fotečky-Killy se synkem Duxem,Gero,Gero na závodech,a Kříženec Kim
Příspěvky uživatele
Dafi
Doron-to je těžký
na cvičení se hodí akční pes a na život je lepší flegmouš….
já když si ve 25 pořídila po mé první dvojici psů-po 15 letém kříženci knírače-a to kdysi-37let dozadu byly knírači fakt tvrdí a ostří psi,a po mé půjčované,ale skoro mé kníračce Killynce-která byla akční,temperamentní,-s oběma jsem cvičila sportovku,obrany,tenkrát mělý malí knírači na zkouškách i hlídání předmětu psovoda a cvik nenechat se odvázat jiným člověkem,tak Killy teda chodila i do školek na ukázky výcviku,milá,hodná,ale přitom veselá a akční,no a po této dvojici jsem si k rok a půl starému kříženci knírače-synku Kiilyny(rozbitý kotec,a Killy šla přes celý město ke mě dom i s ženichem),takže ke kříženci se kterým jsem dělala tanec i soutěžila,sportovku,závody-ZPU1,ZOP,stopařský,poslušnostní+zkoušky,se kterým jsme jezdily na výlety,měl xxhodinový vycházky a xx hodin hraní doma,a kterého,když viděla prvně kamarádka jako štěně-tak se ptala-kde se to vypíná?
no tak k tomuto kříženci jsem si pořídila malýho knírače s papírama…
-že taky bude cvičení,zábody,zkoušky,obrana,výlety….hahahaha
tak což o to závody byly,ale vyhrával Dux-kříženec
zkoušky byly…ale ne moc..,
výlety byly a třeba v ZOO,kde Dux nadšenej,tak Gero se po hodině tvářil jak boží otrávený umučení…
cvičit ho bavilo,i kousal,i hlídačka mu šla,i pachovky,
i nějakej pohár nakonec byl…
ale…dlouhý vycházky-néé
stopy?-no dlouhý taky nééé
za to byl idelání na posezení v knihovně,v restauraci,venku na lavce😀
prostě ideální rodinný pes na vycházky v krátkých vzdálenostech😀
ale rozhodně to nebyl pes na závody
tehdejší přítel se mu smál a hlasem Z.Srstky parodoval-pořidte si tohoto pejska,bude ideální na zahrádku,do postýlky,na klín….
když jsme se kdekoliv zastavily s těma 2-tak šílenec Dux-chcu cvičit,chcu míček,nudííím se,musím něco dělááát
a Gero-a pohodička,klídek,bucnu si🙂
tak Doron-oni ti flegmouši jsou do života lepší,než ti ulítaní raplíci,co chcou pořád cvičit,něco dělat,něco nosit,někde lítat
Gero by tenkrát byl idelální rodinný pes
a Dux byl prostě ideál na cvičení a nečinnost ho zdržovala🙂
a k paní s teriérama-nevím,jestli je dobrý mít 3 ps,když poslušnost nic moc?na volno?
co kdyby vaši pejsani nebyly tak trpěliví??
Bmbule-moc přeji at se daří léčba a už žádný zdravotní neduhy!!!
Efe já se na tu vaši krásku nemůžu vynadívat!!!
akorát-asi bude trimovací?
moc,moc držím vaší Bambulce palce!!!!!!
Orionka-děkuju🙂
Dafi už v sobotu skončila s lékama,už i v sobotu měl menší výletík-výletík je všechno,kde se popojede ždibec autem🙂takže kousek mezi polama na asfaltce a pak obejítí centra Vyškova a zverimex,a v neděli vycházku po cyklostezce k rybníčku s celou 4 a zpět-s tím,že by jsme ji kdykoliv vzaly kdyby to na ni bylo moc..ale běhala,spokojená,
a doma už řádí jak mafián-krade/nosí věci,a žare jak dábel!!!!su strašně štastná,doufám,že 2 týdny smůly jsou za náma!!!
před týdnem v neděli mi odešl anduláček,po 9 letech,4 měsících a a ve čtvrtek před týdnem přítel utratil naši skoro 18 letou kočenku,ta teda už byla dost nemocná,ale nedařilo se mi nikoho z rodiny dokopat na veterinu…☹️:-/
Fíkovnice-vy jste doktorka?
máme dost nemocného tchána a potřebovala bych se na něco zeptat…..
tak dnešní venčení 4. cyklostezka směr od Kozlan-a rybníček s labutěma,Dafi už je žravá,veselá,krade věci,a včera se mnou věšela prádlo🙂
Betty s pejskama si počmuchaly a poběhaly,Betty teda v rámci 6 metrového vodítka,bude jí 15,a je nahluchlá🙂
Efe-je překrásná!
gratuluji k přírustku!
