Aktuálně: 3 731 inzerátů210 847 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 07.11.2024, 18:59:04 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 07.11.2024, 17:01:12

jsem se do ní úplně zamilovala!

Dafi
Dafi 04.11.2024, 20:01:39 xxx.xxx.136.20
sutrik:

Kamarádka chlupaté pirani pořídila brášku. Je to božan.

Můžete hádat plemeno - nedávno jste ho tu jedna zmiňovala mezi oblíbenými plemeny v diskuzi o černých psech.

Obrázek

tuším,že jsem to byla já..že bych brala bud mudi,nebo šiperku časem,když nenajdu nikoho na trimování

budete prosím občas psát jak roste?zajímalo by mě jaký je povahově….

jako nejznámější je KIKI-agility legenda od Martiny Magnoli Klimešové,ale jinak neznám…

Dafi
Dafi 04.11.2024, 18:01:03 xxx.xxx.136.20

tak dnes volno-psiska jsem nemohla dostat z postele,nakonec jsem je po 9 hodině vytáhla před vrata na flexinách na krátkou venčící-mrzlo a slunečno-konečně-juchů-hurá-fotky za slunka!!tak jak přijel přítel tak po desáté hodině hrr ze psama Ždánský les-a pak ještě zámecký park ve Ždánicích a dom

v lese si to pséci maximálně užily-Dafinka běhala od pařezu k pařezu,Žeryk furt válel sudy,listí bylo naducaný a vysoký,takže zabíračka a po letech nám dala Dafča jasně najevo-co ji baví /nebaví

šly jsme okruh po lese s přejítím přes silnici a kus po asfaltce-v lese hopala,běhala,po asfaltce se táhla kus za náma,a v lese zas hopala🙂

větší vycházka za náma a pak válet se s hromadou nových knížek…..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 02.11.2024, 23:02:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 02.11.2024, 16:55:08

Tož-takhle-za A velkou pochvalu si zasloužíte!!

za B-proč by jste byla magor?

u nás se pečou Žerykovi játrový buchty

a lízací podložky nemůžou protože fousy,dostávají hlavolamy…

pamlsky do toho mopu s cuckama-jsou z toho i hračky+čmuchací kobereček+zmuchlaná utěrka,+zakroucenej ručník….

Dafi
Dafi 02.11.2024, 22:56:35 xxx.xxx.136.20
Xerxova:

a teď ty nepsí - podzim pokročil, bylo víc mlžných rán a mokřejších procházek. Ale i sluníčko se občas ukázalo. A ten salamandřík byl miminko - jeden z nejmenších, které jsme kdy viděli (u nás za humny je mloků relativně hodně, bývají to častá setkání)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

bože,mě se ty vaše fotky nikdy,nikdy a vůbec nikdy neomrzí!!jsem strašně ráda,že sem chodíte!!!

máte neskutečně krásný fotky,je to krása nesmírná,jak by procítěně řekla jedna z mých kamarádek,a měla by velkou pravdu-jo a mochomůrka je skvostná!

Dafi
Dafi 02.11.2024, 22:51:56 xxx.xxx.136.20

dnešní vyházka před odpolední-bolel mě celej člověk-nohy,záda,ruce..

takže-jedm do Ž.lesa-na širokou cestu,kde se nám moc líbí,

nemůžu být dlouho venku,protože sice mám čas,ale ne síly…☹️

takže vyběhat unavit psy..

budem fotit padající listí

když hodíte klacek na stromy-větev,kde sknčí Žerykův míček na šnůře,spadne míček,listí i ten klacek,blbý je,když jste pod tím🙂

vyfotíme psy jak nosí ze svahu s listím míček,a Dafi smajlíka-Dafinin smajlík je žlutej

Žerykův míček od GAPAY  je barevnej jak to listí

následně plyšáček-koník s klíčem od vrat je hnědej a malej-klíč od vrat fakt používáme a není to atrapa🙂

házelo se víckrát at se tefí fotka+to psi nemohli najít tak několikrá čmuchaly a hledaly

Dafi sama hopala po pařezech-takže gymnastika🙂

běhala sem a tam,takže vyběhaná byla,

pak se jelo dom

a já ležela před odpo

odpo s něma šel přítel a večer pustit ven…

asi mě upadne loket,záda…v rukách dnes asi tuna…uf,už at jsou za náma všechny možný svátky….

