Přeji Vám krásné svátky Vánoční,
hodně radosti-jako má Dafi při hledání pařezů🙂
hodně štěstí-jako Žeryk,když aportuje🙂
a hodně zdraví!!!
a štastný nový rok přeje Mirka🙂
Přeji Vám krásné svátky Vánoční,
hodně radosti-jako má Dafi při hledání pařezů🙂
hodně štěstí-jako Žeryk,když aportuje🙂
a hodně zdraví!!!
a štastný nový rok přeje Mirka🙂
Ne,nejezdím,ale ráda,bych se to učila…-teda takhle-tohle bylo moje třetí od září
a předtím kdysi 4 krát..
ale furt se trochu bojím,takže chci hodnýho koně,v kroku,a stačí mě pidi chvilka…
a s tím vzpřímmeným sedem-jsem si furt říkala-sed rovně a uvolni se,viš,že tě bolí záda,tak at se trošku uvolní,máš to jako rehabku-sed volně a uvolni se…a to jsem si mlela do hlavy🙂
si na starý kolena plním sny z mládí…
ale fuurt si uvědomuju,že je to silný zvíře,co se může leknout,uskočit a tak…
Bobco-děkuji-s tetou je to těžký-hučím do ní spodem vrchem…
ale marnost nad marnost…..
ona to teda nemá lehký-strýc,snacha a tak…
ale…
no-jinak-já když nejsem psychicky v pohodě-tak se jí neozývám,protože by mě dorazila…s mýma panickýma atakama a dalšíma srandama si hlídám svý kyblíčky energie….
jo a ještě jednou děkuji za podporu!!!!!🙂
hjá jsem to pochopitelně pochopila,že v dobrém-a s tím úrazem Vás chápu-já se prostě furt trochu bojím….
+ten můj strach z výšek-se bojím sedět i na vyšší tzv. barové stoličce a co teprve sedět na něčem vysokým co se hýbe-to mi fakt chvilku trvá,než se uklidním ☹️🙂
i když-jestli je mě co závidět-tak já vám to klidně všem řeknu-
umím to,že si uvědomuju,kdy jsem štastná-že ted je to ono!!!
tak myslím,že to je k závidění-fakt beze srandy!
umím si uvěgomit-když si užívám vycházku--super počasí,který mě vyhovuje,a jdu třeba s kamarádkou se kterou jdu jednou za čas-a ještě k tomu-to už je úplně zázzrak-u mě-mě nic nebolí!!!
uvědomuju si,jak jsem denně!!!štastná,že mám Dafi-čtu si a držím ji za tlapku,nebo je ke mě přitulená,dotýká se mě-packu na rameni,pokud není přímo na mým těle…
uvědomuju si jaká je vzácnost volný čas strvený s přáteli…
jsem extrémně štastná že mám práci-a zároven mám panickou hrůzu-že ji mít nebudu☹️
strávila jsem dost let na pracáku-protože změněná pracovní schopnost-mohla jsem dělat jen v sedě a ne v chladu a průvanu-ve 30 jsem se zázračně neuzdravila…ale papír mi byl sebrán,že na důchod to není….
takže už můžu dělat v mrazáku,v průvanu a na nohách….:/
uvědomuju si jaké je štěstí mít přátele a fan rodiča--od slova rodič-jedn…
je hodně co nemám a co u mě nefunguje-zdraví-chronický letitý problémy….klouby,záda
nemám děti
společný bydlení není taky úplně občas fajn nápad…+když je v rodině chronická nemoc-a ten druhý byl každou chvíli v nemocnici…taky nic moc
no a Žeryk-pes,kde musí být člověk furt ve střehu..
a kterej onehdy vrčel,jen proto,že jsem si kus od něj vyráběla knížku-vrčel hodinu že se hýbu u stolu…..:-/
proč to píšu??
mám tetu-ta kdykoliv si voláme/vidíme se-je furt nějaká votrávená,nic ji nebaví z ničeho nemá radost..je to peklo…….:/
má 2 pejsky,chodí s něma na vycházky,má zahradu,muže,syna,
je už v důchodě a je furt votrávená….
