Aktuálně: 2 538 inzerátů234 717 diskuzních příspěvků18 626 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 27.03.2025, 22:11:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 27.03.2025, 14:42:05

já bych nejradši chodila k jednommu koníkovi…

ale…

myslela jsem,že to vyjde v dědině..ale moc se to nedaří-koníka jezdí 2 lidi…

péči má…

no,prostě nic no…..mrzí mě to,ale je mě blbý vyvolávat pořád-několikrát měsíčně majitelce…..

Dafi
Dafi 27.03.2025, 22:09:03 xxx.xxx.136.20

Ano hafling je z Jalového dvora a strašně jsem se do něj zamilovala-milá kobylka a slečna/paní? od něj taky fajn-moc fajn

i jsme se bavily,že je to právě dobrý na ty záda

mě teda bude stačit klidně  těch 30 minut

jela jsem teda ze sedlem/nebo dečkou s madlama-paní nevěděla,že poveze dospěláka😀

ale nevadilo mi to,aspon jsem koníka víc cítila a nestudilo mě sedlo-ehmm radši jsem si dala 2 elastáky+manšestráky-nemám ráda,když mě studí zadek🙂-

a i jsem paní říkala,že by mě zase vždy-jasně-když to půjde!!! vyhovoval hafling….

i to,že ho někdo vede mi nevadilo….

tak bych ráda jezdila tam

+někdy v dědině si učesat koníka-když natrefím na mijeitele,nebo majitelku…

u mě je to složitý,že dělám víkendy+t3 směny-ranní,odpo+mezisměny

a někdy su tak hotová z práce,že sotva lezu…+bez toho řidičáku,

ale myslím,že toto by pro mě bylo schůdný…….

Dafi
Dafi 27.03.2025, 10:45:00 xxx.xxx.136.20

Děkuji za obsáhlé vysvětlení--úplně nehci napsat-uff psané slovo a moje vyjadřování….,

že jste mi to jako rozmlouvaly,-ale spíš že jsem si fakt myslela-že by bylo nejlepší chodit pořád za jedním-že mě pak bude mít rád….

což mi tady bylo řečeno-že to tak úplně není-jakože,takováhle rovnice to teda není-když to napíšu zjednodušeně……

což mi říkala i paní od koní….

jinak-nový koníček to není….

nebo takhle-odmalička jsem chtěla jezdit ke koním-jezdecký oddíly kousek od nás byly 2 a 13letý holky z ulice tam chodily…rodiče-NE-ehmmm ted mi  tatkařekl,že ani nevěděl proč ne……,no protože prostě NE

učnák u koní-NE,tak jsem s prosadila cvičák,půjčovanýho psa,protože do mýho se mi doma strašně kafralo-nepudeš na zkoušky,nepudeš na závody…

a u cizího naši nemohli nic…..

ve 20 jsem prcvně jela 45 minut na koni cikcak krokem na jízdárně+čištění

ve 25 na koni hodinu-pole/les/silnice-krok/klus…

podruhý za měsíc na tom stejným  a on si se mnou dělal co chtěl-na silnici stál,v lese mě třel nohu o stromy,rval otěže dolů.žral trávu..

tak jsem se začala bát……-jo vyčistit jsme si ho nemohly,co kdyby nám něco udělal….

ve 30 jsem jela půlhodiny na nižším westernovýmm 30minut les-louka-koník moc fajn-a slečna od něj taky-strašně moc jsem si to užila::::nejhezčích 30minut z mé dovolené….

pak v létě před rokem 5😀 minut na kstelanským ranči,pak tam též trošku dýl-ale svezení-což mi nevadí….teda stydím se,ale nevadí mi to…

pak v září Koryčany-45minut-na lonži+klus-předtím čištěení atd-to jsem byla hoodně spokojená

pak kousek od nás 30minut jízdarna-to jsem se trochu bála-kobylka na mě moc rychlá…..

no prosinec koník tady-v dědině-který ode mě občas prchá,když mě vidí s ohlávkou,kdy ž jde se mnou leze přede mně,pase se…atd-respekt 0..

