,hodně času se tráví u ní,nebo s ní -na terase/v obýváku….,

přítel to pak zabije dotazem,proč spolu nechodíme denně ven….

no občas musím být i sama….

Dafi
Dafi 10.10.2024, 12:59:53 xxx.xxx.136.20

dnešní delší vycházka v lese-3 praváci,nějakej klouzek,a kozák,Dafča naštvaná,že musí napřed do kopce-k hájence,pak v lese po meněím okruhu zase z kopce a zpátky…furt se táhla,někde stála,je to prostě chudák,kterej musí chodit na vycházky,když jí to neba…tak jí říkám-hele nevymrčuj si,není zima,je sucho,hezky a musíš hubnout!!

aspon Žeryk se proběhl a álel sudy,

doma učesat,dát zdravý sušenky,Žerykovi křupky od kuřete,a už to tady chrní…

mě čeká zubař….,

jinak do včera to byly klasický venčící/cvičící vycházky s aporzkama a obíháním,před vratama na náměstíčku-louka s kapličkou,keřama a lípou jsem ji nutila obíhat kapličku,kulatý velký keř a stromy v dálce….,

do práce na odpo a pěšky,+lícu v práci,tak se  nemůžu pouštět do velkých vycházek🙂

před prací….

dnes volno-bolavá kyčel,a koleno,ale už jsem potřebovala vypadnout dál než za humna….

tak proběhání denně zajištěno🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 08.10.2024, 09:17:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 08.10.2024, 02:42:06

ano Vyškov,den předtím jsme byly s máti a všema 4 psama kolem lesa,teda v lese,ale afaltka,a Dafi po 5 vteřinách strašně mokrý nohy,Žeryk taky,ale ty její nohy to úplně nacucávají a dlouho drží,jak má takový vatovitý chloupky na nožkách,no a šly jsme v mroholení a mlze víc jak hodinu,já protivná,protože Dafině byla kosa,třepala se jak prase,a já nervy,že to omarodí,a pořád jsem chodila rychle dopředu a zase pak stála,protože,se muselo čekat na máti,která chodí strašně pomalu a furt stojí,takže jsem byla vzteklá,protože to nebylo počasí na to jít s choulostivou Dafi na dýl ven,nebo jo,ale jít rychle a nezastavovat…

doma se nemohla za živýho boha zařát,vyfénovaná se třepala zakrytá….

ona to tak má,jak má mokrý nohy,tak je jí pak děsná zima,

no takže jsme šly v neděli ve Vyškově a já,je ZOO,jdem tam,bylo tam málo lidí,v sezoně bych tam nešla,je to tam malý,psi měly změnu,prošly se a bylo to v suchu

původně jsme teda šly jinam,na tohle jsme narazily náhodou…

Dafi
Dafi 08.10.2024, 09:11:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.10.2024, 08:14:37

no ty poháry jsou Duxíčka,kříženec,a 3 jsou Gera-malý knírač

a Duxík je ten na fotce

něco z toho jsou za nejčlena cvičáku-tam se započítavaly brigády,úspěchy ze psem+docházka-vyžadovaly jsme aspon přes 60 procent docházky-nebo nevím jak přesně už-prostě to vycházelo aspon na 2 týdny měsíčně,s tím,že to bude asi?znít jako divně,ale ty lidi co splnily tu docházku,tak ty jednak udělaly většinou pak i ZOP,ZZO,

prostě nějaký 2 poslušnostní základní zkoušky,a jednak ti psy fakt něco uměly-chodily jsme i do města,takže i socializace ve městě,u silnice a tak,necvičily jsme jen na cvičáku…

protože byla dost velká sleva u poplatků,tak nám šlo o to,aby ti psi za ty peníze něco uměly,aby to nebylo-ukážu se na cvičáku jednou za rok,jen abych měl slevu…

a taky krmě kurzu štěnat-10lekcí,tak my výcvikáři jsme to dělaly celej rok zdarma,takže ty zkoušky byly pro nás výcvikáře taková jediná odměna za hodiny práce v jakýmkoliv počasí….

ted už to mají roky jinak,

ale za mě to bylo takhle….

každej týden jsem byla na cvičáku v neděli,omlouvala mě nemoc má nebo psa a hárání feny,

jako omezovalo to i soukromej život🙂

ale tankrát jsem to tak měla,z víkendu s přítelem jsem trávila půl dne na cvičáku,

závody,zkoušky,brigády,na brigády chodil se mnou na závodymě vozil….

Dafi
Dafi 02.10.2024, 20:35:35 xxx.xxx.136.20

tak já taky vím,proč mě to Dafi dělá-nemá ráda vycházky furt stejný-ale bohužel xxkrát jsem tu psala-všechny vycházky u nás začínají-4 trasami-k ryvníčku-do dědiny-a pak se dá jít dál,k lípě/ k hájence-obojí kopec-a pak se to dá spojit jako okruh nebo jít na velkou vycházku-dál….

směr ke křížku  mezi polama-zase-bud ke křížku a zpět mezi polama a prodloužím cvičeníím/hraním,nebo velký okru od křížku dál….

no a poslední prostě hlavní silnice z dědiny do města…-ale to moc nechodíme-nejsou chodníky,za to moc aut…

-ju baví krátký cvičící vycházky,případně mimo dědinu,jiný trasy,a lesy plný pařezů…