Efe tady psala,jak unavit psy,když toho má moc,v práci,všude..

no já pžed prací mám cvičící vycházky,kdy kousek ujdu a pak cvičí na střídačku trošku-pár cviků

pak oba zaráz-chůze u nohy a obíhačky něččeho+chůze u nohy oba a stůj a přivolání

+házení aportků

po práci to stejný,ale ždibec delší-po ranní

před odpo se snažím do co nejmenšího času nahustit hodně věcí

protože pak jdu pěšky do práce-předtím domácnost a makačka v práci-a zdraví 30 let v háji

a když mám volno-což bylo ted ve čtvrtek-tak o vypadá takhle-

ráno brzo s Dafi kosek od baráku k zahradám -pocvičit-polohy,kroky,otočky,chůze mezi nohama,odložení ve stje,přivolání,obíhání noh za pochodu chůze u levé/pravé nohy,otočky,couvání,packy-mezitím aportky se smajlíjem-pak dom

větší vycházka rychlým krokem s Žerykem a basendžíkem-kolem polí-*lípa-hájenka-okruh v lese,kolem cvičáku pak dědinou dom

-doma úklid,praní+ležing a poslouchání koled!-miluju koledy🙂

odpo vycházka s mýma psama a Betty k rybníčku,pohrát si s Žerykem a dom

a pak ještě vzít Dafi do knihovny a dom-kafe u míti a dom…

-trošku záhul…

většinou jsou to ve volnu 2 vycházky…🙂

tohle být častěj,tak se zblázním…i tak mám za sebou jakej si zofalej týden,kdy málo spím málo jím….a mezitím jaksi brečím..

takže ono to stíhání a hezký starání o pejsky atd si bere taky svou dan….:-/

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 31.10.2024, 22:08:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 31.10.2024, 19:25:35

vše nejlepší Běloušovi,je to můj oblíbenec🙂

Dafi
Dafi 31.10.2024, 22:07:00 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 31.10.2024, 16:36:05

Já vás obě tak obdivuju!!!!!

Jste skvělý!!!!!!

Dafi
Dafi 28.10.2024, 20:24:10 xxx.xxx.136.20

milovaný Moravský kras-neděle

a dnes zase Ždánský les,stejná cesta co v pátek,akorát ve 2

máti bolí nožka Betty kašle,tak s něma byla doma-Maxík bez máti nikam nechce

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 28.10.2024, 20:08:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.10.2024, 19:46:26

fotky pě+kný,pjsci ščastný,super,že Gučkovi líp,

ale JÁ CHCU TAKÝÝ SLUNKOO!!!!

fotím v pátek na rodinné vycházce-jak jsem dávala ty fotky se všema 4-slunko nikde

fotím v sobotu a mrholí

a fotím v neděli a slunko nikde

fotím dnes a slunko nikde a přijdu dom

a VYLEZE SLUNKO!!!!☹️

Dafi
Dafi 28.10.2024, 20:04:41 xxx.xxx.136.20
Doron:

Kelišek je opravdu úžasný pes ale paní Kilianová je taky skvělá panička ;)!

Taková milující  , systematická,  soustředěná, klidná,  jsou s Kelišem jedno tělo,  jedna duše a ještě navíc jsou oba velmi elegantní !

Viděla jsem je cvičit a zanechali ve mně hluboký dojem🙂.

Taky se třemi psy trochu nezvládám, hlavně cvičení je problém.  Když jsem měla jednoho psa, dalo se s ním několikrát denně pár minut pocvičit v kuchyni,  na zahradě,  zachytit nějaké chování..

No a takhle se přihrnou všichni a stane se z toho souboj o pozornost a taková spartakiáda.

Že by si dva dokázali nevšímat toho, jak s třetím něco dělám ( nebo být odložení),  to se mi docílit nepodařilo. 

Taky strašně těžce nesu smutné pohledy těch,   co zůstávají doma, když jednoho,nebo dva, beru zvlášť;(.