a pak ten hafling-ten byl božíííííí

jinak načtený o koníkách mám a sleduju videa o koníkách

-jsem konák teoretik-co je jako angličtinář furt v první lekci……

ale miluju je-moc

Dafi
Dafi 27.03.2025, 10:03:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 26.03.2025, 13:59:45

taky mám ráda vaše psaní a slovenštinu🙂

koně miluju a na starý kolena jsem si v  řekla,že se aspon jednou měsíčně…svezu…..takhle,řekla jsem si to v září a díky protisměnám s přítelem,díky tomu,že jsem bez auta,a ke koníkům musím nějak dojet,a psy jsou,byly a budou pro mě na prvním místě-tak je to dřina splnit-,ale snažím, se,protože,mě nabíjí jen to,když dojdu k ohradě a oni za mnou ze zařechtáním přijdou a nechají se mazlit…..,

koníky máme v dědin u rybníčku,kde chodím cvičit/venčit psy,koníkům nosím mrkev a kůrky chleba-nechávám to u stáje…občas si můžu jít jednoho koníka,co jsem na něm v prosinci jela vyčistit…ale…to musím natrefit na majitele ranče…majitelka koníka má často čas,kdy já ne…..takže i když jsem myslela,že se k němu dostanu častěj do sedla,tak ne….☹️.ale tak svezu se občas jinde,a k rybníčku k ohradě se chodím kochat a mazlit….

pohled na koně mě uklidnuje-posezení na koni mě nabije extázi štěstí na celý den:-()

rozmluvily jste mi mou naivní představu-že ze vztahem s koníkem-myslela jsem,že ideální je chodit pořád ke stejnýmu,kvůli vztahu,což jste mi vysvětlily,že to tak u koníků úplně není…

tak si aspon nemsím-ted to berte s humorem-ehmm nevěrně,když nebudui chodit ke stejnýmu…

jinak můj sen je ten hlafling na fotkách-ideální výška pro mě na vysokých se necítím úplě ve své kůži🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 24.03.2025, 16:50:53 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.03.2025, 20:32:57

závidím😀

Dafi
Dafi 23.03.2025, 11:20:52 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.03.2025, 10:10:06

ježíííš-děkuju,to je hezký jak jste to napsala💐

Dafi
Dafi 22.03.2025, 14:44:07 xxx.xxx.136.20

dnešní relaxační vycházka-z parkoviště na Klimentek-Kazatelnu,k Míse-studánka, ke Kozlovi a na parkoviště,který park praskalo ve švech,potkaly jme štěně malého knírače černostříbřitého,2 kelpie na sedácích,a hromady tůristů a 3 horolezce🙂

Žeryk furt válel sudy v listí,Dafi občas pařez,jinak se docela táhla,vycházka necelé 2 hodiny…na km to nevím?….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 22.03.2025, 13:55:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.03.2025, 07:44:22

Bobco-já byla tááák ščastnáááááá,táááák strašně-že si TO NIKDO NEDOKÁŽE PŘEDSTAVIT!!!!!!!!nikdo!!!

od úterý jsem chodila ven ze 4 psama-kterým jsem se dost věnovala,

a v pátek už jsem se těšila,že vypadnu někde kde budu já a kůn-protože pár dní po sobě jsem ze psama potkala-lidi,auto kousek od nás,několik psů.a i když vše v pohodě,psy mám vychovaný a vycvičený..tak prostě hlídat 4 psy,když jde někdo ze psem,těsně kolem vás jede auto-jenom ty vodítka jak se furt motají..🙂

Betty blbě vidí/slyší,tak s tou je to složitý…

a pátek ráno-popíšu

vstanu,pustím psy rodičů v půl sedmé-na dvůr a dom-máti přítele od úterý v lázních,od čtvrtka u mě tatínek….

jdu dom,mí psi spí,byly puštěni v půl paté,nasnídám se,přečtu kousek TÉMA,dám všem všude vodu,nakrmím andulky,dám jim vodu,-chystám se ze psama-volám Dafi,která to sabotuje…tak ju nechám ležet v posteli a říkám-si nas,,,,,  a v duchu-pudu s klukama a pak s holkama….

tatka za mnou za vteřinu nacpe Dafinu…

tak nic vylezu zahradou ze 3 psama,že vezmu BETTY  pak,

přce jen ve středu měla se mnou velkou vycházku,ráno,+chvilku večer,čtvrtek větší vycházka+kousek večer…

jdu zahradou mezi pole-Dafi dělá hledj-ztratil-70kroků+revírky portky-takže hledá v trávě přináší věci pracuje čichem,

Žeryk hledj-ztratil,kroky,otočky,hraní s míčkem,,mezitím běhají,venčí se,a pak ze všema 3 lehni-ka mě-lehni ke mě… Žeryk v mezičase furt válí sudy…..😀

du dom,beru Betty,dem kousek lípě-Dafi se thne za mnou na vodítku,

Betty čmuchá apo metru se posunuje,MAX čmuchá a po metru se posunuje…

Žeryk cape..-jsem zoufalá,ploužím se a zpívám si a říkám si,že musím užívat přítomný okamžik,je slunce,hezky……..

otočím to po 10 minutách a jdem zpě,na zahradě překážky s  Maxem..

