Aktuálně: 2 714 inzerátů262 504 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 09.01.2025, 17:55:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.01.2025, 16:05:57

jen asi takhle-já taky chodila ze psama na cvičák-a ted píšu sama za sebe

chodila jsem ze psy na cvičák od mých 13 let- a 2 roky předtímdo Kynologického kroužku-to bylo před revolucí..

chodily jsme ze psy na cvičák,dělaly s něma stopy,přivolání,překážky,já šla s Kimem-kříženec knírače i do kruhovky-na obranu

učily jsme se teorii-reflexy,péči o psa,výchovu,výcvik,první pomoc,krmení…

já sama pak i Kynologický kroužek vedla…

na cvičák jsem chodila 18 let,mám asi?přes 20 zkoušek ze psy,+závody a ano i nějaký ty medaile a poháry-díky Duxovi-kříženec a náruživý aportér a díky Gerovi-knírač-ehmm-párkrát se i s ním zadařilo-byl taková pečlivka pomalá,flegmatická pečlivá🙂

ze psy jsem dělala stopy,obrany,-kousání v kruhu,hlídání předmětu,to,že se pes nenechal odvázat-jmenovalo se to samostatná činnost psa…

kdysi ve speciálkách malých plemen….,poslušnost,cviky z tance-nakonec v tom jsem i soutěžila…,načtený knížky,časopisy….

psy jsem cvičila ze pamlsky,míčky,šišky,gumovýho ježečka,snaživě po dobrým…..

akorát výchova-to byl ze začátku problém,protože Kim kříženec knírače-zavrčel na mě-tak jsem mu jednu vlepila-rady ze cvičáku kdysi…,tak po mě vyjel-tak jsem ho domlátila-protože,když po vás pes vystartuje,že vás chce rafnout-tak zmlátit,to si nesmí dovolit…-no takže tam to v tomhle po dobrým nějak nebylo-on tvrdej knírač,co si nenechal nic líbit…-ale to byly první roky,já dělala co se mi řeklo,protože přece na cvičáku tomu rozumí,že…

ano používala jsem cukání vodítkem a vytřepání za kůži ve vzduchu-přece to tak dělá fena štěnatům-taky se říkalo-kdysi…

na cvičák jsem chodila 18 let,a 12 let vedla výcvik,

z blanenskýho cvičáku pochází mistryně světa Lucie Ševčíková-začínala u nás z labradorem,se kterým hoodně úspěšně závodila v mládeži,dosáhla nejvyšších koušek,Monika Bambušková-začínala ve 12 letech s ovčákem pak byla namistrovství rtw…

a další kteří s netradičními plemeny dosáhly velkých úspěchů-apenzelka Abora- IPO3,

jasně pak pokračovaly na jiných cvičácích…u jiných výcvikářů…

ted se dělají v Blansku hodně vycházky ze cvičením ve městě+různý výlety-to hodně závidím teda,to by mě hoodně bavilo!!!

-takže si trofám říct,že cvičák jsme nebyly špatnej,a že o psech něco vím a umím a pak přišel Žeryk…

a veškerý mí vědomosti a zkoušky a závody a  medaile mě byly k tomu no k ničemu….

protože já uměla psa vychovat od štěněte a vycvičit,a já uměla psa vycvičit i staršího..

ale co ze psem,kterej kvůli všemu chce startovat po mě a po okolí??

a pak se k němu člověk nemohl několik hodin přiblížit???

protože ležel a nepříčetně zuřil a nikoho k sobě nepustil?

doma fakt super..

pes,kterýho,když jsem chytla za obojek,že ho odtáhnu-ano má chyba-tak vystartoval a rafnul..

pes,kterej mě ležel natulenej v nohách-já natáhla ruku,že ho posunu-jen jsem se ho dotkla-a rafl-ne moc,nebylo to našití-ale bylo to na vážno-fakt byl vzteklej-takhle vzteklýho psa jsem nikdy předtím a doufám,že nikdy už ani neuvidím☹️

nemám ráda výzvy,mám ráda klid a pohodu….

