Aktuálně: 2 487 inzerátů235 648 diskuzních příspěvků18 645 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 21.04.2025, 06:42:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 21.04.2025, 05:37:10

o u nás jsou  ty výlety někdy náročný..a to nemyslím ani kvůlipsům..

máti v autě 15 minut rozebírala,proč má Dafina normální-kožený cvočkovaný obojek a k tomu postroj,a proč ten postroj má 2 kroužky-u krku a uprostřed zad….

chudák pes prý…..

tak určitě….

Dafi
Dafi 20.04.2025, 21:41:24 xxx.xxx.136.20

dnes ze psama a máti přítele výlet do Ostrova u Macochy,odtud pěšky kolem třešnové aleje lesem,kolem kkonskýho spádu na Macochu

a jak jsme šly na vrch po schodech-mad námi 2 chlapi,baba s rtw,psi fakt velcí,dala jsem psi napravo,,Dafinu cpala až za pěšinu,když jsem šla kolem nich tak jedn rotvík se sápal po Dafči,ta jekot,já ju odtáhla kus od něj,a jak mě u mýho boku hlavu,tak jsem ji do něj kopla,-chtěla jsem ho odstrčit,máti kus pod náma,všude lidi,máti slyšela ječení,tak se ptala,jestli se má bát,a prý ne,paní ze smíchem,že ti psi jdou jen po psech!!!!ne po lidech…chlapovi šel pomoct ten druhej chlap,psi je táhly,smýkaly s něma…..měly s nimi dost práce,

my vylezly navrch na Macochu,oni šli dolů,na dolní můstek…

nad náma šly s chrtíkem,snad se s nima nepotkal…

u Macochy hodně lidí i psů…normálně ležely u maitelů,nebo v klidu procházely,Dafi v pohodě,cestou do Ostrova jsme potkaly několik lidí ze psem,

a vždy jsem si dala psy bud napravo,nebo nalevo,nakrátko,se slovy-tady su!-což znamená,nemusí jít přesně u nohy-jako IPOCHŮZE,ale jít těsě u mě,vždy jsme se v klidu s pozdravem míjely,jednou měly pejska na volno,v klidu kus od nás prošel….

pak jsme šly ještě i s mým tatkem na Veselici na rozhlednu,cestou zpět chlap na volno borderku,tak já nic v kklidu jdu,že si ho zavolá,chlap nic,furt jdu,jenže borderka začala zaměřovat a plížit se k nám a číhat,tak volám na chlapa,at si ho zavolá/chlap-že má kluka!!

tak říkám-na to jsem se vás neptala!!!zavoláte si toho psa?

a chlap,zase,že má kluka!!!!

tvl,moje nervy!

tak jsem řekla,že já mám kluka a holku a at si ho zavolá-máti Dafinu v náruči a nervy v kyblu,Žeryk vrečl a já nachystasnou nohu,že k nám ,k mým psům prostě nepude-a chlap-proč mu chcu kopat do psa???

no nechcu….,

takže máti se bude bát psů o něco víc,

a já podle ní vyvolávám problémy a konfilkty…..,

to,že chlap měl psa na volno,volat si ho nechtěl,já ho odháněla,byl detail,konfiktní jsem JÁ,měla jsem dát psy do náruče,a držet pusu…..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 19.04.2025, 18:10:58 xxx.xxx.136.20

já si od úterý pěstuju zaraženou rýmu,v noci nespím smrkám,ve dne kapu,pracuju….

uúterý 2 pidi vycházky,Dafča stahaná po pondělním výletě,další dny vycházky kousek+cvičení,měla jsem 4 ranní i dnes teda zase nějakej přesčas,,,k večer jsem šla s psiskama za koníky s Dafčou,zanést tam chlebík a k rybníčku,Dafi obíhačky před barákem a dom,včera večer po dědině kousek,předtím cvičící večení vycházky,v pátek nabral přítel máti,synovce,neteř a psy a jely na cyklostezku k rybníku s volavkama a zpět,tak mí pejsci měly dopo včera větší vycházku a změnu,tak su ráda,

protože já su zničená jak kůn…-fotky nejsou,protože vzít foták jaksi nikoho nenapadlo…🙂

Dafi
Dafi 15.04.2025, 09:02:30 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 15.04.2025, 08:23:26

jinak-maminka přítele🙂

přítel se jí snaží brát často sebou…..