žádná radost..
když chodila do práce-tak ju to ještě štalo v práci-prostě nikde žádná radost☹️
peklo takovej život….:/
tak to jste mě ted teda překvapila…..?
je to asi prvně v životě co mě někdo něco závidí-většinou slýchávám-to ti teda nezávidím-situace doma…s Žerykem…atd…
omlouvám se za překlepy,píšu potmě s Dafi na klíně jednou rukou….
včera jsem si užila nádhernou hodinku ve společnosti nádhernýho fešáka s nejkrásnějšíma očima na světě!!!
a byl moc hodnej a hezkej….a celej hnědej s bí,ým flíčkem…
a i pusu na čelíčko ode mě dostal……-byl to prostě můj předvánoční Dáreček🙂
a znyly jsme se od vidění,protože jsem kolem něj-jeho ohrady venčila psy…..
k rybníčku,kolem ohrad a zpět…
ano Dáreček je kůn🙂
a začalo to tak,že na podzim u mě nakupovala slečna v rajtkách,tak jsem se jí zeptala kde jezdí a ona,že u nás v dědině….
já,jestli bych se někdy mohla svézt?
a ona že jo…..
no a včera při ranní cvičící vycházce s Žerykem-hledání hraček v távě a pár cviků z tance,
jsem si řekla,že když je tak hezky,že jí brnku,a domluvily jsme se na 2 odpo,
že za mrkev-peníze jsem nabízela několikrát-nechtěla….
tak jsem šla na cvičící vycházku ještě s Dafi,
doma pak úklid,cvičení,vaření..
a odpo jsem v mém růžovém oblčku s nakrájenou mrkví v kapse na pamlsky a s hromadou mrkve v batůžku,tak jsem šla k rybníčku,
slečna šla poklízet koníkům a dávat vodu-jsou tam 3 celkem,
a já jsem zatím čistila Dárečka,kromě nohy,tam jsem jen tak lehce…..
a hlavu moc nechtěl,jsem ho vyblískala jak na přehlídku,
slečna mi ho nasedlala,řekla-no tak ho vem-a vyjely jsme k bráně,tam jsem nasedla a pocestičce,kterou milionkrát jsem šla ze psama,jsme vyšly z malé ohrady k velké,tam hsem se vozila cik,cak,slečna chodila cikcak a koník za nímpak si slečna sedla,a já si chíli jezdila sama,pak jsem slezla,slečna mě vyfotila,dala svolení fotku zveřwjnit,já si Dáečka odvedla zpět do malé ohrady,oduzdila,to mi došlo,že jezdí vlastně bez udidla…
a spokojeně capala dom
já byla táááák ščastná!!!!!
no a prý se můžem zase někdy domluvit-jasně,nebudu ji otravovat odted denně🙂
ale tak jednou měsíčně,2krát bych to brala-zase je to její kůn,že a když za ním jde,tak si ho chce asi taky užít…..
tak jsem byla ráda,že jsem našla něco,kde můžu dojít pěšky a nemusím se spolíhat na odvoz!!!
a vlastně-stejně by mě zajímalo,jak to dělají majitelé co cvičí za pamlsky s pidi psy?
jinak-já tohle řeším až u Dafi,všechny mí psy jsem mohla odměnovat jak jsem chtěla+jídlo měly stejně,nepřibraly,pohodička,žádný nervy,klídek…..
Upřímně Vám to závidím!
u Žeryka můžu rvát kolik chcu,ale on je schopnej 2 dny nežrat-jen tak….
občas to tak dělá…
u Dafi to celoživtně hlídám-štvu s tím všechny kolem sebe i sbe-nebaví mě být za tu co všechny a furt buzeruje☹️
-a kéž bych měla psa,co ho to pak vyběhá,
ale mám psa,co pohyb moc nemusí…
kdyby byla člověk spokojí se s výlety,a sezením v parku na lavičce blízko domu a čtením a pojídáním čokolády🙂
takže já su doma za drába…
jinak pochopitelně jí z misky večer,ráno,,akorát když má hodně při cvičení-tak už to nedostane do misky-ale to nemá s nějakou psí biblí a skrmováním mimo misku nic společnýho,to je prostě o tom-že když má hodně cvičící vycházku,tak by z ní pak byl soudeček🙂
ale taky to není denně-prostě občas v týdnu….
