děkuji🙂
vadí mě to kvůli psům a vycházkám..
přítel s nimi chodí,ale kousek….beze mě nadlouho nejde…
no taky je mi to blbý vůči kolegům…..
děkuji🙂
vadí mě to kvůli psům a vycházkám..
přítel s nimi chodí,ale kousek….beze mě nadlouho nejde…
no taky je mi to blbý vůči kolegům…..
Děkuji-s kamínkem zatím asi nic..
uvidíme co na to má obvodní…
lehce zmínil operaci…
no do toho se mi moc nechce..stačila jedna před rokem před létem,….,
ale říkal,že kamínek je pidi a od toho to není….,
nějaká infejce…
já se taky furt nervuju….
a Vánoce a vše se u nás zdařilo,ale…
třeba ty rachejtle se na té zahradě práskaly,že..
protože kluci-jako švagři..jsou tu doma a můžou si zde dělat co chcou,že…,
a mě to prostě hrozně žere…že 2 dospělý chlapi s vlastníci svoje domy a zahrady,majíci rodiny si sem přijedou a můžou si zde dělat co chcou,protože jsou zde doma….
já to nějak furt nemůžu skousnout….:/
takže tím nechci říct,že jsem simulant,ale,že jako psychika…..
jako jo,to břicho bylo na pohmat citlvý,doktor hnd viděl že je to tím,nebylo to,že si to vymýšlím….
tak bude jsem něco divnýho snědla-pochybuju-se hlídám jak ohař…
nebo bacil..
přirovnání nevadí:-()
nevím,doktor i lékarnice říkaly,že to mohlo být,lékarnice,že podchlazená…,a tak dnes 36,4-u doktora -3svetry,2 gatě….
no a já si tu marodím☹️
dietuju,čtu..
odpo u doktora,že stále špatně..
zatuhlej krk,ve žlučníku kamínek,něco s břichem,takže léky,dieta a uvidí se kdy bude kontrola..
jo a tu teplotu 35.5 jsem fakt mohla mít,když jsem málo jedla+pila+k tomu furt zimnice…
jo a má teplota měřena 2 teploměrama je 35,5-bud jsou rozbitý teploměry,nebo já….:/
tady vichr,syrovo a mrazivo
já strašná migréna,ze psama šel kousek odpo přítel,
bojím se jíst,tak nic nejím,silvestr u tv,Žeryk mega psycho z ran,se snažil narvat pode sedačku..Dafi se jen klepala..
každej rok jsme jely 1, na výlet,ted se tu potácím ,tak nic..
ale pejskům to nevadí-venku je fest zima,
tak si to v posteli užívají,výletů měly za Vánoce dost…
pef je z minulýho týdne…pejsci dnes vycházku po městě a já do lékarny a mám migrénu kříženou se žlučnímem,k tomu zimnici….
tak pohádkuju..
mějte se krásně…
nedělní vycházka
tp jste těd nepsala vy,žeto se za Vás vydává Dafina🙂☹️
Smekám a obdivuji!!
v některých místech bych pouštěla psy z vodítek všechny,pak bych se přivázala ke stromu a čekala,až mě přjdou sundat hasiči….🙂
aneb já a výšky….
jééé-já bych tak to by šlo s Dafčou:-()
si dělám v duchu seznam koho bych ráda potkala…
vypadá to,že všechny zde bych ráda potkala-ehmmmm otázka co Dafík na to:-()
aléé-nic si z toho nedělejte🙂
já si troufám tvrdit,že mám ze psy za 38let zkušenosti…ale Dafi?tak když vidí jinýho psa,tak když nepoveluju,nenapomínám a nemonituruju-překlad-nesmím prostě čučet a jít a ostatní v mé rodině-tak bud aspon dudle-výraz-vrčela bych,ale vím že nesmím..
nebo teda povrčává,a někdy teda štěká..
nejhorší je to kousek od zahrady-asi to bere jako svý území,
ve městě je to v pohodě,to do káže projít i v klidu,potichu,ale tady jak chodí pole/les+teda někdy dědina…tak holt to potichu je málokdy..