Dafi
Dafi 15.04.2025, 08:46:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.04.2025, 08:05:52

kvůli slintavce☹️

ani k oslíkům,ovečkám,nikam,metr od výběhu…

ach jo,a já se na ně tááák těšila!!

šla jsem jim koupit pamlsky za 20kč na recepci,a tam mě právě řekly,že ne…

a kvůli nim jsme tam jely…už jsme byly utahaní,to byla čistě zastávkka-Mirka musíí,prostě musííí videět oslíky🙂

Dafi
Dafi 15.04.2025, 07:52:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 15.04.2025, 04:26:09

Dajo,já mám hole,už hromady let,i sedák od manmatu mám,taky roky,sedák už nepoužívám,a hole používám do práce,jinak v lese hůlky z dřeva🙂

protože mi zavazely u focení…..

ted teda,fotí hlavně přítel,který před 2 koupil zrcadlovku,která je na mě velká a těžká,tak moc nefotím:-)(

teda takhle-já určuju,kde se co kdy jak vyfotíá a on cvaká,a někdy fotím taky,ale tahá se s tím on,mě z toho bolí krk….,

taky jee fakt,že ty hůlky neumím skládatr/rozkládat a někam pak ukládat🙂

foto je z dovči bez psa-byly moc tropy,to jedeme samy

Obrázek
Dafi
Dafi 14.04.2025, 19:42:51 xxx.xxx.136.20

dnes dopoledne  2 a půlhodky v lese s Maxíkem a máti přítele,Mxík celou dobu na volno,potkaly ji jsme jen jednoho kolistu,

pak Bukovanský Mlýn  kafe,ALE K OSLÍKŮM SE BOHUŽEL NEMOHLO☹️-kvůli slintavce

počasí vyšlo pěkně a máti si na starý kolena🙂 vyzkoušela jaký je to jít ze psem na volno-a prý dobrý🙂

ona chodí s hůlkama,tak to bylo i pohodlnější

Moravanský louky rozrytý od divočáků a bez kvítek…

Žeryk furt válel sudy,

Dafi furt,ale furt hopala po pařezech,

Maxík si čmuchal a capkal…..

fajn to bylo….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 14.04.2025, 06:32:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.04.2025, 23:57:19

Sardullah-já budu jezdit v autě,jako klidně,

ale-nesmí být na silnici jiný auta)

já se bojím v tom provozu prostě no…

ale je to nevýhoda a nesvoboda děsná teda…..:-/

na dědině extra,

ve městě,kde zastávka vlaku 10 minut od domu,-ta,m to auto tak nechybělo…na výlety kdyžtak vlakem..

tady když jsme jedily vlakem/busem na výlety tak k tomu připočítat 3 km cesty pěšky do kopce….chjo…

ted tatka bydlí přímo u zastávky,a do Brna to tam jezdí po 20 minutách některý vlaky…

veterinu jsme měly blízko,les z každýho sídliště do 10 minut+za starým Blanskem a v centru řeka,tak vycházky kolem ní…

Dafi
Dafi 13.04.2025, 22:52:28 xxx.xxx.136.20

Sardullah,no máte pravdu,je to peklo-bez auta…

roky jsem chodila pěšky v noci z práce,do kopce….vyřízená psychicky a fyzicky,ted je nás v práci hoodně málo denně tak o jednoho až 2..dnes mě půl hodiny došlo,že budem ve 3 lidech…

takže konšíme v noci…

a přítel mě vozí v noci a a ve 4 ráno stává..☹️

máme mít do devíti a končíme o půl 11…☹️

ráno od 5-máme mít do půl drtuhé a konší se o hodně pozděj…☹️

jinak ke psům-přítel mě na vycházky vozí,ale když chceon…

já mít auto,tak třeba xxkrát týdně v létě beru psy k vodě,vyplavat+trochu at trochu oschnou projít…

on je vezme v týdnu max. 2krát,a hned hoodně mokrý do auta,že procházet se nebude..,

když mě bere o víkendu,tak taky,když chce on,když se mu nechce tak smůla…

děsná závislost,kvůli vycházkím,psům,práci,veterině….

je to naprd,ale řídit se straěně bojm,neumím ani na kole,bruslit,lyřovat,nic..jen trochu plavat..