takže tohle na mě bylo mega peklo-a veškerý vědomosti ze cvičáku,z knížek a časopisů mě byly…

obvolaní výcvkáři a ano i mistři světa,…..

dotazy u rozhodčích,střihačky psů…..-chovatelka..

a půlka se mimo jiné shodla,že by takovýho psa nechtěla a daly by ho pryč….

nakapat do uší??-Žeryk v amoku…..

tchán si ho nepohladil do své smrti…

máti s ním jde ven,dá obleček,pohladí ho…ale..bojí se ho…

ano hoodně věcí jsem u něj spravila,zlepšiila a po letech práce,času,a nervech v pr….

a to nejen mých,ale i Dafininých-on ju miluje,ale když na ni zavrčí,že jde kus kolem něj…,

v posteli s náma přestal spávat…..

a spal doslova zavřenými dveřmi,do postele si lehne večer na chvilku-a jak se někdo mikro mihne-s vrčením a zuřením jde vedle-aniž by jsme něco řekly…..

po letech si myslím,že to nemá v hlavě v pořádku-bez urážky…

protože on se fakt chová jak blázen…

leží v rohu sedačky,já kus od něj dělám psí knížku s článků o psech-dávám články do folií a do desek a šustím listama a folií a hýnu se u stolu a on celou hoodinu vydrží vrčet!!!

zlepšil se hodně,umí spoustu cviků,miluje nás ale nikdy mu nebudu věřit-a zabral mě hodiny práce a času-denně cvičení,denně sušení noh-i když byly 30parna a na nohách nebylo co sušit…-prostě rituály..denně česání,denně vycházky s náhubkem,ve střehu,protože tady úzký polnačky a on nemá rád,když se na něj najednou šáhne-takže když od lípy valí dolů kůn bez jezdce a vy holt nemáte čas na míčky/pamlsky a podobný nápovědy-prostě máte vteřinu na času pséky a valím do strany-tak čapnete psa za obojek-takže náhubek-protože toto Žeryk nerad…

takže ano chodila jsem ze psama na cvičák

ano měla jsem načtený knížky

ano vycvičený psi a to svoje a i cizí

ano půjčovala jsem si různý psy…

a pak jsem dostala Žeryka a byla jsem v koncích….

a díky Zrzavci-která mi hoodně radila,díky další paní ze zrzavčího webu,co má zkušenosti s těmito psy,díky Place…

jsem toho hoodně spravila a netajím se tím,že by tyhle 3 paní zmákly s Žerykem toho víc a líp-a nebo možná ne???-nevím🙂

a chci tím říct-na knejsou vševědi,kdybych používala u Žeryka to co kdysi u Kima-tak su pozašívaná jak ponožka…..

u Žeryka jsem věděla,že ho NIKDY NESMÍM ZMLÁTIT,JÍT DO NĚJ SILOU A FYZICKY,ŽE VŠE MUSÍ BÝT PO DOBRÝM

česání?-Žeryku-ustup,posun se,otoč se,

bez povelů jako stůj,posun se,uhni,ustup,a otoč se, by se mě blbě stříhalo,česalo a sušily nohy-chodbičku máme pidi🙂 na manipulaci🙂

a upřímně řeknu-3 krát za život jsem chytla nerva a zmlátila ho

a jednou jsem zvládla ho 6 týdnů nepohladit-po druhým rafnutí-asi rok byl u nás-měl míčky vycházky,cvičení,odměny,česání-ale nebylo mazlení,hlazení…,

jinak-kdyby bydlel-kotec-zahrada,vycházky,ale nebyl by doma,bylo by to jednodušší…

Dafi
Dafi 09.01.2025, 17:06:54 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 09.01.2025, 15:40:18

pamatuju si z diskusí na Fauně…

a ano vím,jak  to myslíte….

Dafi
Dafi 09.01.2025, 16:48:08 xxx.xxx.136.20

já v rámci vycházek strávila hodinu a půl v knihovně-ticho-knížky a já….

a pak vycházkou dědina,kolem cvičáku,k hájence-to je kolem polí,a od hájenky dolů kolem zahrad a vratama předem-dědinou dom-takže větší vycházka,bez bund,Dafi se kus cesty táhla za mnou☹️

a to není ani teplo….