večeře je u nás hlavní jídlo,-to je v misce vždycky +pamlsky za česání,utírání nožek a občas jen tak🙂
taky dobrý psycho…..☹️
já teda u Dafči,jak může vlastně jen ty granule a vařenou zeleninu+extra pamlsky-a aporty pro ni odměna nejsou….
tak na ranní vycházce cvičí za granule-pak už logicky nedostane snídani….
ale není to,že bych byla taková hyena-ale prostě jiná odměna není…
ted už teda je schovaná od Jéžiška doma krabice od zdravých pamlsků🙂
pro pejsky z dietou🙂
druhá věc je,že Dafča je malá-takže,když hoodně odměnuju při cvičení,tak pak dávat snídani jaksi …
by mi holka vykynula jak buchta….
já teda k tomu cvičení za odměny přidám ještě příhodu,která se mi stala na jaře….
celej život psy odměnuju za cvičení hračkama i pamlsky
a vždy jsem měla ve dvojici jednoho aportovacího-kde se odměnovalo míčkem,šiškou,gumovým ježkem-Killy,Dux-ten byl hoodně aportovací-a ted je to Žeryk
a pak ty co pro mě byla odměna jídlo-Kim,Gero a Dafi
a pochopitelně jsem v rodině často vysvětlovala proč-ona dostala a on ne-pamlsek,
pak zase okolí a známým-že pes má poslouchat pro radost a ne za odměnu-jakože zadarmo a pro pána….-naposledy od paní na zastávce,která viděla Dafi jak mi podává rukavici a já odmenuju…
+mám v rodině trenérku psů-která odměny neuznává-že pes pak bez nich neposlouchá
-pochopitelně všichni mí psy poslouchají i bez odměn-přítel je nikdy nepoužívá,můj rodič taky ne,
a konec konců s dřívějšími psy bych jinak nemohla dělat závody/zkoušky…
a ted ta jarní příhoda…
Dafi byla na jaře hoodně nemocná-tolik léků a injekci co jsem do psa narvala za 2týdny se mi nepovedlo do žádnýho psa za 38 let narvat-5 léků denně-z toho několik antibiotik a jedny,po kterých moje popelnice nebyla ochotná jíst-jíst jako NIC-SLOVY NIC,NULA-NIC
jenže musela kvůli lékům….
se teda přiznám,že na dietu jsem začala kašlat trochu-vet věděl-a dávala jsem ji vánočku s máslem a tak…
jenže ona co jí i suchou kůrku chleba a prášek na štítku žere jen tak,tak nic….
ale zjistila jsem,že je ochotná pár granulí-4-5 granulí sežrat za cvičení!!!!!!!!!!
takže karimatku-at to holce neklouže a dem cvičit-pochopitelně-cvičily jsme cviky pro důchodce a nemocný pejsky-pozdrav-granulka,pac-granulka,tap-granulka,pac na nohu-granulka,tap na nohu a granulka a obě packy-granulka-pes byl po jídle a cpaly se léky….
dostávala toho málo-víc jsem do ní dostat nedokázala……
a kdyby nebylo tohodle tak nevím,protože,s misky nejedla,ze země,z ruky,z postele-prostě nic…
tak jen taková vzpomínka na mou žravou potvoru,co by pro jídlo prodala i mě🙂
u které jsem často na veterině slyšela-no,ale musí zhubnout….
a u které se furt honím aby zhubla-a celoživotně hučím do rodiny-NEKRMIT OD STOLU,-chleba a granule jsou taky jídlo!!!
když mi tatínek řekne,že jí dal jen chleba-od každých jídla co jí-tatínek jí často…..
a máti od přítele-že její psi mají v misce 24/7…granule,a nic jinýho-nebooj,oni tam nic nemají jenom!!! granule!!!!!!-když jsem po xtýýý sháněla Dafinu,kde je a co komu kde zase žere…☹️
jak kdyby granule a chleba nebyly jídlo…..☹️
juchůůůů,juchůůůůůůůůůůů
juchůůůůůůůůůůů
juchůůůůůůůů-velmi Vás chápu!!!!!!!!!!
