miluju ty vaše popisy😀
Příspěvky uživatele
Dafi
tady to taje-konský sáně na dvoře,
jinak poštářek od kamarádky k Jéžišku,
zítra jdu na kontrolu,
Dafi dnes ráno pidipikosekundu venku-a málem při návratu probourala dveře..
dopo šla máti přítele s Žerykem na flexině k hájence a zpět…
a přítel chvilku s Dafi-jinak je Dfi nejštastnější v posteli…
Žeryk dnes nesnídal,hovězí s granulemi taky žrát nebude…tak nevím co zas má…
včera jsem s nimi chvilku cvičila ve vjezdu at se zabaví,pak proběhlo dlouhý česání a kartáčování všema možnýma hřebínkama,kartáčema,hrabičkama….
na vycházky s nimi chodil přítel….,v sobotu i v pátek teda delší vycházku i …
já mám teda vycházkovo venčící absták-ale Dafi je nejspokojenější se mnou:-()
vycházky jí nevyžaduje vždycky to tak měla-maximálně jednu denně,když jsem marodila a hotovo….
moje nejbližší kamarádka má autistický dítě-12-neuvěřitelně chytrá ve škole,ale jinak agresivní….a fakt se u ní nic nespraví fackama a bitím…
Sardulllah-měla jsem bratra-dvojče,umřel před 8 lety…
odmala to byl průšvihář-já byla ta vzorná holčička co lítala ze psama nikdy nekouřila,skoro abstinentka-pár decí vína za rok na oslavách…,10let nepití vůbec…
bratr,přestože na rozdíl ode mě,měl plno talentů-na sport,na kreslení,na zpěv,milovník koček,vždy u nás byla kočka,+on si sám taky pak pořídil a Žeryk byl 2 roky jeho..
tak byl pankáč,kouřil,i něco jinýhoobčas a pil..a pil dost..
a tatínek ho mlátil a mlátil dost….
a po letech přiznal,že to stejně bylo k ničemu-to mlácení….
jinak oba nás vychovávaly stejně,oba jsme se musely učit,pomáhat doma-úklid,nákupy,vaření…měly jsme povinnosti a dost přísnou výchovu,kde se pro bití,a nadávky-ty byly častý-nešlo dalekoo..
pohlazení dost neznámá věc-říct-mám tě ráda/mám tě rád-to jsem od rodičů neslyšela nikdy…
já jsem doted dost mazlící/tulící a hodně lidem kolem sebe říkám,že je mám ráda,
s tatínkem se snažím trávit dost času-60km od sebe bydlíme…,ale jezdím já k němu,on k nám
s maminkou jsem neměla nikdy nějaký fajn vztah-upřímně-stál za nic moc…
nikdy jsem pro ni nebyla dost dobrá,pořád mě kritizovala,že pomalu uklízím,že furt čtu,že su furt někde ze psama,že mě nic jinýho než čokli nezajímají…
ale-i když nemám děti…
nevím co by moje dítě muselo udělat abych je zmlátila???fakt nevím…
a u hromady věcí za co dostane dítě si říkám-dostal by za to dospělej?-NE
tak proč proboha dítě??
dělám přes 10let v obchodě a někdy si říkám-proč někteří lidi mají proboha děti??když na ně řvou??smýkají s nimi,že se divím,že jim neurvou ruce…,a nadávají za pidihovadiny….
když tam nějaký dítě něco rozbije a dostane za to….
jako dospělí nikdy nic nerozbily,nerozbijí???
strašně mě baví jak se jede pozitivní výchova psů-ale u dětí to je furt-já bych mu takovou vlepil,a mě rodiče doma taky mlátily a vyrostl ze mě slušný člověk…
na to mám takovou otázku-řečnickou…..
lze mít rád někoho kdo mě bije???
kdo mě nadává,ponižuije??
nevím…..