Teď třeba půjdu s Gučkou na malou procházku k řece ( bolí ho záda) a pak beru mlaďochy na větší výlet a vím, že se tak smutně povleče do postele a já se budu cítit jako vrah ☹️((.

ano s tímhle roky bojuju já

brát občas každýho zvášt…..

Dafi
Dafi 25.10.2024, 11:32:27 xxx.xxx.136.20

ranní lesní vycházka ze všemi 4 a rodinou

konečně!!!objevena cesta,kde se dá jít po rovině…aspon hodinu,než se to začne stáčet dolů🙂

ale Dafi lítala sem a tam,Žeryk taky,psy rodičů se prošly,takže pohoda,

škoda,že musím za půlhoodiny do noci do práce,

psy jsou učesaní,vykartáčovaní a leží🙂)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 21.10.2024, 20:43:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.10.2024, 15:17:18

svatá pravda!!

knírač jsou hoodně psi jednoho pána-a Gero byl mega závislák,a bete mě ven jít nechtěl,

jako když jsem byla doma marod,

aDafi je ochotná k jedné vycházce denně když su marod,

a protože si s ní kromě mě nikdo nehraje/necvičí,nepřetahuje,tak je prostě bez pohybu…☹️

Dafi
Dafi 21.10.2024, 08:18:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.10.2024, 00:00:42

jo a ještě-pepřák-knírač-je sice na fotce líp vidět,a já před vycházkou češu hlavu a stříhám/upravuju ofinu at jsou občas vidět i oči,-a u některých fotek jásám-hurááá má tam oči!!!!!!!🙂

ale v reálu-vlastně ta její šedá barva je celoroční maskování-v lese,v létě,v zimě-furt jen-kde je Dafča?-a to né,že ta by zdrhala,ale je prostě blbě vidět,na podzim dávám reflexní šátek abych ju JÁ!!viděla v lese🙂

Obrázek
Dafi
Dafi 21.10.2024, 08:08:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.10.2024, 00:00:42

no-já to s tím focením psala trochu v nadsázce🙂

jakože-no tak kvůli fotkám černýho psa nechci,to asi ne🙂

taky jsem psala,že se mi líbí černí psi,i Malina,ta se mi líbí moc,a ani není celá černá-má ponožky trošku a náprsenku…

ale když ráda fotím-tak jo černí psi se fotí blbějc….

a mimochodem můj Dux byl černej….

Dafi
Dafi 18.10.2024, 10:08:30 xxx.xxx.136.20

jo,a ze štěkáím bych si hlavu nelámala,bych já musela toho mýho čokla šedýho už snad přizabit🙂

mele pantem,když se jí něco nezdá..

usměrnuju,funguju s ní,nekašlu na to,ale neberu to jako zlobení..

já taky nejsu bez chyby-furt něco zapomínám,hledám,moc mluvím,nahlas se směju,su mega často protivná..

ooo bože já mám chyb.určitě zlobím víc než Dafča a většina psů dohromady🙂

Dafi
Dafi 18.10.2024, 10:04:15 xxx.xxx.136.20
Trickyvoo:

Tak snad bude Idorek v pořádku a nebude muset na další operaci a narozkózu a není mu nic vážného. Tohle jsem zažila x krát s prvním psem, že ho jiný napadl a myslím, že se dožil 14 let jen proto, že chodil víc jak půlku života navolno, měl hodně chlupů na krku a nosil kovový obojek. Ten mu dokonce jednou jeden labradot přeskousnul a na chodníku před naším domem jsme našli kousek zubu, takže dobře mu tak. Stypík jak byl zavalitý tak se ve drtivé většině případů zachránil útěkem a mistrným kličkováním, jednou jsem mezi něj a dva psy vlítla a kopala jsem do nich, jednou mu život zachránila obří fena křížence novofundlanďana, která vystartovala na křížence pitbula. Stypík to odnesl rozpáraným bokem, šilo se bez narkózy, bylo to jen pár stehů. Když mu bylo asi 8 let, vyšla vyhláška, že u nás nesmí psi na volno a policie to dost kontrolovala a pokutovala, takže sice mi bylo našeho psa líto, když byl naprosto poslušný bez vodítka, že najednou musel na vodítko, ale nadruhou stranu výrazně ubylo bezprizorně pobíhajících psů, jejichž největší zábavou bylo pokusit se ulovit toho mého. Timík za svůj devítiletý život to nezažil ani jednou, že by ho napadl jiný pes a na Malinu, co chvíli něco cení zuby, zřejmě má stejně provokativní vzhled jako Stypík, ale naštěstí k žádnému přímému střetu nedošlo asi hlavně proto, že jsou všichni na vodítku. 