dnešní vycházka
jdu za hájenku do lesa,že nasbírám větvičky s podi šištičkama na výzdobu na hrobečky-pejskům a máti s bráchem.
tak vylezu kopec,udělám okruh po lese,jdu zpět-a najednou přede mnou VLK!
tak jo,nebyl to vlk,ale československý vlčák-na volno,bez košíku,zamračeno,
nic moc viditelnost…zkoprněla jsem a zavolala ke MĚ!
psi se na patě otočily a přiběhly,šupla jsem je na vodítko,
uzval se hvízdot a vlčák se otočil,a odběhl,pochvilce jdu tím směrem,tam pán s vlčákem a malým bílým psem na vodítku a když mě vidí jít směrem k nim,jde doprava,tak se otáčím,a jdu kousek dolů a zpět k hájence,klepou se mi nohy,
ale jdu a dojdu k hájence,vzpomenu simže chci ty větve,tak po jiné cestičce zamířím do lesa,nasbírám větvičky,pochodím ještě pár metrů cik cak a jdu už z lesa-Dafi na svetřík vrazím Žerykovu neprofukovací nepromokovací takovou tuhou modrou bundučku,která je jí dlouhá a kapuca se jí překlopí,že vypadá jak bundička se 4 nožičkama🙂
Žeryk má bundičku s kožíškem a svetr,bo fučí,a já z něj den před tím vyčesala hoodně podsady trim.hrabičkama…
já narazím na čepici 3 kapuce a jdem k hájence kolem lesa a dolů k zahradám,a dom,kousek v půli kopce,kousek od domu si vzpomenu,že nemám ty VĚTVIČKY!!!
tak jdu zase navrch,Dafina se táhne,jdu podél lesa,tam kde jsem navlíkala bundičku,zjistím,že nemůžu ty větve najít,protože furt něco hledám,a nevím kde to je…
takže zalezu do lesa,vezmu další větvičky a už jdu dom
doma překartáčovat psiska-velký důkladný česání proběhlo včera,a nakrmit,zabalit a do večera nikam nejdu-doufám……….🙂
Můžu se zeptat,jestli je to kvůli tomu tykání mezi některými zde?
Jinak-já zrovna nejsem z těch,co si musí s každým hned tykat,
a jak jsem i psala,mám na tykání na první dobrou dost alergii
ale,když jste psala,že se Vám zdá vykání takové inteligentnější…..
já jsem tu psací služebně nejmladší..
věkem a čtením ne-věk mám+i roky zde čtu…
já mám léta problém stykámím kvůl respaktu-jk se říká-hůř se říká vy vole,než ty vole…
ae…
mám nadřízený,kterým tykám-protože byly dřív kolegové,pak nadřízení a některý jsou skoro o 30 let mladší-ale i když jim tykám a dělám si z nich srandu a oni ze mě…
tak respekt k nim mám,-kdykoliv něco chci nechybí-omlouvám se mohla by jsi mi prosím zjistit/říct-cenu,kde máme,můžu to tam dát…a děkuji moc,jsi hodná…
fakt skoro až uctivost a služebníček-a to nebylo myšleno ted ani vtipně ani ironicky!
a nedá mi to musím napsat 2 zkušenosti ze šífama,kterým jsem vykala-už u nás nejsou…
já celoživotně sebevědomí pod bodem mrazu,100 metrů pod zení,protože pokud pracujete v profesích-teplá kuchyně,studená kuchyně,fabriky u pásu,a další..všude jsou normy, v kuchyni sice normy nebyly-ale umýt nádobí,který se vrstvilo,do toho 10 kýblů brambor udělat,do toho loupat cibuli,uklízet-prostě nestíhačka i bez norem…
no prostě jsem všude poslouchala-jsi/jste nejslabší článek tý,u,pomalá…
je fuk ve které jsem byla práci-pekařina,u pásu,kuchyně studená,na myčce v té kuchyni-všude honem rychle,nestíháš,my pak nestíháme kvůli tobě-hodně prací na sebe navazuje….
no takže sebevědomí nula..
bože co já se kvůli tomu nabrečela,že nejsem tak dobrá,šikovná a rychlá jak ostatní
a ne-nepomůže zde často opakovaná hláška-když ti nejde fyzická práce běž na školu a udělej si maturitu/vejšku..