vyloženě nevyjíždí,ale povrčává,nebo bubledudle pod fousy-že to slyším jen já…
je fakt žew tomu moc nenahrává přítel,kterej se vyhýbá psům jak černýmu moru..
neříkám,že je má nějak vyhledávat..
ale on když vidí někoho ze psem tak je schopnej to brát mega oklikou-to stejný jeho máti-která k tomu hystericky-fakt to by jste musely vidět…pnikaří,bere psy do náručí,hustí do nicch povely,který stejně neposlouchají…
no a přítel na vycházkách/výletech vyhledává místa,kde ani noha,když řeknu občasže půjdem-jak dnes třeba-k Nevojáku,nebo na Jalovák….
atd,-tak řekne-ne tam bude hodně lidí,cyklistů,tam budou běžci..
jako neříkám,že máme chodit na Václavák..ale zase,když se psem někoho potkáme jednou za čas tak je to taky těžký….☹️
takže my 2 kdyby jsme se potkaly,tak by jsme naše pejsky rovnaly na kraj,hustily do nich sedni!motivovaly na pamlsky a mezitím by bylo-dobrý den🙂
ale abych DAFINU NEPOMLOUVALA,když půjdem chvilku spolu,a Váš pejsek by si jí nevšímal,tak by se časem po pár metrech uklidnila a byla by v klidu🙂
holt nemá žádný známý pejsky a kamarády na venčení a vycházky-jen basenžíka co se ho bojí-tak chodí zvlášt,a když ho potkáme,tak se Dafi zkamení-otočí a mizne,nebo vrčí….
prosím odkud máte kombinézu s nohavičkami?
Dafi na domácí kladině a na návštěvě cestou do BK za jedním tažným obříkem-tatínek hříbatka-ted nevím kterýho☹️
my vzaly druhý svátek Vánoční rodiče i s pejskama do Vyškovské ZOO,krásně udělaný betlémy a stroměčky vevnotř u kočáru a slaměného koně,venku jsme omrkli zvířata,nakrmily kozenky a jely mrknout na náměstí na Vyškovský betlém a domů-vymrzlí,ale spokojení🙂
odpo Martin ještě vyrobil Dafině kladinu na zahradě tak se cvičilo+šlo kousek za zahradu,
včera větší vycházka v lese za barákem-za lípu,v lese a od hájenky dom
dnes ráno cvičící vycházka s Dafi,pak větší vycházka s basenžíkem,a kamoškou-lípa-v lese,hájenka a kolem cvičáku dědinou dom
+odpo za sluníčka ještě pohrát mezi polama,a ted konečně odpočinek-juchůůůů🙂
gatě spokojenost-i když-nohavice dost široký-by se hodily o číslo měnší a pas akorát,kdyby byly akorát nohavice,zase by mě byl malej pas….
ale dobrý,čelenka dobrý
od holek z BK dostanu v lednu k narozkám tu čepici na ten culík- dírou dole-jsem si vlasy protahovala nákrčníkem od GAPAY-jenže to jsem měla dlouhý vlasy,že šel culík vyčesat nahoru,ted mám po ramena-tak navrch vyčesat nejde,a je všech čepic mi vyskakují uši….
tak tohle s culíkem ven to doufám?vyřeší….
vložky do bot mě mega moc zklamaly☹️
vydrží jen tak 2 hodiny????
jinak jsem od přítele dostala zimní bundu ke psům-ale není psí-jakože nemá ty obří 4 kapsy a kroužky na vodítka a tak…
prostě normální zimní bunda….-hezká,všechno,
ale já neumím vylézt z domu bez pamlsků,hraček a tak…..
jako jo,tu soupravu co jsem dostala před devíti lety od přítele na Vánoce-gatě od Ščučky-jen studený šusták bez sítoviny,a bez ničeho….+vesta a zimní bunda od Ščučky,kde na těle jen flís,není tlustá+trošku zateplený rukávy,+kšiltovku
gatě šly časem ke švagrové,a bundu jsem už před rokem nenosila,nosila jsem tu růžovou psí podzimní pod kterou se vejde moře vrstev,nebo zimní tenká malá bunda…
no a přítele to štvalo,že cpu pod podzimní bundu zimní…
tak mi pořídil zimní,že jen kepsům…,jenže ta nemá ty kapsy,že….
