Aktuálně: 2 714 inzerátů262 523 diskuzních příspěvků19 178 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 06.01.2025, 21:42:17 xxx.xxx.136.20

tady to taje-konský sáně na dvoře,

jinak poštářek od kamarádky k Jéžišku,

zítra jdu na kontrolu,

Dafi dnes ráno pidipikosekundu venku-a málem při návratu probourala dveře..

dopo šla máti přítele s Žerykem na flexině k hájence a zpět…

a přítel chvilku s Dafi-jinak je Dfi nejštastnější v posteli…

Žeryk dnes nesnídal,hovězí s granulemi taky žrát nebude…tak nevím co zas má…

včera jsem s nimi chvilku cvičila ve vjezdu at se zabaví,pak proběhlo dlouhý česání a kartáčování všema možnýma hřebínkama,kartáčema,hrabičkama….

na vycházky s nimi chodil přítel….,v sobotu i v pátek teda delší vycházku i …

já mám teda vycházkovo venčící absták-ale Dafi je nejspokojenější se mnou:-()

vycházky jí nevyžaduje vždycky to tak měla-maximálně jednu denně,když jsem marodila a hotovo….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.01.2025, 18:25:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.01.2025, 17:09:57

moje nejbližší kamarádka má autistický dítě-12-neuvěřitelně chytrá ve škole,ale jinak agresivní….a fakt se u ní nic nespraví fackama a bitím…

Dafi
Dafi 05.01.2025, 18:21:09 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.01.2025, 11:27:51

Sardulllah-měla jsem bratra-dvojče,umřel před 8 lety…

odmala to byl průšvihář-já byla ta vzorná holčička co lítala ze psama nikdy nekouřila,skoro abstinentka-pár decí vína za rok na oslavách…,10let nepití vůbec…

bratr,přestože na rozdíl ode mě,měl plno talentů-na sport,na kreslení,na zpěv,milovník koček,vždy u nás byla kočka,+on si sám taky pak pořídil a Žeryk byl 2 roky jeho..

tak byl pankáč,kouřil,i něco jinýhoobčas a pil..a pil dost..

a tatínek ho mlátil a mlátil dost….

a po letech přiznal,že to stejně bylo k  ničemu-to mlácení….

jinak oba nás vychovávaly stejně,oba jsme se musely učit,pomáhat doma-úklid,nákupy,vaření…měly jsme povinnosti a dost přísnou výchovu,kde se pro bití,a nadávky-ty byly častý-nešlo dalekoo..

pohlazení dost neznámá věc-říct-mám tě ráda/mám tě rád-to jsem od rodičů neslyšela nikdy…

já jsem doted dost mazlící/tulící a hodně lidem kolem sebe říkám,že je mám ráda,

s tatínkem se snažím trávit dost času-60km od sebe bydlíme…,ale jezdím já k němu,on k nám

s maminkou jsem neměla nikdy nějaký fajn vztah-upřímně-stál za nic moc…

nikdy jsem pro ni nebyla dost dobrá,pořád mě kritizovala,že pomalu uklízím,že furt čtu,že su furt někde ze psama,že mě nic jinýho než čokli nezajímají…

ale-i když nemám děti…

nevím co by moje dítě muselo udělat abych je zmlátila???fakt nevím…

a u hromady věcí za co dostane dítě si říkám-dostal by za to dospělej?-NE

tak proč proboha dítě??

dělám přes 10let v obchodě a někdy si říkám-proč někteří lidi mají proboha děti??když na ně řvou??smýkají s nimi,že se divím,že jim neurvou ruce…,a nadávají za pidihovadiny….

když tam nějaký dítě něco rozbije a dostane za to….

jako dospělí nikdy nic nerozbily,nerozbijí???

strašně mě baví jak se jede pozitivní výchova psů-ale u dětí to je furt-já bych mu takovou vlepil,a mě rodiče doma taky mlátily a vyrostl ze mě slušný člověk…

na to mám takovou  otázku-řečnickou…..

lze mít rád někoho kdo mě bije???

kdo mě nadává,ponižuije??

nevím…..