prostě nemám hlavu na školu a nejsem rychlá na fyzickou práci…
a pak si to člověk dost vyžírá od kolegů…..mimo jiné…
no a ten vedoucí mi řekl,že jsem kvůli pár lidem uvěřila tomu,že jsem špatmá,když nejsem tak rychlá a šikovná jak ta většina,ale že to tak není….
byl to v mým životě první člověk z vedení co mi to řekl,
vozíval mě teda dom-to mě vozívalo víc vedoucích abych nemusela v noci pěšky,nrbo kolegů+jsme se bavily u práce,ale to co mi tenkkrát řekl mi ještě nikdo nikdy neřekl…
protě 10 minutová rozprava s někým,s kým si vykám,kdo je můj šéf-a kdo mi po letech otevřel oči….
né,že by moje sebevědomí vyrostlo do výšky…ale ..trošku jsem si změnila pohled na sebe…
duhá příhoda-před rokem Vánoce a mě se stal mega průšvih v práci-mega pro mě,na okolí ani mou práci to vliv nemělo…na Vánoce atd..ale jo….
a já se zesypala a rozbrečela-před Vánoci,těžce nemocnej tchán+pes+dost věcí….
šéf vstal,obejmul mě a nic neříkal..jen tam stál -a žádný-a to bude dobrý,to přejde,nic…
a pak za mnou přišel podal mi pomocnou ruku….
byl to šéf a vykaly jsme si…..
holt někdy to není jen o vykání a tykání……..
někdy ten kdo Vám vyká pro Vás může udělat víc něž ten kdo tyká…..
ale,pkud tady xxx letý pispěvovatelky navrhují tykání,že se roky virtuálně znají a tak mi to přijde fajn a jaksi přirozený….můj názor
moc,moc a převelice moc vám gratuluji!!!
máte můj obdiv!!!!!
já vám vždycky exteémně závidím,jak máte běhacího psa!!!
to je pro mě úplně nereálný…
Žeryk běhá první část vycházky,pak chodí 3 kroky za mnou..takže,když se někde začuchá,nebo nedej bože něco žere,prostě furt se otčím za sebe a hučím at jde dopředu….-bych na něj potřebovala zrcátka 🙂
má to takhle odjakživa..
a Dafi chodí vepředu-klusem-případně v lese běhá,hledá pařezy-to se vyběhá sama,ale zase trčí na těch pařezech a chce odměny,tak musím dávat bacha,jestli slezla a jde,nebo tam trčí a čeká….
no a do kopců se táhne,a na známých místech kolem domu se táhne a chodí vzadu…
fotka je ze včerejší cvičící vycházky,kdy jsme natáčely videa-jak cvičí sama Dafi-pár tanečních cviků+na konci oběhnutí Žeryka,Dafinčino obíhaní stromů a laviček-a naprostá bomba!!! oběhla i dřevěný domek!! a cvičení s oběma zaráz-chůze u levé/pravé nohy,polohy,pivolání ..mezitím házení míčků a aportků,aby nezmrzli🙂
no bavilo to oba,akorát teda Dafi štěkala,že málo pamlskuju,odměnuju po třeba 5 cvicích a Žeryk štěkal rozdováděnej s hraček…u tanečních cviků…
venku 25 minut….ale psi se vyblbly,proběhly,zaměstnaly….
-njn-vycházky po ranní směně…..
aha jako vevnitř že by byla ještě jedna kapsa???
ale to by šlo!-asi teda-su strašná šička🙂
Bobco,
tak to je zajimavej nápad našít si na tu jednu kasu ještě jednu kapsu-abych měla oddělený ty pamlsky!
ale-bojím se,že by to vypadalo už škaredě-jakože,už by se to tam nehodilo…☹️
jo,ta bunda vypadá fakt dobře!!!🙂
tu sukni mám-teda ne tuhle,ale podobnou,takže další nechci…🙂
asi si teda jednu kapsu nějak sešit,at si ty pamlsky nemíchám….
v pravé mám pamlsky a v levé-klíče,mobil,krátké kulaté náhradní vodítko,jelení lů,
vzadu mám sáčky na bobky a hračky….