Žeryk jak vesničan ve městě-ke všemu čmuchal….

dopoledne cvičení na zahradě-cviky s tance a různý přivolávačky a chůze u nohy na střídačku kladina a přeskakování a obíhání pařezu….

za zahradou bahenní lázně…

bože at to zamrzne…,uschne,stuhne….

Dafi
Dafi 09.01.2025, 10:45:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.01.2025, 10:19:12

já si pamatuju,když jsem tohle od Vás čítávala na fauně ještě,a za popsala jste to tam toho fakt hodně,a ted-nechci Vás naštvat,ani urazit!

ale-samojed je prostě do tahu,do saní a tak….

takže…

ano jedna z mistryn světa v agility-zaživa ten nevím jméno..dělala se samojedem agility,

a ano Alena Smolíková učila huskyho tanec…

a možná???by někdo hooodně zkušenej na nějakou motivaci přišel-nevím….

ale -i když vím,že jsou různé psi výjimky ve výcviku-chrt co dělá záchranařinu…třeba…

tak za mě je to něco jak učit knírače tahat a jezdit s ním ve psím spřežení….-ehmm-nemyslím malý knírače:-()-ehmm-můj smysl pro humor🙂

nebo nevím-běhat s jezečíkem agility-protože páteř,že…

-takže pořídit si samojeda,zkoušet s ním vše možné-nic proti tomu -aby to takhle nevyznělo!!!!

a pak psát-on nebyl na neměl zájem o pamlsky,hračky,odměny,vše ho bavilo chvíli….

nevím-mě to přijde vzhledem k plemeni asi? normální…

a ano vím,že jsou i jiný odměny,než pamlsky,míčky,hračky….

prostě každýho baví něco jinýho…..,nebo je k něčemu jinýmu určen/vyšlechtěn…,

což je mě jasný,že víte taky🙂

Dafi
Dafi 09.01.2025, 08:38:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.01.2025, 22:56:19

taky velká nádhera!!!tam je to vidět,že když se k pomalýmu psovi vybere dobrá sestava a hudba tak to sedne jak prdelka na hrnec

Dafi
Dafi 09.01.2025, 08:30:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.01.2025, 20:41:30

tvl-taková krása,taková krása!!!!

až mi skoro slza ukápla…..

a Petru znám osobně z jejích začátků,kdy začínala s labradorkou Britou bez PP,

v Blansku s ní soutěžila v Tanci ze psem a v Brně v Králově poli zase v závodech ovladatelnosti-ty vyhrávala a byla nám tehdy dávaná za vzor rozhodčí-že je to sen rozhočího-100bodů ze 100 a přitom pes celou dobu cvičil s radostí…

já v tanci soutěžila s Duxem-3 soutěže-ale pak jsem se na to vykašlala…

já to psa umím naučit,ale neumím k tomu vybrat hudbu,nemám hudebnní sluch a rytmus,takže tenkrát mi radila kamarádka-kdy do hudby co….

a jaksiabych byla na posledních místech,nebo na konci-když pes udělá vše perfektně,jen já do toho netančím…..

protože i psovod se u toho musí nějak ladně pohybovat a hýbat rukama,tělem a tak a ne chodit jak na poslušnosti🙂

tak jsem se na to vykašlala…

protože pes byl dobrej a já ne…

ale cvičím to doted ze všema,

ony ty cviky z tance jsou mimo jiné dobré i na rehabilitaci páteře..

takže třeba u starýho Gera jsem to schválně cvičila denně-kroky,otočky,obcházení noh,couvání,packy,panáček a ještě je dobrá poklona…

+teda ty cviky dělat v opakováních-třeba každou nohu oběhnout 3krát,chůze u levé/pravé nohy 20 kroků,couvání 10kroků,kroky-slalom mezi nohama taky třeba 10 kroků,a střídat ty strany..

tam je dobrý,že jak pes chodí i u pravé nohy,tak se tam dají cviky u pravé nohy,a zase je víc cviků na procvičení-a nenamáhá se jedna stana psa,když chodí pořád u levé-zvlášt,když je u toho zvyklej čumět nahoru,což mí psi byly a jsou všichni,protože cvičím na pamlsky/hračky…

