jo,jo,já vás pochopila…..
Příspěvky uživatele
Dafi
moje kreativitia-aneb-ušiju si to sama
reflexní vesta z šátku,růžový vodítko 5metrový přepínací,hnědý krátký do města/veterinu a přepínací 165cm+obojek stahovák
jasně mám malý psi,takže to moje domácí šití udrží,a mám délku,šířku jakou chvi…
dřív byly i hodně kožený vodítka,ty ted vůbec?nejsou…
Sardullah,vím,že jste ty vodítka tady chválily,ale…
já se na ně dnes dívala ve zverimexu a říkám-tý jo,holky o nich básnily,ale dyt to musí řezat ta kulatina..☹️
já si šila vodítko v týdnu,protože dvojkarabinový 3metrový jsem někde vytratila,a potřebuju na každýho svýho psa 2karabinový,tak jsem si ušila z popruhu a 2 karabinek z rozdvojky nový…..
tím nehci číct,že si máte to vodítko ušít,jen jsem ve středu zjistila,že hromada vodítek je z kulatiny různé déélky a šířky,a kulatý vodítka většinou řežou..
a ty co jsem měla dřív-takový jakože z pleteniny kulatý,už se nedělají,kožený taky skoro nikde a z popruhu skoro taky nic,
prostě většina z kulatiny….
jinak k vaší příhodě…je to blbý,ale stane se…a dyt se vlastně nic nestalo….?!
jakože napadnutí a tak….
já z vás nebudu🙂,to je boží popis todlencto toto🙂
bože ten váš malej čoklíček je fakt božíííííí🙂
prtaveček malinkatej🙂
plavání
jinak
můj první pes
strašně jsem chtěla roky psa,
máti dělala uklizečku na policajtech,kde psovodi,
a tak jim poisovala,jak všude tahám plyšovýho psa Astu🙂češu ju a tak..🙂
u tatínka v dědině byl vždycky pes na zahradě/dvoře-výchova,péče nula-prostě jídlo,voda,a hotovo,
máti zase byla na kočky,v bytovce měli xx let angorskou kočku,v deseti letech jsem si vybrečela prvního psa-křížence knírače pepřáka-KIM
podmínka rodičů byla-budeš se o něj komplet starat-se vším všudy,
bude to melej pes,a kříženec,
takže první den prázdnin jsm si dom nesla šestitýdenní štěně knrače kříženýho,
za flašku od jednoho policajata,
ano prvních asi 5 let?jsem se o něj starala se vším všudy sama,veterina,vycházky,cvičení,krmení,česání
pak venčil i tatka,u babičky jsem našla knížku-Výcvik psa-od Hartla,četla jsem knížky,časopisy,cvičila jsem ho od 3 měsíců-naučila jsem ho sedi/zůstan,lehat mě nechtěl…
byl fakt ostrej,a když se mu něco nelíbilo,neváhal na mě zavrčet a rafnout..
no já ho bohužel za zavrčení,rafnutí zmydlila…
jinak,jsem od jeho jednoho roku začala s ním chodit do Kynologickýho kroužku,kde jsme chodily ze psama ven,na cvičák,učily základy stop,přivolání,poslušnost,+jsme se učily teorii-anatomii psa,reflexy,nemoci,krmení,z toho jsme psaly testy..
bo hužel,Kim zdrhal v lese,takže jsem ho vodila na vodítku,pak po puštění v kroužku byl jak letadlo-jen lítal🙂
a do roku mě ho dorvalo pár velkých psů-NO,boxer,takže mě vrčel a vyjížděl na psy…
od jeho 3 let a mých 13 let jsem s ním začala chodit na cvičák v BK,2 krát týdně,neděle a čtvrtek odpoledne+jsem chodila na vycházky s hromadou kamarádek s jejich psy-dalmatini,rtw,NO,takže vyjíždění se časem zplepšilo,už jen povrčával..po roce jsem s ním dělala první zkoušku 3oddílovou-ZMMP,tam jsme vylítly na stopě-o 5 bodíků-zajímaly ho myšky,byl velkej lovec myší..
na další zkoušce jsme vylítly na stopě kvůli srnečkám..
pak jsme zkusily 2 jedničkový závody,2krát poslední místo-ach ty stopy a můj orientační smysl nulovej🙂
v jeho 11letech jsem s ním udělala dvoje zkoušky v ovladatelnosti-tenkrát nově vzniklý
tolik zkoušek jak je ted tenkrát nebylo…
4 výstyv-voříškády,PLZEN,Boskovice 2 krát,poslední v jeho 13 letech,kde jsem tenkrát prvně viděla Martinu Magnoli Klimešovou předvádět tanec se psem
takže jsem ho učila v jeho 13 letech tanec se psem🙂
ještě ve 14 letech kousal na obraně
od deseti let měl špatný nohy-artroza,a na stáří hůř viděl..