takže budu shánět ještě pamlskovník….
jinak,než jsem kdysi ke psům nosila bundy a větrovky,nebo šustákový soupravy od tamanů,ze sekáče,a kdo mi co dal…-se slovy-ke psům je to dobrý-a kdyžtak to hod do popelnice….
ehmmm-zas ke psům člověk nemusí vypadat,jak kdyby z té popelnice vylezl,že…
tak roky,kdy jsem neznala tyto firmy,nebo znala pak už,ale zase mi byo líto peněz….
jen bych si sama sobě koupila vestu+tu sukni a vestu bych třeba nosila i přes zimní bundu…..
tak jsem právě kdysi nosila celoročně kedvinku..
no tak ted budu shánět pamlskovník…ještě…🙂
ale jinak jsem dostala šitej taško /batoh s knírači od paní-naprosto suer!!!xxx kapes,dá se to zmenšit na menší batoh,nebo zvětšit na velký,za 830kč,paní šije za 200kč i tašky s fotkou i vašeho psa
a pamlskovníky dělá taky
je teda jen na fejsu
šíté tašky a jiné
Jana Petrů
f Šité tašky tašky Jana
tak dnes vyzkoušení jéžiška-gatí od 4dox,a čelenky,jely jsme na Buchlov,z parkoviště pak ke kapli sv. Barborky,a odtud po schodech dolů přes kmeny polámaných a to hoodně polámaných stromů☹️na černé sedlo a zpět,
trochu sněhu,trochu ledu-na cestě a parkovišti a trochu bláta,studený vichr a slunko🙂
pejsani se proběhly,nadřely,všecko to prolízání,přelízání a lezení po chodech…Dafi na ty schodky lezla jak zápasník a vzprtač-vždycky zatatý packy a cpala se navrch:-(),no a ppak na Bukovanský mlýn,kde jsou oslíci,koně a alej se sochami předků-a studenej vichr!!!!brrrr
pak už dom
odpo s Žerykem a psama rodičů a tatkem kousek po dědině,a Dafi šla krmit na zahradu Pištu-na vycházku nechtěla,i na zahradu musela být vylákaná pamlskem….:-()
salát dělá přítel podle sváteční kuchařky Vanka,
kuchařku dostal před rokem ná Vánoce….
Impact-kde jsou ti mufloni?
hunak my jsme šly do lesa,kdy bylo ještě pomrzlo,jinak všude kolem baráku-pole,les mega bláto a Žeryk v tom válí sudy v bundě….
já si odpo ještě pocvičila-na záda
zapálily jsme na zahradě svíčky u hrobečků pejskům,kočence a andulkám,s pejskama a tatínkem jsme šly kousek po dědině-ted budou večeřet oni,pak jéžišek a pak my-večeře
salát dělá přítel,stejně jako většinou celej rok vaří on-hlavně o víkendech…
od čtvrtka do neděle odpolední,
takže vycházky kratší cvičící,případně autem na cyklostezku a zpět
v neděli v práci 11 hodin s 15minutovou přestávkou…☹️
spát jsem šla v jednu v noci…..
v pondělí ve znamení úklidu,chystání kytek na hřbitov,2 krátkých cvičcích vycházek
odjezd pro tátu do BK,tam na hřbitov-vyhlížely jsme tam srnky..ale asi byly schovaný..☹️
dnes ráno vycházka do Ždánského lesa,kde Žeryk ve svetru válel sudy,Dafi hopala po pařezech a hodila držku🙂
běhaly,Žeryk si hrál na přetahovanou,pak skoro hodinu chození po městě a Dafi obíhání stromů,
doma chystání větví-kvůli andulkám nemám stromek-mám 2 obří klece,na stromek není už místo,dělám roky větve…
pejsci spí,ještě odpo se půjdou chvilku projít
Dafi dostane pamlsky od chlupáčů.Žeryk pamlsky a hračku,andulky ovocný tyčinky…