šmarjááá-u té první věty měl být smajlík……
tak a ted Vás za to zavřou do vězení,kde Vám budou pouštět za trest samý smutný filmy o psech!!!!
jinak-mí psi umí chodit na prověšwným vodítku,všichni to uměly,alle já to učila metodou cukáním vodítka a pomalu
ty dřívější dvojice-ty 2 dvojice cvičákovské
a tahle dvojice se to moc učit nemusela,protože Žeryk se táhne za nohou a Dafi se táhne..nebo jde,ale netáhne..
a jinak podle mě o milion procent lehčí naučit psa chodit u nohy na povel k noze-předpisová chůze u nohy,na povel -většina pejskařů má spolu-jakože jde nějak u nohy,ale nemusí předpisově-já mám povel-tady su!
ale naučit aby si celou!!procházku hlídal prověšený vodítko,je podle mě prostě dřina-pro psa a páníčka…
a pochopitelně nikdo normální asi nebude chtít po psu aby chodil celou vycházku u nohy…
jinak-psy obecně mín tahají na delších vodítkách-a nemyslím ani stopovačku-prostě třeba?3metrovku…
do vězení zavřou mně za cukání vodítkem u učení chození na prověšeným vodítku…
vše jsem učila tututunununu-pamlsky,míčky,ale tohle cukáním…☹️
a jo-nebudu kecat,že,když měla Dafča na pondělí vycházce hysterák na psa,a nezabíralo nic-na povely jako hluchá-že jsem nezařvala a necukla vodítkem…nebudu ze sebe dělat pozitivkáře za každou cenu…..nejsem….
ted už bych netahání řešila jinak…
ale i tak-je to podle mě jedna z nejnáročnějších věcí pro pánečka i psa a trvá dlouho…
zlatá chůze u nohy…..
Sarah01-Dafina mě před lety chtěla ve vlaku vyměnit za cizí svačinu….🙂
mám doma sedák od manmatu-kdysi jsem hoodně používala,hlavně na výlety,ale i na běžný vycházky..
můžete mě to někdo připomenout,že si ho můžu vzít i ted?😀
děkuji🙂
zatlačit Žeryčkovi na zád,aby si sedl-tak mě rafne🙂
ještě,že cvičí za žrádlo a míčky:-()🙂
jinak s Váma ve všem souhlasím🙂!!!!
jako koneckonců vždycky-strašně mě baví Váš pohled na psy-výchovu a život s nimi!!!
a vděčnost-tohle přítelova máti kolikrát řekla Žerykovi-dyt by jsi měl být vděčný za to,kde jsi!!!
a pak--jéé on na mě vrčí-já si sednu jinam….
a ano je to ona,co se mu bojí utírat nohy po vycházce,venčení…-a nechci to po ní..
protože lepší špinavá zem,než rafnutá skorotchýně….
Kde se pořád bere to,že pes z útulku musí být vděčný???
no nic no…..
jinak za mě-několik mých psů od štěněte-2 knírači+první můj kříženec,pak jsem měla milovanou půjčovanou fenu od roku a třičtvrtě-tam uměla sedni,pár metrů stopy a přivolání-jinak nic-ta u mě občas i bydlela,a byla vlastně pak jako moje….-s tou jsem zvládla 5 zkoušek+závody,přesto,že nebyla moje a nebyla od štěněte se mnou,její štěně kříženec od štěněte u nás-taky zkoušky a závody v poslušnosti a tanci…
několik půjčovaných psů různého stáří a plemene-dobrman,knírač,kříženci…
a zděděný kříženec-jsem třetí majitel-4letý-uměl jen stůj,a fuj,jinak nosit klacky a vyjet po každým co mu dělal něco co se mu nelíbilo-sednutí do křesla,šáhnutí na něj,česání,stříhání,jakákoliv manipulace…
cvičení mechanickou metodou typu-posadím psa/položím psa,přiřadím si ho k noze-rovnalo se natvrdo vystartování a snaze pokousat…
od začátku co jsem ho měla jsem s ním cvičila jen za pamlsky a hračky-ano a ted umí hromadu cviků z poslušnosti-s tance-couvání,kroky,otočky,obíhat stromy,náruživý aportér,nosí i vodítko,kapesníčky,může chodit na volno,náruživý plavec….,umí odložení a nechá se přeskakovat druhým psem,chodit u nohy,zůstat u obchodu…-ale xxxlet česání/stříhání s náhubkem,několik let vycházky a manipulace s náhubkem…a když někteří lidi z rodiny viděly co dokáže,když se mu něco nelíbí..tak si ho v životě nepohladily☹️
na pohled milý líbivý pes,co chce aby se mu pořád něco házelo,co umí hromadu triků a cviků-dokud se mu něco z nelíbí….
