Aktuálně: 3 461 inzerátů217 252 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 06.07.2024, 11:35:33 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 06.07.2024, 11:19:36

jen pomazlit a pokoukat-chovatelská stanice z Devonu,kdysi jsem si odtud půjčovala Killynku,ale časem možnáá,až našetřím….  bych odtud štěně brala-chovatelka se všemi cvičí,skládá zkoušky,dělá výstavy,vede cvičák v BK,teda cvičák-je výcvikářka,vlastně kdysi za svazarmu jsem u ní ve svých 13 letech začínala….se svým prvním kžížencem knírače…

takže jsem si ted v úterý pomazlila 9 dospěláků-3feny,zbytek psi,zkusila otrimovat trochu roční fenku-furt mě to nejde☹️piplu se s tím xxx hodin na několikrát a Hanka to má za 2 hodiny….,

Dafi
Dafi 05.07.2024, 22:59:58 xxx.xxx.136.20

tak já v týdnu 2 dny v BK s Dafi,kdy ráno velkovycházka a odpio krátký vycházky a 3 den završeno parkem v Rájci-Jestřebí-byly jsme tam v galerii na výstavě obrazů z Vysočiny,galerie Kruh,+vycházka po parku a dens ráno se všemi 4 okruh pařezovitý ve Ž.lese…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 05.07.2024, 22:55:14 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 02.07.2024, 18:46:28

gratuluji a hezký tetování!

Dafi
Dafi 30.06.2024, 22:59:48 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 30.06.2024, 19:27:41

tak sleduju,že jste výletovaly kousek od nás🙂

tady odpo a večer mega liják+2 krát bouřka..

já byla v práci..

tak jsem se nervovala jak dojedu..

chvilku aspon mín zákazníků

Dafi
Dafi 29.06.2024, 22:46:37 xxx.xxx.136.20

já ze psama ráno mezi polama ke křížku a zpět-stímn a vysoká tráva,takže psi mokrý břicha/nohy,Žeryk v tom ještě válí sudy…pak jsem to šla znovu ještě s máti a jejíma psama,takže hl.vycházka za náma,večer šel přítel,já odpo…milion lidí po cestě z koupaliště,,,,

u nás se k vodě musí autem,máme to daleko….,

Sardullah-Maxík ve vodě leží,a nehýbe se,Betty udělá pár metrů..ne každej pes je plavací…,Žeryk je plavací tak,že ho není možný dostat z vody,to je taky pak naprd…

Dafi je trochu bázlivá,tak pár temp udělá..ona je v tonhle taky po mě🙂taky se bojím vody,udělám pár temp a jdu…🙂

jasně,je fajn když pes plave kvůli kloubům,fyzičce a vůbec je to prostě taky změna,něco jinýho než jen capat,ale když není plavací a jen brouzdací,tak hlavně,že se aspon namočí🙂

Dafi
Dafi 28.06.2024, 16:20:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 28.06.2024, 13:55:16

jak u nás,Dafi plave,taky až uvážu Žeryka,ona teda není moc extra plavec,2 krát pár metrů a konec,ale spon něco….

Obrázek
Dafi
Dafi 26.06.2024, 21:33:18 xxx.xxx.136.20

no-já si teda chodím po ranní zdřímnout,

přijdu,pustím psy,vyvenčím 5 minut,jdu hajat🙂

natočím budíka v zimě,abych šla ven trochu za světla,přes léto je to fuk,to chodím hl.vycházky ráno/večer-odpo je venčící  krátká,nebo vodní vycházka

Dafi
Dafi 26.06.2024, 20:43:12 xxx.xxx.136.20

jo,a návod mě zajimal taky…

jinak já do práce vstávám ve 4,když jedu busem tak 3 hodiny,40 minut,ráno venčím,krmím,cpu léky….

spát chodím tak v 10 v noci až v půl jednáctý a dýl jak 5 dní tahem se to takhle fakt nedá….

jenže já mám ještě odpolední a mezisměny….

z prýce mám čato telefony na jiný směny,směny v dovolené,směny ve volnu,

vlastně nejšastěji mě volá vedení z práce,protože někdo nedošel,nedojde,tak jestli můžu jinou směnu,nebo směnu navíc…

zase ale když jsem se potřebovala nějak domluvit,kvůli veterině,tak to nakonec nějak výjimečně udělat šlo..

když nemůžu krmí/venčí/ přítel..ořípadně pouští ven /dom přítelova máti-společné bydlení má + i -

ovšem víc jak 4 psy rok v tahu denně-2 mí-z toho Žeryk měl 4 roky,Dafi prtavec,

rodičů Betty měla 8 let,a Max rodičů 4 roky,-bych nedala…

to jsem tenkrát chodila denně ze 4,ve volnu 2 krát denně,a jednou týdně se štěnětem Dafi na hodinu do města,,a jednou za měsíc jen s ní na 2 dny do BK,cvičila jsem denně,nebo aspon obden ze všema 4,Žeryk kvůli povaze potřeboval dělat denně tenkrát všechno-cvičení/česání,utírání tlapek-ano i když bylo sucho,a jinýmu psovi bych je neutírala…tak jemu jo,stejně jako xx dalších úkonů se muselo u něj denně….

proto má Arosek můj obrovský obdiv…..-zvládat časově/emočně tolik psů+si brát starý a týraný pejsky….