div,že vůbec umím chodit☹️☹️

Dafi
Dafi 13.04.2025, 10:53:30 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.04.2025, 10:31:23

Neurazte se,ale já na tohle svým psům říkám-aby ses neotrávila,neotrávil🙂

Dafi
Dafi 13.04.2025, 10:39:56 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.04.2025, 09:48:40

Velmi Vás chápu s provozní teplotou…..chjo..

protože na Dafinu dnes taky teplo-já šla spátr v půl jedné v noci…

jdu po deváté hodině kousek nad barák,směr k lípě,kde je sad nebo co,s lavičko,kde Dafi běhá ukazovat lavičku,OBÍHAT STROMY A ŽERYK TAM VYHLEDÁVÁ APORTY,TAK TAM DOLEZU-STRAŠNĚ MĚ BOLÍ ZÁDA☹️

no a plahočím se tam s Dafi na vodítku a to ji za sebou táhnu-pustit ji,tak stojí,a stojí a stojí a stojí tam dokud nevytáhnu pamlsek….

a k lípě občas jezdí auta…

a hlavně nemám sil,hučet furt na Dafinu at jde,nebo ju uškrtím🙂

takže tam se doplahočila na vodítku,já si sedla na lavku,na lavičce jsme provedly dávání pacek a ahoj-plácnutí,

pak obíhání laviček,

cestou zpět šel na vodítku shválně Žeryk,aby Dafi několikrát za sebbou mohla dělat hledj-ztatil do kopečka,na zahradě jsem sedla na naši kladinu domácí,Dafi tam udělala sednilehni vstan a packy a šlo se dom

Žeryk u lavičšky polohy a obíhačky…

za chvilku jdu do práce…

Dafi nezhubla,přes to,že ji honím jjak zdutou kozu…☹️

tak to je to odměnování no,i když odmenuju veterinárními granulemi a spešl pamlsky a neodmenuju každý cvki…

Váš MATULKA JE POSLUŠNEJ BOREC!!!!!!!

KDYBY JSTE BYDLELA BLÍŽ,CPU VÁM DO AUTA I DAFČU…..A SEBE….:-()

tady nikde v létě stím,les do kopce,voda autem,já nemám auto,ani řidičák,

Dafi
Dafi 13.04.2025, 09:19:06 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 13.04.2025, 08:19:18

Vahine-ano,chápuu vás,

já když se vždy ptala lidí co mají víc jak 5 psů-8-10-13…

tak opověd-zahrada,vycházky ne..

vše majitelé chovek co vystavovaly,majitelé salonů psích…

někteří i na cvičák chodící…….

-jakože,tady byklo xxxx milionkrát řečeno,co potřebuje který plemeno za pohyb,kolik hodin denně v jakémkoliv počasí…

začátečníkům,že púůlhodina/hodina málo,že je to ,plemeno co potřebuje zaměstnazt mozek+tělo…….

to se tady řáíkalo psalo miliokrát začátečníkům,

že jen zahrada nestačí…

a pak si ten začátečník jede do chovky,mkde se dozví-většinou!!!!!!!

ven se nechodí,jen občas a ze staršími už vůbec ne.protože jsou starý…

a já jak blb lícu aspon 2 krát denně…

furt vymýčšlím zábavu-jasně,tophle mě baví-cvičit,

ale mám vešchny psy starý.kteří by už podle těch kynologů mohli být jen na zahradě,protože jsou staří……..

ach jo………

jsem tou slohovkou jen chtěla říct,že my si tady někdy říkáme-nemáá čas,at si nepopřizuje psa….

ale to by ho v těch chovkách,kde na ně není čas kvůli hodně psům,tam by jje neměli mít vlastně tak………..

nevím no……

a s tím bulíkem-to je prostě psycho,no,v tomhle je to zase to,to je prostě moc no…..,tam ten pes nemá být už vůbec…no…

ale zase,kdyby někdo pozoroval Dafinu v BK,KDYŽ JE TEPLO,TAK RÁNO VYCHÁZKA DELŠÍ,A PŘES DEN PIDI,NĚKOLIK PIDI,KDY JI NEMŮŽEM POMALU FYZICKY ODTÁHNOUT ANI OD PANELÁK☹️