Dafi
Dafi 05.01.2025, 17:42:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.01.2025, 17:41:42

šmarjááá-u té první věty měl být smajlík……

Dafi
Dafi 05.01.2025, 17:41:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 05.01.2025, 17:24:55

tak a ted Vás za to zavřou do vězení,kde Vám budou pouštět za trest samý smutný filmy o psech!!!!

jinak-mí psi umí chodit na prověšwným vodítku,všichni to uměly,alle já to učila metodou cukáním vodítka a pomalu

ty dřívější dvojice-ty 2 dvojice cvičákovské

a tahle dvojice se to moc učit nemusela,protože Žeryk se táhne za nohou a Dafi se táhne..nebo jde,ale netáhne..

a jinak podle mě o milion procent lehčí naučit psa chodit u nohy na povel k noze-předpisová chůze u nohy,na povel -většina pejskařů má spolu-jakože jde nějak u nohy,ale nemusí předpisově-já mám povel-tady su!

ale naučit aby si celou!!procházku hlídal prověšený vodítko,je podle mě prostě dřina-pro psa a páníčka…

a pochopitelně nikdo normální asi nebude chtít po psu aby chodil celou vycházku u nohy…

jinak-psy obecně mín tahají na delších vodítkách-a nemyslím ani stopovačku-prostě třeba?3metrovku…

do vězení zavřou mně za cukání vodítkem u učení chození na prověšeným vodítku…

vše jsem učila tututunununu-pamlsky,míčky,ale tohle cukáním…☹️

a jo-nebudu kecat,že,když měla Dafča na pondělí vycházce hysterák na psa,a nezabíralo nic-na povely jako hluchá-že jsem nezařvala a necukla vodítkem…nebudu ze sebe dělat pozitivkáře za každou cenu…..nejsem….

ted už bych netahání řešila jinak…

ale i tak-je to podle mě jedna z nejnáročnějších věcí pro pánečka i psa a trvá dlouho…

zlatá chůze u nohy…..

Dafi
Dafi 05.01.2025, 14:54:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.01.2025, 13:54:06

Sarah01-Dafina mě před lety chtěla ve vlaku vyměnit za cizí svačinu….🙂

Dafi
Dafi 05.01.2025, 13:43:05 xxx.xxx.136.20

mám doma sedák od manmatu-kdysi jsem hoodně používala,hlavně na výlety,ale i na běžný vycházky..

můžete mě to někdo připomenout,že si ho můžu vzít i ted?😀

děkuji🙂

Dafi
Dafi 05.01.2025, 13:37:14 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.01.2025, 13:24:36

zatlačit Žeryčkovi na zád,aby si sedl-tak mě rafne🙂

ještě,že cvičí za žrádlo a míčky:-()🙂

jinak s Váma ve všem souhlasím🙂!!!!

jako koneckonců vždycky-strašně mě baví  Váš pohled na psy-výchovu a život s nimi!!!

a vděčnost-tohle přítelova máti kolikrát řekla Žerykovi-dyt by jsi měl být vděčný za to,kde jsi!!!

a pak--jéé on na mě vrčí-já si sednu jinam….

a ano je to ona,co se mu bojí utírat nohy po vycházce,venčení…-a nechci to po ní..

protože lepší špinavá zem,než rafnutá skorotchýně….

Dafi
Dafi 05.01.2025, 13:31:23 xxx.xxx.136.20

Kde se pořád bere to,že pes z útulku musí být vděčný???

no nic no…..

jinak za mě-několik mých psů od štěněte-2 knírači+první můj kříženec,pak jsem měla milovanou půjčovanou fenu od roku a třičtvrtě-tam uměla sedni,pár metrů stopy a přivolání-jinak nic-ta u mě občas i bydlela,a byla vlastně pak jako moje….-s tou jsem zvládla 5 zkoušek+závody,přesto,že nebyla moje a nebyla od štěněte se mnou,její štěně kříženec od štěněte u nás-taky zkoušky a závody v poslušnosti a tanci…

několik půjčovaných psů různého stáří a plemene-dobrman,knírač,kříženci…

a zděděný kříženec-jsem třetí majitel-4letý-uměl jen stůj,a fuj,jinak nosit klacky a vyjet po každým co mu dělal něco co se mu nelíbilo-sednutí do křesla,šáhnutí na něj,česání,stříhání,jakákoliv manipulace…

cvičení mechanickou metodou typu-posadím psa/položím psa,přiřadím si ho k noze-rovnalo se natvrdo vystartování a snaze pokousat…

od začátku co jsem ho měla jsem s ním cvičila jen za pamlsky a hračky-ano a ted umí hromadu cviků z poslušnosti-s tance-couvání,kroky,otočky,obíhat stromy,náruživý aportér,nosí i vodítko,kapesníčky,může chodit na volno,náruživý plavec….,umí odložení a nechá se přeskakovat druhým psem,chodit u nohy,zůstat u obchodu…-ale xxxlet česání/stříhání s náhubkem,několik let vycházky a manipulace s náhubkem…a když někteří lidi z rodiny viděly co dokáže,když se mu něco nelíbí..tak si ho v životě nepohladily☹️

na pohled milý líbivý pes,co chce aby se mu pořád něco házelo,co umí hromadu triků a cviků-dokud se mu něco z nelíbí….