v 6 letech mě zdrhnul v zimě v lese,blbá,su,jsem ho pustila s kamoškou feny,jsem myslela,že se budou držet spolu a nezdrhne….holt jsem toho o psech tenkrát moc neviděla….tak to jsem došla ubrečená dom
a on došel za 2 hodiny po mě dom-to jsem prvně v životě brečela štěstím🙂
jednak musel najít cestu v lese po sněhu,jednak ale přejít koleje+2 silnice-obě hlavní,pak stačilo zaštěkat u zavřené branky……bože to bylo radosti a breku,že je doma!!
od té doby chodil v lese na stopovačce a pouštěla jsem ho kolem řeky ve městě,v parku a odlehlých uličkách….
od jeho sedmi let jsem si začala půjčovat roční a něco milovanou Killynu-kníračku malou,napřed jsem pro ni chodila denně+cvičák,pak 4krát týdně,s ní jsem dělala zkoušky,závody,ukázky ve školkách+tanec,ta mohla všude na volno,neřešila psi,zvěř,lidi,nic-boží fenka!!
takže od Kimových 7 let jsem chodila furt/skro furt se 2 psama,do té doby jsem si taky pár psů půjčovala,ale nebylo to jak s Killy,
ve 14 letech jsem Kimovi nechala odoperovat nádor,
a nastěhovala se k nám na 3 měsíce Killy,která u nás odrodila štěnata,který si pořídila se skoro jezevčíkem..tenkrát došla s rozbitýho kotce ke mě dom,přes celý město..i s tím ženichem,
tak u nás bydlela,3 měsíce,odrodila štěnátka,a já ji v zimě musela vrátit po 3 měsících u nás..☹️
2.srpna to bude 22let co mi umřela na srdíčko,a nokdy si a máti neodpustím,že jsem si ji nemohla nechat-moc mi chybí,doted,se mi zdá,že si pro ni jdu,a pak zjistím,že není…a budím se ubrčená…
máti si nechala její štěně Duxíka,jinak s máti o bylo těžký-to bylo-nechod na cvičák/je moc teplo/zima,větr,prší,nechod na zkoušky,stejně je zase neuděláš,nechod na závody,budeš zase poslední,,,,,,takže podpora nic moc…Kimečka jsem utratila v 15 letech -měsíc po smrti mamky
měl další nádor,v noci bolesti noh,blbě viděl/slyšel,+epilepsie…
obdivuju ho za to,že se mnou dal moje začátky,mí půjčování psů,
že skoro ve 14 letech doma toleroval štěně Duxe…
na začátečníka a dítě k tomu celkem náročnej pes…ale byl MŮJ A PRVNÍ!!
Killy umřela v srpnu necelý rok před ním na srdíčko,po smrti Kima a mamky jsem si koupila Gera,protože to vypadalo,že strháme Duxe,každej jsme chtěly jít ven se psem,ale tatka chtěl jít sám s Duxem,a já psa neměla…tak přišel k Duxovi na 14 let Gero,
a pak Dafi a Žeryk….
první 2 fotky Kim,druhá Killy se synkem Duxem,a Killy
Arosek,ano to co píšete s Borkou muselo být peklo…
a ano,vím,že o Aroskovi jste to psala!
to si pamatuju,to je prostě,borec,že člověk by to do takovýho plemene,ani neřekl,že?
Chovatelka Drožová Gera mi říkala,že ji její malý knírač taky kdysi před kýmsi ochránil..
ono dřív byly ostřejší,rychlejší
pak se to žačalo lámat na americký typy-takový klidnější buchtičky,co jsou spíš na výstavy mají hoodně chlupatý nohy a někteří až kadeřavou srst,na nohách fakt vata…,a německý typ-co je ten ostřejší,rychlejší,-ti se hodí víc na cvičení
prostě i malý knírači už nejsou úplně jako dřív….,ono v dnešní době je lepší,výhodnější mít milý,přítelský psi,co neřeší psi/lidi
protože je všude moře psů,lidí,aut….
já když jdu po dědině naší bez chodníků,v odpoledním časem,tak jedno auto za druhým,protože buse sem moc nejezdí a když mají v rodině na směny….
Kilián-jste prostě nejlepšííí!!
vždycky,když vás čtu,mám chut,prodat vodítka,zahodit knížky,časopisy,a svou trošku co vím o psech,a jít se zahrabat 1000km pod zem…
jste prostě velmi inspirativní a šikovní!