doted se ho někteří z rodiny bojí tak,že jsem zatrhla at mu suší po vycházce nohy…protože začne vrčet,tuhnout…valit bělmo…
takže je fajn,že mám psa,co umí hromadu cviků,triků a umí chodit všude na volno a je poslušný,ale člověk u něj musí být vždy ve střehu…
a znala jsem ho od štěněte-v rodině jsem u něj byla každý měsíc 2 dny…
tak i to se může stát-jo psy naštěstí miluje a nerve se a nás miluje taky…..
aha tak to jo,takže na těch koncovkách nejdou furt…já kdysi měla právě rozdvojku z obchodu-na vodění dvou psů,ještě když jsem měla Gera,a chodila denně se 3 psama-Gero,Betty a Max-psi rodičů-tak jsem to používala,ale to je tak do města/dědiny,civilizace,ale na celou vycházku jsou ty rozdvojky z obchodu na vodění 2 psů dost krátký..pro psy co musí něco občuchat,někde zvednout nožku mě to nepřijde dobrý…,tak jsem to pak přestala používat….
jinak když jdu se svýma psama dědinou-tj.po silnici,chodníky nemáme…☹️k rybníku,kde si pocvičíme,pohrajem,a jdem zpět,tak Dafi má svoje vodítko 1,60cm dvojkarabinový,co jsem jí šila a Žeryk jednokrabinový-obě spojený,na jednokarabinových mám na konci kroužky,at můžu k čemukoliv přepínat,připínat…
mě u těch dvojvodítek zajímá jedna věc-jak se Vám takhle blízko u sebe vyvenčí psi?
mí psi totiž u venčení musí být kus od sebe:-()
já teda používím 5metrovku-2karabiny-i když to je dost dlouhý a dost se to sukuje-4metrovka lepší-každdej má pro sebe 2 metry…
na 3 psy-tu 5metrovku+jedno vodítko extra v druhé ruce-když jdu s mýma a jen Maxem,nebo Betty a když jdu ze všema 4-tak 4metrovku s 2 karabinama na konci jedna ruka,a 5metrovka druhá ruka,s tím,že aspon jednoho psa-většinou Žeryka se snažím co nejdřív pustit na volno…
a motá se mi to,psi se tak různě přesunují a čmuchají si a venčí se cik cak….
a já k tomu bych k tomu přidala i další orgány🙂
božííí ksichtíček,ty kukadla!!!!
pustila jsem si 12 měsíčků…
a příští rok mi vymýšlíš dárky Ty,když Ti to tak hezky jde🙂
já furt-oblečení,knížky,kosmetika
to je prostě nudááááá:-()
Solílek je úúúúplně božíííííí!!
toho si pouštím furt!!!a ještě se snažím přijít na to,co je za melodii-koleda?nebo co?
kam na ty nápady chodíš!!!???
já chcu mít taky tak dobrý nápady jak ty!!!
Martin šel ze psama-sníh a modrá obloha,on šel ze psama beze mě a bez fotáku……
jééé dnes by se to fotilooooo
ano kolegové taky někdy marodí-ale hodně jich všechno přechází….
děkuji Vám!
no,mě je to blbý vůči kolegům..
že za mě musí dělat,bud jich bude mín na měně,nebo budou muset jít směnu navíc….
ano,to je pravda,ještě,že se o psy starám líp jak o sebe…..