Dafi
Dafi 08.01.2025, 13:55:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 08.01.2025, 13:51:59

takže to zhrnu-mám psa co je mu v zimě/vichru,mokru/vlhku zima a klepe se

a k tomu mu vadí vedra-se s ní odstěhuju nevím kam:/

Dafi
Dafi 08.01.2025, 13:51:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 08.01.2025, 13:22:22

celá Dafča-jááá chcu být v teplééé!!ehmm-blbý je,že Dafině dělají tepla a vedra blbě,prostě v nich nehce chodit…takže půlroku v teplých měsící se na vycházky táhne,přemlouvá a my chodíme na vycházky fakt brzo ráno,takže se půl roku nevyspíme….-už proto mám radši chladnější měsíce a nejvíc  asi fakt podzim,protože nemusím řešit,že bude vedro,až moc vedro,a že musíme jít ven brzo ráno,nebo odpo k vodě,a k vodě všude autem….

Dafi
Dafi 08.01.2025, 12:55:56 xxx.xxx.136.20

jinak- jídlu-marmeládu jsem měla ráno-děkuju Balu🙂

po meltě mě pálí žáha…☹️

tu jsem hoodně pila kdysi..

no a ted mám dietně udělanej špenát a špagety

česnek nemůžu dlouho..

když su v hoodně velké krizi-požmoulám si česnekovou bagetu a vypivnu…

něco jak degustátor s vínem…

s tím kafem…

moje milovaný-kafe latté-hromada nnapěněnýho mlíka a 3 barvy..

dávám si to,když jdu někam v BK s kamoškama,nebo s tatkem….

Dafi
Dafi 08.01.2025, 12:47:33 xxx.xxx.136.20

my na dvoře/zahradě ledovka a prší…..

chtěla jsem v rámci vycházek do knihovny,ale kašlu na to…

odpo vyvenčím v bundičkách a kkousek dědinou,jak včera-bože to je počasí,že by psa nevyhnal….

Dafi
Dafi 08.01.2025, 11:24:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 08.01.2025, 10:49:03

s tím krbem jste mi připomněla,jak se Žeryk cpe rád přímo ke kamnům,takže když chodí přes zimu k máti-která má velký místnosti,vytápěný přímotopama-2hodiny to topí a hodinu ne a přes den se to střídá-takže je u ní fakt kosa,tím jak je to tam velký,tak ona zatopí v krbovkách,my před ně vrazíme Žerykovi pelech-a ten se tam nalepí-já se nacpu ke krbovkám na roh gauče a zakrývám Dafču a sebe…..

na štědrý večer jsme byly na večeři u máti v kuchyni,kde to zrovna?asi netopilo-a teda to už jsme mohli být rovnou venku-skoro….

u nás když se přijde dom z vycházky,do toho,kdy to zrovna netopí tak je tady 17 stupnů a dost chladno/vlhko-starý barák…,

takže pro to po vycházce zakrývám psy,a všude mám deky pro sebe….

Dafi
Dafi 08.01.2025, 09:34:14 xxx.xxx.136.20

tak já to mám tak

kdysi,kdy byl ještě svazarm a pak chvíli po něm se tyhle věci na cvičáku vůbec neřešily,cvičák od 8-12 dopoledne-+cesta tam a zpět,a pasi celou dobu venku a popravdě oblečky nějaký ani moc nebyly…

můj první pes kříženec knírače,a půjčovaná milovaná kníračka celoročně venku v kotci a na zimu zarostlá-a venku se zimou klepala…☹️

té jsem pak pořídila ze sekáče dětskou teplákovku kombinézu-moc jí slušela s patentkama a nohavičkama🙂

a svetr po nás jako po miminech…

kamarádka pak ušila 2 šustákový oblečky,Kimovi a Killynce a ještě jí uháčkovala svetr….