No Dafi se taky rozběhne za dobrotama🙂
jenže s jejíma dietama,letitým bojem z tlouštkou…☹️
dnes jsme se plahočily kousek d baráku mezi polama,směr k lípě,kde je takovej plácek se stromama a lavičkou,je to naše a hlavně přítelova🙂nejkratší trasa,a Dafi se za náma táhla kus,a já ju nakonec ukecávala-pod,pod,bude tam lavička!!
tak se pak rozběhla,plácla na lavičku tapkou,dostala dobrotu a šlo se zpět,cestou zpět jsme udělaly párkrát mezi-mezi nohy přivolání…venku asi 20minut…
přes den budou mít k dispozici dvůr/zahradu k večer s něma půjde kousek přítel
a ten to s máti obkecá slovy-mají zahradu stačí jim to jednou denně…..
já se právě ty vycházky s nažím časově natahovat/prodlužovat cvičením,aby se aspon trošku proběhla….,
no velkej knírač se mě moc moc líbí,ale ten by doma neprošel,
takže prostě pidi psi…
no já bych tak asi na VK neměla-fyzicky,a zdravotně….
No,mě taky povaha retrívrů,labradorů nevyhovuje,chápu,že jsou to bezvadní lovečtí,asistenční psi,rodinní,přátelští,člověk se nemusí bát,že se s nimi něco semele,
ale jejich povaha-všechny miluju mě prostě nesedí-Arosek,a Sarah prominou🙂Já jsem na ty psi jednoho pána-knírače…..
zase vím o hromadě lidí co by si nepořídilo knírače..
vlastně nikdo z mých známých,nepočítám li kníračkáře,ale myšleno známí-okolí+rodina,takový ti obyč pejskaři,ne kynologové,ak nikdo z nich nemá/nechce knírače
protože štěká-i když Gerošek byl v paneláku naučený,že se tam neštěká,babička mého bývalého přítele,ke kterému jsem jezdila na víkendy s Gerem 7let,se mě ptala,jestli umí štěkat???Že ho nikdy neslyšela štěkat…tak jsem mu dala štěkání na povel🙂
Dafi taky v paneláku,v bytě tatínka neštěká,
jinak teda všichni knírači měly styl hlídání-to je fuk kdo k tobě jde-prostě štěkámjakože hned nevítaly,takže kamarádky říkaly-dyt mě znáš,to jsem já🙂
vlastně to jak byly knírači kdysi ostří psi-no to už ted moc nejsou..tak to by mě vyhovovalo….
no prostě knírač štěká a pak vítá….
taky není vzhledově asi tak líbivý jak …+úprava srsti,bez úpravy vypadá jak rejžák🙂
Krása,tam jsme byly před 3 lety,akorát ani já ani Dafinka toho tolik neujdem….,
tak maximálně 10km……
a to mě Dafi při běžných vycházkách za barákem nechce chodit…ukecávám a krájím vycházku cvičením,jinak se vleče vzadu…
na výletech a jiných trasách to nedělá,ale těžko můžu být denně na jiným venčícím okruhu,
a tady okolo nás jsou tak 3-4 trasy,ta 4 je po dědině,ty ostaní pole,les,ale základ je stejný-3trasy-3 základní cesty-k lípě,ke křížku,k hájence…+ta dědina….
no,on se člověk taky s těma psama furt učí a hodně věcí si hned neuvědomí,že..
tak jste dobrá,že jste na to došla!
já mám na schody povel-a překvapení😀-povel SCHODY
znamená to něco jako-pudeš nějak tak u mě a nebudeš vepředu/vzadu a tahat…,
chodím v podchodu v Brně,a tatínek bydlí za kolejema takže xxxkrát za den po schodech navrch/dolů
jinak mě po letech napadlo začít učit povel MEZI-někdo tomu říká taky DOMEČEK
prostě,že si pes má vlézt na povel mezi nohy,hodí se právě,když su někde kde hodně lidí-nádraží v Brně….-vždycky jsem jí řekla sedni/čekej a pak přes ni přehodila nohu a měla jí mezi nohama,aby mi ji neušlapali-je prtavá….
a po letech blik v hlavě a objev povelu MEZI🙂
ve výtahu učím vlézt do rohu a sednout…
moc,moc krásné…jen si dovolím pidi poznámk..
není to protože NO a zlaták je něco jiného?
když jste psala o té jiskře…
jo,jo,já vím
jen jsem přihodila 2 případy z mého života🙂
Se vším souhlasím,jen-to chození do dveří první…
ono to není špatný,když se jde ven ze vrat/dveří/výtahu..kvůli bezpečnosti….
poté,co mě první z vrat vylezly psi,a k vratům se blížil zdrhlý asiat-nebo co to bylo pasteveckýho..a já měla pidichvilku na to stáhnout psy za vrata a švihnout vratama a poslouchat jen řev skoro souseda pár baráku nad náma jak ho nahání…-od té doby lezu z vrat jak indián na válečné stce…psi mají čekej,já vykouknu,rozhlídnu se vlevo,vpravo…
jo po schodech je dobrý naučit psa povel pomalu,nebo schody..-zjistila jsem poté co mě půjčený knírač stáhl v gumákách na zádech po schodech…🙂
první 2 fotky vesty,3 fotka zimní bunda+gatě od Arack-švédská firma,a poslední fotka sukně+funkčí tričko chladivý od GAPAY-vše dárky-já sama su skrblík🙂
tak já bych vystačila osobně s vestou+sukní-sukně je mega super!
já před osmi a půl lety na Vánoce dostala komplet-Vestu,bundu zimní,+gatě+kšiltovku od Ščučky,gatě šly česem pryč,protože jsem ehmmm přibrala🙂
ale-jinak ty gatě bez podšívky tlustý šusták tuhý-takže já pod to k-jedny,dvoje….,
u zimní bundy jsem měnila zip…jinak dobrý….
vestu nosím furt….🙂
kšiltovku mám teda několikátou-asi druhou?
tím,že je nosím všude-knihovna,práce,k MUDr,-tak vybledla….
jinak na léto je božíííííí výcviková sukně-vlastně je to jakoby konec té bundy🙂mám od GAPAY
mě se tam vlezou hovínkosáčky ,pamlsky,hračky,klíče,mobil,pidipeněženka,vodítko,čelenka,nákrčník+třeba i šustákový gatě,tenká mikina…:-
+několik šutrů z Rudice🙂🙂-pak jsem se 3 dny divila,proč mám tu vestu tak těžkou🙂,
jinak ty materiály jsou z hodně tuhýho těžkýho šustáku-nebo hodně-je to prostě těžký no🙂
zimní bunda není moc tlustá,ale to asi schválně,že se v ní člověk hýbe….
Efe už je zase trojpsí,
Efe už mopsíky zase mááá,
jééé ta Efe se mááááá🙂
Sardullah,tolik let vás tady čtu a neskutečně mě furt bavíte🙂
až si někdy musím připomínat,že ženská co zvládne takový telata jako vy,néni-pěkně po moravsky😀néni žádný béčko!
ono vaše vykládání-psaní někdy vypadá,že píšete o čivavě-prinzeznička,pusinka,tututnununu roztomiloučká🙂a ono je to pes jako stodola,ale vy to tak úžasně popisujete,a to jak kolem té vaší pastevecké holky lítá váš manžel,že mě to občas svádí k tomu,že máte doma pidi psa,a ne obra🙂
máte můj obdiv za psaníí!
a máte pravdu-ke každýmu Šustovi by měla být knížka ještě-Příručka pro kynologa,jak vysvětlit manželovi/tchýni,tatínkovi….
že-když řeknu-nebude se krmit pes od stolu tak prostě nebude!!!
protože pak řekne můj tatínek-běž ze psama,já se nasnídám,jak s nimi budeš venku-at mám klid-protože psi ho u jídla otravují,když je u jídla krmí
-když řeknu-nebude se xxhodin denně házet Žerykovi míček,protiže klouby,páteř,adrenalin ,závislost na míčcích…-a čtu článek odRadechy Spudilové-suchý ÚNOR pro psy-o měsíčním neházení psům-a vyslechnu si-je to jeho život,miluje to,nic mu v životě nedopřeješ za radost..-to,že si s ním hraji na vycházkách,cvičím,+si může hrát s milionem hraček,ale ne denně xxx hodin házet z terasy ze židle…to stálo xx let hádek..
-když řeknu-Dafina nemůže žrát co chce kdy chce-tlouštka+dieta-dozvím se od maminky přítele,že psi mají v miskách jen!granule a frolíky-24/7 a jinak nic….ehmm pravda,to se po letech změnilo,když vidí kolik nás stojí Dafi na lécích,a odběrech krve,oproti jejím zdravým křížencům…
-takže každejkynolog/pejskař by měl dostat příručku pro rodinu….
zase-přítelova máti nám pouští psi když jsme v práci,
přítel venčí,krmí a rozmazluje
bohužel,přítel by jim splnil modrý z nebe až na úkor zdraví-viz Žeryk a házení…,
prostě přítel řekne ale,Žeryk chce….Dafi chce..a přesto nejede vlak ani rychlík😀