pořád si myslím,že fajn počet psů je 2-3..,

na fotce před osmi lety,Dafi neměla tenkrát ani rok…

Obrázek
Dafi
Dafi 26.06.2024, 20:20:00 xxx.xxx.136.20
Arosek:

Smecka dekuje za pochvalu a ja jen doplnim historii naseho seniorhausu 🙂

Borka - vzata ve 4 letech z mnozirny
Gwen - nalezena pred vanoci vyhozena v lese, vek cca 12+
Happy - puvodni majitel se po 11 letech souziti v RD rozhodl jit do bytu a fena se mu tam nevesla. Toz “bydlela” v zahradkarske kolonii a jelikoz tam nechtela byt sama a zdrhala, vyfasla retez kolem krku
Imir - nalezen v jedne zapadoceske obci, ktera odmita platit peci/utulek a rozhodla o utraceni
Kitty - stara fena se proste prestala hodit doma 
Lea - rodina odmitla jinak zdrave fene zaplatit operaci za cca 12 000 a trvala na utraceni
Masa - metuzalemka. Pan ji v jejich 21,5 letech odlozil do utulku, protoze se cca 1x tydne doma pocurala
Nessy - v roce vzata od cikanu, kde bydlela venku u boudy na retezu (upozornuju vazi 6 kg)
Otis - v deviti letech skoncil v utulku, kdy prvnich 7 let prozil zavreny v kotci a dalsi dva roky si polepsil a byl zavreny na zahrade. Adotovala ho jedna pani v CR, ale jaksi po tydnu naznala ze pes nesplnuje jeji predstavy klidneho seniora
Saggy - Lunik IX. Vic rikat netreba

Nekteri vydrzeli par let, nekteri par mesicu, nekteri bohuzel jen par tydnu ☹️ Ale kazda minuta s nima stala za to a nemenila bych ani za nic!

klaním se až k zemi a jste prostě skvělá…velký obdiv,nechápu,kde berete tu sílu….

Dafi
Dafi 22.06.2024, 21:39:15 xxx.xxx.136.20

je tu někde Kilian?

Můžu na vás mít dotaz?

Vy jste chodila na tu canisterapii,víte něco o polohování,prohřívání psem?

Já se o to cíleně s nažím s Dafi,a před tím i s Gerem-mám bolavý záda+špatný kolena,klouby na ruce levé-loket,zápěstí,prsty kloubů..

no v noci je to peklo horší než ve dne…

tím,že se v práci natahám,nadřu…nalítám+teplo/vedro/zima-na střídačku,od 20 let jsem se léčila na ortopedii a revmatologii,takže něco jako revma by u mě byl..

no a tak k dotazu-když mě bolí záda,snažím se občas cíleně dávat Dfi na záda,nalepit ji na sebe,na ty záda,a at tam aspon hodinu leží bez hnutí a prohřívá…

myslíte,že to trošku k něčemu je?

nebo je to zbytečný?

Obrázek
Dafi
Dafi 22.06.2024, 21:28:54 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.06.2024, 19:05:32

z bazénkem se máte,u nás bazének pejsci nemají rádi,my se akorát pak dohadujem,že psi budou moří,Dafi prochladne,zánět močáku a tak..

no doufám,že už se bazének u nás nevytáhne…☹️

psi ho nemají rádi,je to jen na borčus,to je radši trošku ochladím vodou-Vpsích sportech bylo o chlazení psů a tak..

ale koupily jsme ty chladící podložky,tak mají tohle…proti vedru..

pochopitelně to nepoužívají,ale aspon to nezabírá místo a nedělá borčus jak bazének…

Dafi
Dafi 22.06.2024, 21:24:59 xxx.xxx.136.20

Varaxi-jste hustá,berete mi to z pusy🙂

jak zvládáte tepla/vedra?

Dafi
Dafi 16.06.2024, 20:45:58 xxx.xxx.136.20

Doron-jste šikulky!!

taky jsem hodně kdysi cvičila nápodobou-třeba takhle hlídání předmětů-to jsem uvázala jednoho psa hned vedle druhýho co hlídal….co už to uměl…

a když jeden vidí jak se cvičí s druhým,tak se pak může přetrhnout-protoože on chce a umí přece taky🙂

Dafi
Dafi 14.06.2024, 10:43:56 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 14.06.2024, 10:27:54

jéé,konečně někdo kníračovej,i když kdysi..tady jsou kníračoví kromě mě snad jen 2 lidi…tak málo na tak super psy 🙂

Dafi
Dafi 13.06.2024, 21:00:51 xxx.xxx.136.20

tak venčení Betty s Dafi,Žeryk s Betty po vycházce,a Žeryk s Dafi na schválně zarostlých záhoncích s kytičkama-s měsíčku máti přítele dělá masti,a to další tam tak samo vykvetlo…

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 12.06.2024, 18:07:10 xxx.xxx.136.20

megi-na kohouta nemám nervy..🙂

no ty já teda občas nemám ani na Žeryka,to by byl dlouhej příběh,kterej důvěrně znají Fifi a Zrzavci-Žeryk prostě čím je starší,tím je protivnější….

a stokrát u něj platí bud ve střehu…

Ph-no takže to je ten můj PIŠKOTEK? to vaše mali,mali?