…nakrmím slípky,vodu,jdu umývatz psům nohy,v chodbičce-umyju Dafi nožky v lavorku,narvu tatkovi na kín,jdu umývat Betty,ta mi zdrhne ven,tam za ní zmizne MAX,pak je naháním na střídačku dom-su blbá,vždy nechám otevřený jedny ze 2 dveří,takže groteska,hluchá Betty jde jinýma dveřma,než su já…. a opačně….

umyju Žerykovi nohy za stálýho zuření-jeho zuření-narvu ho dom,dám Dafině prášek,psům rodičů jídlo,

do umyvadla namočím chytrý ručník z trubky pro psy,že ho přeperu-napouštím umyvadlo i vanu,

a zapomenu na to umyvadlo s ručníkem…….

vykoupu se,oblíknu a KOEČNĚ JEDU ZA KONÍKEM---HUURÁ!!!!!!!!!!

Jalový dvůr-30minut lesem,kolem rybníka,hafling,rychlý koníček,já sedlo s madlama,slečně neřekly,že poveze dospěláka😀

vylezu na koníka,a jedem-je teplo,kecáme,já su ščastná,paní je fajn,vede koníka na vodítku,mě hřeje dečka-a ehmmm-2elastáky a manšestráky😀

pak ještě můžu dát kobylce kokynka,pomazlit, projít se sní jsme domluvený,že zase někdy můžu dojet…..

mají tam osílky,ovečky,kozy….,pohodička….

jen já kůn,přiroda a fajn paní…

pohoda relax a štěstí,,,,,,,

ve čtvrtek večer vycházka 4psy+cvičení překážek na zahradě aDafi s aportem,v středu jsem se byla večer mazlit za koníkama s Maxem a Žerykem,a šla jsem zvlášt s Betty a Dafi..-KDYŽ MÁM VOLNO-DOVČU,CHODÍM S NIMI 2 KRÁT DENNĚ,KDY S NIMI I DOST CVIČÍM…

v ten pátek jsem byla ráda,že jsem si domluvila koníka-už jsem byla přepejskařená….🙂

dnes vycházka s mýma 2 psama-za KORYČANAMA  parkoviště ze kterého se chodí na Cimburk,tak na Klimentek,Kazatelnu,k MÍSE,kolem Kozla  a k autu

fajn počasí,ke konci hodně turistů,ale pohoda,psi na volno-a já ráda,si šla a jen je občas zavolala,dala k noze,nebo čekej-relax jak hrom,

u Kozla hnízdí sokol,tak se tam k němu nesmí…

Dafině jsem řekla,že druhá vycházka dnes nebude,když je výlet-tak byla ráda😀

včera jsem máti přítele ukazovala jak dělají překážky před večerní vycházkou -ona tím,jak ji neposlouchají-tak mi to nevěří,že něco umí😀

na kladině se dá hezky sedět a hompat nožkama jsme včera odpo zjistily s tatínkem

Dafi
Dafi 20.03.2025, 22:01:30 xxx.xxx.136.20

takže 2 moje rady pro majitele malých psů-nemám-li 2 dečky-sednu na psí a psa dám na klín

nemám-li chovacího psa-posadím ho na dečku-at se nenachladí-a sama stojím-protože konkrétně mě doma pořád jako malé říkaly-nesedět venku a studeným-budeš nemocná!

takže nosím v batohu tenkou dečku s pěnové gumy pro sebe,na plechový/kamenný nádražní lavky

a závidím malého pejska co si hraje s velkým pejskem!!!

a rady berte s humorem🙂

Dafi v restauraci pod stolem-dečka ze sekáče pro mimi…

Obrázek
Dafi
Dafi 19.03.2025, 11:29:19 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.03.2025, 11:12:37

děkuji-jsou zdegenerovaný-jak vidí foták,tak ví,že fotka-pamlsek….i když nefotím je,jdou si pro pamlsek🙂

jinak Dafi neodměnuji všechny obíhání,vždy až po několika,by takhle nezhubla🙂

Obrázek
Dafi
Dafi 19.03.2025, 09:45:06 xxx.xxx.136.20

dnes venku celá 4--Dafi obíhačky 3 psů,Maxík na domácích překážkáchh,Žeryk nosí smajlíka🙂Betty se cpe piškotkama za hezký sedání!