doted se ho někteří z rodiny bojí tak,že jsem zatrhla at mu suší po vycházce nohy…protože začne vrčet,tuhnout…valit bělmo…

takže je fajn,že mám psa,co umí hromadu cviků,triků a umí chodit všude na volno a je poslušný,ale člověk u něj musí být vždy ve střehu…

a znala jsem ho od štěněte-v rodině jsem u něj byla každý měsíc 2 dny…

tak i to se může stát-jo psy naštěstí miluje a nerve se a nás miluje taky…..

Dafi
Dafi 05.01.2025, 12:19:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.01.2025, 12:10:10

aha tak to jo,takže na těch koncovkách nejdou furt…já kdysi měla právě rozdvojku z obchodu-na vodění dvou psů,ještě když jsem měla Gera,a chodila denně se 3 psama-Gero,Betty a Max-psi rodičů-tak jsem to používala,ale to je tak do města/dědiny,civilizace,ale na celou vycházku jsou ty rozdvojky z obchodu na vodění 2 psů dost krátký..pro psy co musí něco občuchat,někde zvednout nožku mě to nepřijde dobrý…,tak jsem to pak přestala používat….

Dafi
Dafi 05.01.2025, 12:15:33 xxx.xxx.136.20

jinak když jdu se svýma psama dědinou-tj.po silnici,chodníky nemáme…☹️k rybníku,kde si pocvičíme,pohrajem,a jdem zpět,tak Dafi má svoje vodítko 1,60cm dvojkarabinový,co jsem jí šila a Žeryk jednokrabinový-obě spojený,na jednokarabinových mám na konci kroužky,at můžu k čemukoliv přepínat,připínat…

Dafi
Dafi 05.01.2025, 11:59:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 05.01.2025, 11:08:18

mě u těch dvojvodítek zajímá jedna věc-jak se Vám takhle blízko u sebe vyvenčí psi?

mí psi totiž u venčení musí být kus od sebe:-()

já teda používím 5metrovku-2karabiny-i když to je dost dlouhý a dost se to sukuje-4metrovka lepší-každdej má pro sebe 2 metry…

na 3 psy-tu 5metrovku+jedno vodítko extra v druhé ruce-když jdu s mýma a jen Maxem,nebo Betty a když jdu ze všema 4-tak 4metrovku s 2 karabinama na konci jedna ruka,a 5metrovka druhá ruka,s tím,že aspon jednoho psa-většinou Žeryka se snažím co nejdřív pustit na volno…

a motá se mi to,psi se tak různě přesunují a čmuchají si a venčí se cik cak….

Dafi
Dafi 03.01.2025, 13:11:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 03.01.2025, 13:08:32

a já k tomu bych k tomu přidala i další orgány🙂

božííí ksichtíček,ty kukadla!!!!

Dafi
Dafi 03.01.2025, 11:05:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.01.2025, 10:49:55

pustila jsem si 12 měsíčků…

a příští rok mi vymýšlíš dárky Ty,když Ti to tak hezky jde🙂

já furt-oblečení,knížky,kosmetika

to je prostě nudááááá:-()

Dafi
Dafi 03.01.2025, 10:33:04 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.01.2025, 08:20:55

Solílek je úúúúplně božíííííí!!

toho si pouštím furt!!!a ještě se snažím přijít na to,co je za melodii-koleda?nebo co?

kam na ty nápady chodíš!!!???

já chcu mít taky tak dobrý nápady jak ty!!!

Martin šel ze psama-sníh a modrá obloha,on šel ze psama beze mě a bez fotáku……

jééé dnes by se to fotilooooo

Dafi
Dafi 03.01.2025, 08:12:24 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.01.2025, 07:38:03

ano kolegové taky někdy marodí-ale hodně jich všechno přechází….

Dafi
Dafi 02.01.2025, 22:09:46 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 02.01.2025, 21:57:00

děkuji Vám!

Dafi
Dafi 02.01.2025, 21:35:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.01.2025, 21:11:27

no,mě je to blbý vůči kolegům..

že za mě musí dělat,bud jich bude mín na měně,nebo budou muset jít směnu navíc….

Dafi
Dafi 02.01.2025, 21:33:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.01.2025, 21:10:39

ano,to je pravda,ještě,že se o psy starám líp jak o sebe…..