Jana,ona trochu žere,a to CRP má už skoro dobrý,-má 15,chtělo by to kousek mín,tak má mít léky do neděle,kontrola v březnu,
s tím,že kdyby joo byl do ní problém dostat jídlo-což večer teda je,tak vysadit,
tak jsem jí ten synolux 2 dny nedala,jinak dávám všechno,
jinak už je veselá
tak on nám vet řekl,že kdyby hooodně nechtěla jíst,tak že to vynechat můžem….,tak dnes a včera jsem to nedala…jen tu jednu věc jinak vše jsem dala…aspon doufám…jaksi už nejsem moc schopná myslet….
sám říkal,že obdivuje její žaludek…
Sutriku-teda koník je božííí,závidím..
koník by se nám s Dafinkou kíbil,by se vozila,já bych se vozila,nemusela bych šmajdat….🙂
děkuju za hlasy…🙂
dnes dostala granulky za cvičení,
léky ráno a večer,akorát fakt vynechám synolux..at jí není úplně blbě…
do neděle bude mít tohle…
večer měly s Žerykem topinky s topinkovače a tvaroh…,
a nás dnes opustila skoro po 18 letech kočenka…
Sardullah-přítel chtěl aby se naše nová andulka jmenovala Sára-tak jsem řekla,že ne-Sára je prostě na velkýho psa🙂a ne na malou prtavou andulku🙂
jinak teda obdivuju vaše medvědy a roky obduvuju vaše psaní!!
a ted já cpu po večerech Dafinku buctou a rohlíkem s máslem,tak si říkám-tak a Sardullah by k tomu dala ještě kakaíčko🙂
tak hlášení..
v sobotu ráno-venčení a pak cvičení doma na karimatce-sedni,packy,podávání brýlí,klíčů,mazi,pravá…ncpala se trochu granulek+léky a šla spát
odpo jsem ji dala jen čůrat a jela do BK k tatínkovi přes noc-autem k domu/bytu-pidi byt,žádný zvíře další,takže mě odpadlo zjištování-kde je Dafča?že musím s Žerykem,,že teda i vezmu psy rodičů když chcou jít taky,že se mám postarat a být i s našema 2 andulkama….
prostě-pidi byt,Dafča,rodič a já-ideálka…
odpo se šla projít kousek po městě,veečer 2 krát venčit-napodruhý kadila,ve středu a ted v sobotu,
měly jsme obě velkou radost🙂
k večeři měla chleba s máslem…
v noci jsme se tulily v postýlce a většinu noci jsme si vykládaly a ona na mě kulila oči a já jí špitala nesmysly🙂
v neděli ráno vycházka kousek do města-bydlíme pár metrů od centra…
pocvičily jsme poslušnost za granulky,Dafi šla prohnat holuby a šlo se dom
dopo prochrněla s otevřenou hubou🙂v náruči u mě,na zádech,jen protahovala nožičky🙂
odpo jsem ji dala jen vyčurat a dopřála si velkou vycházku bez ni…
pak jsme jely dom
kde jsem šla s Žerykem a Vetty rodičů ven
pak jsem sebe,ji,Žeryka nakrmila buchtou-Žeryk teda ještě maso+granule..
no a pak jsem si dopřála rozloučení s anduláčkem….9,4měsíce…-chování v ruce,pospával,já mu vykládala,občas se rozhlížel,pak jsem ho dala do klece a za 2 minutjy už nebyl..☹️-jsem ráda,že jsme se spolu rozloučily,že na mě počkal….
v pondělí krátký venčení u domu,cvičení doma,-odpo venčení jen minutku na dvoře a večer 10minut od domu-večeře-rohkík s máslem,vycházky 2 krát za den s Žerykem+psy rodičů podruhý-s tím,že podruhý chtěla jít se mnou…..a byla smutná že nejde..
venku už ukazovala lavičky,pařez na dvoře-za to chtěla pamlsek,v sobotu my nesla sama od sebe spadlý pásek do gatí…
v úterý-krátká vycházka+cvičení doma za granulky,
odpo si sama chodila 20minut po zahradě a těch 20minut pečlivě čmuchala,večer krátký venčení-k večeři trošla granulí,rohlík,máslo,
přes den pár piškotků..