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 18.03.2025, 10:23:58 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.03.2025, 09:13:49

já nevím,jestli se to může???

su nezmar-šla jsem hledat míček…

já hledala míček a Žeryk furt válel sudy,já hledala,on se válel v trávě a Dafi se válela v posteli,že mrzne a nikam nejde….

podotýkám,že jsem courala po louce a potichu mlela-Žeryk dělá žuchity žuch,Žeryk žuchituje,panička je blb,hledá míček,no nečum na mě,co já vím,kde je…a Žeryk žuchituje..kdepak je ten míek,no kde?nikde dem dom……

Žeryk si řekl,že hezká vycházka,furt se jen válel na zádech,a panička chodila furt mlela potichu nějaký zaříkávámí,vlasy jak splašená čarodějnica🙂

míček jsem nenašla,větve mě několikrát málem skalpovaly,došla jsem dom,vzala chvilku Dafi i s Žerykem,na zahradě jim hodila párkát míček..a musíme odpo na očkování….,.včera jsem si půjčila 4,4kg knížek…..

Obrázek
Dafi
Dafi 18.03.2025, 08:37:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.03.2025, 08:30:50

tak ještěže mám vypitý kafe a nespprchuju si zase monitor od PC-musím ho nějak umýt…dík,seš borec!!!!!!!!!!!

Dafi
Dafi 18.03.2025, 07:59:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 17.03.2025, 23:19:05

šmarja,vy máte smůlu☹️

držím palce,at jste co nejdřív v pořádku!!!!

Dafi
Dafi 18.03.2025, 07:57:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.03.2025, 06:51:18

tak su ráda,že v tom nejsu sama🙂

já mám vůbec hodně věcí v přírodě-předměty co zůstaly na stopách-protože zapamatovat si stopu bylo vždy nad moje síly,míčky v rybníku a na šnůře na stromě….

díky tomu,že VŮBEC,ALE VŮNEC NEMÁM ORIENTAČNÍ SMYSL pro mě bylo těžký učit psa stopy,protože jsem neviděla,kudy jsem šla…..

s Kiily jsem několikrát na stopách vylítla,s Kimem taky-toho zajímaly víc myši a pak srnky,no a Duxe bavilo vše a moc,tam stopa v mým provedení na ZMMP vyadala takto-150kroků-vlastní-jeden lom-na konci předmět kterej Dx aportoval-od nášlapu vlaju za psem,nějak se zmáknem lom,valíme na konec-já mám divnej pocit-že tady někde??bude předmět-rozhodčí na mě řve z cesty-jktože??nevím kde mám předmět???

Dux 5 kroků ode mě hlavu k zemi,chytne ředmět a donese…35 bodů-35-50 limit

závody stopařský-35 z 50-klusem z kopce po rose…

akorát stopařskou FPR1 vzal pečlivě 93-100s 

s Gerem jsem na zkouškx ze stopu nešla-tolik rozhodčích zase jsme neměly,co by na mě🙂měly nervy

Dafi mě tad klepe kosu,tak svetr-tenkej a zakrýt….

venku mínus 6…..

Dafi
Dafi 17.03.2025, 15:50:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 17.03.2025, 15:43:00

a jinak si přebarvím psa-protože nic není tak blbě vidět jak šedej pes….

tomu se žádná barva nevyrovná…

to je furt-Dafííí,Dafíínkooo,kde seš??a ona bud stojí u mě nebo za mnou,a nebo kus ode mě a trvá mě,než ji zmerčím,protože šedá tak nějak dost splývá…,asi bude muset zas nosit reflexní šátek…..-kvůli mě🙂

Obrázek
Dafi
Dafi 17.03.2025, 15:43:00 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.03.2025, 15:18:25

ano,vím,ale já si naivně říkala-budou hledat poctivě,unaví se čmucháním,

a když ho nebudou moct najít-protože oranžová,tak já!!!!!hahaha,pěkně uvidím….🙂

no takže odted zase hračky jiných barev no….