Dux-kříženec knířače a jezevčíka hustá krátká-ne úplně krátká srst-ten měl obleček po Kimovi,po amputaci nohy v sedmi letch ho vyfasovala Gero svetr když byl v zimě otimovanej,jinak nenosíval nic

a na starý kolena pak dostal kožichobuničku,-Gero knírač malý

jinak mu pak bývalo zima i doma,tak tenkej svetr po synovcích….

Žeryk roky nic,

pak bundu když byl ostříhanej a byla mu kosa,a Dafi je zima často-takže ta bundu má už asi od 5?let+svetr po synovcích

a pak takovej tenkej rolák,kterej je přes krk a záda….

když je v lese,kde si líce po pařezích tak nedávám nic,když jdem pomalu po dědině/městě tak jo..

mráz jí vadí mín než teploty kolen nuly,nad nulou,ale vlhko,mokro,syrovina+vichr…

takže paradoxně,když je třeba 7 nad nulou,ale ichr studenej tak je oblíjlá,v lese,kde mrzne ,ale hoodně se bějá tak ne….

Žeryk má teda ještě svetr…,

jinak přes zimu je mám zarostlý,trimuju sříhám kocem března,aby se doma ještě topilo…

-a k těm oblečkům ještě-Dfině stačí mít mokrý nohy a klepe se..

takže jedu do BK,a přesunuju se-bus z dědiny-vlak a pak vlak v Brně,tak nemá smysl na vlakový přestupky oblíkat-myšleno fakt na 2 minuty-vlaky mě navazují-takže Dafi klepe kosu a lidi se na mě dívají jak na vraha…

nebo stojím na zastávce v dědině-je zarostlá,má svetr-tenkej,má bundu,jenže mokrý nohy,že…a klepe se…-protože mokrý nohy…

a lidi-jééé chudince je zima!!!!

no a co mám jako dělat?oblíklá je,…tak co no…

já když stojím tak je mě taky zima no…..

Dafi
Dafi 07.01.2025, 20:53:08 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 07.01.2025, 18:41:21

děkuju za rady-jogurty jsem jedla+jogurtový nápoje..

tak je fajn že můžu i něco sladkýho…

jj s dietou po operaci jsem já naivka nepočítala☹️

Dafi
Dafi 07.01.2025, 19:18:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 07.01.2025, 18:41:21

no,už jsem se koukala,že třeba paprika ne…

a taky děkuju moc za radu,uf už at je únor!

ještě že jsem si mohla dát vánoční cukroví..

potřebuju ještě vymyslet nějaký neškodný sušenky,protože v práci bez sladkýho nefunguju…..☹️

Dafi
Dafi 07.01.2025, 19:14:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.01.2025, 18:07:07

děkuji-kuskus já ráda,zeleninu taky,tohle je dobrej nápad!

a děkuji!

Dafi
Dafi 07.01.2025, 16:15:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.01.2025, 13:29:40

mě často dávaly moje psi dětem za vzor-tak jsem vždy říkala,že je to ale za něco,že ten pejsek poslouchá kvůli něčemu-pochvale,pamlsku,míčku,že to jako nefunguje samo od sebe

Dafi
Dafi 07.01.2025, 14:20:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 07.01.2025, 14:02:10

rozesmála jste mě🙂

taky mám ráda rýži

no on háček je v tom,že přítel miluje a upřednostnuje omáčky,guláše+smažené věci…

omáčky,guláše a tak-at je to na víc dní….

to asi úpně nebudu moc jíst…

i ten rok jsem si to trochu hlídala….

ted budu muset víc než trochu….

Dafi
Dafi 07.01.2025, 13:38:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 07.01.2025, 13:08:31

děkuji-no v únoru se uvidí..

bez kaféé

bez čokolády a zvlášt vše vařený,protože můj přítel do všeho dává kila smetany a vše má mastný,těžký,hutný…

nesnáším vaření-a ted abych si kuchtila sama pro sebe☹️

u nás hoodně vaří přítel….

Dafi
Dafi 07.01.2025, 12:49:23 xxx.xxx.136.20

Tak do pátku su doma

dieta až do…

pak v únoru ultrazvuk a asi operace..

ted tu prší,ráno sníh mezi polama a mlha…