Dafi
Dafi 13.04.2025, 00:04:51 xxx.xxx.136.20

dva dny venčení kousek od baráku,-bšhání s aportíkama,obíhání stromů,

dnes ráno s oběma kousek,pak s Dafi veterina štítná žláza krev,mezitím se projít než budou zhoršené ☹️ výsledky…

mezitím jsem kecala s majitelkou štěněte šeltie,že má chovku,13 psů,šeltie,pudli,a 2 austráláci-má obvyklí otázkajak venčíte tolik psů???
a obvyklá odpověd majitele většího počtu psů-mám barák a zahradu!!

venčí se tam,ani se mimo zahradu nevenčí…☹️

tak si vždy po takové odpovědi připadnu jak blb,když řeším kolik jak dlouho chodím ds mýma malýma psama…

v chovce by s nima nikdo nechodil-protožew přece barák-zahrada a moc psů,rovná se bez vycházek nebo občas…..no nic….,

po příjezdu z veteriny mě pítel hodil s Žerykemn do dědiny ke koníkm,tak jsem si učesala jednoho hnědáka,druhej-Dáreček,uši k hlavě těsně,jen jsem začala česat…☹️

no tak s Dárkem se holt ani česání dělat nebude no…☹️

tak jsem se pomazlila s koníky a šla s Žerykem dom….

a pořad odpolední a v noci dom…..

Obrázek
Dafi
Dafi 10.04.2025, 23:00:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 10.04.2025, 19:14:43

tak moje skorotchýně fakt hoodně dělá vše možný z bylinek-pampeliškový med třeba,kopřivový čaj,pěstujemátu,,měsíčkovou mast dělá,

+bylinkový čaje další

ale myslím,že kvůli 5?pampeliškám nebude mít snad nikdo o sklinku medu mín….,

vím,že dotaz nebyl na mě,takže se do toho nemám co plést:-()

ale měla jsem takovou radost,že je Bambulce dobře,že těch pár pampelišek mi přišlo jako detail……

Dafi
Dafi 10.04.2025, 22:55:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.04.2025, 18:35:13

jo,má to jak princezna🙂

mám velkou radost,že je tak fit!!!!!!

vyloudila mi úsměv na tváři,

za což jí za něklik posledních dní velmi děkuju!!!!¨

je můj virtuální miláček🙂

Dafi
Dafi 09.04.2025, 10:57:05 xxx.xxx.136.20

dnešní anní vycházka po cyklostezce k rybníčkům,

bylo chladno,namrzlo,

psi jsem nechala schválně bez oblečků,že budou celou dobu běhat-a běhaly!!!- a oba-heč!!!

a Žeryk v té mokré trávě válel sudy….

Dafi ukazovala lavičky a plácnutím na bok popelnice označila i popelnici-jakože-lavička/pařez-tak jsem řekla-tak taky názor,že a se smíchem jsem jí dala pamlsek🙂

ovšem,lkdyž se snažila na pidi vyvýšenince naznačit-že to je pařez!!

-tak se slovy,-nedělej ze mě debila a slez!!-měla smůlu…..-su přece drsnej kynolog a  lhát se nemá-tak!!!

ještě se jí jednou pár metrů hodil smajlík,Žerykovi 2krát pořádně kolečko a valilo se dom,

učesat,ostříhat srst mezi tlapkami,a nakrmit,já šla za koníkama,kterým nosím chlebíček,a jelikož se tradičně Dáreček nedal chytit a prchal ode mě tak s česáním nebylo nic…☹️

no ,tak mám aspon odbytiště pro kůrky chleba,no…:

za Dárečkem chodí 2 holky+majitelka…

prý ho minule nemohly chytit 2…

no nic budu uklízet..

včera mě snaživost v práci a to,aby jsme aspon jednou !!!

šly dom bez přesčasu stála víc jak tisícovku☹️

život je holt někdy těžký no…..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 07.04.2025, 14:58:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.04.2025, 13:24:59

děkuji moc!

je roztomilá-jak je taková podměrečná🙂

Dafi
Dafi 07.04.2025, 12:53:10 xxx.xxx.136.20

dnešní vycházka v Ž.lese,

a andulky-Polynka a Sofinka-ráno jsem jim pouštěla audio pohádky a komentovala je jak děda Komárek na Samotě u lesa..🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek