taky mě to mrzí-ale cesty osudu jsou ….
škoda no…braly bych ji…,ale zatím to nejde…nejmladší naší člence psího klubu našeho bude 9…..
taky mě to mrzí-ale cesty osudu jsou ….
škoda no…braly bych ji…,ale zatím to nejde…nejmladší naší člence psího klubu našeho bude 9…..
tohle dělám v lese-zavolám na celej les,že su tááák ščastná!!!!!!!!!!!!
volno s Dafi v BK-tady mě jde naproti s tatkem,stříhání pudla u tety-hrůůůza!starej,strašně řídká srst,a strašnej smrad+velký břicho….☹️(((,nutrie v řece v BK,a koníčci na Těchově
no,ono to vypadá,že si vymrčuju🙂
ale já nemusím krátkosrstý psy-nic proti nim nemám,líbí se mě,ale tak jako by si třeba Zrzavci 🙂nepořídila nic co by se muselo česat,stříhat upravovat,
a jak další kamarádka,co měla bígly a chodáčka,tak řekla,nic na upravování,to ten čas co člověk stráví tou úpravou stráví radši se psem v lese-no a něco na tom je,co si budem říkat!
já dnes 20 minut vycházka ve vichru a dešti,tak mezi polama hledání hraček,aportky a obíhání stromů at se proběhnou,zabaví a není jim zima-oblíklý byly oba
a pak víc jak půlhodiny-hlavně Dafina že-umýt tapky,vystžíhat tam srst at se nelepí bláto,přistřihnout srst na břiše,noihách,vyčesat trimovacíma hrabičkama,kartáčem,hřebínkem,a na konci štětinovým kartáčem,Žeryk ostříhat tlapky,pročísnout furminátorem,přistřihnout ofinu,pročísnout hřebínkem a pročísnout kartáčem-Žeryka teda 3 krát za rok stříhám-s jeho jemnou jorkšíří srstí je to jednoduší,stejně moc nehřeje,přes zimu ho nechávám zarůst a i tak oblíkám…
no pak čmuchací kobereček Žerykvi,Dafině pár cviků u nohy a přede mnou,a mezi nohama,Žerykovi to stejný-poklona,packy a tak
nebo někdy cvičíme ve vjezdu,když dlouho prší
a prostě-péče o srst zabrala větší dobu než vycházka v dešti/zimě….,jasně,že takhle nečešu denně,ale tak 2 krát týdně pořádně a mezitím překartáčovat drátěným kartáčem+štětinovým-kvůli blátu,listí,
v BK jsem tohle dělala po každé vycházce-takový vyčesání větviček,listí a tak,,,
pokud jsem nešla teda jen po městě….,
no ale mě se prostě líbí chlupatí,špicovití,ovčáčtí,nebo se středně dlouhou srstí typu šiperka,německej ovčák
za mě kdyby někdo dělal úpravu,tak to fakt neřeším,ale nejsou lidi a cestování přes …..jsem si vyzkoušela a zabralo mi to vždy kus víkendu nebo dovču….,nebo srst typu malina-belgičák
nebo Malinka tady ta černá fešačka🙂
Závidím vaší kamarádce,že se jí splnil sen.
Já když nemohla odmala je koním,tak jsem ráda,že jsem mohla aspon ke psům-mít svýho psa+cvičáky,záody,zkoušky…
i když mí vysněný plemeno malej knírač nebyl-holt jsem chtěla toho pořádnýho psa na cvičení-vlkošedej ovčák,případně velkej knírač,pak jsem to rokama snížila na chodáka….,
i když knírače miluju-to zase je s těch malejch pro mě to super plemeno-až na tu úpravu-proto uvažuju časem o šiprece,nebo mudi,nebo bezúdřbovým kříženci,co ho bude bavit cvičit…protože úprava je pro mě záhul na záda+zápěstí+prsty….
zdraví mám na nic-kamarádky pejskařky co ,mě znají,tak mě říkají,že při mým režimu a zdraví by neměly žádnýho psa…
mám problémy už skoro 30 let-páteř,klouby…+dělám fyzicky namáhavou práci-při mým vzdělání budu vždycky dělat nějakou dřinu…
a přes den to jde ale v noci bych bolestí zešedivěla….-proto spím kolikrát 5 hodin denně
jak jsem chtěla nějak trošku pravidelně jezdit-tak to moc nevychází-protože na to často nejsu v kondici-ze psama odplahočím vycházku+pocvičím-vyběhám je aportováním,obíháním něčeho-zaměstnám hlavu poslušností…
ale na koni musím být asi víc v kondici…
do toho mě tam musí někdo zavést,přivézt…
i když možná se trošku něco rýsuje…nechci to zakřiknout…._-)
k Dobré vodě-my jsme se ted dívaly a přítel-v tomhle díle něřekl p.Brzobohatý ani slovo
a já-no tak to by mohl hrát i bez hlasu-jakože nachlazenej🙂
ale pochopitelně mám tam ty herce ráda,p.Brzobohatý je/byl prostě chlap z velkým CH
-ještě k těm koním-ve mě se to pere,si na jednu stranu říkám,že se na to mám vykašlat…a na druhou stranu mě to k nim strašně táhne-pořád…
no,já zažila zbxyteček svazarmu ze psama ,
a nechci tady začít rozebírat co bylo dřív horší/lepší,a jak bylo dřív líp…..
ale nebylo to zas tak černobílý-že svazarm fuj,a ted je to lepší
taky ti psy byly obeecně r-takovej knírač tehdy a ted…a týká se to víc psů…..
ten pes-jo on ho tam bere ven a tak,ale…
jo ty role jsou dobře napsaný,to zas jo!
já vím,že …ale….
si říkám-tý jo,on je vítá,on ho ani nepohladí,furt na místo,na místo….,
su blbá no🙂
jo,ještě dodatek-díváme se přítelem na Dobrou vodu, a tam je Lukáš Vaculík,jak se dozví,že bude rajtovat,tak jde ze stáje a tak si tak nadšeně povyskočí…
a já šla od těch stájí za máti,přítelem a psama, a tak jásavě jsem vyskočila s rukama nahoru:-()-dofám,že mě nikdo neviděl🙂
mimochodeem-ten seriál miluju
ale dělají mě tam nepříjemně 3 věci-p.Brzobohatý,který tam snad nikdy nepohladí koně,nic-třeba to má v roli být takovej přísnej,asi jo,ale stejně….
Vladimír Dlouhý,který teda hraje,že ho to hooodně nebaví a jeho tatínek to furt nevidí nebo nechce vidět…☹️
a to jak si v té rodině toho psa nikdo nevšímá a je furt na chodbě…
já se z tohoto důvodu už nemůžu dívat třeba na film Na samotě u lesa,jak je tam ten voříšek v té boudě na metrovým řetězu,mě to dělá úplně zle,já vím,že je to jen film…ale zase v tomhle podle reality….
Kobylka Zara,15 let,ječtě před rokem skákala parkury,byla taková rychlá,jakože i když neklusala tak šla hodně rychle a 2 krát jsem se teda na ní bála-na začátku,kdy jsme šly na jízdarnu,byla jak z divokých vajec,a pak v půlce,kdy se najednou rozklusala,což jsem u koně na volno nechtěla,tak jsem řekla at jí uváže,a furt teda jaksi dělala xichty-cenilla zuby,a i trošku zlobila,paní ju několikrát okřikovala…myslím,že na mě byla dost akční,to ta minulá kobylka jak jsem na ní byla v Koryčanech,tak ta byla taková miláček,to vždycky,když vidím fotku,kterou jsem si s ní nechala zarámovat,protože na té fotce su fakt štastná-jakože hoooodně štastná,tak vždycky když tu fotku vidím tak se usměju-tam byl pocit totálního štěstí a splněnýho snu!!!!!
tady jsem se trochu bála,tak to nebylo úplně vono,když máte chvílama pocit,že si ten kůn chce dělat co chce….-což teda on chtěl tak trošku….
byla na mě moc akční prostě no…..
ted v tu sobotu,jsem si říkala,prostě se chvilku svezu,jen tak at si to užiju….
taky kdyby to bylo na dýl,tak co by tam dělala tak dlouho máti ze psama,na sezení venku to moc nebylo,a do restaurace i když prázdné jsme ji dostat nemohli…..
tak jsem byla ráda,že mi těch deset minut vyšlo,to byl fakt relax
slečna co mě vedla říkala,že má sama koně,jezdí sedm let,a že nemá ambice na závody,stačí ji rekrreační ježdění a u těch koní být…
tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,
a pak se kolem nich nějak motat-čistit,hladit,být třeba hodinu/2 v jejich blízkosti
všude se nabízí jízda a zdar
a já bohužel na tom nejsem zdravotně tak,že bych zvládla nějakej ten klasickej úsek,ta půlhodina mě stačí…..
na ježdění,ale pak bych tam ráda pobyla chvilku,-což ale nejde…..což chápu,nejsu hloupá úplně,že☹️
prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,
to se prostě blbě blbě vysvětluje….,
to by fakt chtělo nějakou kamarádku s koněm,
já třeba když jdu ze psama a dojdu k ohradě s konma tak tam stojím a čumím,mě pohled na ně uklidnuje,být tam lavka,tak tam sedím třeba hodinu-a Dafina by spokojeně ležela na klíně🙂
ehmmm-a takhle to vypadalo,když jsem řídila…..
tak včera dovča-tak ráno vycházka ccvičící s Dafi,pak zvlášt s Žerykem a basendžíkem větší vycházka,a odpo s oběma
a dnes výlet,napřed venčení-po dědině k lavičce v parčíčku a zpět🙂
pak doma česání zbrusu novýma trimovacíma hrabička+hřebínek,druhej hřebínek,kartáč,ostříhání hlavičky…prostě jak naštvat Dafinku🙂
a kolem půl desáté odjezd s oběma mýma psama,máti a jejíma psama
kaplička Roštín-tam psy běhaly v lese u kapličky,dělaly vláček na kmenu stromu,Dafi lítala po pařezech a přecházela stromy-ležící,Žeryk se válel v listí,pak se jelo do Kostelan na Ranč,kde se to napřed obešlo,2 krát,pak jsem se deset minut svezla a pokochala pohledem na CHŘIBY-s konského hřbetu,když nemusím řídit-paráda!!!!!!!!!
Žerykovi se na louce zaházel míček,Dafina zase u hřbitova oběhala stromy….,takže pohyb u mých 2 byl zajištěn:-()
no pak zastávka v Koryčanech..
a dom….
psi utahaní-i když jsme kvůli nejstarší Bettynce nechodily nikde dlouho-tak několik změn prostředí udělalo svoje,
DĚKUJI
děvčata veterinářky-nebo i jiný-přes léky🙂
prosba dotaz-Dafi bere ten Sylymarin na játra-červenobílá krbička 2 denně
no a přítel koupil včera u Mxe v lékarně Sylymarin premium-můžu to dávat,nebo to mám vyměnit?
děkuji
Ano-Bodlinka má fakt pravdu!Já si to zpětně uvědomila,když jsem se zamyslela nad pár fotkama,kde jsem na koni-s těch mých pár jízd/svezení za život,a když jsem si říkala,kterou bych si dala na zed-taková má hra-která je prostě tak pěkná,že by šla na zed-mám na zdi některý psí fotky…..+přírodu,tak mi kamarádka kdysi říkala,bylo mi 20,já s druhou kamarádkou a její maminkou na koních,a z toho na konci u stájí fotky,tak mi ta kamarádka říkala,že na zed by si nedala ani jednu,protože tam není hezký prostředí-jak to napsat-kůn pěknej,mě to na něm slušelo🙂-ehmm-neseděla jsem zhrbeně a tak🙂ale za náma stáj která vypadala,že je před rekonstrukcí…+všude beton…
a jak jinak by to vypadalo v přírodě,nebo aspon na jízdárně….
a pak ještě pro srovnání-mám fotky 2 stejných koní-ohrada,koně učesaní,a v ohradě pěkná tráva,heřmánek-pěkný koně,prostředí
ti stejní koně a -v hřívách bodláky,hřívu zacuchanou-a tráva zašlapaná,skoro žádná…
tak nemusím mít potok za barákem přímo-protože povodně,že…
ale,zase tak daleko aby jsme po cestě neupekly psy to taky být nemusí… k tomu rybníčku co jezdíme tak k tomu je to pěšky dost daleko+zpět dost do kopce…..
renesanční zámek je za autobusovým nádražím-a kousek od centra města,vlastně skoro v centru,akorát mě nikdy nenapadlo tam fotit…
fotky jsou ze Ždánského lesa,kde už teda jedem 10minut autem,jinak za barákem máme pole/les kousek-kamarádka mu říká kulisa-že je hooodně vysekanej,ale protože je do kopce,tak stejně často chodím mezi ty pole,a nebo dědinou k rybníčku a zpět…,a roky jsem fotila jen mezi polama za barákem,protože nebylo auto,
a do města se jelo autobusem,nebo šlo pěšky….-s kopce,což hlavně v zimě z nákupama byl zážitek,případně ve 4 ráno do práce a nebo v noci přes polnačku z práce…..tohle jsou fotky kousek od baráku-ke křížku,mezi polama a za zahradou,
a já hlavně přes léto nadávám,že všude slunko,nikde stín mcesty mezi polama fest kamenitý a vymletý vodou,žádnej potok,říčka,nic,k rybníku jezdíme autem..v tomhle zlatý BK,kde jsem roky měla za barákem přes 2 silnice řeku,za 10 minut u spavu,psi vyráchání a pak podél řeky a městem dom,pohoda….
děkuji🙂
ten anděl je krásnej postřeh!
tak dnešní vycházka-ranní-část v mlze,část bez mlhy,pak kašna z Bučovic,kostel a závěrečně-at se to rýmuje🙂 i postel-psi v posteli🙂
ježíš*já vám tak závidím-mám takovej konskej absták-peklo tohle…☹️od úterka měly pejsci cvičící vycházky+jednu s přítelem a večer venčící-ve středu jsem se vytočila,a po venčící vycházce následovala skoro hodina s Dafi po dědině+pak úklid a vana-nepomohhlo nic z toho….☹️
dnes mu říkám-příteli-dovez mě psy k práci,-dovezl mi je na parkoviště,šel do masny,já šla přes zverimex do lékarny,tam dojel,podržel psy,já vyzvedla léky a šla do knohovny,on tam dojel s knížkama autem,podržel psy a já šla do knohovny,dojely jsme dom a on-kam deš s těma psama?
já-no je hezky,teplo,slunko,tak du ven…
no snad byly venku dost dlouho,ne????
šmankote,kousek po městě…
tak jsem si s nimi šla chvíli hrát mezi pole směr křížek a tam na vysokým hnědákovi slečna,tak jsem ji uhýbala,bože bych se táák svezla☹️
no nic,Dafi měla běhací náladu pro hračku,Žeryk blb s míčkem,a pak dostal pachovej čtvereček na uklidnění🙂