Trickyvoo-s tím obojkem,to jste mi připoměla,můj kříženec knírače-Kim byl několikrát napadnutej velkýma psama do roku,pak strašně vyjížděl na psy-máti říkala,že vyvolával rvačky a bála se s ním chodit ven,když mě bylo 13,a mu 3 roky,začala jsem s ním chodit  na cvičák po 2 letech v kynologickém kroužku-teorie+praxe,časem se tvát/vyjíždět,jsem to blbě napsala,přestal,ale vrčení mu zůstalo do smrti…

a já kdysi hodně nosila na pech kožený obojky a vodítka,Dux měl třeba celej život překrásnej černej obojek s kovovýma loveckýma psama,Gero nosil taky kožený,Dafíl má koženej cvočkovanej,jen Žeryk nosí nylonovej,ale má tlustej koužek velkj+přezku velkou+má nonstop řetízkáč..

a Kim měl ten koženej obojek s velkou přezkou,+cedulka se jménem nabitá přímo na obojku+velká přezka-prostě hodně železa na kůži silné tlusté,

no a když mi ho na cvičáku vzal do držky a nabral pod sebe velkej knírač tak si myslím,že ten obojek hodně pomohl,mít tenkej,nebo řetízkáč,tak je po Kimovi-si myslím…

přítel má radši nylonový na přezku…že se rychlejš zapínají,ale já nedám dopustit na kůži s cvočkama….prostě s něčím kovovým na tom

jinak-jo černej pes vypadá přísnější/zlej….

v hodně pohádkách mimochodem jsou černý knírači,dobrmani,rtw,dobrmani kupírovaní

není tam třeba pepřák knírač….

a to štěkání jak popisujete,

v posledních psích sportech píše Franta Šusta,mimo jiné o tom,že pes,kterej je v přeplněným městě,mteru a tak v klidu,tak jakmile je někde osamělej,nebo divnej člověk-protéza,divnej pohyb a tak,tak už si to hlídá a tak,pochází to z dřívějších dob,kdy se museli hlídat vybočující věci-a máme to i my lidi….

jak je něco divný/zvláštní tak si toho všimnem..

s puntíkatým šátkem je to mega dobrej nála!!!jsou přece i obojky se šátekem!!!

jinak mě se Malina líbí,mě se líbí černí NO,černej knírač-ALE,NEJSU VEŘEJNOST SU MILOVNÍK SPSŮ A KYNOLOG A ZA DRUHÉ-BYCH TUHLE BARVU U PSA NECHTĚLA-KVŮLI FOCENÍ😀

ovčáka vlkošedýho,a knírače pepřáka,nebo černostříbřitýho..

ale na NO nemám fyzicky/zdravotně a u kníračů mě ničí-záda/zápěstí-trimování

tak se mi na výcvik líbí mudi a šiperky-oboje je černá barva😀😀😀

na fotce Kim

Obrázek
Dafi
Dafi 15.10.2024, 06:29:25 xxx.xxx.136.20

v pátek ráno-stojím máti na zastávce-mám mezisměnu-3 psy za sebou měly krátkou vycházku

a máti-Mirka našla 3!!!!!!praváky!!!

já-no boží-všichni nachází plný koše!!

a já najdu-3 praváky!

no tak jsem vysvětlila,že chodím nenáoadně s taškou plátěnou,kdybych nic nenašla tak jdu vlastně ven ze psama,že,a není to tak trapný,jak když pudu s prázdným košíkem🙂

Aluško-vy máte teda smůlu s Idorkem-chudinka☹️

ty baby,to jo hrůza,nakopat jim zadek……☹️☹️