dnes vycházka kratší,léky už ne,
odpo se vyvenčila,vykadila-zase po 3 dnech
a jely jsme na veterinu-tam jí vzal krev-všechny hodnoty se o hodně zplepšily a vše je skoro dobré,nebo dobré
CRP-má-15-měla by mít tak10…
jako na to,že bylo na mašině 70!!a podle něj ještě o hodně vyšší tak dobrý,
ale ještě se má trošku zmenšit,
takže zase do neděle léky,
s tím,že říkal,že největší nechutenství je po synoluxu,
a kdyby hooodně nechtěla jíst,tak ty léky můžem vynechat…ale jinak je máme do neděle,
pak už nic
a kontrola krve v březnu..
jinak je Dafi veselá,ted večer my zase nosila runíčky co stahuje s háčků,venku chtěla prohnat kočku co seděla na popelnici🙂
doktor je spokojený
mám dotaz-co kdybych vynechala ten synolux a dávala vše ostatní?
jinak odppo měla piškotky,
a zhubla 2 deka,a-což ničemu nevadí…nebyla hubenour🙂
se u ní většinu života snažím o hubnutí…
doktor je s výsledky spokojený!
děkuju za přečtení slohovky až sem,
a za případné rady
mohla to chytit od zvířete?
naše úterní odpočívání po veterině…
jinak chodím s každým zvlášt
Dafi ráno cvičí za granule,dnes k večeři buchta…ráno granule….
Fikovnice-ano,máte pravdu,já si to musím všechno už psát…
večer měla trochu granulí s polívkou tou kočičí,
trošku veky ze špetkou másla,léky,šla se vyvenčit-furt nekadila,napila se a spí..
i když-když viděla veku se slaninou u příítele tááák se hoodně tvářila,že slaninu by si dala,to hodně mávala ocáskem🙂
ale to teda má holčička smůlu…
ještě dotaz,snažím se at má trošku rozestupy mezi lékama,at jí to necpu během pěti minut,tak to dávám během hodiny…
tak další hlášení
včera jsem měla odpo
psi byly sami asi 3 hodiny
doma pak poblitá postel,ale těžko říct od kterýho psa…
pak přijel přítel s rodičem,Dafi se byla venčit+na zahradě
dostala maso+zeleninu+rýži-to,když jsem byla v práci,
nejedla to..
jak jsem dojela dala jsem jí pár granulí zalitých tou kočičí polívkou,
a chtěla suchej rohlík,tak dostala suchej rohlí+léky,
šly čůrat před vrata a dom,neblinkala
dnes ráno nalačno lék na štítku,pak ještě hodku a půl chrněla,pak vycházka,kousek za zahradu,
cvičila jsem s ní,takže za cviky dostávala granule-sedni,pac,tap,pozdrav,čekej,podej plyšáčka….kroky-2 kroky…prostě pidi cviky,ale at může dostat odměnu..
už jsem z toho byla tak zblblá,že jsem řekla Žerykovi pozdrav!
ten štěkl-a pamlsek dostala Dafča co seděla potichu vedle🙂
to se vyčurala,ale nekadila…
doma dostala léky a spala,
já valila na rehabku a a pdpo k dokrorovi,
doma byla s rodičem,nevenčila se
odpo jsem šla se psama rodičů a Žerykem,pak s ní,kousek před vrata,
pak kousek za bránu
štěkala na psa na vycházce,chtěla cvičit,dostala granulky+odpoledne půlku pribináčku,
ale nečurala,nekadila…
a to už bude skro 6..
a z vycházky ráno přila v půl deváté….☹️
pije,
a hladem taky není
ted večer dostane zase větší část léků
batáty koupený+mrkev,zítra se pojede pro domácího králíka…
tak potřebuji aby se tačala venčit..
umí si pochopitelně říct,když chce jít ven….
určitě objednám ty drinky,co tu jsou od Fíkovnice a děkuji za rady,nápady
děkuji moc!
Arosek-Bučovice…
děkuju moc,
já se mrknu v práci
na ledviny nemá asi nic-pronefra,ipaktine…
prý infekce v ledvinách,že tomu nasvědčuje i ta moč
a včera byla lepší,
dnes taky,teplota žádná
akorát spaní je náročný🙂spí mě na rameni…
ale ona je děsnej tulínek tulenovitej…
v práci se mě ptala vedoucí jak k tmu došla…
tak to nevím..
já byla včera už i se sešitem na té eterině a stejně jsem se nezeptala na všechno….☹️
je toho ted moc..nejen Dafík…