-jenže nemůžem denně jezdit někam autem,

-musí se trochu projít-občas…🙂

-v dešti jdem chvilku a cvičíme v zastřešenýým vjezdu,ve vedrech chodíme bbrzo-a když je na ni mega vedro i ve městě na vodítku si ehne pod keř a dál nejde-udělala nám to 2 krát na výletě-tropy nebyly….

vlastně Dafině by vyhovovalo-vyčurat/vykakat-pocvičit a dom

jak někteří kritizují systém-kotec/cvičák…

tak Dafina by asi byla spokojená v něčem jako-bud kousek od domu-10 minut a cvičit a hrát si a dom-a nebo výlety….

jenže mám i druhýho psa,ten normálně jít chce,vycházky si užívá….

takže občas jdu s každým zvlášt a často holt část vycházky se Dafča táhne 5 metrů za náma-nebaví to mě ani ji….,ale jak se dojde někam-kde bud se cvičí-tak je to hurááá pes

a nebo-ke křížku se táhne-zpět valí cvalem…..

Dafi
Dafi 02.10.2024, 15:37:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 02.10.2024, 13:27:17

no já to chápu-ale dotaz stejnej-zastaví se a nepohne-a co ted???

nebo když to udělá jak ten bulík-rozpleskne se na zemí-tak co potom?

jako mě to psi taky nikdy neudělaly,ale….

Dafi
Dafi 01.10.2024, 16:41:33 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.10.2024, 16:14:52

připoměla jste mi kamarádku s basendžim-ten je schopnej se zastavit uprostřed křižovatky a nejít…musí být odnešen….🙂

Dafi
Dafi 01.10.2024, 13:43:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.10.2024, 12:08:56

ted nerýpu,ale co kdyby vážně nechtěla jít,vy musela do práce,nebo někam a doma nikdo…

mě by to zajímalo,protože mě občas stávkuje Dafina,a je odtažena-kousek-pár cm-a ne po břiše🙂

ale nemá 50 kilo,že….

Dafi
Dafi 01.10.2024, 12:38:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.10.2024, 07:31:46

tak vidím,že tady plyšáci zabodovaly:-()

Dafi
Dafi 30.09.2024, 22:04:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.08.2024, 13:18:02

jo,su pejskař-ale tohle se jim nepovedlo-plyšová ZOO byla lepčí,nebo mořskej svět,tuleni atd.

Dafi
Dafi 26.09.2024, 11:02:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 26.09.2024, 09:36:56

no-s oblečením to mám jako vy

nebaví mě to vybírat/zkoušet,s nakupování přes net mám strach že to nebude..

psi mám od mých 10 let-a vždy jsem měla rozdělený oblečení na cvičákovské a slušno-do školy/práce…

jako dítě jsem ke psům měla věci starší/pbnošené-případně coo mě kdo dal-tady to se ti bude hodit ke psům,než bych to vyhodila dám to k tobě,na cvičák to využiješ a u psů je jedno jak to vypadá..

na vycházky a cvičák sustákový soupravy-rechle to schlo a když pršelo tak pláštěnka gumáky

gumáky jsem měla 35 let ještě měly značku svazarmu na sobě🙂

a nosila jsem je hodně,fakt mega hodně-stopy na jaře/podzim+rosa v létě…

no a pak mě pře skoro devíti lety koupil první soupravu ke psům přítel

od Ščučky-bundu zimní+gatě-ale ty jsou bez jákekoliv podšívky,jen tuhý šusták tak studí,bunda zimní je tenká,

vestu  a kšiltovku,vestui nosím doted,nic jí není nosím ji hodně,kšiltovky mám už několkátý,blednou😀

věci jsou to kvalitní a vydrží jen jsou těžký-ten tvrdej šusták těžkej….

gatě už má svagrová-ztloustla jsem:-()

bundu už moc nenosím-tak 2 roky?protože jsem před rokem a půl dostala jarníčernorůžovou psí bundu-pod kterou se vleze tenká zimní bunda,takže tak ju nosím od podzimu do jara,

+mám 2 kalhoty ke psům

a výcvikovou sukni-vše od přítele

můj přítel vášnivě rád kupuje oblečení:-()

jinak mám fukční trika z klimatexu+finkční legíny,podpsenky z merina vlny

-nosím do práce vg práci,kde je zima a na druhé straně vedro-podle toho co člověk kde dělá…

+některý mikiny/trička mám z LIDLUa Z KIKU-tím kompenzuju drahý věci ke psům a do práce….

a nakupuju i v sekáči-trika,svetry,šaty,-takovej ten vše za 59kč…

boty LIDL/PENNYY a občas něco z normálního….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 26.09.2024, 08:00:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 26.09.2024, 06:33:39

no-tak jste měla upřesnit kam!se měla jít vyčurat🙂

mě+ se takhle Killynka vyšurala po vycházce na hadře vedle wc-já čurala na wc a mrknu a Killy taky..

ale ona jak byla kotcová a půjčovaná,tak tam to bylo těžký ji to naučit….

Dafi
Dafi 25.09.2024, 20:32:39 xxx.xxx.136.20

Dafi a její nový zdravý pamlsky na játra a vycházka odpo v lese-našli jsme bedle a padaly žaludy,akorát listí ještě není barevný,jinak hodně odpo bylo,takže ranní cvičící vycházky,a aportovací a obíhací

no a dnes ráno mezi pole,proběhnout vyvenčit chvilku a odpoledne do lesa autem,Žeryk válel sudy a Dafi hopala po pařezech🙂

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 24.09.2024, 11:06:50 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.09.2024, 10:09:32

ukažte sněhule prosíím